Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 95

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 16 maja 2006, 22:54

http://mundial.onet.pl/65902,1247843,12 ... lacje.html trener tlumaczy sie z decyzji... Polecam..

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 17 maja 2006, 0:04

A jakie to doswiadczenie Fabianski ma zebrac na MS siedzenie na lawce! :D bo kazdy wie ze jest #3.Jak sie nie gra to nie zbiera sie doswiadczenia bo chyba o to chodzi a ogladac mecze i my kibice bedziemy z tego turnieju to moze kiedys nas Janas powola :wink: .Czy mlody zawodnik zasluguje zeby jechac na MS dlatego ze jest mlody to dyskusyjne pytanie.Jeden trener zabierze mlodego a inny powie ze nie ma to sensu.Pytanie jest po co zawodnicy sa powolani na MS? Na pewno nie po to zeby siedziec na lawce tylko po to zeby grac.Trzeci bramkarz ma bardzo mala szanse gry ale pech moze sie zawsze zdarzyc lub #1 dostanie czerwona kartke i w kolejnym meczu nie zagra.Osobiscie w takiej sytuacji wolalbym aby rezerwowym byl przygotowany do turnieju goalkeeper a Fabianski nie jest gotowy na turniej ani na dzien dzisiajszy grac powaznych spotkan w kadrze.Jest spora roznica grac w slabej lidze polskiej we wronieckim lesie lub na leczynskiej glinie a na MS 2006.Mlody zawodnik a szczegolnie bramkarz musi sie dluzo uczyc (czyli grac w kadrze i lidze) aby byc gotowy na MS a jak ktos ma 2-3 mecze w rep. wszystkie z byle kim to znaczy ze nie jest przydatny w danym momencie reprezentacji.Nie wiem czy bezpieczniej bylo by zabrac doswiadczonego i dojrzalego bramkarza,ktory ma za soba wiecej gier nie tylko w kadrze ale i w lidze.
Co do tej pozycji to jeszcze dodam ze bramkarz jest bardzo niepewny w wieku 20-22 i spore ryzyko ze nie rozwinie sie na wielkiego pilkarza,wiec przepowiadac Fabianskiemu wielka kariere jest tak jak bysmy wrozyli z fusow a bylo sporo bramkarskich telentow,ktore pozniej popadly w przecietnosc.

dzieciol31 pisze:
Martinho pisze:Łukasz Fabianski Co by o Lukaszu tu powiedziec... Ja bylem zdecydowanym przeciwnikiem zabierania go na mundial, ale juz sie stalo i nic nikt nie poradzi. Fabianski nie jest zlym bramkarzem ale brakuje mu tego co Borucowi i Kuszczakowi czyli ogrania w silnych klubach i doswiadczenia. W lidze Fabianski popisal sie kilkoma nieprawdopodobnymi interwencjami i pewnie to zadecydowalo o decyzji Janasa zeby go powolac. Kropke nad i postawila pogloska o rzekomym zainteresowaniem nim przez ManU. Moze Lukasz podczas mundialu rozwinie sie bardziej, ale na chwile obecna jest slabszym bramkarzem niz Boruc czy Kuszczak.
a ja juz Ci mowie dlaczego... wg mnie sprawa jest prosta: jest tym ostatnim trzecim rezerwowym bramkarzem na Mundial... i szanse zeby gral w jakim kolwiek meczu sa bliskie 0 jesli tyle nie wynosza... wiec niezaleznie czy kto jest tym trzecim i tak nie zagra... moglby tam jechac nawet Liberda czy Kotorowski..jednak tutaj Janas pomyslal bardzo przyszlosciowo wzial najbardziej uzdolnionego mlodego bramkarza ktory na tych MS bedzie zbieral tylko i wylacznie doswiadczenie i obycie z takimi tyrniejami..prawdopodobienstwo ze to on bedzie numerem jeden za 4 lata jest bardzo duze..i wtedy te doswiadczenie jakie zberze na tegorocznych MS zaprocentuje... w tak mlodym wieku pojedzie juz jako bramkarz ktory byla raz na takiej imrpezie i wie co go moze czekac... to daje bardzo duzo..naprawde...za to chwala Ci Janas..:)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 17 maja 2006, 0:20

