Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 94

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 sie 2007, 14:00

RealFan pisze:To na jedno wychodzi. Nie jest gotowy więc grać by nie grał.
zapewne by gral, bo sezon dlugi i szeroki , ale na pewno nie bylaby to satysfakcjonujaca go rola..
Cris7 pisze:A to było o Pepe, nie o Rossim
omg...to w koncu o Rossim dyskusja czy o Pepe? :lol:

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 02 sie 2007, 16:37

Wielki Wazzo, komu ty to mówisz i o co tobie w ogóle chodzi wchodzisz na forum żeby po obrażać ludzi mam nick jaki mam i nic tobie do niego.Jak tak cenisz Keano to mu pomnik zbuduj a nie sie wyrzywasz.A że to legenda to nie musisz mówić bo raczej każdy wie niemożna takiego nicku wziąść .Wybrałem ten nick bo Keano jest dlamnie legendą a gdy się rejestrowałem to nie chciało mi się myśleć nad nickiem .Napisałem że jest za słaby bo jest (jeszcze za słaby na 1 skład)nie pisałem nigdy że on już jest u szczytu kariery czy coś w tym stylu. Lecz wątpie żeby wrócił do Manchesteru. Jest utalentowany a utalentowanych piłkarzy jest wielu nie tylko Rossi wiec nie mam pojęcia oco się czepiasz przypomnę że to ty pierwszy mnie obraziłeś. Nie wiedzieć poco ot tak sobie wywołujesz niepotrzebne spięcia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sie 2007, 17:27

:olaboga:
po I to darujcie sobie wzajemne uprzejmości - macie priva, bawcie się tam do woli.
po II Sir Keano gdybyś postarał sie przed wysłaniem posta sprawdzić go pod względem błędów ortograficzynch i stylistycznych, byłoby niezmiernie miło i sympatycznie.

forza interpunkcja.

EOT.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 11:48

W koncu obejrzalem meczyk z Interem i moge sie podzielic swoimi wnioskami :)

Ciesze sie ze bylo to spotkanie tylko o pietruszke bo inaczej wnerwilbym sie po takiej porazce. Pierwsza bramka stracona po glupim kiksie... mozna ja tak na rowni postawic z bramka Adriano. Druga to juz glupie zachowanie sedziego, ktory ten mecz sedziowal lekko mowiac "nieciekawie". Evra zostal ewidentnie sfaulowany...Trzecia to bardzo ladna akcja Interu...i kolejny blad Evry... Musi jeszcze popracowac nad gra w obronie bo ta w ofensywie jest bardzo dobra :)

Ogolnie bardzo duzo strat i to czasami bardzo glupich. Tak nie moze byc. Spotkanie generalnie i postawa MU nie powalily mnie na nogi. Podobac sie mogly jednak bardzo ladne wymiany na jeden kontakt z ktorych slynie MU :)

U Diabelkow wyroznial sie glownie Roo, ale nie zawiodl mnie Ronaldo - choc bez "fajerwerkow" tym razem. Dobre spotkanie rozegral Carrick.

Co do tych ktorzy mnie zawiedli to napewno Patrice. O ile przy pierwszej bramce glupi kiks ktory nie powinien sie przydarzyc, druga blad sedziego to przy trzeciej powinien byc przy Suazo a nie dreptac sobie spokojnie za nim. Nie podobala mi sie rowniez gra Eagles'a. Duzo glupich strat, czasami poniewierany przez defensorow Interu...Taka gra na pewno nie przekona do siebie Alexa. Troszke zdziwilem sie ze nie bylo u nas zadnych zmian...

Co do Interu to nie wypowiem sie bo bardziej skupialem sie na grze MU :)Ale powiem tylko jedno... zebyscie mieli pocieche z Adriano musialby troszke schudnac...To juz nie jest wymysl mediow, tylko najprawdziwsza prawda.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 sie 2007, 12:59

Sparingi sparingami a po kilku ładnych tygodniach posuchy od transferów nowych nabytków znowu zawrzało i wreszcie pojawiły się konkrety.

