Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 paź 2006, 18:16

Kaka_ACM pisze: Bayern gra bez pomysłu strasznie szarpią.
Zgadzam sie z Toba. Cos w Bayernie nie chce sie zazebiac i to odbija sie na ich grze a przede wszystkim ligowych wynikach... Tutaj Magath musi cos zmienic... Moze jaki Deisler powroci to cos tchnie w gre Bayernu... Lucio gra przecietnie, chyba juz najlepsze czasy ma za soba. Dobrze ze mamy w druzynie mlodych - Schweiniego, Poldiego i Lahma, ktorzy prawie zawsze wkladaja 100% swoich mozliwosci w mecz. W tym roku Bundesliga sie wyrownala, po 8 meczach 2 pierwsze druzyny maja 16 pkt na 24 mozliwe...Mam nadzieje ze Bayern z Eintrachtem wygra i zblizy sie do liderow, w koncu strata nie jest duza bo 3 pkt...

Kaka_ACM pisze:Filipa Lahma
Filipa Inzaghiego

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 26 paź 2006, 18:58

Oglądając wczorajszy mecz Bayernu na Polsacie zastanawiałem się co to za mecz? Z co by tu nie mówić nowym Kaiserslautern Bayern bardzo się męczył. Byłem bardzo zdziwiony, bo Bayern to mistrz Niemiec. A wracając do meczu z Eintrachtem, to będzie Bayernowi ciężko, bo to jedyna nie pokonana drużyna w tym sezonie (8 remisów czy jakoś tak ;)). Jeżeli miałbym się bawić w obstawianie to rzecz jasna dał bym na remis, bo tak grający Bayern nie będzie w stanie poradzić sobie ze słabych Eintrachtem. Istnieje jeszcze możliwość, że wymęczy zwycięstwo, co także jest prawdopodobne.

EDIT
Kaiserslautern wymieniło 20 piłkarzy w letnim okienku :shock:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 paź 2006, 21:34

lisek_costam wymeczone zwyciestwo :lol:? Prosze Cie, nie zagladaj tu wiecej [choc moze nie :think:- zagladaj, ale prosze nie pisz nic w tym temacie jezeli posty te maja przypominac ten ostatni]. Chociaz w sumie moze masz i racje. Bayern meczyl sie, aby odebrac pilke zawodnikom K'lautern, kiedy ci przegrywali ja przez cala linie obrony, potem przez bramkarza i tak w kolku. Zgadzam sie, ze bylo to slabe widowisko, ale tylko i wylacznie z powodu nastawienia przyjezdnych. Bo gra na bezbramkowy remis [poprzez podawanie pilki w strefie obronnej :roll:], 'pozniej zeby jakos przetrwac dogrywke, byc moze w karnych jakos uda sie wygrac', to nie jest nastawienie do meczu. A takie niestety podopieczni Wolfa wczoraj prezentowali. Nie uwazam, ze Bawarczycy zagrali jakis wielki mecz [bo grali co najmniej przecietnie], ale to glownie Czerwone Diably [z gory przepraszam wszystkich fanow MU :oops:] przyczynilo sie do takiego 'piekna' widowiska.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 paź 2006, 13:12

Martinho pisze: Lucio gra przecietnie, chyba juz najlepsze czasy ma za soba.
jezeli twierdzisz ze obronca w wieku 28lat ma najlepsze czasy za soba to gratuluje poczucia humoru...

