AS Roma (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 05 lis 2006, 13:07

Tam wczesniej zamiast "i" powinienem dać "lub"
Balon pisze:Jorgensen i Reginaldo
Ja zakładałem że wyjdą trzema napastnikami, jak to juz wczesniej robili. To było tylko moje przypuszczenie (1-4-3-3), bo gdyby mieli wyjść włsnie tak to jeden z nich napewno by zagrał. A Montolivo to pewniak 8) do wyjscia :jupi:

A jak z Chivu ?? Zagra czy nie ?? Bo miał nie zagrac, teraz nagle gdzies sie pojawiło info że zagra :roll: Hehe może to taka zasłona dymna :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 05 lis 2006, 13:32

Wszystko wskazuje na to ze zagra :twisted: Spaletti rzuca do boju wszystko co ma najlepszego :P Wychodzi w standarowym 1-4-2-3-1

Doni, Panucci, Chivu, Mexes, Tonetto, De Rossi, Pizarro, Taddei , Perrotta, Mancini, Totti.

Co do Violi to ustawienie wyglada jak Milan Ancelottiego z Liveranim w roli Pirlo oraz Montolivo w roli Kaki. Moze byc ciekawie 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lis 2006, 23:33

Roma - Fiorentina 3:1 (De Rossi 38', Taddei 49' 66' - Ujfalusi 15') Obrazek :jupi:

Roma: Doni, Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto (Cassetti 74'), De Rossi, Pizarro, Taddei, Perrotta, Mancini (Vucinić 65'), Totti (Aquilani 90')

Fiorentina: Frey, Ujfalusi, Kroldrup, Dainelli, Pasqual, Blasi (Joergensen 54'), Liverani (Gobbi 75'), Donadel, Montolivo, Reginaldo (Pazzini 54'), Mutu

Żółte kartki: Mexes, Perrotta - Mutu

Violko :!: Violko :!: Co sie :?: Co sie :?: Co sie stao :?: :boruta:

W meczu na szczycie nie mógł paść inny wynik :P Oglądałem tylko drugą połowę ale o tym co w niej widziałem trochę późnej. W pierwszej zaś przegrywaliśmy 0:1 i myslałem że stanie się najgorsze czyli padnie remis jaki przewidywałem :oops: Na szczęscie wyrównanie padło jeszcze w pierwszej części meczu za sprawą De Rossiego. No a w drugiej nie mogłem uwierzyć w to co widziałem :shock: Zupelna dominacja naszych i zero gry ze strony Fioletowych, którzy nie byli w stanie ani przez chwilę nam zagrozić. Mogło i powinno skończyć się o wiele wyżej bo w słupek huknął TOTTI, a dobre podanie na czystą pozycję niecelnym strzałem zmarnował Mirko itd itp. I to wszystko co najlepsze działo się przy prowadzeniu 3:1 bo nasza drużyna nawet wtedy nie zwalniała tępa, jedynie w końcowych minutach inicjatywę przejęła Fiorentina. No ale nie ma co wybrzydzać bo Violka w II połowie chyba nie oddała strzału na naszą bramkę, chyba nic nie przeoczyłem :roll: Dominacja z naszej strony nie podlegała najmniejszej dyskusji i to w każdym elemencie gry, a to co pod bamka gości wyprawaił Taddei :rydzyk: miodzio :P Bardzo obawialem się tego meczu bo ostatnio Roma osiąga jakieś dziwne wyniki - wygrywa z Udinese i Olympiakosem oba mecze na wyjeździe podczas gdy mogliśmy tam nawet przegrać bo to nie są łatwi rywale o czym świadczy choćby nasza nienajlepsza gra. Natomiast gdy wszyscy spodziewają się łatwego zwycięstwa my remisujemy lub przegrywamy z teoretycznie słabszymi rywalami :roll: Zaś Violka jakby przypomniała sobie grę z poprzedniego sezonu i odniosła kilka zwycięstw z rzędu choć w ostatniej kolejce została ona przerwana przez Palermo.

Pokażmy jak się cieszymy [wpisujcie miasta]...

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 06 lis 2006, 0:42

Yukasz pisze:Pokażmy jak się cieszymy [wpisujcie miasta]...

