Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2006, 12:23

Martinho pisze:Zrobil chlopak pare bledow i juz mowicie ze jest slaby... Bramkarze czesto popelniaja bledy nawet ci najwieksi jak van der Saar, Valdes czy kiedys Barthez. pomylic sie kazdy moze... Dudek w okresie swojej dobrej gry rowniez popelnil jakis blad raz na jakis czas...
ale to są własnie błedy wynikające z chwiloej dekoncentracji, Boruc nie potrfi jeszcze za każdym razem dobrze obliczyć lot piłki, Dudek jest zdecydowanie lepszy jelsi chodzi o wyjścia do górnych piłek.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 maja 2006, 12:32

Nie chce mi się przekopywać przez dziesiątki postów o składzie na Mistrzostwa Świata i napiszę coś o swoich odczuciach ;)

Największą kontrowersją jest oczywiście brak Jurka na bramce, ale gra w kadrze powinna być nagrodą za dobrą grę w klubie, a tej Dudek w Liverpoolu nie uświadczył. Pewnie jest lepszy od Fabiańskiego (od Boruca i Kuszczaka z pewnością już nie), ale bramkarz Mistrza Polski jest rozwiązaniem na przyszłość i taka impreze może jedynie mu pomóc w rozwoju kariery. Za tą decyzję moim zdaniem brawa.

Co do obrony to miałbym tylko jedno zastrzeżenie: Kłos za Lewandowskiego. Gracz Szachtaru w klubie sprawuje się ponoć dobrze, ale w reprezentacji nie pokazał swojej przydatności w meczach przygotowawczych, a po to one były. Swoją szansę wykorzystał Gancarczyk z Litwą, gdzie grał najlepiej w bloku defensywnym, ale jak poradzi sobie z lepszymi zespołami pozostaje zagadką.

Podobna sytuacja jak z Dudkiem jest z Milą i Kosowskim. Janas powinien być konsekwentny i nie brać ww zawodników. Mila w całej swojej dotychczasowej karierze miał jeden przebłysk (bardzo ładna bramka w Pucharze UEFA z Man City) i to by było na tyle. W Legii dobry sezon rozegrał Burkhard i to on powinien dostać swoje szanse w meczach przygotowawczych. Wszyscy pisoczą na Rasiaka, że jest gwiazdą w Championship, ale Kosa nawet w Championship siedzi na ławce. I taki zawodnik ma nas reprezentować na Mistrzostwach Świata? To już lepiej Zieńczuka wziąć, który przynajmniej gra i czuje piłkę, potrafi się wrócić do obrony i generalnie byłoby z niego więcej pożytku.

No i chyba najbardziej kontrowersyjna część naszej formacji: atak. Żurawski z całej czwórki nie jest dla mnie zaskoczeniem. O ile Brożek ostatnio przypomniał sobie jak się bramki strzela to Rasiak i Jeleń są według mnie jakąd pomyłką. Za Rasiaka lepiej było wziąć Sosina, który mimo iż gra w słabej lidze Cypryjskiej to jest tam gwiazdą i królem strzelców. W meczach reprezentacji, które widziałem to Sosin prezentował się o niebo lepiej od Quoda-Quoda'y. A Jeleń, który nie wiem kiedy ostatnio jakąś bramkę strzelił (to chyba dlatego, że jakoś pomarańczowy kolor naszej ekstraklasy nie przyciąga jakoś mojego wzroku), powinien zostać zastąpiony przez Saganowskiego, który z słabej... nie pamiętam nazwy tego klubu :roll: .... radzi sobie całkiem całkiem.

Generalnie brawa dla Janasa, że podjął kilka trudnych wyborów i zostawił coniektóre "gwiazdy" w domu, ale z drugiej strony zabrakło konsekwencji. Taki Kosa i Mila teraz będą przekonania: czy się siedzi czy też leży w reprezentacji miejsce nam się i tak należy :)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 maja 2006, 15:15

heh...tylko Mila dobrze akurat gra w reprze - mi sie podobał w tych ostatnich meczach.....ja byłem za tym zeby go brać, tak samo jak Kosowskiego - chłopak jest szybki.....widać ze dobrze sie rozumie z Gancarczykiem, dobrze dośrodkowywuje.... Dudek w sumie też myślalem ze pojedzie...chcociaż...hm...już sam niewiem - zdziwił mnie Janas z tym Dudkiem....myślalem ze bedzie bał sie postawić na Boruca ;/ a tu prosze.... Brak Franka to też dla mnie zaskoczenie...no i to tyle - trzymać kciuki wystarczy już teraz!

Fifa nakazała zgłaszać 4 rezerwowych - kto jest w naszej kadrze rezerwowym? Kowal czy Dudzio? Rząsa czy Kłos? Sagan czy Sosin? z może Franek?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 maja 2006, 15:23

PZPN przyznal numery naszym pilkarzom z jakimi zagraja na mistrzostwach.