Wiadomo było, że przyjście nowych zawodników spowoduje odejście kilku piłkarzy.

Pomoc póki co została jedynie uszczuplona o Richardsona. Chłopak nie dostawał zbyt wielu szans od powrotu z WBA ale kiedy grał nie błyszczał i nie pokazał się jako przyszła gwiazda MU. Okres gry w WBA nadal pozostaje jego najlepszym w karierze. Może na tle słabszych piłkarzy i pod opieką Keano znowu błyśnie.

Potem było pytanie kto odejdzie z napastników i zwolni miejsce Tevezowi, Smith czy Rossi. Jak się okazało odeszli obaj. O ile o Rossim już zostało napisane wiele o tyle o odejściu Alana nikt nie wspomniał choc oficjalnej prezentacji jeszcze nie było.

Jeszcze o Rossim. Czy młody Włoch był za słaby? Ciężko wyrokowac bo nie dostał swojej prawdziwej szansy w PL choc jesli Ferguson nie widzial go w skladzie to znaczy, że musiał ustępowac naszym napastnikom. Po prostu nie mieścił się w planach Fergiego i trudno było oczekiwac, że Szkot wystawiałby go zamiast Rooneya, Sahy, Teveza a może nawet i Solskjaera. Wiele wskazuje, że w tym roku MU często będzie grało 1 napastnikiem więc chyba tylko totalna plaga kontuzji napastników była jakąs szansą dla Rossiego. Szkoda jego talentu bo taki z pewnością posiada. Nie każdy utalentowany 20 latek trafiając do Serie A stałby się z miejsca największą gwiazdą drużyny i utrzymałby ją w lidze. On potrzebuje teraz gry w pierwszej 11 a MU mu tego nie gwarantowało. Kolejne wypożyczenie? Może i 2 letnie wypożyczenie było jakąś opcją ale widocznie ktoś doszedł do wniosku, że lepiej młodego Włocha sprzedac. Niby istnieje opcja odkupienia go z Villareal ale podejrzewam, że MU skorzystałby z niej tylko wtedy gdyby Rossi stałby się jedną z najjaśniejszych postaci La Liga. W innym wypadku jego przygoda z MU nie będzie miała dalszego ciągu. Ale trzeba oddac zarządowi, że zapis w umowie jest bardzo dobrym pomysłem.

Co do Smitha to jego odejście było jeszcze bardziej prawdopodobne niż odejście Rossiego. Uczucia mieszane bo Anglik był pupilem fanów z OT, woli walki miał za dwóch i zostawił Manchesterowi swoje serce ale jakby nie patrzec piłkarzem był za słabym jak na klub tej rangi co Manchester United. Nie radził sobie wystarczająco dobrze ani jako napastnik ani jako defensywny pomocnik. Kiedy w końcu załataliśmy dziury w pomocy dla Alana pozostało tylko miejsce w ataku ale nawet tournee w Azji pokazało, że nie jest wystarczająco dobry, że byc równorzędną opcją dla pozostałych napastników Diabełków. Ponoc dostaniemy za Anglika 6 mln funtów co jest naprawdę ładną sumką.
W Newcastle powstaje silna i niezła paka, która wreszcie z powodzeniem powinna powalczyc o puchary w tym sezonie wiec Alan nie powinien narzekac. Swoją drogą Big Sam może reaktywowac duet napastników Leeds: Smith-Viduka, który z powodzeniem radził sobie swego czasu i w PL i w Lidze Mistrzów. Pytanie tylko czy Alan nie zamienił ławki Manchesteru na ławkę Newcastle bo konkurencja w ataku Srok jest naprawdę duża: Martins, Viduka, wiecznie kontuzjowany Owen, Ameobi, Luque. Mimo wszystko Alanowi życzę jak najlepiej i mam nadzieję go oglądac często na boiskach Premiership.

