Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 95

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 lis 2006, 22:44

Gomez pisze:orientuje sie ktos kto jest pierwszym
Bodajże Benfica Lizbona.

schowtime
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schowtime » 16 lis 2006, 23:08

Marco_Van_Basten pisze:Bodajże Benfica Lizbona.

Benfica potem Barcelona i dopiero trzeci jest Bayern z tego co mi wiadomo :D

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 lis 2006, 20:14

Po raz kolejny pojawiła się informacja, że Bayern jest zainteresowany Tonim.
Oczywiście info pojawiło się po tym jak Rummenigge powiedział, że w lecie sprowadzimy gwiazdę za 30 mln
oby to były tylko plotki, bo taki piłkarz (nie ujmując jego klasie) jest po prostu nie dla nas. Dla mnie jest troche za stary. Osobiście wolałbym Huntellara badź Riberego za te 30 mln niż Toniego, naprawdę dla nas byłby on zbedny

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 lis 2006, 23:49

Akarin zgadzam sie z toba pod kazdym wzgledem. Toni jest juz wiekowy i strasznie drogi. Bayern prowadzi dosc madra polityke transferowa i ten transfer wydaje sie byc malo prawdopodobny. Odnosnie "Huntera" to jest nim zainteresowany Lyon i to bardzo mocno :? ( liczylem, ze trafi do Arsenalu. Wkoncu strzeli pierwsza bramke na Emirates, ale nie ma co sobie robic nadzieji :cry: ) Jezeli Bayern ma wybirac pomiedzy Tonim a Huntleaar'em to nie ma sie nad czym zastanawiac i brac tego drugiego :wink:

fcb94
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fcb94 » 18 lis 2006, 12:34

Odnośnie potencjalnego transferu Toniego do Bayernu - myslę,że te 30 mln euro o których wspominał "Kalle" Rummenigge można spożytkowac w lepszy sposób i zamiast wydawac całą kwotę na jednego piłkarza,możnaby kupic dwóch młodszych :pomocnika i napastnika.
Konkretnie mam tu myśli Sneijdera i Huntelaara
Te dane dotyczace członków klubu też mnie frapują - oficjalna strona klubu podaje,że Bayern plasuje się na drugim miejscu ( 121.119 )tuż za Barcelona,zaś na stronie Kickera wyczytałam,że kolejnośc jest jeszcze inna:1) Benfica ( 160.392 ) - wpis do Księgi Rekordów, 2)Man. Utd, 3) Barcelona, 4)Bayern (145.00 )
Może ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi i rozjaśni sytuację

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lis 2006, 12:38

fcb94 pisze:Konkretnie mam tu myśli Sneijdera i Huntelaara
Myślisz, że Ajax będzie chciał pozbywać się swoich dwóch liderów - bardzo wątpliwe. W każdym razie, nawet jeśli władze ekipy z Amsterdamu pukuszą się na pieniędze to niestety szansę, że klubem do którego trafi którykolwiek z tych zawodników będzie właśnie Bayern też są raczej nikłe.

Co do 30 baniek z Toniego - :lol: ( jeśli nadal będą prowadzić taką politykę transferową to niestety daleko nie zajadą)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 lis 2006, 12:51

O 30 mln za Toniego nie bylo mowy. Bayern, a konkretnie Rummenigge podali do prasy newsy, ze zamierzaja wydac ciezkie pieniadze na zawodnika swiatowej klasy, jednoczesnie wloska prasa przebakiwala cos o wznowieniu zainteresowania Tonim i po prostu polaczono oba fakty. Z reszta, transferem Wlocha na Allianz nie ma co sie martwic, bo po pierwsze jest juz troche za stary, a po drugie- [z calym dla niego szacunkiem] nie wydaje mi sie, zeby byl wart takich pieniedzy. Poza tym, Hoeness dokladnie wie, kogo w Bayernie brakuje i z pewnoscia nie jest to napastnik :roll:.

duch99- :lol:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 18 lis 2006, 13:34

duch99 pisze: nawet jeśli władze ekipy z Amsterdamu pukuszą się na pieniędze to niestety szansę, że klubem do którego trafi którykolwiek z tych zawodników będzie właśnie Bayern też są raczej nikłe.
raczej :roll: po co piszesz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia :?:
duch99 pisze:Co do 30 baniek z Toniego - :lol: ( jeśli nadal będą prowadzić taką politykę transferową to niestety daleko nie zajadą)
kolejny bardzo mylny wniosek z Twojej strony...

