Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 937

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 paź 2011, 16:56

Słaby grajek nawet jak na klub bez ambicji (Wenger przecież mówił że jak sprzedamy N i F to trudno uważać nas za ambitny klub)
Myślę, że się wyrobi. Tylko, że Eboue powinien być na ławce a Jenkinson na wypożyczeniu w League One czy w Championship. A nie tu.
Mam na myśli to, że Diaby do tej pory zawsze był taką zapchajdziurą. Piłkarzem który jak miał kontuzje to klub nic na tym nie tracił. Dziś nadeszły czasy w których Diaby nie robiąc żadnego postępu może stać się pewniakiem do gry w słabszym niż wcześniej Arsenalu.
W sezonie 09-10 rozpoczął 35 meczów i w 5 wchodził z ławki., Był dość ważny, to można uznać za jego najlepszy sezon. Drużyna traciła na jego kontuzji, bo jego zastępcą był Denilson :lol:

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 16 paź 2011, 16:38

Van Persie znowu nam ratuje skórę, gdyby nie on... nawet nie chcę sobie tego wyobrażać. Song w drugiej połowie rządził w środku pola, miał mnóstwo przechwytów, był nie do przejścia. Za to na Walcott-a nie mogę patrzeć. Wenger ostatnio wypowiadał się o Theo, że ten dokonał dużego postępu. Nie wiem jak wy ale ja nie widzę żadnej różnicy w jego grze od 2-3 sezonów. Dużo strat, wszystko opiera na swojej szybkości, która często go zawodzi. Może przesunięcie go na środek ataku rzeczywiście byłoby dobrym pomysłem.
A i Wojtek w pierwszej połowie miał super interwencje.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 paź 2011, 5:35

Dopiero co obejrzałem na Arsenal Player bez znania wyniku więc krótko:

Rosicky powinien grać za Ramseya, bez dwóch zdań. Świetnie dzisiaj. Song też dzisiaj po prostu wymiatał, stanowił o sile naszego środka pola. Niesamowite. Jeszcze niedawno ludzie mówili, że Frimpong wygryzie Songa z pierwszego składu. :lol:

Gibbs tradycyjnie się połamał. Szkoda. Chociaż Santos dobrze ogarniał i ogarnia. Pewnie teraz Santos stanie się podstawowym LO i mnie to nie zdziwi. Zaczynam się do niego przekonywać powoli. Chociaż zawsze lubiłem Gibbsa.

Jeśli chodzi o ogólną grę, to mnie szlag trafia, bo zaczęliśmy świetnie na początku a potem mogło być 3-0, ale nie, w tradycyjnym Arsenalowym stylu była ogromna nerwówka. Van Persie, który ze 100 bramek strzelił tylko 5 z wolnego, wreszcie wsadził z wolnego - i to jaki piękny gol. Palce lizać po prostu. Ten człowiek nie może odejść, jest talizmanem tego klubu. Mówił przed meczem, że jest oddany klubowi i mam nadzieję, że to nie tylko słowa pod publikę. Kocham go.

Co do Theo to jednak postęp w jego grze jest. Przesadą jest stwierdzenie, że od 2-3 sezonów gra tak samo, bo jednak postęp widać. Koleś ma tylko 22 lata, spokojnie. Dalej się rozwija.

Wojtek dzisiaj jakoś dziwnie, świetna interwencja przy wyniku 1-1, ale wybieg z bramki wuj wie gdzie i po co, dziwne piąstkowanie które ledwo ledwo dobił, ledwo złapał bo się dziwnie ustawił. Jednak błędy to normalne w żywiole bramkarza, koleś świetnie broni, błędów nikt się nie ustrzeże, ratuje nam pkty więc jest git.

Teraz Marsylia, która zaczęła sezon tak samo tragicznie jak my i jest bodajże na 13. miejscu w Ligue 1. Będzie ciekawie. Wenger mówi, że jeśli zdobędziemy 4 pkty z meczów z Marsylią to się zakwalifikujemy. Osobiście liczę na 6. Bardzo ciekawy okres sezonu teraz będzie, mecz z Chelsea, Carling Cup, dwumecz w LM po czym rewanż z Borussią u siebie. Dzisiejszy mecz pokazał, że naprawdę możemy świetnie grać, tylko nie mogliśmy wykończyć. Wreszcie to jakoś wyglądało. Oby tak dalej, tylko z lepszą skutecznością.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2011, 7:31