No i wszystko wskazuje, że sprawa Teveza dojdzie do szczęśliwego końca. WHU zgodził się na 2 mln rekompensaty i najprawdopodobniej wypożyczymy Carlitosa na 2 lata za 4,5 mln rocznie. Jeśli się sprawdzi po 2 latach będziemy mogli wykupic jego kontrakt za 30 mln funtów co jest moim zdaniem zbyt wygórowaną kwotą ale po 2 latach będziemy wiedzieli czy Argentyńczyk jest warty takich pieniędzy i nic nie będzie stało na przeszkodzie żeby oddac go West Hamowi. Kolejny świetny ruch ze strony United moim zdaniem o ile wszystko pójdzie dobrze a wiele na to wskazuje bo wątpię żeby Diabły sprzedawały 2 rezerwowych napastników gdyby nie było to podyktowane przyjściem Teveza. Z radością wstrzymajmy się do prezentacji.

Smith i Rossi zwolnili kolejno 14 i 19, do wzięcia też jest 8, która oddał Rooney a numerków nie mają jeszcze Hargreaves, Anderson i Tevez(?). Hargreaves zapewne dostanie 23 po Kieranie, Tevez(?) 8 albo 32 z WH a Anderson 19? :D

A już niedługo o Tarczę Dobroczynności z z kimże innym jak nie z Chelsea

:D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 13:18

Morrow pisze:Po prostu nie mieścił się w planach Fergiego

nie wiem czy czytales newsy , ale Fergie wypowiadal sie ze chcial go zatrzymac :]
Morrow pisze:Hargreaves zapewne dostanie 23 po Kieranie, Tevez(?) 8 albo 32 z WH a Anderson 19? Very Happy
a mi sie wydaje ze nr z tourne zostana , czyli 19- Eagles 23 Gibson

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 05 sie 2007, 13:03

Dawno mnie w sumie nie było tutaj, a wypada skomentować transfery dokonane przez United, odejścia co niektórych zawodników i w końcu skład jakim dysponujemy przed nadchodzącym sezonem.

Na początek może transfery do United. Niezmiernie mnie cieszy przybycie Hargreavesa, co pozwoli na rotacje w składzie i nowe możliwości w ustawieniu zespołu. Transfer Naniego wydaje mi się również bardzo dobrym posunięciem. Już Ferguson z Queirozem potrafią oszlifować takiego piłkarza. A w takim towarzystwie, Nani może stać się topowym zawodnikiem, o ile już takim nie jest. Zakup Andersona mnie totalnie zaskoczył, i trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat młodego Brazylijczyka. Talent ma ogromny, ale gdzie Sir Alex widzi dla niego miejsce w swoim zespole? To taki zawodnik alternatywny trochę. No i w końcu Tevez. Świetne posunięcie. Miejmy nadzieję, że wydane za niego pieniądze nie pójdą w błoto.

Odejścia Smudge'a spodziewałem się i liczyłem na nie. Darzę wielkim szacunkiem tego zawodnika za jego charyzmę, ale jednak jego umiejętności nie pozwalały na to by być chociażby czwartym napastnikiem w United. A Alanowi potrzebna jest regularna gra. Szkoda tylko, że trafił do Newcastle, bo tam także będzie miał trudno przebić się do pierwszego składu, choć z drugiej strony cieszy mnie to, że trafił tam pod skrzydła takiego fachowca jak Big Sam, a wydaje mi się, że Allardyce to manager z podobnym podejściem do graczy i zawodu co Ferguson. W Evertonie miałby chyba łatwiej jednak. Ale cóż wypada podziękować Alanowi za to ile serca włożył grając w United. Dzięki Smudge i powodzenia dalej.
P.S. Ktoś tu napisał, bodajże Morrow, że odszedł ulubieniec kibiców. Szczerze, to nie uogólniałbym tak tego stwierdzenia, ponieważ fani United są podzieleni na tych, co kochają Alana za tą neiezwykłą wolę walki i na tych, co pamiętają mu jego słowa wypowiedziane pod adresem United, jak tylko grał jeszcze w Leeds.

