AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 933

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 paź 2010, 19:25

Salas11 pisze:No i ta boiskowa poezja... Robby - Robinho, Pato - Patinho :lol:
mnie bardziej rozwalilo jak parskal Ibraaa ibraa po bramce

Jak wyglada sytuacja Ronaldinho?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 paź 2010, 19:30

Jak wyglada sytuacja Ronaldinho?
Drobny uraz po meczu z Realem, jakąś sesję opuścił, wrócił do treningów, ale nie znalazł się nawet w kadrze na mecz z Napoli właśnie przez jakiś drobny uraz. Choć informacje o urazach mięśniowych w Milanie są niepokojące, to jednak jego występ jest raczej niezagrożony.

Nie znalazłem nigdzie powtórki z awantury, przy okazji której było to przewinienie Nesty.
Nie rozumiem tego. Sam nie jestem pewny, ale jednak sytuacja niesłychanie kontrowersyjna, w bardziej prawdopodobnym scenariuszu zawodnik drużyny prowadzącej niesportowo odpycha zawodnika rywala powalając go na ziemię w trakcie awantury na boisku, sędzia nic nie odgwizduje, komisja się tym nie zajmuje, powtórek w sieci nie ma. Elegancko ze strony Juventusu, że po zawieszeniu Krasicia nie wytykają palcem - "wy nas tak, a ich wcale?"

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 paź 2010, 20:10

Robicie z igły widły. Na włoskich portalach nie ma żadnych informacji na temat tamtego zdarzenia i zachowania Nesty. Zaiskrzyło między obiema drużynami, Nesta odepchnął przeciwnika od piłkarzy Milanu, żeby nie zaogniać sytuacji, tamten wykorzystał ten fakt i się przewrócił.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 paź 2010, 20:45

Robicie z igły widły
Dokładnie. Pazzini w meczu z Violą złapał za pysk bodajże Nataliego i nawet nikt o tym nie wspominał podczas ostatniego tygodnia. Podobnie będzie tu jeżeli mieliby ukarać Nestę to ja tam uważam że w całym tym zamieszaniu powinno się zawiesić co najmniej kilku innych zawodników bo kocioł był niesamowity a że buraka Krasicia zdyskwalifikowali co mi szczerze wisi bo z nim czy bez niego juve jest do pojechania o ile drużyna zagra na 100% to teraz kibole juve oczekują jakiegoś zadość uczynienia w postaci ukarania Nesty.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 paź 2010, 21:48

Trudno odnosic sie do bredni, ktore wypisuja niektorzy kibice Milanu, ale glupote i zidiocenie nalezy pietnowac.
Zawieszenie Krasicia jest absurdalne. Zeby byla jasnosc wszelkie zawieszenia wynikajace z symulacji sa niezrozumiale, nie tylko te ktore dotycza zawodnika Juventusu.
Przepisy gry reguluja sytuacje, w ktorej zawodnik symuluje faul, kontuzje,etc. Przewinienia te traktowane sa w sposob tozsamy i odnosza sie do zlamania przepisu o niesportowym zachowaniu poprzez probe wprowadzenia sedziego w blad. W swietle przepisow karane jest to napomnieniem (zolta kartka).
Nie moze byc tak, ze to czy dany zawodnik za symulacje bedzie karany tak jakby popelnil brutalny faul, za ktory otrzymal czerwona kartke i dodatkowo zostal zawieszony na wiecej niz 1 spotkanie, bo w istocie do tego sprowadza sie kara Serba, bedzie tylko i wylacznie wynikiem tego czy dany arbiter dostrzegl ta sytuacje. Gdyby dostrzegl, wowczas dany zawodnik otrzymalby jedynie kare w postaci napomnienia, co nie skutkowaloby dodatkowym zawieszeniem.
Wlosi tworza na wlasne potrzeby swoje regulacje, bo decyzja komisji dyscyplinarnej jest jej suwerenna decyzja i bynajmniej nie wynika z regulacji UEFA/FIFA.
Albo tworzymy wspolne przepisy, gdzie na podstawie zapisow wideo, rozpatrywane sa poszczegolne sytuacje symulacji pilkarzy, takze te zauwazone i odpowiednio "nagrodzone" przez arbitra w trakcie meczu, albo dajemy sobie spokoj i nie tworzymy kuriozalnych precedensow jak ta z Milosem.

