FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 934

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 16 lip 2009, 20:04

Bienias gdzie Ty Alfonso do Villi ?
Ciekawy transfer Maxwela, chciałem by go kupili jeszcze za czasów gry w Ajaxie gdzie grał bardzo dobrze i głównie znam go tylko z gry w Ajaxie. Tam jego gra bardzo mi sie podobała pasował wtedy do Barcelony. Po przenosinach do Interu jakoś nie miałem okazji ogladać go w akcji, więc nie bedę sie wypowiadał. Mam nadzieje że chociaż pogra jak w Ajaxie.
W sprawie Hleba to lepiej go sprzedać niż wypożyczać bo i tak to nam nic nie da. Jeśli go wypożyczymy to tylko stracimy zawodnika na ławke, jak sprzedamy to przynajmniej jakas kasa bedzie.
Zastanawia mnie czy to prawda że Villa chce mniejsze wynagrodzenie w zamian za transfer do Barcelony

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2009, 21:42

Bienias pisze:Henrique po jakiego zostal wypozyczony?
Coby się otrzaskać trochę z europejską piłką. Bundesliga to nie najgorsze miejsce. Również wolałbym, aby od razu ogrywał się w La Liga, ale wyszło inaczej co nie oznacza, że źle.
Bienias pisze:W kazdym razie Henrique to porazka bo do tej pory to co pokazal w Europie to sredniactwo.
Najlepiej oceniany obrońca Bayeru Leverkusen. Możesz to sobie sprawdzić na http://www.kicker.de :] Co więcej miał pokazać poza solidną grą? Pique w barwach Manchesteru United pokazywał dużo mniej. Oczywiście nie twierdzę, że Henrique będzie miał takiej wejście jak Piquenbauer bo nawet tego od niego nie oczekuję, ale dalej nie widzę powodów, aby go skreślać skoro swoje 'zadanie' podczas pobytu na wypożyczeniu wypełnił chyba dobrze :> Skoro już jesteśmy przy zakładach to mogę się założyć, że jeżeli Henrique wróci do Barcelony to będzie grał częściej i lepiej od Caceresa.
Bienias pisze:Dla mnie Eto bardziej pasuje bo przy naszym ustawieniu potrzebuejmy napastnika ktory bedzie wracal i wspomagal w odbiorze kolegow ale rownoczesnie szybko bedzie sie przemieszczal do ataku. Poza tym musi miec ciag na bramke i grac prosta pilke. Czuje ze w przypadku Villi ktory bazuje na grze kombinacyjnej bedziemy probowali wejsc z pilka do bramki.
Eto'o rzeczywiście gra prostą piłkę. Tak prostą, że sporo akcji w ubiegłym sezonie rozbijał nie gorzej od defensywy rywali.

To jest Barcelona Guardioli. Barcelona starająca się grać bardzo kombinacyjną piłkę i wypadałoby, aby środkowy napastnik nie odstawał technicznie od partnerów w ataku. Tymczasem biorąc pod uwagę, że najbardziej zaangażowani w ofensywę piłkarze to Iniesta, Messi, Henry, Eto'o czy też Alves to widać dość wyraźnie kto odstaje pod względem technicznym. Nie mam z tego powodów większych pretensji do Samuela bo i tak strzela masę bramek, ale skoro Samu ma odejść to warto zadbać o napastnika, który poza strzelaniem dużych ilości bramek jest również bardzo dobry technicznie i przypuszczalnie łatwiej odnajdzie się w kombinacyjnej grze z wymienionymi wcześniej piłkarzami. Nie bez znaczenia jest również fakt wspólnej gry w reprezentacji z Xavim i Iniestą.

Mówisz, że przez Villę będziemy starali się wejść z piłką do bramki? Rozumiem Twoje obawy, ale z drugiej strony w ubiegłym sezonie tak właśnie bywało, że próbowaliśmy tak grać i nie udawało się bo... Samu psuł. Zauważ, że niejednokrotnie Pep ustawiał Eto'o na boku, aby wiązał tam obrońców a na środku ataku kombinacyjne akcje rozgrywano z Messim. Skoro trener chce grać w taki sposób to zarząd powinien zadbać o dostarczenie mu odpowiednich piłkarzy.

Być może Villa będzie strzelał nieco mniej niż Eto'o. Być może. To nie oznacza jednak, że Barcelona z Villą w składzie będzie zdobywała mniej goli niż z Kameruńczykiem na placu.

Dziwne Bienias, że poddajesz pod wątpliwość to czy Villa (rokrocznie zdobywający masę bramek, ograny w lidze, świetny technicznie, pierwszoplanowy bohater reprezentacji Hiszpanii itd. itp. ) się sprawdzi a nie drży Ci ręka przy skreślaniu Henrique, który nie zagrał do tej pory ani minuty :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2009, 5:12

Catalunya Radio i Sport.es poinformowały, że Blaugrana doszła do porozumienia z Interem w sprawie Zlatana. Nie wiem ile w tym prawdy, ale widać, ze wielu w nocy nie ma co robić i lataja po świecie(Laporta, Txiki). Może Pep zarzadał szybkiego zwrotu w sprawie transferówi i innych opcji niż te, które jeszcze niedawno były priorytetami.
Zamiana Filipe na Maxwella i Villi na Zlatana moze być spokojnie 8)
Sporo by kosztował Szwed, bo wg. w/w zródel 40 mln + Eto'o + wypozyczenie Hleba. Jednak widać, ze Laporta chce sprzedać Kameruńczyka, a skoro jest okazja właczyc go w ten transfero to pewnie tak zrobi, bo ciezko na rynku bedzie o znalezienie chetnego na zarobki Czarnej Perły.
Oby to okazało sie prawda. Bedzie lepszy weekend.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 lip 2009, 7:31

Liczę na to , że to prawda, Liga stanie się mocniejsza przez sprowadzanie gwiazd z zagranicy, mam nadzieję, że Valencia , Atleti, Sevilla, Villareal, Deportivo będą miały na tyle mocne kadry , żeby sprawić trudności faworytom, no i ciekawie zapowiada się pojedynek z Espanyolem.