te 30 milionow - najbardziej prawdopodbna opcja jest Ribery, dlatego tez Huntelaar, Toni i Klose schodza na dalszy plan...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lis 2006, 14:06

Gomez pisze:po co piszesz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia
Wyciągam wnioski na podstawie informacji (to naprawdę nie jest trudne). Po pierwsze Huntelaar podkreślał wielkokrotnie, że nie chcę po zakończeniu tego sezonu odchodzić z Ajaxu. Potwierdziły to także władze klubu, ale wiadomo, że po sezonie może być różnie i jeśli jakiś klub wyłoży wielkie pieniędze to wszystko jest możliwe. Idąc tym tokiem myślenia, można powołać się na kolejną wypowiedz Huntelaara, w którem mówił w przyszłości chciałby grać w Premiership lub La Liga. Wniosek jest więc prosty, jeśli będzie poważna oferta z tych właśnie ligi + oferta z Monachium to jak myślisz, która opcja wygra.

Gomez pisze:kolejny bardzo mylny wniosek z Twojej strony...

te 30 milionow - najbardziej prawdopodbna opcja jest Ribery, dlatego tez Huntelaar, Toni i Klose schodza na dalszy plan...
Po czym wnosisz :roll: Wyśmiałem jedynie opcję ewentualnego transferu Toniego do Bayernu. Nie bój się, orientuję się troszkę w Bundeslidze i tak jak Ty wiem, że do takiego transferu nie dojdzie. Raz, że Tonie nie jest Bayernowi potrzebny, a dwa że ekipa z Monachium ma inne potrzeby (choćby wspomniany przez Ciebie Ribery -chociaż osobiście liczę, że Arsenal wygra batalię o Francuza). Tyle z moje strony.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 18 lis 2006, 14:22

w przypadku Huntelaara to wydaje mi sie ze kto zlozy najwieksza oferte to pozyska Holendra. Nawet fakt ze niby chcialby grac na Wyspach badz w Hiszpanii w niczym nie przeszkodzi...tak to juz jest ze wlasnie kasa jest glownym wyznacznikiem.

Idac moim tokiem rozumowania nie moglem zgodzic sie z Twoja teoria ze Bayern ma nikle szanse na pozyskanie Holendra...
duch99 pisze:
Gomez pisze:kolejny bardzo mylny wniosek z Twojej strony...

Po czym wnosisz :roll: .
duch99 pisze:Co do 30 baniek z Toniego - :lol: ( jeśli nadal będą prowadzić taką politykę transferową to niestety daleko nie zajadą)

pzdr.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 22 lis 2006, 18:40

No no no widze ze wypowiedz Kalle wprowadzila nie lada dyskusje kogo, kiedy i za ile :P Toni to moim zdaniem bardziej wymysl prasy niz jakikolwiek wynik zaintersowania jego osoba ze strony Bayernu ;) poza tym nie pamietam jaka kwote proponowal Inter latem za Toniego ale napewno byla za mala bo jak widac Luca nadal gra we Violi ;) a do tego dochodzi aspekt czy sam Toni chcialby grac w Bayernie :? wiadomo... Serie A ==> Bundesliga - :evil: Bundesliga ==> Serie A - :twisted: ;) Jak dla mnie najbardziej prawdopodobne jest sciagniecie wspomnianego wczesniej Riberego ;) po 1 watpie aby Marsylia "krzykla" sobie za niego wiecej niz te 30 milionow, po 2 jesli ktos z zarzadu twierdzi ze jakis pilkarz ma talent i jest wprost zachwycony jego gra tzn. ze Bayern jest naprawde powaznie zainteresowany takim pilkarzem i nalezy sie spodziewac ze w najblizszym czasie owy pilkarz zasili szeregi Bayernu i oby tak bylo i w tym wypadku ;) nie bede tu juz pisal o takich nowinkach jak Emre czy tez loan Alana Smitha w celu wkupienia sie w laski Uliego i sciagniecia na Old Trafford Owena bo sa one poprostu smieszne ;) co ma byc to bedzie, okaze sie w latem przyszlego roku ;) mnie jednak bardziej interesuje kwestia ewentualnych rozstan :( :P po 1 Karimi ktory ponoc ma juz dosc swej sytuacji w Bayernie a do Salzburga nie chce :P no coz ktos go z pewnoscia przyjmie w swe szeregi moze nawet ktos z Europy :P po 2 Julio Daniel Dos Santos ;) Felixowi znudzilo sie juz zmuszanie go do ciagniecia opon i najprawdopodobniej zostanie on wypozyczony zima do konca sezonu gdzies :P noi po 3 pozostaje sprawa Pizarro ktory jak wiadomo rzada kontraktu Shevy ale wiadomo juz ze takiego nie dostanie wiec pozostaje albo go sprzedac zima puki jest szansa cos na nim zarobic albo podpisac z nim kontrakt tyle ze z mniejsza liczba cyferek niz sam Claudio rzada no albo pozwolic mu odejsc na free idac za przykladem Ballacka...

