FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 935

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 lip 2009, 10:30

Z tego co się orientuję to Valencia musi na gwałt szukać pieniędzy...A ich prezes zakiwał się sam z sobą - najpierw z Realem a teraz z wami...

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 lip 2009, 10:36

Nie wiem czemu kibice Barcy sie tak ciesza :| Dla mnie E2 wcale gorszym napastnikiem od Ibry, ba w moich notowaniach jest wyzej. Rozumiem ze sprawa z Kamerunczykiem wygladala ciezko , ale w hurraoptymizm na waszym miejscu bym nie popadal.

Dla mnie rowniez raczej pewne info. Oprocz zgodnosci gazet , zgodnosc faktow - FCB potrzebuje opylic E2 i w jego zastepstwie nowego napastnika , a Interowi to na reke bo nie bedzie musial szukac nowych wzmocnien w tej formacji. Wszystkie sie ladnie uklada w calosc jak puzzle.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 10:41

MazurXIII pisze:Z tego co się orientuję to Valencia musi na gwałt szukać pieniędzy...A ich prezes zakiwał się sam z sobą - najpierw z Realem a teraz z wami...
W kwestii Valencii nic nie wiadomo, i wcale się nie zdziwię jeśli David Villa zostanie.

boskigonzo pisze:Nie wiem czemu kibice Barcy sie tak ciesza :| Dla mnie E2 wcale gorszym napastnikiem od Ibry, ba w moich notowaniach jest wyzej. Rozumiem ze sprawa z Kamerunczykiem wygladala ciezko , ale w hurraoptymizm na waszym miejscu bym nie popadal.

Dla mnie rowniez raczej pewne info. Oprocz zgodnosci gazet , zgodnosc faktow - FCB potrzebuje opylic E2 i w jego zastepstwie nowego napastnika , a Interowi to na reke bo nie bedzie musial szukac nowych wzmocnien w tej formacji. Wszystkie sie ladnie uklada w calosc jak puzzle.
Tez wlasnie nie popadam w hurraoptymizm, wszystko pokaże czas. Ale mimo wszystko to dobre rozwiązanie, gdyż Samuelowi chyba przejadło się Camp Nou :?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 lip 2009, 10:45

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 16,00.html

Tak jeszcze nawiazujac do tego czy plota czy nie :)

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 10:48

boskigonzo pisze:http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 16,00.html

Tak jeszcze nawiazujac do tego czy plota czy nie :)

No właśnie. Tak jak powiedziałem - kwestia kilku, kilkunastu godzin i wszystko będzie oficjalnie jasne. ALbo transfer jest albo go nie ma.
Ja bym wolał, żeby to już było oficjalnie potwierdzone : "Ibrahimovic w Barcelonie".

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 17 lip 2009, 10:51

Mentor pisze: Hmmm :>

Na początek dobrze by było jakbyś podał mi dokładną datę tego posta (mojego znaczy się) bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że pisałem to po transferach Kaki i Ronaldo :P Może się mylę, ale chciałbym się upewnić.
Zjebałem :oops: Transfery Kaki i Ronaldo wydawały się być tak dawno że nawet nie spojrzałem na ich terminy (tzn terminy transferów nie zawodników, bo raczej obaj nie są w ciąży). Wybacz Mentor :P , ale skojarzyła mi się ta dyskusja o mega kasie za Ribery'ego z tamtego okresu i z teraz.

A co do Ibry to :shock: Człowiek sobie śpi spokojnie a tu wstaje i takie newsy. W sumie śmiesznie, bo to już drugi raz by tak było w tym okienku że zostawiamy na lodzie klub z którym negocjowaliśmy jeszcze przed chwilą, a tak właściwie to oni sami się na ten lód wpraszają, bo zachłanność jak widać nie popłaca. Szkoda że nie przyjdzie w taki razie Villa, ale płakać nie będę bo Zlatan jest lepszy, tyle że przychodzi z Włoch i nie ma na razie tego co Villa już ma, czyli umiejętności (sprawdzonych) gry w La Liga. Jestem pewien że te umiejętności zdobędzie bardzo szybko także jak dla mnie dzień na plus.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 lip 2009, 11:54