W odejściu Rossiego nie widzę natomiast żadnego sensu. Ok, chłopak chciał grać, a tego Ferguson nie mógł mu obiecać. Kolejne wypożyczenie mogłoby już totalnie podłamać Włocha. Naprawdę szkoda, szczególnie że pojawiłysię informacje, nie wiem na ile prawdziwe, że jednak żadnej klauzuli, co do tego, że po jakimś okresie United bedzie mogło odkupić Rossiego z Villarreal nie ma.

A co do sytuacji z Heinze, to muszę powiedzieć, że bardzo się na Argentinie zawiodłem. Nie wiem czy nie zna on relacji między United a The Reds. Jeśli naprawdę dąży do tego by dołączyć do Liverpoolu, to tym samym straci u mnie całkowicie szacunek, na jaki sobie zasłużył grając u nas.

Odejście Richardsona uważam za bardzo dobre wyjście. Zarobiliśmy na tym aż 5,5 mln funtów, a chłopak grając u nas popadł by w totalną rutynę. Jednak uważam, że pod opieką Keano, Kieran rozwinie skrzydła.

Ogólnie rzecz biorąc skład na nowy sezon wygląda naprawde obiecująco, szkoda tylko, iż już na starcie musimy radzić sobie bez takich zawodników jak kapitan Neville, Scholes, Saha czy Anderson i Tevez. Osobiście jestem dobrej myśli :wink:

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 05 sie 2007, 13:29

ManU wmocniło skład Andersonem ( rozgrywający), Hargreavsem ( defensywny pomocnik) i Nanim (skrzydłowy) i to są trafne transfery a do tego dodając do tego Teveza, wychodzi miesznaka wybuchowa, która może zapanować nie tylko w Prmiership, ale i w LM. Jednak niewiadoma to transfer Heinze, bo on chce odejść ze wzgledu że jego miejsce w pierwszym składzie zajmuje Evra. Zostaje Vidic, Ronaldo i Rooney, i to nalezy pochwalic. Mimo tego wszystkiego jednak Chelsea będzie faworytem do Mistrzostwa Anglii

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 06 sie 2007, 11:11

rafinho93 najpierw piszesz ze...
rafinho93 pisze:dodając do tego Teveza, wychodzi miesznaka wybuchowa, która może zapanować nie tylko w Prmiership, ale i w LM.
a pozniej piszesz ze mimo wszystko faworytem jest Chelsea troche tego nie rozumiem. :?
Sklad ManU jest teraz bardzo mocny... Nawet sam Ferguson mowil ze prawodpodobnie nigdy nie mial takiego skladu,ale narazie to tylko wyglada mocno na papierze.Moze byc tak w rzeczywistosci i na to licze... Glory Glory Man United

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 06 sie 2007, 13:10

"Hehehe" J. Gmoch

Rzuciłem już cytatem więc teraz się wypowiem. Chelsea i Manu to faworyci według mnie i tu za bardzo się nie da wytypować który z faworytów ma większe szanse. A że jestem nieobiektywny to powiem że Manchester United.

Chelsea jak i Manchester United praktycznie się nie osłabiły jeżeli brać pod
uwagę poprzedni sezon, wręcz przeciwnie wzmocniły się więc mamy tu dwójkę murowanych faworytów.Do tego dołącza Liverpool który trochę sprzedał więcej kupił , i jest na pewno silniejszy niż w zeszłym sezonie (według mnie offcooz) Dużo się pisze o skreślaniu Kanonierów lecz czy to oni się sami nie skreślają wystarczy przeanalizować składy...

