Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 933

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 kwie 2011, 22:09

emdżej pisze:Też się wtedy czujesz staro?
Staro to się czuję jak widzę obecnych idoli piłki. Gwiazdy absolutnego topu, których nijak nie śmiem porównywać do idoli z lat dzieciństwa, bo ogarnia mnie pusty śmiech. Patrzę wstecz na zawodników, którzy radowali swoją grą 10 lat temu jak Ronaldo, Bergkamp, Zidane, Del Piero, Batistuta, Figo, Rui Costa, Rivaldo, Roberto Carlos, Owen, Shearer, Giggs, Davids, Lizarazu, Overmars i mógłbym tak wymieniać bez końca. Zazdroszczę młodszemu sobie, bo dziś prawdziwych mistrzów w swoim fachu jest nieporównywalnie mniej i radość z oglądania meczów też już nie ta.
sbQ pisze:Nadal sobie radzi świetnie. Motoryką też imponuje ;)
Odkąd Sportklub nie transmituje Bundesligi, przestałem monitorować jego grę, więc nie wiem jak tam przędzie w HSV na chwilę obecną. Jeśli dobrze to się cieszę, jednak to też już jego ostatnie podrygi w zawodowym futbolu. 37 lat... :roll:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 kwie 2011, 22:14

znowu się zacznie jacy to wszyscy jesteście starzy. Macie po 23-28 lat i gadacie jak stare dziadki :P
A to, że kiedyś było więcej legend to taki mały mit. Kiedyś się oglądało tylko LM/mś na tvp i nie miało się pojęcia jak dany idol gra w innych rozgrywkach i łatwiej było zaimponować dzieciakowi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 kwie 2011, 22:24

Salas11 pisze:
emdżej pisze:Też się wtedy czujesz staro?
Staro to się czuję jak widzę obecnych idoli piłki. Gwiazdy absolutnego topu, których nijak nie śmiem porównywać do idoli z lat dzieciństwa, bo ogarnia mnie pusty śmiech. Patrzę wstecz na zawodników, którzy radowali swoją grą 10 lat temu jak Ronaldo, Bergkamp, Zidane, Del Piero, Batistuta, Figo, Rui Costa, Rivaldo, Roberto Carlos, Owen, Shearer, Giggs, Davids, Lizarazu, Overmars i mógłbym tak wymieniać bez końca. Zazdroszczę młodszemu sobie, bo dziś prawdziwych mistrzów w swoim fachu jest nieporównywalnie mniej i radość z oglądania meczów też już nie ta.
sbQ pisze:Nadal sobie radzi świetnie. Motoryką też imponuje ;)
Odkąd Sportklub nie transmituje Bundesligi, przestałem monitorować jego grę, więc nie wiem jak tam przędzie w HSV na chwilę obecną. Jeśli dobrze to się cieszę, jednak to też już jego ostatnie podrygi w zawodowym futbolu. 37 lat... :roll:
To takie pierdolenie za przeproszeniem. Bo przecież za moich czasów było lepiej. Była lepsza muzyka, nie było tylu gównianych filmów ani Lady Gagi. No i piłkarze mieli klasę nie to co krystyna. Aj gówno prawda. Był Captain Jack, było Kelly Family, było Backstreet Boys. W kinach królował Titanic i Zakochany Szekspir zaś piłkarze byli nie lepsi jak obecni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 kwie 2011, 22:27

a co było nie tak z Kelly family ? :lol:

8) :lol:

w podstawówce w jednej z klas wisiał ich plakat i kumpel stwierdził, że fajna dupa z tej blondynki (co na wyżej wrzuconym filmiku śpiewa refren), nie wiedział, że to nie dziewczyna :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 kwie 2011, 22:29

Ze Roberto jeszcze przez 1-2 sezony spokojnie moze popykac na wysokim poziomie. Ciekawe czy HSV przedluzy z nim kontrakt czy jednak latem wroci do Brazylii.

Mi najbardziej brakuje Etxeberri,ktory w zeszlym roku zakonczyl kariere. Dobrze,ze bezkrolewie w Euskadi nie trwalo dlugo,bo dosyc szybko na horyzoncie pojawil sie godny nastepca Joseby - Muniain.