Zlatan Ibrahimović - jeden z kilku zaledwie piłkarzy, których mimo umiejętności jakoś wyjątkowo nie lubię. Ale jeśli będzie strzelał dla Barcelony dużo bramek, to mu wszystko zapomnę. Ciekaw jestem jak wkomponuje się w hiszpańską ligę. Chociaż w Serie A zaaklimatyzował się szybko po transferze z Ajaksu. Ale ta cena to zdecydowanie mi się nie podoba. Ale co mi tam - nie moje pieniądze. :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 lip 2009, 12:19

Potwierdzone sa na razie negocjacje. Aby doszlo do transferu strony musza sie dogadac. Na te chwile musze wam powiedziec, że oferta (o ile to prawda) jest srednia. Eto'o jest Interowi zbedny, gotówka plus wypozyczenie Hleba najgorszym rozwiazaniem nie jest, tylko wtedy Barca winna zaproponowac z 25 milionów wiecej. Jak sami wiecie Laporta raczej tyle nie da, wiec sie troche ostudzcie az podane beda jakies konkretniejsze informacje.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 lip 2009, 12:27

Tak Babel - Barcelona powinna dac najlepiej 60 mln euro + jednego z najlepszych napastnikow na swiecie + Hleba na rok. Nie przesadzajmy z ta cena za Ibre.

edit: moj blad, zle zrozumialem Twoje stanowisko.

Klub chce sie koniecznie pozbyc Eto`o i dlatego Eto`o jest w to wszystko zamieszany.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 12:31 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lip 2009, 12:28

gotówka plus wypozyczenie Hleba najgorszym rozwiazaniem nie jest, tylko wtedy Barca winna zaproponowac z 25 milionów wiecej.
Kto normalny da za Ibrahimovica 65 milionów + wypożyczenie dobrego piłkarza z opcją pierwokupu (zapewne), gdy Kaka odszedł do Realu "tylko" za 65 milionów? :shock:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 lip 2009, 12:34

Moze dochodzic do tego wariant - Ibra chce odejsc wiec nie przeszkadzamy mu ze wzgledu na zasługi, ale pod zadnym pozorem nie mozemy stracic finansowo. Real sie juz wzmocnił i czas z żądaniami zejsc na ziemie.

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 17 lip 2009, 13:06

Jeśli Ibra rzeczywiście dołączy na Barcelony to najbardziej pokrzywdzonym w tej sytuacji będzie Villa. Moim zdaniem Valencia trochę go marnuje, bo to zdecydowanie nie jest napastnik, którego ambicją jest gra w takim zespole. Nie chce krakać, ale wydaje mi się, że jeśli teraz Villa nie odejdzie, to odejdzie w wieku 30-32 lat do jakiegoś City i tak skończy się wielka kariera, która jeszcze nie rozpoczęła się na dobre. Żal mi tego gościa.

A Ibrahimovic mając za sobą takiego Xaviego może ładować w Barcelonie równo. Tylko dla mnie Barca zbyt pochopnie pozbywa się graczy, którzy trochę sił oddali dal tego klubu. No ale to już nie mój biznes.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 13:10

DareN pisze: Moim zdaniem Valencia trochę go marnuje, bo to zdecydowanie nie jest napastnik, którego ambicją jest gra w takim zespole.
Sugerujesz, że Valencia to średniak?
Ja coś czuje, że Valencia milo mnie zaskoczy w tym sezonie :)

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 17 lip 2009, 13:16

Maximus_ pisze: Sugerujesz, że Valencia to średniak?
Po nazwie nie, po wynikach tak. Poza tym jak na klasę Villi, to zdecydowanie za mały klub dla niego, I nie chodzi mi tu tylko o względy sportowe.

Awatar użytkownika
Maximus_
Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 17 lip 2009, 13:19

DareN pisze: Po nazwie nie, po wynikach tak. Poza tym jak na klasę Villi, to zdecydowanie za mały klub dla niego, I nie chodzi mi tu tylko o względy sportowe.
Rozumiem, to Twoje zdanie i je szanuje.
Ja jednak jestem zdania, że Valencia powstanie z popiołów niczym Fenix i zaskoczy nie jednego kibica La Liga w tym sezonie :)

Godzina 12.52: MD informuje, że Zlatan przyleci do Barcelony w poniedziałek, co powoduje, że transfer Davida Villi stanie się nieaktualny.

No to duzo wyjaśnia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”