================================================

hmmm nie wiem czemu ale temat troche przymiera co mnie bardzo smuci :(:( ale jeszcze bardziej smuci mnie wczorajszy wynik Bawarczykow :( 1-1 na wlasnym stadionie z M'Gladbach napewno nie napawia optymizmem zwlaszcza biorac pod uwage statystyki meczowe - 22:7 w oddanych strzałach, 22:7 we wrzutkach, 12:5 w rzutach rożnych, 59% posiadania piłki oczywiscie wszystko na korzysc Bayernu + slupek i poprzeczka :( no coz zabraklo skutecznosci i pewnie troche szczescia tez, jedyne co cieszy to to ze wreszcie Bayern jako pierwszy wyszedl na prowadzenie szkoda tylko ze szybko je stracil... po tym meczu rodza sie mieszane uczucia w kontekscie wtorkowego meczu o 1 miejsce w grupie z Interem Mediolan, Mancini i jego pilkarze zapowiadaja walke o 3 pkt, ich pewnosc siebie jest zrozumiala bo ostatnio Inter wygrywa wszystko jak leci... Bayern tez niby wygral swoje ostatnie mecze (M'Gladbach nie licze) 3-2 z Bayerem, 2-1 ze Stuttgartem i 2-1 z HSV ale byly to ciezkie mecze bo w kazdym z nich Bayern musial gonic wynik, nie byly to przekonywujace zwyciestwa :( w tym roku Bayern czekaja jeszcze 2 mecze w lidze z Energie i Mainz i 1 mecz w LM z Interem we wtorek, licze na to ze Bayern ugra w tych 3 meczach co najmniej 7 pkt choc jesli bedzie wiecej to nie bede plakal 8)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 10 gru 2006, 20:46

Kolejne zwyciestwo Bayernu i niestety kolejne ktore nie mozna nazwac niestety przekonywujacym :? 2-1 u siebie z beniaminkiem Energie Cottbus zajmujacym aktualnie 14 miejsce nie napawa optymizmem :? jasne ze najwazniejsze 3 pkt ale styl gry pozostawia wiele do zyczenia :? to jest niestety przeklenstwo Bayernu, gra z teoretycznie o wiele slabszymi rywalami na AA ;) druzyny z dolnej polowy tabeli przyjezdzaja na Allianz nastawione na gre defensywna i tego Bayern najbardziej nie lubi ;) zreszta statystyki po meczu z Cottbus swiadcza nie jako ze to goscie byli grozniejsi w tym spotkaniu (13-10 w strzalach na bramke oraz 3-1 w rzutach roznych dla gosci) co miejsca miec nie powinno :? oczywiscie Magath nie jest zadowolony z gry ale usprawiedliwia to krotkim okresem przygotowawczym po MŚ...

Jedynyne pozytywy jakie dostrzegam w tym meczu to oczywiscie 3 pkt ;) oraz bramka van Buytena ;) nareszcie sie chlopak przelamal :twisted: od poczatku sezonu zdolal juz obic cala konstrukcje bramki wlacznie z bramkarzem ale dopeiro na kolejke przed koncem rundy jesiennej udalo mu sie trafic do siatki 8) bardzo ciekawa bramke zdobyl tez Bastian :shock: dosyc kuriozalna ale najwazniejsze ze bramka 8)

Jeszcze dwa mecze nas czekaja w tym roku ;) wyjazd ligowy do Mainz oraz 19 grudnia wyjazd do Aachen w ramach 1/8 DFB-Pokal ;) oba mecze ciezkie ;) zwlaszcza mecz w pucharze budzi we mnie najwiekszy niepokoj :? Aachen dzis pokazalo ze nie jest chlopcem do bicia i z 1-0 nawyjezdzie w Wolfsburgu wyciaglo na 1-2 i wraca do domu z 3 pkt ;) poza tym Aachen jeszcze nie tak dawno odeslalo Bayern w kwitkiem w DFB-Pokal aby pozniej Werder mogl miec dublet :?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 gru 2006, 20:59

spyrczak pisze:poza tym Aachen jeszcze nie tak dawno odeslalo Bayern w kwitkiem w DFB-Pokal
To bylo w sezonie 03/04, czyli minal juz dobry kawalek czasu. Alemannia to obecnie zupelnie inny zespol niz ten, ktory wyeliminowal z DFB- Pokal Bayern ;).