Film o Etxe (po hiszpansku,ale i tak warto obejrzec):

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 kwie 2011, 22:33

Ebi pisze: To takie pierdolenie za przeproszeniem. Bo przecież za moich czasów było lepiej
To wszystko dlatego, że to co wspominamy jako "za moich czasów było lepiej" kojarzy nam się z młodością. A młodość niemal zawsze wspomina się przyjemnie, dlatego to co się z nią wiąże wydaje się lepsze.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 kwie 2011, 22:34

fieldy pisze:a co było nie tak z Kelly family ? :lol:
O ile ja z bratem i kuzynem nalezalem do opcji Backstreet Boys, o tyle za gowniarza jedna piosenke KF uwielbialem. :lol: Po dzis dzien znam nawet czesc slow. :mrgreen:

ehhh... :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 kwie 2011, 22:38

arek_ahig pisze: O ile ja z bratem i kuzynem nalezalem do opcji Backstreet Boys, o tyle za gowniarza jedna piosenke KF uwielbialem. :lol: Po dzis dzien znam nawet czesc slow. :mrgreen:

ehhh... :P
To tez bylo niezle :lol:

Siostra miala wszystkie ich kasety :oops:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 kwie 2011, 22:39

Dr.Football1 pisze:Siostra miala wszystkie ich kasety :oops:
To chyba mamy wspólną siostrę :lol:
Ja podobnie jak Arek należałem do opcji Backstreet Boys :oops:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 kwie 2011, 22:41

emdżej pisze:
Ebi pisze: To takie pierdolenie za przeproszeniem. Bo przecież za moich czasów było lepiej
To wszystko dlatego, że to co wspominamy jako "za moich czasów było lepiej" kojarzy nam się z młodością. A młodość niemal zawsze wspomina się przyjemnie, dlatego to co się z nią wiąże wydaje się lepsze.
Tak jest. O tym właśnie pisze i nie lubię takiego gadania. A już najgorsze jest jak ktoś wspomina czasy komuny albo jakieś gówniane oranżady z sentymentem mówiąc "kiedyś była jena oranżada i wszyscy byliśmy zadowoleni, a teraz 100 rodzajów coca-coli i co?" A już absolutnym hitem jest negowanie fejbuków czy naszych klas. "My mieliśmy złote myśli" I ludzie się spotykali a nie wciskali "Lubię to!". A myślicie, że co? Że jakby za waszych czasów był fejbuk toby upadł? Też by wszyscy się wydurniali i lansowali oraz objawiali światu swoją brzydka urodę, brak zainteresowań czy zjebany gust muzyczny. A ludzie dzisiaj tez się spotykają.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 kwie 2011, 22:45

Ja absolutnie nic nie mam do Backstreet Boys, normalny boysband który padł ofiarą niezliczonych ataków kpiarzy i idiotów myślących, że jak grupa młodych facetów tworzy zespół i śpiewa o miłości to muszą być pedałami. Ile ja się takich opinii naczytałem :roll: A prawda jest taka że mają kilka fajnych kawałków przy których nie raz tańczyło się przytulańca z dziewczyną.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 kwie 2011, 22:48

Salas11 pisze:Ja absolutnie nic nie mam do Backstreet Boys, normalny boysband który padł ofiarą niezliczonych ataków kpiarzy i idiotów myślących, że jak grupa młodych facetów tworzy zespół i śpiewa o miłości to muszą być pedałami. Ile ja się takich opinii naczytałem :roll: A prawda jest taka że mają kilka fajnych kawałków przy których nie raz tańczyło się przytulańca z dziewczyną.
Justin Bieber. Chłopaczek, który sobie śpiewa pada ofiarą ataków ze strony gimnazjalistów słuchających JP 100% i wyśmiewany z powodu głosiku.

Swoją droga gdyby nie to, że właziłem kiedyś z nudów przez tydzień na demotywatory do dziś nie wiedziałbym kto to Justin Bieber - ja to dopiero stary jestem. To całe JP też poznałem tylko na demotach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 kwie 2011, 22:49

A pojedynki Goldberger vs Weissflog ktos pamieta ? :love: Albo Widzew i Atleti w LM ? Albo 30 ton ? Ehh... Czlowiek ogladal te wspaniale wydarzenia wpierdzielajac budyn w cieple domowej patologii i wszystko mial gdzies :roll:
Ja podobnie jak Arek należałem do opcji Backstreet Boys
Heretycy. Dla mnie istnialo tylko Kelly Family i od czasu do czasu Kasia Kowalska :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 kwie 2011, 22:52

Bo to niestety prawda, ze bylo lepiej pod wieloma wzgledami.
Np kiedys z przyjemnoscia czlowiek mogl wlaczyc telewizor bo zawsze cos wartosciowego sie znalazlo do ogladania np Sensacje XX wieku, obecnie takich programow nie uswiadczysz, glupi pseudoshow lub telenowela na kazdym kanale.
Bajki tez byly zajefajne Gumisie, Super Baloo, Muminki itd.

W latach 90-tych to ja sluchalem Bryana Adamsa. :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 kwie 2011, 22:53

Dr.Football1 pisze:A pojedynki Goldberger vs Weissflog ktos pamieta ?
Gdzie tam :P Najlepszy był Kazuyoshi Funaki 8) Genialna, dopracowana wręcz do chirurgicznej perfekcji technika lotu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”