Jak nie potrafi obliczac lotu pilki to niech sobie korki z matmy wezmie albo kalkulator kupi :D mysle ze Janas tez w tym mu nie pomoze,bo na inteligentnego az tak bardzo nie wyglada a i z komunikacja ma problemy.Jestem tylko ciekaw jak Janas utrzymal w tajemnicy taka kadre :shock: bo pokorowej twarzy ten trener raczej nie ma.Inne wytlumaczenie bywa takie,ze zapil wieczorem i przed kamerami dodatkowo zbaranial wypowiadajac latwiejsze nazwiska w czasie oglaszania kadry na MS.Popierajac te teorie Dudek to bardzo podobne nazwisko do Dudki a Giza czy Brozek szybko sie wymawia.Pytalem wczesnie czy moze ktos wie jaka Janas wode 'wali' bo tez bym chcial sie takiej napic widac ze dobrze do lba wchodzi. 8)
A odkladajac zarty na bok kadra jest juz ustalona i z taka trzeba zyc czy sie podoba czy nie.Ten rozdzial jest juz zamkniety.Mnie bardziej interesuje czy zawodnicy beda przygotowani do MS indywidulanie i zespolowo oraz jak przeciwnicy beda grali na MS bo to teraz najwazniejsza kwestia.

fieldy pisze:
Martinho pisze:Zrobil chlopak pare bledow i juz mowicie ze jest slaby... Bramkarze czesto popelniaja bledy nawet ci najwieksi jak van der Saar, Valdes czy kiedys Barthez. pomylic sie kazdy moze... Dudek w okresie swojej dobrej gry rowniez popelnil jakis blad raz na jakis czas...
ale to są własnie błedy wynikające z chwiloej dekoncentracji, Boruc nie potrfi jeszcze za każdym razem dobrze obliczyć lot piłki, Dudek jest zdecydowanie lepszy jelsi chodzi o wyjścia do górnych piłek.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 maja 2006, 14:25

No wiesz MLSoccer, wydaje mi się, że taki wyjazd np. dla Fabiańskiego będzie ważnym przeżyciem, trochę się otrze z kadrą, zasmakuje, co to znaczy najwyższa piłka.Jest on naszą nadzieją na przyszłość, dlatego już teraz niech pojedzie i zbiera doświadczenie, które na pewno zaowocuje.Co innego, jak mamy 4 napastników, a jeden jedzie się ograć, ale tutaj jest mowa o 3 bramkarzu, a więc o pozycji, która zazwyczaj tylko jedzie na Mundial, ale nie gra ani minuty.Więc raczej nie będzie nikomu miejsca zajmował, a Dudek niestety nie grał cały rok, czy z własnej winy czy nie, ale niestety tutaj rozumiem Janasa, że go nie wziął, chociaż szkoda mi go :/.

Tylko zastanawiam się co robi Mila i Kosowski ? Skoro kryteria są jasne - nie grasz , nie jedziesz - a oni to co robią ? A właściwie czego nie robią ? Mila najwierniejszy fan swojego zespołu, jest wśród kibiców na każdym meczu.Kosowski po wyjeździe z Krakowa nie miał praktycznie nigdy pewnego miejsca na długo w składzie, gra mało.O gloryfikowaniu Rasiaka przez Janasa nie ma co mówić... :/ Giza i Gancarczyk dla mnie niespodzianki.Wolałbym zabrać niesfornego Burego, który może być playmarkerem w kadrze na ME 2008, więc niech już teraz wchodzi w kadrę.Albo chociażby i Iwański.Gancarczyk po zagraniu 142 minut a kadrze przeciw Litwie i Owcom, jest zawodnikiem na Mundialu.Nie chciałem Rząsy, ale ździwiło mnie też to powołanie :).Ale zresztą Paweł wie co robi, bo pracuje z nimi, więc wierzę, że wybrał dobrze.Nie potrzebne kółka wzajemnej adoracji jak przed MŚ 2002, wspólna sielanka i zabawy.Brożek zaskoczenie, widać był pewniakiem, skoro nie grał w ostatnich meczach.Damy radę.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 maja 2006, 15:24