Bramkarze:
1. Artur Boruc
12. Tomasz Kuszczak
22. Łukasz Fabiański

Obrońcy:
2. Mariusz Jop
3. Seweryn Gancarczyk
4. Marcin Baszczyński
6. Jacek Bąk
14. Michał Żewłakow
17. Dariusz Dudka
18. Mariusz Lewandowski

Pomocnicy:
5. Kamil Kosowski
7. Radosław Sobolewski
8. Jacek Krzynówek
10. Mirosław Szymkowiak
13. Sebastian Mila
15. Euzebiusz Smolarek
16. Arkadiusz Radomski
19. Damian Gorawski
20. Piotr Giza

Napastnicy:
9. Maciej Żurawski
11. Grzegorz Rasiak
21. Ireneusz Jeleń
23. Paweł Brożek

Numer 1 dostal Boruc, czyzby to oznaczalo ze bedzie naszym pierwszym bramkarzem... ;) Dziewiatka dla Zurawia jak najbardziej zasluzenie

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 maja 2006, 15:27

Martinho pisze:Dziewiatka dla Zurawia jak najbardziej zasluzenie
No i "11" dla Rasiaka :D ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2006, 15:27

Numer 1 dostal Boruc, czyzby to oznaczalo ze bedzie naszym pierwszym bramkarzem...
własnie miałem wkleić te nr. Boruc penwe będzie pierwszy, ale to żadna niespodzianka [na dzień dzisiejszy] zastanawaia mnie nr.3 dla Gancarczyka, chyba Janas nie chce wpuścić go od początku zamiast Żewłakowa :think: to już by było szaleństwo.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 maja 2006, 15:50

a kto powiedział ze w pierwszej 11 beda grali ci którzy maja numeryod 1 do 11?

myślalem ze 11 dostanie Smolarek a Rasiak gdzieś 18 czy 19...20-Giza i 21-Jeleń - tak też obstawiałem, myślalem ze to Dudka bedzie miał nr.3 a gancarczyk...hm 23?

No ale optymalny skład z tych piłkarzuy wygląda na dzień dzisiejszy tak:

Boruc
Baszczu - Komar - Jop - Żewłak
Smolarek - Radomski - Szymek - Kosa
Żuraw - Jelonek

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 maja 2006, 15:57

a kto powiedział ze w pierwszej 11 beda grali ci którzy maja numeryod 1 do 11?

Czujesz ironie, nie?

myślalem ze 11 dostanie Smolarek a Rasiak gdzieś 18 czy 19...20-Giza i 21-Jeleń - tak też obstawiałem, myślalem ze to Dudka bedzie miał nr.3 a gancarczyk...hm 23?

Jakie to dla nas ma znaczenie z jakim to numerem kto gra?

Boruc
Żuraw - Jelonek

? Z Radomskim jest niestety prawdopodobne, a szkoda, bo Sobolewski jest duzo lepszy. Watpie tez, aby Janas zdecydowal sie na Jelenia w ataku.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 maja 2006, 16:05

Dla mnie ma znaczenie kto zjakim numerek gra - np na poprzednich mistrzostwach Zielek grał z 3 (?), rząsa z 5 (?) czy Bąk z 20 (?) - dla jednych to ma znaczenie dla drugch nie...mnie to razi i tyle!

Radomski jest lepszy od Sobolai bardziej doświadczony i to jest moje zdanie! Sobol ostatnio się opuścil strasznie!

a w ataku kto ma grać Rasiak drewno lub Brożek? Po sotatnim meczu z WO stawiam na Jelenia!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 maja 2006, 16:11

Alkoholiko pisze:Radomski jest lepszy od Sobolai bardziej doświadczony i to jest moje zdanie!

Mozna miec swoje zdanie ale bez przesady... Widziales kiedys jakis mecz ligowy Radomskiego ze twierdzisz ze gorszy jest od Sobola :?: I co z tego ze bardziej doswiadczony jak Sobol wcale taki mlody nie jest. I Radek do tego jest bardziej waleczny niz Radomski.

Alkoholiko pisze:a w ataku kto ma grać Rasiak drewno lub Brożek?

Tylko ze to drewno strzela bramki. I dajcie spokoj juz z tym drewnem bo zachowujecie sie jak dzieciaki z jednego z polskich portali internetowych.

Alkoholiko pisze:Po sotatnim meczu z WO stawiam na Jelenia!

Jelen duzo lepszy jest na prawej pomocy niz w ataku. Jest szybki i dlatego pasuje mi na skrzydlo. W ataku oczywiscie na dzien dzisiejszy gra Zurawski z Rasiakiem