Szczęsny miał jedną kapitalna interwencję, choć bardziej instynktowna, choć taka też może być kapitalna :P i rzeczywiście miał kilka słabszych momentów, to dobrze, bo może niektórzy przestaną pisać, że jest legendą klubu (młodzi kibice jednak nie pamiętają lepszych czasów :lol: ) może polscy dziennikarze przestaną się spuszczać nad nim i cięgle pisać, choćby po 1 dobrej interwencji, że znów był bohaterem. Wczoraj bohaterzy byli inni i na pewno jest się z czego cieszyć.
Song grał fenomenalnie, oczywiście w swoim stylu mógł zarobić czerwo za 2 taktyczne faule, ale Webb jednak go oszczędził, jednak grał znakomicie. Rządził w środku pola to mało powiedziane, a jego pojedynki z rywalami - palce lizać. Oby częściej tak grał. Robin klasa światowa, jakby ta bramka padła po tym lobie (jak ktoś nie widział to polecam, chodzi o strzał w słupek) można było znów poczuć (jak ktoś na twitterze napisał) ducha Bergkampa 8)

Co jeszcze zwróciło moją uwagę - Arshavin. Kilka lat temu przestał grać, jak Rosja odpadła z barażów do MŚ i tak cały czas cieniuje. Teraz Rosja awansowała, Arshavin wchodzi na boisko i mija w polu karnym 5 rywali :lol: niestety nie trafił, ale akcja przednia, Do tego dał sygnał do ataku i po jego wejsciu sporo dobrego się wydarzyło, bramka wisiała w powietrzu.

W końcu jakiś mecz, gdzie Arsenal walczył, gdzie nie spacerował po boisku, widać było, że chcą wygrać i wygrali. Taki Arsenal chce zawsze oglądać.

Akcja Robina w 02:48, ale warto zobaczyć od początku, bo bramka padła po 29 sekundach :]
http://www.101greatgoals.com/videodispl ... -15561990/

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 paź 2011, 13:50

pilka.pl pisze: Obrońca Arsenalu, Thomas Vermaelen związał się z klubem nowym 4-letnim kontraktem.

25-letni Belg ma na koncie 54 występy w barwach Kanonierów. Meczów miałby na koncie więcej gdyby nie kontuzje, przez które stracił cały poprzedni sezon i poczatek obecnego. Aktualnie Vermaelen przechodzi rehabilitację po kontuzji ścięgna Achillesa. Do gry ma wrócić za kilka tygodni.

Nowa umowa Belga będzie obowiązywała do 2015 roku.

- Jesteśmy zachwyceni, że Thomas zdecydował się przedłużyć kontrakt - mówi Arsene Wenger - Naszym celem zawsze jest sprowadzanie najlepszych zawodników i przedłużenie kontraktu przez Thomasa właśnie tego dowodzi.

- Thomas zawsze daje z siebie wszystko na boisku, jestem pewien, że czeka go wspaniała przyszłość w klubie - dodał Francuz.

- Cieszę się, że mogłem przedłużyć kontrakt z klubem - mówi sam zainteresowany - Zawsze chciałem tutaj zostać. Czuję, że wszyscy w klubie, począwszy od menedzera na kibicach kończąc wierzą we mnie i głównie dlatego chciałem zostać.
:jupi: :jupi: :jupi:

Świetna wiadomość, teraz jeszcze Alex, Robin i Theo.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 paź 2011, 14:38

RvP jak nie dostanie mega podwyżki to pewnie pójdzie pograć z Etoo

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 paź 2011, 14:51

Zaskakujaca wiadomosc, spodziewalem sie raczej ze Verma i RvP beda kolejnymi do odejscia w najblizszym okienku :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 paź 2011, 16:10

Arsene Wenger ujawnił, że tego lata miał do czynienia z pierwszą taką sytuacją w ciągu swojej 15-letniej kariery w Arsenalu, że co drugi Kanonier rozglądał się za nowym klubem.

Wenger wyznał, że utrata Cesca Fabregasa i Samira Nasriego mogła być początkiem do utraty niemal połowy składu.

- To lato było najbardziej burzliwe w całej mojej karierze w Arsenalu. Połowa piłkarzy chciała odejść – oznajmił Boss.

- Podczas pobytu w Azji zawodnicy myśleli tylko o jednym. To było jak prawdziwe trzęsienie ziemi. Teraz zastanawiam się, jak my to wszystko wytrzymaliśmy.

- Myślę, że to, co nam pomogło w tej sytuacji, to fakt, że jesteśmy bardzo zjednoczonym klubem. Wiele innych klubów na naszym miejscu po prostu by eksplodowało – dodał.
Czasem w lecie zastanawialem sie, czy moze oparcie zespolu na zawodnikach z akademii nie bedzie najlepszym rozwiazaniem - mlodzi, perspektywiczni Anglicy, ktorzy beda wierni klubowi. Oczywiscie poziomowo moglaby byc tragedia, wiec dobrze, ze jakos to sie skonczylo.