Bez jaj ... to nie Onet :roll: :P

Ogolnie zycze sobie takiej postawy co tydzien :twisted: Teraz jeszcze bardziej szkoda tych punktow z Chievo czy Reggina, bo po wygranych z wyzej notowanymi rywalami jak Udine czy Viola znowu odzywa nadzieja ze moze jeszcze nie wszytstko stracone :?: :roll: Trzeba wierzyc :pray:

Zreszta juz przed meczem pisalem ze Roma jest tu faworytem :mike: i ze Violi bedzie ciezko :>

Teraz pewnie Cassano bedzie jeszcze bardziej chcial wrocic ... ale Spal mu juz powiedzial co o nim mysli :P : Porozmawiajmy o prawdziwych rzeczach. na temat Cassano wszystko zostało już powiedziane.
W tlumaczeniu na wloski : Vaffanculo :zwała:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 06 lis 2006, 22:19

Obrazek

To bardzo wazne 3 pkty bo przy udziale Polskich Romanistow :)

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 10 lis 2006, 14:08

Coś cicho się zrobiło w tym temacie, a przed nami przecież już jutro wielkie widowisko... 8) Najwyższa pora chyba rozkręcić temat.. :wink:

Może zacznę od statystyk:

Ogólny bilans meczy Milan-Roma rozgrywanych na Giuseppe Meazza:

zwycięstwa Milanu - 42
remis - 17
zwycięstw Romy - 12

Ostatnie mecze rozgrywane w Mediolanie:

2-5-2004 Milan-Roma 1-0 (Shevchenko 2')
7-11-2004 Milan-Roma 1-1 (Shevchenko 6' - Montella 49')
14-5-2006 Milan-Roma 2-1 (Kaka 5'k, Amoroso 90+3'k - Mexes 34')

Jeszcze jedna ciekawostka Giallorossi po raz ostatni zwyciężyli na San Siro sezonie 1987/88 zwyciężając 2-0

Przewidywane składy wg gazzetta.it

Milan: Dida-Cafu, Nesta, Maldini, Jankulovski- Brocchi, Pirlo, Seedorf, Kaka-Gilardino, Inzaghi

Roma: Doni-Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto-Pizarro, De Rossi-Taddei, Perrotta, Mancini-Totti

Jeszcze ostatnie wieści z obozu Romy.Niestety wypadł z kadry na ten mecz Vucinic, który w meczu pucharowym z Triestiną nabawił
się kontuzji łydki.Szkoda tego chłopaka niedawno powrócił do składu a teraz kolejny uraz. Coś kruchy jest nasz Serb.:roll: Na szczęście
jest w jeszcze w obwodzie Aeroplanino.Mimo wszystko na pewno bardziej osłabiony będzie Milan (Gattuso, Kaładze, Ambro).
Podsumowując statystyki przemawiają zdecydowanie na korzyść Mediolańczyków, obecna forma mimo wszystko wskazuje na
Rzymian.Mój typ:
dużo bramek, świetne widowisko i zwycięstwo ASR 3-2 :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 lis 2006, 14:52

zagi82 pisze:Roma: Doni-Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto-Pizarro, De Rossi-Taddei, Perrotta, Mancini-Totti
:mike: Optymalny sklad na dzien dzisiejszy :mike:

Trzeba sobie otwarcie powiedziec ... jak nie teraz to kiedy :wink: Brak innych oczekiwan i komentarzy z mojej strony :P

Co do Vucinica to mimo wszystko to jest naturlana sprawa ze chlopak ma problemy z miesniami po 5 miesiacahc kontuzji i krotkim czasie rehabilitacji. Jemu jeszcze potrzeba czasu i jeden czy dwa mecze nie zmienia faktu ze jest nieprzygotowany do sezonu

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 11 lis 2006, 14:12

ROMA (1-4-2-3-1): [32]Doni – [2]Panucci, [5]Mexes, [13]Chivu, [22]Tonetto – [16]DeRossi, [7]Pizarro – [11]Taddei, [20]Perrotta, [30]Mancini – [10]Totti.