Jako, że z racji moich obecnych zajęć jestem namiętnym słuchaczem RMF FM to:
Prorocze rachunki Telekomunikacji
Jak podało dzisiaj radio RMF FM, nie dla wszystkich powołania na mundial były zaskoczeniem. Nie dla abonenentów Telekomunikacji Polskiej, sponsora polskiej reprezentacji. Ci już od tygodnia mogą zapoznawać się z polską kadrą na Mistrzostwa Świata w Niemczech... dzięki swoim rachunkom telefonicznym.

Na rachunkach znalazło się zdjęcie polskiej reprezentacji bez Tomasza Frankowskiego i Jerzego Dudka. A przecież pierwsza osobą jaka podobno dowiedziała się o powołaniach (na 20 minut przed oficjalnym ogłoszeniem) był prezes PZPN Michał Listkiewicz.

Pierwszą linią obrony TP Sa było stwierdzenie jej rzecznika, że sponsor jest blisko z piłkarzami i trenerem. Ale nie sądzę, żeby trener znając powagę całej sytuacji chciał komukolwiek przekazywać jakieś informacje wcześniej. - powiedział Jacek Kalinowski.

Teraz TP SA tłumaczy skąd wzięło się zdjęcie przed ogłoszeniem kadry. Pochodzi ono z... meczu eliminacyjnego do Mistrzostw Świata rozegranego przeciw Walii.
Wiedizłąem, że selekcja to farsa :] :lol:.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 17 maja 2006, 16:09

wywiad z Dudkiem, który ukazał się w Wyborczej
Robert Błoński: Jest Pan w szoku?

Jerzy Dudek: Studzę się zimną wodą. Ciężko mi to wszystko zaakceptować. W ostatnich miesiącach mało grałem, fakt. Ale każdą szansę do występu traktowałem jako okazję do przygotowania się na mistrzostwa. Nie znajduję żadnego logicznego uzasadnienia decyzji trenera.

Janas mówi, że "skoro Dudek nie będzie numerem jeden, to nie jedzie wcale".

- Na jakiej podstawie tak twierdził?

W ostatnim roku grał Pan mało.

- Nie przekonują mnie te argumenty. W niedzielę miałem wiadomość, że kadra jest ustalona i w następną niedzielę spotykamy się w Warszawie przed wyjazdem do Szwajcarii na zgrupowanie. I nagle w poniedziałek wszystko się zmieniło. Trener zaszokował nie tylko kibiców, ale nawet swoich asystentów. Mam nadzieję, że trener nie został przez kogoś postawiony pod murem. Że ktoś nie zmusił go do takich, a nie innych decyzji.

Kto mógłby mieć taki wpływ?

- Nie wiem. Nie wiem, z kim spędził noc z niedzieli na poniedziałek. Po wszystkich meczach kadry w których ostatnio grałem, rozmawiałem z selekcjonerem o mojej przydatności do kadry. Mówił, bym się nie przejmował spekulacjami, że na pewno dojdę do formy po kontuzji. Ci, co mnie znają, wiedzą, że nawet rola numer dwa czy trzy by mnie nie zmieniła. Czułbym sportową wściekłość, ale jestem pozytywną osobą...

Nie chodzi przecież o to, by na mundialu budować zespół na eliminacje EURO 2008. Nie jedziemy tam, by promować młodzież, tylko po sukces. Aby go osiągnąć, musielibyśmy jechać w najsilniejszym składzie. A nie jedziemy. Jak oglądałem relację, pomyślałem w pierwszej chwili, że to jakiś żart ze strony telewizji. Dowcip dla podniesienia oglądalności. Bo tak to wyglądało, gdy trener pomijał nazwiska Dudka, Rząsy, Kłosa czy Frankowskiego. A jeszcze po meczu z Litwą Paweł Janas powiedział drużynie: "W reprezentacyjnej formie to na razie jest tylko Dudek".