Jutro dopiero konferencja i/lub wywiad, ale juz dzisiaj Sky Sports donosi, ze Kieran Gibbs nie bedzie dostepny na srodowy mecz z Marsylia z powodu kontuzji brzucha :lol: natomiast Ramsey powinien wrocic do kadry. Mam nadzieje jednak, ze nie zagra, wole Rosicky'ego szczerze mowiac.

Jeszcze jedna rzecz - Arsenal spotka sie z oficjalami West Hamu w sprawie przedluzenia wypozyczenia Almunii. Hiszpan chce tam zostac. Moze w styczniu udaloby sie im go opchnac? :think:
RvP jak nie dostanie mega podwyżki to pewnie pójdzie pograć z Etoo
Van Persiemu nie zalezy na kasie, tylko na sukcesach z klubem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 paź 2011, 17:27

Magnum pisze:Arsene Wenger ujawnił, że tego lata miał do czynienia z pierwszą taką sytuacją w ciągu swojej 15-letniej kariery w Arsenalu, że co drugi Kanonier rozglądał się za nowym klubem.
No i o czym to świadczy? Jak dla mnie to oczywisty afront zawodników jego kierunku. Przecież nie jest tak, że nagle iluś tam piłkarzy wymyśliło sobie żeby przejść do innego klubu (rzecz jasna to nie bierzemy pod uwagę Cesca, bo to nieco inna bajka). I nie jest też tak, że wszyscy lecą na jak psy na kasę. Po prostu większość z nich ma rozum i oczy i widzi/widziało co się w Arsenalu dzieje. Gdyby Wenger zaczął reagować wcześniej to jestem przekonany, że temat Gaela i Samira w ogóle by się nie pojawił, o odejściu Robina już nie wspominając.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 paź 2011, 20:00

Szczęsny - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Santos - Song, Arteta, Rosicky - Walcott, Van Persie, Arszawin
Ławka: Fabiański, Djourou, Ramsey, Benayoun, Coquelin, Gervinho, Chamakh

Miodzio. Gra Rosicky zamiast beznadziejnego Ramseya co jest świetne. Oprocz tego ARszawin, który ostatnio był efektywny, w przeciwieństwie do kiepskiego Gervinho. bardzo dobrze. Liczę na zwycięstwo, ale z remisu będe oczywiście zadowolony.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, 20:23 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 paź 2011, 20:22

Magnum pisze:Gra Rosicky zamiast beznadziejnego Rosicky'ego
Chyba by wam na dobre wyszło jakbyście mieli dwóch :)

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 19 paź 2011, 20:35

John Travolta pisze:Chyba by wam na dobre wyszło jakbyście mieli dwóch :)
Ta. Może by się łamali na zmianę, tak żeby zawsze jeden Rosicky był w składzie. :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 paź 2011, 21:37

Kiepsko to wygląda ale chyba tego się spodziewaliśmy. 0-0 do przerwy. Santos irytujący dzisiaj, nie dość, że parę razy głupio piłkę stracił to jeszcze pewnie wyleci niedługo a nie ma kogo za niego wstawic, chyba że wejdzie Djourou na PO a Jenkinson na LO powędruje :lol:

Nie wiem po jakiego grzyba są ci sędziowie na linii, kolejna ręka, pewnie czerwień by była, ale nikt nie zauważył. Szlag by ich trafił.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 paź 2011, 22:48

ŚWIETNIE. Po prostu świetny wynik. Strasznie senny mecz, obie drużyny bardzo ostrożnie, kiepsko wygląało jeśli chodzi o ofensywe, ale cholera, Ramsey! To było piękne. 1-0, PIERWSZE czyste konto na wyjeździe w LM od meczu z AC Milan w 2008 na San Siro, mamy lidera w grupie i teraz mecze u siebie z Marsylią i okropną Borussią. Nie wierzę, że to przewalimy.

Więcej nie bardzo co analizowac, bo nie wiele było do analizowania, martwi kontuzja Jenkinsona, bo zostajemy z Djourou i Koscielnym na PO :lol: Ale poczekamy i zobaczymy co tam bedzie, poki co trzeba sie cieszyc bo to świetny wynik.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 paź 2011, 22:49

Magnum pisze:i teraz mecze u siebie z Marsylią i okropną Borussią.
możesz rozwinąć?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”