A dyspozycja Bawarczykow? Bayern gra zle i brzydko i jest na 4. miejscu BL, majac 4 punkty straty do pokazujacego piekny futbol i strzelajacego po 5 bramek w meczu Werderu. Zobaczymy, kto bedzie na triumfowal pod koniec maja :lol:.

Dziwia mnie troche wypowiedzi Magatha, ktory niejako zwala wine slabej gry zespolu na MS :roll:. Nie lubie takiego podejscia do sprawy. Rownie dobrze takie rzeczy mogloby mowic x trenerow, w ktorych zespolach ponad 10 zawodnikow wystepowalo na niemieckich boiskach. Troche glupie tlumaczenie jak dla mnie. Ale dopoki sa wyniki, ja nie czepiam sie stylu gry. Oczywiscie lepiej jezeli zespol gra ladnie i wygrywa, ale ja zdecydowanie wole wyniki niz ladna gre ;).

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 10 gru 2006, 21:41

olson pisze:To bylo w sezonie 03/04, czyli minal juz dobry kawalek czasu. Alemannia to obecnie zupelnie inny zespol niz ten, ktory wyeliminowal z DFB- Pokal Bayern Wink.
No jasne ze tak ;) ale obecnie tez prezentuje sie nie najgorzej ;) ma duze szanse na utrzymanie i w moim mniemaniu nasporzy Bayernowi w tej potyczce nie malo klopotow ;) zwlaszcza ze mecz bedzie rozgrywany w Aachen ;)
olson pisze:Zobaczymy, kto bedzie na triumfowal pod koniec maja Laughing.
Dokladnie stary ;) dlatego ja sie tym ze Bayern nie zdobedzie tytulu mistrza jesieni wogole nie przejmuje ;) tytulu mistrza kraju nie przyznaja temu ktory byl pierwszy w polowie ale temu ktory jest pierwszy na koncu wyscigu ;) to tylko w szkole przy wystawianiu oceny koncowej zwraca sie uwage na ocene semestralna :? ;) zreszta runde rewanzowa teoretycznie Bayern ma latwiejsza bo mecze z Schalke i Werderem bedzie rozgrywac na wlasnym stadionie, a to juz jest jakis plus ;)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 12 gru 2006, 16:34

Obrazek

MEHMET SCHOLL

Tak naprawde Mehmet Yüksel, pochodzi z Turcji i gra na pozycji ofensywnego pomocnika, urodzil sie 16 pazdziernika 1970 roku w Karlsruhe gdzie rozpoczol stawiac swoje pierwsze kroki w swiecie futbolu z miejscowa druzyna SC Karlsruher. W Bundeslidze Scholl wystepuje od 1990 roku, rozegral 58 meczy ligowych w SC Karlsruher po czym w 1992 roku przeniosl sie do Bayernu Monachium w ktorym wystapil 326 razy w Bundeslidze i 6 razy triumfowal z Bawarczykami na krajowym podworku. W reprezentacji Niemiec od 1995 do 2002 roku rozegral 36 spotkan i strzelil 11 goli, jest rowniez Mistrzem Europy z 1996 roku wlasnie z reprezentacja Niemiec. Do innych sukcesow pilkarskich mozna zaliczyc: mistrzostwo Niemiec 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005 i 2006, Puchar Niemiec 1998, 2000, 2003, 2005 i 2006, Puchar UEFA 1996, Puchar Mistrzów 2001, finał Pucharu Mistrzów 1999, Puchar Interkontynentalny 2001 z Bayernem Monachium. Obecnie jest wciaz w kadrze Mistrzow Niemiec ale gra sporadycznie...

W wieku 36 lat wraz z zakonczeniem obecnego sezonu konczy swa pilkarska kariere...

W ramach pozegnania Mehmeta prezydent Bayernu Franz Beckenbauer zapowiada mecz pozegnalny z Barcelona na Allianz Arena w sierpniu przyszlego roku :)

Scholl nie musi sie martwic o to co bedzie robil po tym sezonie, Uli zapowiada ze Mehmet bedzie pracowal w Bayernie z mlodzieza a moze nawet znajdzie sie dla niego miejsce w zarzadzie klubu ;)

DZIEKUJEMY SCHOLLI :rydzyk:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”