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2006, 16:35

Martinho pisze:Jelen duzo lepszy jest na prawej pomocy niz w ataku. Jest szybki i dlatego pasuje mi na skrzydlo. W ataku oczywiscie na dzien dzisiejszy gra Zurawski z Rasiakiem
Hmm ale jeśli tak by było (Jeleń na prawej, Rasiak z Żurawskim na ataku) to nie ma miejsca w 11 dla Smolarka a tego sobie chyba nikt nie wyobraża.
Radomski za Sobola? Panie, czytasz to i nie grzmisz? ;) Dajcie spokój, może Radek nieco spuścił z tonu wiosną i nie jest to forma z końca eliminacji ale nadal jest znacznie lepszy od Radomskiego, który powinien całować Janasa w stopy za to, że jedzie na Mundial. Dla mnie to jedna z pomyłek Janasa.
Ciekawy jestem jak Janas ustawi pomoc i atak. Warianty są chyba 2. Albo Kosowski na prawej, Krzynówek na lewej i Smolarek z Żurawskim w ataku albo Smolarek na prawej zamiast Kosy i Rasiak w ataku. Wątpię, żeby Janas dał szansę gry Jeleniowi albo Brożkowi w pierwszej 11. Może w późniejszych meczach o ile okazałby się któryś z nich objawieniem. Para stoperów wydaje mi się oczywista - Bąk + Jop.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 maja 2006, 16:41

Morrow pisze:Hmm ale jeśli tak by było (Jeleń na prawej, Rasiak z Żurawskim na ataku) to nie ma miejsca w 11 dla Smolarka a tego sobie chyba nikt nie wyobraża.

Oczywiscie Jelen zmiennikiem Smolarka, chociaz jezeli w grze Ebiego sie cos nie poprawi to nie zdziwilbym sie jakby Jelen wygryzl go ze skladu.

Morrow pisze:Dla mnie to jedna z pomyłek Janasa.

Moze nie jest pomylka, ale Radomski do pierwszego skladu nie pasuje... Lepszy od niego na pewno jest Sobolewski, ktory znacznie lepiej radzi sobie w akcajch ofensywnnych od Radomia.

Morrow pisze:Albo Kosowski na prawej, Krzynówek na lewej i Smolarek z Żurawskim w ataku

W tym zestawieniu za Kose dalbym Jelonka

Morrow pisze:Wątpię, żeby Janas dał szansę gry Jeleniowi albo Brożkowi w pierwszej 11.

Ja w to nie watpie, bo Jelen jest naprawde dobrym zawodnikiem, w Polsce niedocenianym. Co do Brozka to juz jego szanse sa mniejsze, ale dam sobie reke uciac ze jakas koncowke na pewno zagra ;)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 maja 2006, 16:53

Alkoholiko pisze:Boruc
Żuraw - Jelonek
Za Radomskiego na pewno Sobolewski, a za Jelonka... Quoda-Quoda :p
Myślałem, że Komar gra w drużynie over'40, ale się pomyliłem :p

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 maja 2006, 19:24

Martin Pellegrino pisze:Za Radomskiego na pewno Sobolewski, a za Jelonka... Quoda-Quoda :p
No akurat sprawa jest oczywista. Sobolewski jest o klasę lepszy od Radomskiego, no a poza tym jest większym walczakiem. Co do Rasiaka też raczej powinien zagrać w pierwszym składzie z Żurawskim (przynajmnie w pierwszym meczu z Ekwadorem, a potem to już zależy od tego jak zagra)
Martin Pellegrino pisze:Myślałem, że Komar gra w drużynie over'40, ale się pomyliłem :p
hehe, i jakoś od razu nasuwa się pytanie jak ma się niepowołanie Kłosa do powołanie Bąka 8) , ale teraz to już musztarda po obiedzie

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 16 maja 2006, 22:48

Martinho pisze:Łukasz Fabianski Co by o Lukaszu tu powiedziec... Ja bylem zdecydowanym przeciwnikiem zabierania go na mundial, ale juz sie stalo i nic nikt nie poradzi. Fabianski nie jest zlym bramkarzem ale brakuje mu tego co Borucowi i Kuszczakowi czyli ogrania w silnych klubach i doswiadczenia. W lidze Fabianski popisal sie kilkoma nieprawdopodobnymi interwencjami i pewnie to zadecydowalo o decyzji Janasa zeby go powolac. Kropke nad i postawila pogloska o rzekomym zainteresowaniem nim przez ManU. Moze Lukasz podczas mundialu rozwinie sie bardziej, ale na chwile obecna jest slabszym bramkarzem niz Boruc czy Kuszczak.
a ja juz Ci mowie dlaczego... wg mnie sprawa jest prosta: jest tym ostatnim trzecim rezerwowym bramkarzem na Mundial... i szanse zeby gral w jakim kolwiek meczu sa bliskie 0 jesli tyle nie wynosza... wiec niezaleznie czy kto jest tym trzecim i tak nie zagra... moglby tam jechac nawet Liberda czy Kotorowski..jednak tutaj Janas pomyslal bardzo przyszlosciowo wzial najbardziej uzdolnionego mlodego bramkarza ktory na tych MS bedzie zbieral tylko i wylacznie doswiadczenie i obycie z takimi tyrniejami..prawdopodobienstwo ze to on bedzie numerem jeden za 4 lata jest bardzo duze..i wtedy te doswiadczenie jakie zberze na tegorocznych MS zaprocentuje... w tak mlodym wieku pojedzie juz jako bramkarz ktory byla raz na takiej imrpezie i wie co go moze czekac... to daje bardzo duzo..naprawde...za to chwala Ci Janas..:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”