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 27 paź 2006, 13:54

Gomez żle ziterpretowałeś tekst kolegi. Martinho uważa iż Lucio nie prezentuje się najlepiej i twierdzi iż bedzie mu cięzko wrócić do optymalnej, wysokiej formy do jakiej już nas przyzwyczaił przez ostatnie lata. Sadze jednak ze Lucio jest na tyle ambitnym człowiekiem iż wkrotce odzyska zabubioną forme. Amen.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 paź 2006, 14:04

jak mozna pisac ze ma najlepsze czasy za soba gosc w wieku 28 lat...narazie nie gra tak jak ostatnie 2 lata w Monachium i wczesniej w Leverkusen, ale szczyt formy wiekszosci obroncow zaczyna sie mniej wiecej w wieku 30-33 lata wiec smiem twierdzic ze Lucio napewno nie ma najlepszych czasow za soba...tym bardziej jak stwierdziles jest bardzo ambitnym czlowiekiem z wysokimi umiejetnosciami ktorych raczej nie da sie zapomniec...licze na to ze ta 3 tyg przerwa dobrze mu zrobi i wkoncu para stoperow Bayernu bedzie w optymalnej formie...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 lis 2006, 0:36

Juz dzis o 17.30 rozpocznie sie spotkanie na Veltins- Arena pomiedzy aktualnym 2. i 3. zespolem BL. W Gelsenkirchen nie wygralismy meczu juz od dawna [w tamtym sezonie bylismy naprawde blisko, gdyby nie wydrukowany karny :roll:]. Do skladu wracaja van Bommel i Schweinsteiger, wiec pomoc bedzie juz jako tako wygladac [przynajmniej nie bedzie musial grac Sagnol w pomocy :lol:]. Mam nadzieje, ze w ofensywie zagramy przynajmniej tak dobrze jak w meczu ze Sportingiem tzn. stworzymy tak duza liczbe sytuacji bramkowych. Chcialbym zobaczyc w ataku Santa Cruza i Pizarro, mimo ze obaj graja ostatnio ponizej oczekiwan. Jest duza szansa na zwyciestwo, mam nadzieje, ze Bawarczycy nie zlekcewaza rywala, podejda do meczu skoncentrowani i nie powroca do Monachium z pustymi rekoma. Zadowolilby mnie remis, choc oczywiscie najbardziej chcialbym, zebysmy wygrali i tak wlasnie wynik typuje- minimalne zwyciestwo, najchetniej 1-0.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 05 lis 2006, 12:26

olson pisze:Juz dzis o 17.30 rozpocznie sie spotkanie na Veltins- Arena
Ja nie wiem co niektórzy mają z tą 17.30, czy 17.25. Mecz jest o godzinie 17, zapamiętać sobie.
olson pisze:przynajmniej nie bedzie musial grac Sagnol w pomocy
Chciałbym zauważyć, że był zdecydowanie najlepszym zawodnikiem w szeregach Bayernu w tej formacji. Ale oczywiście jego nominalna pozycja to obrona i tam się spisuje mimo wszystko najlepiej.

A co do samego meczu. Jest szansa wreszcie zwyciężyć. Schalke obecnie nie ma formy, do tego dochodzi absencja lidera drużyny - Lincolna. To zdecydowanie przemawia za Bawarczykami. Wprawdzie Bayern także nie gra ncizego olśniewającego, ale ma to do siebie, że potrafi zwyciężać grając bardzo przeciętnie. Nie obrażę się jesli dzisiaj również po takim scenariuszu 3 pkt pojadą do Monachium.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 lis 2006, 18:52

kama_reda pisze:Mecz jest o godzinie 17, zapamiętać sobie.
:oops: Bayern nie gral w tym sezonie jeszcze w niedziele, wiec wydawalo mi sie, ze godziny meczow sie nie zmienily :P.
kama_reda pisze:Chciałbym zauważyć, że był zdecydowanie najlepszym zawodnikiem w szeregach Bayernu w tej formacji.
Dobrze to wiem, ale zdecydowanie bardziej pomocny zespolowi jest na swojej nominalnej pozycji prawego obroncy ;).

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 lis 2006, 13:18

Coś z Bayernem jest nie tak. Forma bardzo nierówno, wielu psioczy na trenera że jest do zmiany i żadą wzmocnirń. Sam Beckenbauer powiedział, że nowi gracze są potrzebi, z kolei Hoeness stanowczo temu zaprzeczył. Co myślicie o obecnej sytuacji w klubie? Czy to kryzys czy może zastój formy, który za miesiąc, dwa minie??