:arrow:
Wszystko wskazuje na to, że sprawą ewentualnego transferu Gabriela Heinze z Manchesteru do Liverpoolu zajmie się sąd arbitrażowy. Jeśli do przyszłego tygodnia cała sytuacja się nie wyjaśni, Argentyński defensor jest zdecydowany szukać rozstrzygnięcia poprzez taką właśnie drogę. Potwierdził to jeden z przedstawicieli Premier League.

Heinze twierdzi, że chce opuścić Manchester United i przejść do Liverpoolu. Twierdzi także, iż ma pozwolenie na odejście z klubu, jeśli tylko pojawi się oferta korzystna zarówno dla klubu jak i dla zawodnika. Z kolei Manchester twardo upiera się, iż nie pozwoli przejść Argentyńczykowi do zespołu odwiecznego rywala.

Sąd arbitrażowy będzie składał się z trzech osób - prawnika lub sędziego, przedstawiciela Premier League oraz osoby związanej z administracją piłkarską. Tak złożony sąd będzie rozpatrywał sprawę odejścia Heinze z Manchesteru, jednak Liverpool nie będzie miał w tej kwestii żadnego udziału. Spór będzie rozpatrywany tylko wyłącznie w świetle konfliktu na linii zawodnik-obecny klub.
Chyba umrę jak Heinze przejdzie do The Red's. Ogólnie miałem go za innego zawodnika myślałem że jest bardziej waleczny i że naprawde coś poczuł do UNITED. A tu taki cios ...do Liverpool'u :cry:

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 09 sie 2007, 0:23

Manchester United zwyciężyło w sparingu rozegranym na East End Park z miejscowym Dunfermline 4-0. 90 minut zagrał Kuszczak

Bramki zdobywali kolejno: Eagles, Giggs, Rooney dwie (jedna z karnego)

United wygrali to spotkanie takim oto składem:

Man Utd: Kuszczak - Bardsley, Brown (Eckersley 45'), Pique, Silvestre - Fletcher, Scholes, Hargreaves, Eagles - Giggs (Eikrem 78'), Rooney

W drugim sparingu rozegranym przez Manchester United dzisiejszego wieczora „Czerwone Diabły” w okrojonym składzie pokonały Glentorian 3-0. Od pierwszych minut w meczu zagrali Anderson oraz Nani.

Bramki zdobywali kolejno : Campbell , Evra , Nani

Drugi zwycięski skład:
Man Utd: Heaton - Simpson, Ferdinand, Vidic, Evra - Martin, O'Shea, Carrick, Nani - Anderson, Campbell

Cieszą wygrane sparingi tuż przed rozpoczęciem sezonu.Ponadto zadebiutowali wszyscy zakupieni piłkarze.Nielicząc Teveza który nie jest jeszcze oficjalnie "Diabłem".

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 sie 2007, 16:17

Heinze bardzo, ale to bardzo mnie rozczarował, jak stwierdził Fergie MU zawsze zachowywało sie wobec niego fer, zawsze robiło to co sobie zyczy, a on chce odejsc teraz do scousersów :? tak sie nie robi...
Forma MU w sparingach wysmietnia, oby tak w lidze, cudowny gol Naniego, tylu wspaniałych grajków w napadzie, ze Fergie bedzie miał ból głowy kogo wstawiac :wink: Oj bedzie ciekawie bedzie :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 16:59

Heinze chce po prostu odejść. To nie jego wina, że konkretna oferta nadeszła tylko z Liverpoolu :P

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 09 sie 2007, 17:07

Sir Keano pisze:Nielicząc Teveza który nie jest jeszcze oficjalnie "Diabłem".
Wlasnie, wiadomo czy Tevez bedzie juz oficjalnie w skladzie MU przed niedzelnym meczem z Reading?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 sie 2007, 17:12

Heinze chce po prostu odejść. To nie jego wina, że konkretna oferta nadeszła tylko z Liverpoolu

Tak sie nie robi... To co on opowiada jest poprostu nieprofesjonalne i jego zachowanie wobec klubu pokazuje zero lojalnosci :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”