Pytania Techniczne - Strona 94

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 wrz 2010, 8:02

Salas11 pisze:Tak jak pisałem wcześniej, zanim padł mi twardy dysk wszystko było git. Problem pojawił się w momencie otrzymania nowego, więc jak dla mnie opcja uszkodzonego portu SD odchodzi na dalszy plan. W menadżerze urządzeń jak byk widać że brakuje mi jednego sterownika z tytułu "inne urządzenia". Myślę że chodzi o to ale pewności nie mam. :?

A próbowałeś poszukać sterowników na stronie della , albo próbowałeś zmusić windowsa do automatycznego wyszukania sterowników

+ ewentualnie jak chcesz to mogę zdalnie pogrzebać ci w kompie i zobaczyć co się dzieje ale to dopiero po weekendzie

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 wrz 2010, 8:09

j1mmy pisze:A próbowałeś poszukać sterowników na stronie della , albo próbowałeś zmusić windowsa do automatycznego wyszukania sterowników
Tak, zlecałem windowsowi automatyczne wyszukiwanie brakującego sterownika i nic nie znalazł, a na stronie Della jeszcze nie próbowałem szukać. Z ciekawości zobaczę ale na tego typu serwisach dość ciężko znaleźć pożądane informacje. Zbyt nierzeczowo ujmują zagadnienia.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 wrz 2010, 8:10

Nie jest łatwo ale można się dostać a Dell to porządna firma więc soft na pewno na swojej stronie ma :). Nie mniej jednak upieram się byś najpierw inną kartę sd spróbował podłączyć

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 wrz 2010, 8:31

Wreszcie mam więcej czasu żeby się tym zająć więc popróbuję na kilka sposobów, ostatecznie skoczę do apteki po valium i spróbuję znaleźć ten sterownik na płycie. :P

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 wrz 2010, 11:20

Marco_Van_Basten pisze:Mam w domu coś takiego. Do dzielenia sygnału używam splittera firmy Blue Line.
Masz pewnie Cyfrę+? Bo z tego co widzę na allegro i czytam to splitterem można dzielić sygnał tylko z C+... A ja mam Cyfrowy Polsat, którego chyba splitter nie obsługuje (?).

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 8:53

Pytanie dość banalne, sam jednak nie poradziłem sobie z tym problemem :P Chodzi mi o komunikator bliżej wszystkim znany jako Gadu-Gadu. W nowszych wersjach pojawiły się boty, automatycznie wpisujące się na listę kontaktów. Wszystko było w porządku dopóki jednorazowe usunięcie ich z tejże listy załatwiało sprawę wkurwiającego sygnału zmiany statusu, który odbywał się niezliczoną ilość razy w ciągu dnia :evil: Niestety od jakiegoś czasu przebiegłe boty stały się bardziej nachalne i 'respawnują' za każdym razem gdy uruchamiana zostaje aplikacja :x
Jak skutecznie się ich pozbyć? Nie chcę ich ignorować, po prostu chcę je usunąć bo do niczego nie są mi potrzebne :warrior: Wolę wiedzieć że zmianę statusu odbywa ktoś z moich (żywych) znajomych, a nie Karolina GG, która nawet nie jest ładna :lol: Ma ktoś jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 wrz 2010, 16:34

Witam.

Mam problem. Popsuł mi się laptop jakieś trzy tygodnie po gwarancji ['] Oddałem go do serwisu, gdzie po trzech tygodniach stwierdzili, że nie są w stanie go naprawić - usterka nieprawidłowe napięcie na płycie głównej - a wymiana całej płyty jest nieopłacalna. ['] Jestem więc sfrustrowany niczym Cristiano po pięćdziesiątym fatalnym strzale z dystansu albo niczym Higuain po kolejnej nieudanej próbie minięcia bramkarza. Sam nie wiem który z nich bardziej się wkurza więc nie wskażę tylko na jednego.

Bardzo prawdopodobne więc, że komputera nie uda mi się naprawić, przynajmniej po akceptowalnych kosztach. bardzo stary PC z którego obecnie korzystam ma chyba uszkodzony dysk twardy i się zawiesza (formaty były już próbowane) , a ja i tak muszę mieć laptopa, a nie PC. Stąd prośba dla Was. Piszcie śmiało jakieś sugestie nowego sprzętu w cenie max 2500 zł.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 wrz 2010, 9:44

http://www.ceneo.pl/5066268s

bardzo dobre parametry , gwarancja door to door i generalnie bardzo pozytywne opinie o maszynie sam się przymierzam do nieco mocniejszego 17 calowego modelu

http://www.ceneo.pl/5917167s

Podobny sprzęt tyle , że markowy :D

Ja osobiście przymierzam się do samsungów są piękne stylistycznie i naprawdę mają w środku niezłe parametry tyle , ze to samsung: )

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 wrz 2010, 10:46

Fajna ta Toshiba, nie ma to jak jej zajebiste głośniki, a nie tak jak w laptopie siostry, że zrobi dźwięk na 100, a i tak musi podłączać dodatkowe głośniki żeby film obejrzeć. :lol: Nie wiem jak z tym jest w Samsungach. Co prawda mój popsuty laptop to też Toshiba, ale do generalnie solidnych firm aż tak łatwo się nie zniechęcam, więc na razie wygrywa.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 28 wrz 2010, 12:07

Salas zmien na AQQ, duzo lepszy program niz szmaciane gg.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 paź 2010, 22:57

Mam dziwny problem. Nie działa mi kompletnie nic na interii oprócz strony głównej. Z tego co wiem nie jest to ogólny problem. Ktoś ma pomysł skąd takie dziwadło?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 paź 2010, 7:53

Spróbuj wywalić cookies :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 paź 2010, 11:02

Wywaliłem wszystkie i problem nie zniknął.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 paź 2010, 14:48

a ja mam taki problem, że jak wchodzę przez telefon komórkowy na pilka.pl to nie mogę się zalogować, jak się loguję to mnie zrzuca na główną stronę automatycznie, ale nie jestem zalogowany, forum weszlo.com jest podobnej budowy co te, ale tam logowanie działa, o co może chodzić?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 paź 2010, 15:16

cookies :-) Wszystkie tego typu rzeczy są obsługiwane przez cookies i nie jestem całkiem pewny czy w którejś tam wersji opery nie można było się zalogować na głównej pilka.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”