Odnoszac sie jeszcze do wczorajszego spotkania Milanu. Nesta powinien zostac zawieszony i to bezwzglednie. Nie ma tutaj zadnych podstaw na jakakolwiek polemike o slusznosci ewentualnego zawieszenia. Ktos napisal, ze Pazziniego nie zawiesili. Przepraszam bardzo, a kogo oprocz Milosa zawieszono w obecnym sezonie na symulacje?
Dodatkowo majac na uwadze decyzje w sprawie Krasicia, zawieszony powinien zostac rowniez Robinho, bo zlamal identyczny przepis co Serb, chcac wprowadzi w blad sedziego jakoby otrzymal "cios" w twarz, co skutkowaloby wyrzuceniem gracza Napoli z boiska.
Zeby byc jeszcze bardziej precyzyjnym, zawieszony powinien zostac rowniez Zlatan, ktory wbiegl na boisko w trakcie spotkania, a nie mial prawa tego rzecz jasna zrobic.

Oczywistym jest, ze za cala ta nagonke na Krasicia odpowiedzialne jest zaplecze medialne Berlusconiego, ktore wyczulo okazje na pozbycie sie najwiekszego zagrozenia ze strony Juventusu w sobotnim spotkaniu. Berlusconi znany jest z tego typu nieczystych zagran. Dzisiaj wyczytalem dodatkowo, ze przeszedl samego siebie, jako ze probuje przepchnac ustawe na swoim wloskim podworku, ktora uchronilaby go przed kolejnym procesem. :rotfl:

PS. Mam nadzieje, ze gowniarz powyzej zgodnie z regulaminem otrzyma kare za napisanie nazwy tylko i wylacznie jednego klubu z malej litery, a takze za uzycie slowa "burak" wobec gracza Juventusu. Rozumiem, ze byc moze w jego domu rodzinnym uzywanie takiego slownictwa jest na porzadku dziennym, ale radzilbym aby jego stosowanie ograniczyl do swojego srodowiska, w ktorym funkcjonuje.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 paź 2010, 21:51

Uważaj żeby Ci żyłka nie pękła :) Napisz też do Lega Calcio żeby zawiesili całą drużynę Milanu, w końcu wszyscy brali udział w przepychankach :boruta:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 paź 2010, 22:03

uuu ale się rozpisałeś, boli te zawieszenie co :?:

Tak jak wyżej pisałem zawieszenie Milosa kompletnie mnie nie obchodzi. W dupie mam to czy zagra z Milanem czy też nie bo Rossoneri z nim czy bez niego mam nadzieje że odniosą zwycięstwo i tego właśnie będę oczekiwał. Zawieszenie Nesty powinno wiązać się z innymi zawieszeniami zawodników jak i z Milanu jak i Napoli. Ibra wbiegł na boisko :?: a kto na nie nie wbiegł :lol: w pewnym momencie obie ławki były po za strefą w której mogli przebywać. Zawieszamy :?: :lol:
Ktos napisal, ze Pazziniego nie zawiesili. Przepraszam bardzo, a kogo oprocz Milosa zawieszono w obecnym sezonie na symulacje?
Przepraszam bardzo ale Pazzini nic nie symulował. Zobacz sytuację o co w niej chodziło a później się wypowiadaj bo piana z pyska leci i zaraz będziesz musiał wycieraczki na monitorze zamontować.
Oczywistym jest, ze za cala ta nagonke na Krasicia odpowiedzialne jest zaplecze medialne Berlusconiego, ktore wyczulo okazje na pozbycie sie najwiekszego zagrozenia ze strony Juventusu w sobotnim spotkaniu. Berlusconi znany jest z tego typu nieczystych zagran. Dzisiaj wyczytalem dodatkowo, ze przeszedl samego siebie, jako ze probuje przepchnac ustawe na swoim wloskim podworku, ktora uchronilaby go przed kolejnym procesem. :rotfl:
Rozjebałeś system. Twoja wyobraźnia nie zna granic. Wszystko co złe dla Juve dzieje się przez Silvio. A Milosa to aż strach się bać. Jeżeli ktoś nie czysto zagrywał to coś tam zostało udowodnione w 2006 roku i jesteście ostatnią drużyną, ostatnimi kibicami którzy mają prawo mówić o sprawiedliwości skoro Wy całe Włochy w [ch**] robiliście przez lata... Trochę pokory.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2010, 22:04

gilardino11 te nie rozpędzaj się bo twój klub też święty nie był :twisted:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 paź 2010, 22:12

gilardino11 te nie rozpędzaj się bo twój klub też święty nie był :twisted:
Jak Ty porównujesz system Moggiego do drużyny która dostała najmniejszą karę której praktycznie nic nie udowodniono a głównie dostaliśmy po dupie za Łysego który w tamtym czasie był w Lega Calcio to gratuluję. Tylko że to Wy ciągle macie wątpliwości co do sprawiedliwości na boisku. To wam udowodniono tyle że zostaliście zdegradowani do Serie B. Spójrzcie na swoje podwórko co robiliście tyle lat.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 paź 2010, 22:16