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 11 lis 2006, 17:42

hehe :D ...Leverkusen dostalo po dupie w najbardziej dotkliwy sposob jaki mogli 8)

Bayern jak zwykle ostatnio daleko od normalnej dyspozycji...ale ciesza 3pkt i zniwelowanie stratty do Werderu(ktory jakos zadyszke zlapal...dosc szybko wg. mnie :lol: )

Takze spokojnie...mistrzostwo jest raczej niezagrozone :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2006, 17:49

Gomez pisze:Takze spokojnie...mistrzostwo jest raczej niezagrozone
już pisałem o tym, w dziale bukmacherskim - Werder za szybko coś uwierzył w mistrzostwo i ma za swoje. Ale z drugiej strony nie byłbym taki spokojny na waszym miejscu. Meczu nie widziałem, ale zdaje się, ze na kilka minut przed końcem jeszcze wy dostawaliście po tyłkach :D
Ale rozumiem, że jak nei grali Owen, Poldi, Lucio - to i tak należy się cieszyć z 3 pkt. [bo czytałem, że mają nie grać]

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lis 2006, 18:00

Gomez pisze:Takze spokojnie...mistrzostwo jest raczej niezagrozone
Sezon nie jest jeszcze nawet w połowie, więc ciężko oceniać kto będzie ma większe szansę na tytuł. Tak Werder jak i Bayern grają ostatnio w kratkę (właściwie tylko Stuttgart, na który nikt nie liczył gra bardzo dobrze :roll: ).

A tak już czysto teoretycznie. Może Bayern, podobnie jak Arsenal w sezonie ubiegłym będzie wygrywał w Lidze Mistrzów, a słabiej będzie prezentował się w lidze :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 lis 2006, 21:15

Duchu w Bundeslidze jest taka zaleznosc, ze jezeli Bayern nie wygra tytulu mistrzowskiego wlasnymi silami [czytaj dobra gra, swietnymi wynikami], to rywale robia wszystko, zeby Bawarczycy Meistera zdobyli. Nawet jezeli my spisujemy sie znacznie ponizej oczekiwan. Tak jest teraz, przed rokiem bylo podobnie [na poczatku passa zwyciestw- pozniej slabiutka gra i wyniki], przed kilku lat tez mialo to miejsce. Bayern ostatnio regularnie wygrywa Mistrzostwo Niemiec [w ostatnich sezonach tylko kilka wyjatkow ;)], nie zawsze grajac najlepiej ze wszystkich niemieckich zespolow 8).
fieldy pisze:Ale rozumiem, że jak nei grali Owen, Poldi, Lucio - to i tak należy się cieszyć z 3 pkt. [bo czytałem, że mają nie grać]
Niezdolnie do gry byli: Lucio, Ismael, Goetlitz, Hargreaves, Deisler i Podolski. Mimo tak znaczacych oslabien, naszym obowiazkiem jest wygrywaniem meczy w niemieckiej BL ;).

Co do samego meczu- nadal nasza gra nie wyglada dobrze. Szczegolnie slabo zagral Schweinsteiger. Magath ustawil go na srodku pomocy i widac, ze nie dalo to dobrego skutku. Schweini tracil duzo pilek, gral niedokladnie. Mam nadzieje, ze do przyszlej soboty [mecz ze Stuttgartem], Bastian wroci do wysokiej dyspozycji i dobra gra potwierdzi, ze dzisiejszy slabszy wystep byl tylko wypadkiem przy pracy. Reszta bez rewelacji, Piza mogl bardziej sie przylozyc do swoich sytuacji :roll:. Wynik cieszy, gra nie za bardzo. Czekamy do wiosny, wtedy bedzie lepiej :o.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 16 lis 2006, 22:42

Bayern jest drugim, co do wielkości klubem na świecie, biorąc pod uwagę liczbę członków.
orientuje sie ktos kto jest pierwszym :idea:

Barca :idea: :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”