Mam wrażenie, że Laporta wyjdzie na hipokrytę, gdyż za Zlatana będzie musiał sypnąć groszem, no i Etoo prawdopodobnie out. Chyba, że Kameruńczyk trafii do Włoch w ramach rozliczenia? Czekam na rozwój zdarzeń.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 17 lip 2009, 8:28

No właśnie Eto'o ma trafić do Interu w ramach rozliczenia. Z tego co podają media około 40-45mln + Eto'o + wypożyczenie Hleba = Zlatan. Jak dla mnie dosyć dobra oferta dla Interu i Barcy. A dla FCB dlatego dobra, że udało by się im "pozybyć" Eto'o i zakontraktować Ibrę.
Według mnie natomiast jeśli dają im Eto'o i Hleba(wypożyczenie z którego już pewnie nie wróci), to powinni(Barca) dopłacić z 30-35 max, a nie 40-45 - bez przesady. :?
No i transfer Szweda oznacza, że nie zakontraktujemy Villi, co mi się nie podoba. Zdecydowanie bardziej wolałbym Ville, ale jak się nie ma co się lubi...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 lip 2009, 8:37

Zlatan :jupi:

Nie lubie kolesia, ale umiejetnosci ma ogromne.

Kwota + Eto`o i wypozyczenie Hleba to sporo, ale trzeba pamietac, ze innego wyjscia dla nas z Czarnuchem raczej nie bylo.

I tym samym rekord klubu esli chodzi o sume transferu zostal pobity. Zlatan podobno nawet zgodzil sie na obnizenie zarobkow, tak aby Messi byl ciagle naszym najlepiej oplacanym pilkarzem.

To juz wszyscy najlepsi gracze graja w Hiszpanii? :P

P.S. I Valencia zostala z Villa z fochem. Porzucilismy Filipe, teraz Ville. :oops:

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 17 lip 2009, 8:45

Tak piszesz jakby, to już było oficjalne, a chyba nie jest?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2009, 8:46

mistyk pisze:To juz wszyscy najlepsi gracze graja w Hiszpanii? :P
Nie zapominaj o Riberym :>

Poza tym, dokładnie, to już przesądzone :?:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 lip 2009, 9:00

BREAKING NEWS: Barcelona Sign Ibrahimovic From Inter For €40m Plus Eto’o - Spanish Press
The Catalan press has reported that Barca have completed the singning of Ibracadabra...
mmm ciekawie sie robi w Hiszpanii widocznie Barca nie pozostaję obojętna na transfery Realu :) Ibra to zawodnik chyba bardziej pasujący do ligi hiszpańskiej niż włoskiej świetny technicznie :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 lip 2009, 9:00

Cloud pisze:Tak piszesz jakby, to już było oficjalne, a chyba nie jest?
Oficjalne nie jest, ale skoro zarowno Sport, El Mundo, Radio Catalunya I Corriere o tym pisza, to uwazam, ze tak wlasnie bedzie.
Zreszta oficjalne nie zawsze znaczy pewne - patrz Lucio.

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 17 lip 2009, 9:04

KajoFC pisze:
BREAKING NEWS: Barcelona Sign Ibrahimovic From Inter For €40m Plus Eto’o - Spanish Press
The Catalan press has reported that Barca have completed the singning of Ibracadabra...
mmm ciekawie sie robi w Hiszpanii widocznie Barca nie pozostaję obojętna na transfery Realu :) Ibra to zawodnik chyba bardziej pasujący do ligi hiszpańskiej niż włoskiej świetny technicznie :)

Na Goal.com podano jeszcze, że jeszcze Hleb na rok wypożyczony..zapewne wkrótce się dowiemy.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 17 lip 2009, 10:20

Fajnie Jak zlatan przyjdzie do barcy ale ta kwota za duza ja dlamnie eto+40 mln to bardzo duzo ,ale jesli bedzie gral jak na swoje umiejetnosci to jestem oczywiscie za :D

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 10:25

Ja sie wole nie nakręcać póki co, ale...

Sądzę, że to kwestia godzin. Tak jak powiedzial fejkenq, suma transferu trochę przesadzona, oczywiście jeśli taka będzie oficjalnie.
Jeśli wszystko się potwierdzi, to bardzo się ucieszę :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 lip 2009, 10:26

BTW - no to Villa i Valencia pięknie zostali na lodzie...chłopak skończy w jakimś ManCity...

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 10:28

MazurXIII pisze:BTW - no to Villa i Valencia pięknie zostali na lodzie...chłopak skończy w jakimś ManCity...
Zdziwisz się jak Villa zostanie na Estadio Mestalla? Bo ja nie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”