Czyli sytuacja była taka, że w niedzielę kładł się Pan do łóżka pewny wyjazdu, a w poniedziałek - już nie?

- Takie miałem informacje po tej burzliwej naradzie w hotelu we Wronkach. Przez ostatnie tygodnie z wrodzonej skromności mówiłem, że nie wiem, czy pojadę. Byłem sceptyczny. Ale tak naprawdę byłem pewny na sto procent, że jadę. Że wywalczyłem to swoją postawą i determinacją. Miałem świetny kontakt z Janasem. Nigdy nie było najmniejszego nieporozumienia, nie wiem, czym się kierował. A może po prostu trener już wie, że Polska na mistrzostwach nie osiągnie nic? I skorzystał z podpowiedzi, propozycji, o których mówić nie chcę? Bo nie sądzę, by tylko sportowy aspekt decydował o tym, że nie jadę.

A jaki jeszcze?

- Nie wiem...

Nie powołał Pana specjalnie? Bo ktoś kazał?

- Może tamtej niedzielnej nocy działał pod wpływem jakiegoś środka odurzającego? Albo może nie był w stu procentach świadomy tego, co robi?

A to, że nie powiedział Panu tego prosto w oczy?

- Największa strzała w serce, jaką w życiu dostałem. To tak, jakbym po dziesięciu latach małżeństwa dowiedział się z wywiadu żony dla jakiejś gazety, że nie jestem ojcem naszego dziecka. Rzeczywiście, jestem mało uchwytny, ale w sztabie kadry mają numery moich telefonów. Chodzi o wzajemny szacunek, respekt - to jest najważniejsze. Van Basten czy Klinsmann rozmawiali z tymi, których pominęli. Czuję się jak ten piłkarz Arki Gdynia uderzony w głowę po meczu z Wisłą w Krakowie. Też nie wiedział, jakim wynikiem skończył się mecz...

To kto może mieć na Janasa taki wpływ, że zmienia on kadrę na MŚ?

- Nie chodzę za nim. Nie wiem, w jakim towarzystwie się obraca. Znam jednak środowisko piłkarskie i czasem się tego wstydzę. Czasem mi głupio, że w ogóle gram w piłkę. Wiem, jakie są układy i zależności między trenerami a agentami piłkarzy. W poniedziałek wieczorem chciałem skończyć z piłką mimo jeszcze rocznej umowy z Liverpoolem.
po tym wywiadzie za Janasa Dudek już się w kadrze nie znajdzie...
Janosik i środki odurzające... hmmmm... :lol2:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 maja 2006, 16:41

Piwus akurat Tp moglo zalezec na tym aby Dudek gral w MS w koncu reklamuje neostrade

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 17 maja 2006, 19:37

Jurek Dudek sie pyta z kim trener Janas spal (spedzil) ostatnia noc przed ogloszeniem kadry bo wszystko mialo byc ustalone juz wczesniej kto jedzie.A tak Janas z kims sie przespal zmienil ustalenia i wyrzucil paru pewniakow.Moze prezes Listkiewicz podeslal mu jakas panienke i razem rozrysowywali ustawienie kadry na kartkach, to musialo byc fajne :D zazdroszze Janasowi bo twierdzil ze ostatnia noc polozyl sie bardzo pozno. :shock:.No a pozniej sensacja rano w czasie show.Nie wiem czy Janas dobrze zrobil bo moze intencje mial dobre, ale ta decyzja moze tylko szumu i zametu w kadrze, srodowisku pilkarskim i prasie narobic i popsuc atmosfere.Nie wierze ze zawodnicy niektorzy nie beda zadowoleni ze ich koledzy nie zostali wlaczeni do kadry,wiec oby ta decyzja Janasa nie zrobila wiecej zlego niz dobrego dla kadry przed MS.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 maja 2006, 12:49

