AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 930

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 paź 2010, 10:07

Bonera wcześniej grał, bo był w lepszej formie fizycznej niż Zambrotta i ogólnie na boku obrony spisywał się dobrze. Z tym, że Zambrotta w formie zjada Bonere i Antoniniego na śniadanie. Daniele na środku obrony to katastrofa i jedyne co mu pozostało to walka o grę na boku gdzie trzyma poziom. Jednak nie jest to gracz na miarę pierwszego składu Milanu.

Jak już jesteśmy przy bocznych obrońcach to mam nadzieję, że Berlusconi oglądał wczoraj mecz Interu. Przydałby nam się gracz na boku obrony umiejący w ofensywie tyle co Bale.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 paź 2010, 16:12

mete pisze:Jak już jesteśmy przy bocznych obrońcach to mam nadzieję, że Berlusconi oglądał wczoraj mecz Interu. Przydałby nam się gracz na boku obrony umiejący w ofensywie tyle co Bale.
Chętnych będzie na Bale'a tylu, że Tottenham krzyknie cenę na którą stać będzie niewiele klubów. Nie owijając w bawełnę, jednym występem z Interem Walijczyk nieźle podbił swoją wartość rynkową, która na ten czas wynosi około 10 milionów funtów. Biorąc pod uwagę perspektywiczność i młody wiek Garetha, nie zdziwię się jak "Koguty" dolny próg kwoty transferowej ustalą na poziomie 25, może nawet 30 baniek i raczej nie pójdą na propozycję wypożyczenia z opcją pierwokupu :whistle:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 16:21

jednym występem z Interem Walijczyk nieźle podbił swoją wartość rynkową, która na ten czas wynosi około 10 milionów funtów.
Bale to i przed meczem był wart dużo więcej niż 10 mln. Sporo media pisały o JUVE w jego kontekście (i dziś oczywiście też piszą) i nigdy nie pojawiała się suma mniejsza niż 20 baniek. W kontekście zainteresowania Realu czy innych potęg pewnie też mówiło się o takiej kasie a nie o śmiesznych 10 mln funtów. Inna sprawa, że on taką kasę jest po prostu wart.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 paź 2010, 16:25

Pod koniec tamtego sezonu był wart 20mln teraz to już tylko więcej. Jeśli miałby się przenosić to mi się zdaję że do angielskiego klubu świetnie się rozwija w tej lidze i może chciałby to dalej kontynuować. Czytałem w jednym wywiadzie na początku sezonu gdzie mówił że się wzoruję na A.Cole i nauczył się dużo oglądając jego grę i próbując grać tak jak on. Więc wg mnie transfer wewnątrz Anglii albo jak by taka Barcelona albo Real się zgłosiły to by nie odmówił raczej, akurat w Barcelonie by im się przydał ktoś taki na lewą stronę na długie lata.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 paź 2010, 16:31

(L)oczkerson pisze:W kontekście zainteresowania Realu czy innych potęg pewnie też mówiło się o takiej kasie a nie o śmiesznych 10 mln funtów.
Sprawdziłem na transfermarkt. Okrągłe 10 milionów, ale euro więc i tak zawyżyłem. Zaznaczam że to wartość rynkowa, nie ma nic wspólnego z kwotą jaką zażyczą sobie włodzarze Tottenhamu :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2010, 16:42

za 10 mln funtów, to on zdaje się do Spurs przychodził jako nastolatek przed kilkoma laty. W tym roku chyba przedłużył kontrakt o 4, czy 5 lat i za marne 20 mln na pewno go nie puszczą. Redknapp nie chce w ogóle o tym słyszeć, mówi ze chce opierać na nim drużynę. Więc będzie musiał się sam uprzeć na transfer.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 16:45

Sprawdziłem na transfermarkt
wycen transfermakt nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i tak jest nie tylko w przypadku Bale'a, ale prawie każdego zawodnika.
Pod koniec tamtego sezonu był wart 20mln teraz to już tylko więcej. Jeśli miałby się przenosić to mi się zdaję że do angielskiego klubu świetnie się rozwija w tej lidze i może chciałby to dalej kontynuować
Oczywiście, liga Angielska jest dla niego idealna, ale teoretycznie JUVE to też dla niego dobry pomysł. Del Neri stawia na skrzydłowych zapierdalających na wielkich obrotach od obrony aż po atak i Balowi taki schemat pasuje idealnie. Z Krasiciem by mógł zrobić kosmiczne skrzydła pomocy. No, ale to wszystko trochę rozbija się o rzeczywistość bo o Walijczyka będzie niesamowita rywalizacja i nawet jeśli Marotta ma zabezpieczoną konkretną kasę na ten transfer to niczego to nie oznacza. W szczególności, że Spursi zrobią wszystko by go zatrzymać i mają argumenty.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 paź 2010, 16:57

Tylko Bale jak obrońca jest slaby i nie ma co ukrywać, slabo broni 1 na 1 , w głowkach też bez rewelacji, wszystkie jego atuty to gra w ofensywie.Jesli bale ma zrobić kariere to tylko jako lewy pomocnik.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 paź 2010, 16:58

Następnie wypowiedział się na temat Gareth`a Bale`a: ,,Lubiłem go, gdy grał jeszcze w Southampton i Braida już mówił o nim przez lata. Takich graczy trzeba brać zanim wybuchną, bo inaczej jest ciężko,,
Nie wiem czego nikt nie słucha w Mediolanie Ariedo. Sam Braida przyznał, że obserwował i polecał Gallianiemu Pastore, Higuaina a teraz dowiadujemy się, że Bale też miał na oku.

schmeichel97
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 21 paź 2010, 17:15

Zdaje mi sie, że do juventusu nie chciałby by przejść, ostatnio nie najlepiej sobie radzą (np.LE). Taki Krasić przyszedł po to jedyna szansa na jakąkolwiek karierę w Europie bo w CSKA nic nie zrobił, mówiono dużo o transferze Akinffeva gdzieś przeszedł??

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 17:18

Zdaje mi sie, że do juventusu nie chciałby by przejść, ostatnio nie najlepiej sobie radzą (np.LE). Taki Krasić przyszedł po to jedyna szansa na jakąkolwiek karierę w Europie bo w CSKA nic nie zrobił, mówiono dużo o transferze Akinffeva gdzieś przeszedł??
podobno już tylko Peszko chce przyjść do JUVE....

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 paź 2010, 17:21

(L)oczkerson pisze:podobno już tylko Peszko chce przyjść do JUVE....
Peszko już był dogadany, ale żądał 5 baniek za sezon gry, a Juve oferowało max 4

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 17:21

chyba ci się z Wawrzyniakiem pomyliło :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 paź 2010, 17:29

(L)oczkerson pisze:chyba ci się z Wawrzyniakiem pomyliło :P
Lewy łokciowy, lewy nozdżowy... Kto ich tam rozróżni :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 paź 2010, 11:56

Dziennikarz Alberto Cerruti wypowiedział się w programie "Aspettando la serie A" nadawanym w Sportitalia, na temat Kevina-Prince'a Boatenga:
"Pomimo tych tatuaży, Boateng to fantastyczny zawodnik. Myślę że Allegri chociaż z opóźnieniem, również zrozumiał jak ważnym Boateng jest zawodnikiem i zrobi mu miejsce pomiędzy Seedorfem, a Ronaldinho. Jestem wręcz o tym przekonany, że trener Milanu zrozumiał znaczenie Boatnega."
Jeśli tak naprawdę powiedział to strasznie ograniczony z niego człowiek. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”