Tak jak wyżej pisałem zawieszenie Milosa kompletnie mnie nie obchodzi. W dupie mam to czy zagra z Milanem czy też nie bo Rossoneri z nim czy bez niego mam nadzieje że odniosą zwycięstwo i tego właśnie będę oczekiwał. Zawieszenie Nesty powinno wiązać się z innymi zawieszeniami zawodników jak i z Milanu jak i Napoli. Ibra wbiegł na boisko :?: a kto na nie nie wbiegł :lol: w pewnym momencie obie ławki były po za strefą w której mogli przebywać. Zawieszamy :?: :lol:
Doskonale rozumiem, że jak się widzi takie brednie, jak te o Berlusconim, to ma się ochotę napisać parę słów za dużo, ale wiesz. Faktycznie obie ławki powinny były zostać ukarane, w ogóle sędzia powinien był reagować dużo ostrzej, niż rozdać dwie żółte. I to w obie strony, żeby ktoś zaraz sobie nie wymyślił, że nie widzę winy u nikogo z Milanistów - żółta dla Robinho się należała (tak samo, jak pierwsza się nie należała ;) ), chyba czerwona dla Nesty i kary, nie wiem, jakiego rodzaju i wysokości, dla osób z obu ekip, które wbiegły na murawę.
A o calciopoli nie ma co wspominać, bo nas też w końcu ukarali, tyle że my ani tytułów dzięki sędziom przed, ani dzięki sędziom po aferze nie zdobywaliśmy. :wink:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 paź 2010, 22:23

Milanisci maja slaba pamiec. Wasz klub byl umoczony dwukrotnie. Was zdegradowali juz wczesniej. Niczego sie nie nauczyliscie i dalej walki robiliscie. Trudno tez kwestionowac, ze Berlusconi to nieuczciwy czlowiek.

Ja wiem, ze bystroscia umyslu nie grzeszysz. Taki Babel dla przykladu, ktorego szczerze nie lubie i ktory na kazdym kroku, kiedy nadarzy sie ku temu okazja atakuje Juventus, czlek przynajmniej rozumny.
Ja wiem takze, ze wspolczesni licealisci maja duze trudnosci z rozumieniem tekstu czytanego i dostrzeganiem kontekstu wypowiedzi. Ty najwyrazniej zaliczasz sie do owej grupy. Cytujesz zdania wyrwane z kontekstu i odnosisz sie tylko do nich pomijajac zdania wczesniejsze. Rozumiem, ze polski pisemny ledwie zaliczony? Gdybys ta jakze cenna umiejetnosc czytania ze zrozumieniem posiadl, wiedzialbys, ze sentencja dotyczaca Pazziniego odnosila sie do sytuacji z Nesta. Napisales, ze dlaczego to maja zawieszac Neste, skoro Pazzini zlapal w spotkaniu z Viola rywala za pysk i nie spotkala go za to zadna kara. To ja Tobie odpisalem, ze w obecnym sezonie Krasic jest jak do tej pory jedynym graczem, ktorego zawieszono za symulowanie. Nie widze zatem powodu, dla ktorego Nesta nie mialby byc pierwszym (jezeli takie zawieszenia nie mialy juz w tym sezonie miejsca), ktorego na podstawie powtorki wideo zawieszono by za agresje wobec rywala. Proste?
Wiele pracy jeszcze przed Toba.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 paź 2010, 23:01

Przepraszam ze tak pozno ale dopiero teraz wyszedlem z szoku po dwoch (!) celnych (!!) dosrodkowaniach Oddo (!!!!). Bardzo ciesza trzy punkty wywalczone w Neapolu. Jeszcze bardziej cieszy uzyskanie przewagi nad Interem bo Lazio to akurat sie nie przejmuje.

