FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 931

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 18:44

mistyk pisze:Jesli mamy dac 50 mln za Ville to juz wole dolozyc 15 i kupic Francka.
Tyle tylko, że super-mega-wypasiony Ribery nie zastąpi nam za rok Eto'o na szpicy. Villa tak. Ribery za rok będzie dużo tańszy. Villa niekoniecznie.
mistyk pisze:O pakiecie Frack + Zlatan nie ma co liczyc, skoro nawet jednego nie mozemy sprowadzic. Wychodzi wiec na to, ze juz zadnego cracka nie jestesmy w stanie sprowadzic, bo ceny sa za wysokie :roll: Nie wiem czy smiac sie, czy plakac.
Ja też nie wiem czy się śmiać czy płakać tyle tylko, że z innego powodu.

Joan Laporta praktycznie kończy już swoją niezwykle udaną kadencję. Nie chce mi się rozpisywać bo chyba jednak każdy zainteresowany powinien mieć jako takiej pojęcie na temat tego okresu. Przypomnę tylko, że Laporta osiągnął sukcesy zarówno na polu sportowym jak i ekonomicznym. Zastał klub w fatalnej kondycji finansowej, odbudował i wzmocnił. Sportowo również zdobyliśmy bardzo wiele. Naprawdę sądzisz mistyk, że Ci wszyscy ludzie po to zapierdalali przez te lata, aby podźwignąć klub z ekonomicznego dołka, aby teraz brać ponad 100 mln kredytu na dwóch piłkarzy i zostawić nowego prezydenta z tym długiem? Na dodatek w dobie kryzysu? Gratuluję pomyślunku. Nie mam chyba w tej kwestii nic do dodania aczkolwiek pewnie Ty jeszcze z raz dopiszesz jak to jest źle i bez sensu. Kibice Barcelony chyba już tak mają.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2009, 19:40

Asteniu pisze:I tutaj się zgodzę z Mistykiem. Jeżeli Real wyciągnął Raul'a za 15-16 mln euro i Benzemę za 35 mln euro to Barcelona spokojnie by ich pozyskała za taką samą kwotę, a może i nawet nie co niższą.
Dojdzie do tego, ze Real zabrał nam Ronaldo i Kake. Real kupuje kogo chce nie wszedł jeszcze w droge Barcelonie, jesli by zakupil np. Riberyego to by była jakas porazka Barcy, bo tym akurat zawodnikiem sie interesowała. Być moze przespal zarzad okres zanim Perez wrócił oficjlanie do gry, tak rynek jest taki, ze kazdy chyba patrzy wzgledem transferow Ronaldo i Kaki. Oczywiscie jesli chodzi o transfer kogoś z czołowych zawodników.
mistyk pisze:Polamie sie nam Messi i bedziemy grali Hlebem na prawej, naprawde swietnie.
A kogo ty widzisz jako wzmocnienie ławki na prawa strone. Pep stwierdził, ze nie chce sprzedać Hleba, ze ten dostanie szanse w nowym sezonie, wiec trzeba wierzyć, ze drugi sezon bedzie o jakies 100% lepszy w jego wykonaniu.

Villa sam troche sobie jest winien, za duze oddanie i przywiazanie do klubu takze nie zawsze wychodzi najlepiej. Za długo zwlekal z tym odejscie, juz nie mowie o tym okienku. Dawanie z siebie wszystkiego, a obok osoby, ktore sprowadzaja mu takich partnerów za takie pieniadze, ze poprostu kazdy o tej klasie juz dawno mialby dość. Jesli chce odejsc musi naciskac mocno na klub. Nie wierze, że Barca bedzie podbijala cene.
Co do Poulsena, w Hiszpanii nie radził sobie najgorzej. Sporo jest plotek o checi zakupu kogoś do pomocy Sergio, Toure, wiec jesli cena nie byłaby za wysoka to dlaczego nie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lip 2009, 20:50

Mentor pisze: Tyle tylko, że super-mega-wypasiony Ribery nie zastąpi nam za rok Eto'o na szpicy. Villa tak. Ribery za rok będzie dużo tańszy. Villa niekoniecznie.
Ty martwisz sie tym co bedzie za rok i kogo kupimy? Ja sie martwie tym co jest teraz, a nie za rok.

Poki co mamy na szpicy Eto`o, a i Henry moze tam zagrac. W odwodzie jest tez Bojan. Dla Henry`ego i Messiego nie mamy zadnych zmiennikow (nie liczac Iniesty, bo on ma grac w srodku).

Laporta zrobil wiele i chwala mu za to. Tak jak piszesz - zarowno pod wzgledem sportowym i ekonomicznym i mam nadzieje, ze ostatni sezon bedzie jego kolejnym sukcesem, a nie porazka.

Teraz mozemy sobie gdybac - czy to zle, czy dobrze, ze nie kupimy zadnego cracka extra. Dla mnie to zle, ale zobaczymy po sezonie na kogo wyszlo. Poki co zarzad ma jeszcze czas, a wlasciwie coraz mniej tego czasu na zdzialanie czegos.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lip 2009, 21:03