Nic tylko wygrac :D

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 lis 2006, 0:29

W temacie AC Milan zaloba to tutaj raczej wesele :mike:

Nie ma co pisac o meczu bo juz chyba kazzdy widzial 8) Roma zagrala skutecznie, miala troche szczescia i to jak najbardziej wystarczylo zeby wygrac. Po raz kolejny potwierdza sie ze Romie sie o wiele lepiej gra z mocniejszymi przeciwnikami ktorzy takze kreuja gre a nie tylko bronia sie. :roll:

Warto tez zwrocic uwage na jeden fakt. W zeszlym sezonie w duzej mierze dzieski Tottiemu Roma przerwala klatwe i wygrala na San Siro z Interem. Dzis dzieki Francesco zostala przerwana trwajaca od 20 lat seria meczow bez zwyciestwa na San Siro. On juz przeszedl do historii jako legenda Rzymu i jak bedzie zrzutka zeby mu pomnik wystawic to sie na bank dolacze :rydzyk:

Przepraszam tak ze pisalem o jego zlej formie :roll: ... teraz juz wiem ze dla takiego zawodnika warto dac kilka meczy zeby mogl dojsc do formy bo dzis zagral rewelacyjnie i po raz kolejny udowodnil ze forma przychodzi i odchodzi ale klasa zostaje :rydzyk:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 12 lis 2006, 8:40

goofii pisze:On juz przeszedl do historii jako legenda Rzymu i jak bedzie zrzutka zeby mu pomnik wystawic to sie na bank dolacze
Pomnik to nie tylko dla niego..Sapl blysnal geniuszem przy zmianach :rydzyk: , Alberto... zagranie przy drugiej bramce :shock: :rydzyk: wszyscy... Grande...to jest zespol..On wygral mecz :rydzyk:

Nie ma co pisac...Milan razil nieskutecznoscia...a Roma z precyzja wypunktowala przeciwnka...

GRANDEEEE!!!!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 lis 2006, 10:37

Mielismy sporo szczeczia ale sukces ogromny !! od ponad 20 lat nie wygralismy na SS z Milanem

GRAZIE GRADNE MAGICA !!

moze jakas kolejna seryjka zwyciestw sie kroi :lol:

GRANDE IL CAPITANO !!

chyba spokojnie mozna mowic ze Totti wraca do formy :)

piekne gole zwlasza 2gi !! zadko sie spotyka zeby Totti strzelal brame z glowki :lol:

http://www.asromaultras.it/0607milanroma_servizio.wmv

skrocik

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 lis 2006, 12:11

dzieciol pisze:Pomnik to nie tylko dla niego..Sapl blysnal geniuszem przy zmianach
Spaletti jest bogiem taktyki i jego nie ruszaja ziemskie roskosze ... nawet po bramkach sie nie cieszyl :P

Tak samo jego wypowiedz po meczu trafia w sedno ... oddaje fakt ze mielismy fure szczescia wczoraj i ze grajac z takim zespolem jak Milan nie mozna oddac inicjatywy druzynie przeciwnej w takim stopniu :roll:

P.S. Stroje cale biale wygladaja zajebiscie 8)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 lis 2006, 14:08

To prawda.. Spal powiedzial wprost ze zadowolony z gry nie jest

glownym mankamentem bylo to ze Roma nie potrafila si utrzymac przy pilce i oddawala za duzo pole rywalowi .. trzeba nad tym popracowac bo nie zawsze bedziemy miec takie szczecie jak z Milanem

oby to bylo dobrego poczatek !

FORZA ROMA OLE !

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 lis 2006, 22:53

Donadoni powolal do kadry Alberto Aquilaniego :mike:

Jak dla mnie swietne posueniecie bo Alberto pokazal w meczu z Milanem ze ma brdzo wysokie umiejetnosci i jak najbardziej aspiruje to pierwszej "11" nawet kosztem Perrotty ktory ostatnimi czasy nie blyszczy :roll:

Troche dziwi mnie brak powolania dla Montolivo ktory w ostatnich kolejkach pokazywal sie z dobrej strony w Violi

:roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 13 lis 2006, 7:29

nie zebym sie nie cieszyl ale dziwne powolywac zawodnika ktory w swoim klubie jest rezerwowym :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”