SD to kanciarze nie ma nad czym sie zbytnio rozwodzic. Nalezy ich jednak pochwalic za jak sie wydaje gladko postepujacy proces sportowej resocjalizacji.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 paź 2010, 23:03

Il Giudice Sportivo, Giampaolo Tosel, ha rotto il suo consueto silenzio per parlare della squalifica di Krasic ma non ha voluto commentare la simulazione di Robinho che ha tentato di ingannare l'arbitro toccandosi il volto e poi buttandosi a terra dopo un contatto inesistente con Aronica: "Le due giornate a Krasic rappresentano la norma base. I due turni sono il minimo previsto: il codice prevede nei quattro casi di condotta gravemente antisportiva la sanzione minima di due giornate. Non può esserci nessuna riduzione ma solo un annullamento in caso di ricorso accolto. Il giudice ha un ambito di discrezionalità limitata nel minimo, non nel massimo.
Vs.
Zawieszenie Krasicia jest absurdalne. Zeby byla jasnosc wszelkie zawieszenia wynikajace z symulacji sa niezrozumiale, nie tylko te ktore dotycza zawodnika Juventusu.
Przepisy gry reguluja sytuacje, w ktorej zawodnik symuluje faul, kontuzje,etc. Przewinienia te traktowane sa w sposob tozsamy i odnosza sie do zlamania przepisu o niesportowym zachowaniu poprzez probe wprowadzenia sedziego w blad. W swietle przepisow karane jest to napomnieniem (zolta kartka).
Zdanie zawodowego sędziego sportowego przeciwko zdaniu samozwańczego eksperta forumowego... Kurde, nie wiem, naprawdę nie wiem, co mnie bardziej przekonuje.

Na Juventus mają wrócić Antonini, Silva i Ambrosini (jak dla mnie powinien usiąść na trybunach, w lepszej dyspozycji fizycznej są Boateng, Gattuso i Flamini), nikogo nie mamy zawieszonego, urazy Zambrotty i Ronaldinho są podobno drobne, ale martwi brak informacji w ich temacie. Spodziewam się jednak, że i ten duet wróci do gry i zobaczymy taką jedenastkę:
Abbiati - Zambrotta, Nesta, Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Boateng - Ronaldinho - Pato, Ibrahimović.
Ale nie zdziwi mnie wyjście w pierwszym składzie Bonery, Ambrosiniego, Flaminiego, Seedorfa i Robinho. Zaczyna to wyglądać ciekawie, całe szczęście mamy trochę czasu na odpoczynek przed meczem i zwarcie szeregów.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 paź 2010, 23:50

Czy ty Wilmore kiedykolwiek zmadrzejesz? Nie posiadasz za grosz wiedzy, przez wiekszosc czasu piszesz brednie, nie poparte niczym.
Ja pisalem w jaki sposob symulowanie reguluja przepisy gry w pilke nozna. I te okreslaja w sposob jednoznaczny, ze nalezy sie za to kara w postaci napomnienia. Przepisy innej kary nie przewiduja, nie okreslaja tez, ze jezeli symulujacy zawodnik zanurkuje w polu karnym przeciwnika/ przy linii bocznej, zlapie sie za lewe kolano, za prawe ucho, etc., nalezy kazda sytuacje rozpatrywac i karac inaczej. Nie, nalezy karac tozsamo.

Przestan w koncu zaklamywac czyjes wypowiedzi i odnos sie do faktycznych slow a nie do wymyslonych w swojej glowie sentencji.
Wlosi maja swoj kodeks sportowy i stamtad czerpia podstawy prawne do uzasadnienia owego zawieszenia. Obowiazuje on tylko u nich, nie ma charakteru uniwersalnego, ktory wskazywalby, ze identyczne przepisy obowiazuja we wszystkich ligach w Europie. Z tego wlasnie wynika zawieszenie dla Serba. Zlamal artykul wloskiego kodeksu sportowego. Proste?
To jest podobna sytuacja do tej, w ktorej sportowcy ponosza odpowiedzialnosc karna jezeli zostana zlapani na dopingu we Wloszech. Gdyby zlapano ich powiedzmy w Polsce zadnej odpowiedzialnosci karnej nie poniesliby z tego tytulu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 paź 2010, 20:57

To są jakieś jaja. :rotfl:
Bonera wypadł, "prawdopodobnie" tylko stłuczenie łękotki i już wróci do gry, ale nie spodziewam się go w ciągu najbliższego tygodnia na treningach. Takie optymistyczne komunikaty Milanu w sprawie zdrowia piłkarzy zwykle kończą się katastrofą.
Oddo wyleciał na 4-6 tygodni. To jest jeszcze zabawniejsze, bo Massimo notuje identyczną sytuację, jak rok temu - wrócił do niezłej dyspozycji, i złapał uraz. Wtedy z OM, teraz z Napoli i wylatuje na dłużej. Wydaje mi się, że dla Oddo mecz z Napoli był ostatnim udanym meczem w Milanie.
W sytuacji, gdy niewiadomą jest zdrowie Zambrotty, możliwy jest występ Abate z Realem. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”