jakis miesiac temu pisalem z zaniepokojeniem o naszych transferach. Teraz juz wchodzimy w faze treningow i bez nowych nabytkow trzeba sobie szczerze powiedziec bedziemy mieli mniejsze szanse na sukces. Juz teraz az tak duzej motywacji nie bedzie a Real bedzie mial ogromna. I niech nikt nie pieprzy ze chlopaki sie zmobilizuja na Real Pereza bo to jest tak samo smieszne jak teza ze transfer pana H z Brazylii i jego wypozyczenie bylo naszym sukcesem. Mentor wiem co na ten fragment odpiszesz wiec sobie daruj. na culesach czytalem twoje wypociny :P
Odnosnie Eto. bardzo bym chcial zeby zostal tym bardziej ze uwazam go za lepszego od Villi w kontekscie naszego ustawienia i klubu. Inna sprawa to fakt ze bardziej wierze Eto niz Laporcie i Pepowi. Ci ostatni sie w tej kwestii skompromitowali. Szkoda bo Sandro na tym zyskuje. Poza tym sezon pokazal ze nasz I sklad jest waski i bez wzmocnien raczej nie pociagniemy. Ci zawodnicy w formie nie beda ponad 24 miesiace a trzeba przyznac ze nasze cracki graja od dluzszego czasu futbol kosmiczny. MU to my nie bedziemy i w naszym przypadku nie powinnismy liczyc na wymeczone zwyciestwa po 1:0.
Tak swoja droga to wole Eto na koniec kontraktu i jakiegos prezydenta z Ibra niz Ville za 35-40 baniek.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2009, 21:22

Barca osiagnela porozumienie z Interem w sprawie transferu Maxwella. To oznacza, ze koniec telenwoeli z udzialem Depor i Filipe. Jesli prawda bedzie suma jaka zaplaci Barca jestem zadowolony i moze bardziej niz przy okolo 10 mln. transferze jego rodaka z Deportivo. To nie jest nowość, kilkakrotnie o nim mowiono. Jeden transfer załatwiony, defensywa w komplecie, czekam na pozostałe 2 transfery. 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lip 2009, 21:27

Ja tez uwazam ze taki Maxwell to dobre posuniecie. Cena jest dobra a facet moze byc miarodajnym rezerwowym. W przypadku niewypalu wiele nie stracimy

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 lip 2009, 21:31

Link do wiadomości na oficjalnej stronie

Maxwell za 4,5 mln + 0,5 mln innych dopłat . Cena jak za takiego zawodnika , naprawde promocyjna .
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 05924.html

No to czekamy na dalsze rozsadne posunięcia na rynku . Bez szastania niedorzecznymi sumami . Brawo :)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 21:35

nie wiem jaki jest ten Maxwel, ale to jego wygryzł ze składu nastolatek grający nie na swojej pozycji?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 lip 2009, 21:39

Tak , podobnie jak Ruuda van N. u was

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 21:41

Brawo, riposta mocna, pieprzyć kontuzję Ruuda, mógł przecież skakać na 1 nodze...

A ja pytałem poważnie, ktoś pisał, że chłopak jest lepszy niż Maicon, to chyba przesada

Zaczepki? nie szukaj ironii w każdym poście bo dasz się zwariować
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 21:47 przez Pelart, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 lip 2009, 21:43

Nie oczekuj ode mnie wielkich usprawiedliwień , w odpowiedzi na twoje śmieszne zaczepki .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2009, 21:44

Nie wiem jak grał w Interze, ale rozegrał troche spotkań(25) w lidze, u nas nie ma być zawodnikiem na pierwszy sklad, a raczej solidnym zmiennikiem, wiec wystarczy spokojnie. Cena bdb, luka po Sylvku załatana. Mam nadzieje, ze bedzie mozna na niego liczyć tak jak zawsze mozna było na Sylvinho.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 15 lip 2009, 21:51

Pelart pisze:Brawo, riposta mocna, pieprzyć kontuzję Ruuda, mógł przecież skakać na 1 nodze...
A Santon w jakich okolicznościach debiutował ??
Maxwell też miał uraz , nie porównałem sobie tego dla jaj z Ruudem . Sytuacja jest podobna jeszcze tym bardziej , że co do Ruuda tez nie wiadomo czy po wyleczeniu wróci do składu . Riposta była celna , z kilkoma odniesieniami . Mam nadzieje , że ciebie to zadowoli .
Pelart pisze:A ja pytałem poważnie, ktoś pisał, że chłopak jest lepszy niż Maicon, to chyba przesada
Co do lepszego od Maicona , to mamy takiego , Dani Alves się zowie . Jak dla mnie Maxwell wygryzie ze składu Abidala .

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 lip 2009, 21:54

przekażmy sobie znak pokoju, transfer chyba rzeczywiście na ławkę. no i lewa obrona Barcy pozostanie raczej jej najsłabszym punktem ,chyba, że Maxwell okaże się lepszym graczem niż Eric

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2009, 22:15

Poszedł tanio, ale chciał odejśc a za rok miałby karte na rece.

Maxwell pierwszy sezon miał swietny, była to nowa jakość na lewej stronie (grał lepiej niż mesjasz Grosso) Interu. Następne dwa sezony to w duzym skrócie: solidność przeplatana dobrymi akcjami w ofensywie i czasami naiwnym zachowaniem w obronie. Wydaje sie, że w Hiszpanii powinien czuc sie lepiej, tym bardziej w druzynie grajacej piłka (gdyz ta mu nie przekszkadza w grze) jak Barca i nie ma co sie smiac ze wygryzł ze składu go nastolatek, bo nierzadko Lippi daje szanse 18-latkowi w dorosłej kadrze Italii. Santon grający czesto na prawej czy lewej pomocy nagle pokazał jak swietnie mozna sie ustawiac i grac bezbłednie nawet przy C.Ronaldo czy Kace. Od Sylvinho gorszy byc nie powinien. Dodatkowy bonus jest taki, że Maxwell przyjazni sie z Ibra i moze byc to jakis handicap w przekabaceniu Szweda na swoja strone w przyszłosci.

Grazie Maxwell! Robimy miejsce pod Carvalho (I hope so) :mike:

ps. Broń was Boże przed Maxwellem w pomocy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”