Może tak, może nie. Janas podejmując taką a nie inną decyzję pokazał, że on tu rządzi. Dudek w tej reprezentacji mógłby być autorytetem i robić konkurencję trenerowi, szczególnie gdyby ten posadził go na ławie. Pewnie dlatego Janas wziąt tak wielu młodych i niedoświadczonych rezygnując z pewniaków na daną pozycję bo ze strony tych, których powołał nie spodziewa się pyskówki ani narzekania, bo dla nich to już sukces, że jadą. A taki Sagan, Franek czy Niedzielan mogliby zacząć jęczeć, że nie grają. Decyzje Janasa zweryfikują wyniki. Zaryzykował bardzo. Na szczęście widać, że w przeciwieństwie do Engela, mu zależy na dobrze kadry. Nie grają Ci których lubi tylko Ci którzy akurat coś sobą w danym momencie prezentują. Wygląda na to, że nie będzie tak jak w Korei ekipy wzajemnej adoracji z Hajtą na czele, który po meczu z Portugalią(0:4), kiedy to krył Paulete strzelca 3 bramek, powiedział, że nie poczuwa się do żadnej...Oby mu się powiodło. Może być trudno, gdyby nasi byli w formie z końcówki eliminacji byłbym spokojny ale teraz nasze "motory napędowe" jak Krzynówek są zupełnie bez formy. Nadzieja w Żurawiu i Szymku, którzy prezentują się nadal dobrze.
Mam też cichą nadzieję, że nie było żadnych pozareprezentacyjnych układów w powołaniach. Dziwne by było gdyby TP S.A. zależało na tym żeby Dudek nie jechał skoro już od dłuższego czasu na nim kręcą reklamy. Choć faktycznie to zastanawiające że na tej ulotce nie ma ani Dudka ani Franka i powołują się na mecz z Walią a na kolejnym zdjęciu jest cała szeroka repra z Kuszczakiem, który powoływany wcześniej raczej nie był.
Swoja drogą, to nie zabawne, że miała być podobno walka o jedno miejsce w ataku między Niedzielanem, Saganem i Sosinem(Rasiak i Franek w zasadzie wciąż byli pewniakami). Nadzieje na kadrę Janas zrobił Kłosowi, Rząsie, Dudkowi, Kowalewskiemu, Boninowi bo byli powoływani na mecze a w efekcie wziął tych, których nie sprawdził ani razu i którzy nawet nie robili sobie nadziei na wyjazd czyli Brożka, Gorawskiego, Gizę,Fabiańskiego(15 minut w reprezentacji). Jedno takie powołanie nie byłoby zdziwieniem ale ich dużo więcej. Jedzie kilku piłkarzy, którzy nie byli nawet w szerokiej kadrze a to już ewenement.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 13:10

Morrow pisze:Dudek w tej reprezentacji mógłby być autorytetem i robić konkurencję trenerowi, szczególnie gdyby ten posadził go na ławie. Pewnie dlatego Janas wziąt tak wielu młodych i niedoświadczonych rezygnując z pewniaków na daną pozycję bo ze strony tych, których powołał nie spodziewa się pyskówki ani narzekania, bo dla nich to już sukces, że jadą.

Tekst ze Dudek moglby byc autorytetem jest bez sensu... Czy w reprezentacji Serbii Mateja Kezman ma wiekszy autorytet w zespole niz trener :?: Janas zrezygnowal z niego jak to sam powiedzial ze jesli ma on byc 2 albo 3 bramkarzem to lepiej wziac kogos mlodszego na jego miejsce.

Morrow pisze:Nie grają Ci których lubi tylko Ci którzy akurat coś sobą w danym momencie prezentują.

A Rasiak, Radomski i Mila do jego ulubiencow nie naleza :?:

Morrow pisze:Może być trudno, gdyby nasi byli w formie z końcówki eliminacji byłbym spokojny ale teraz nasze "motory napędowe" jak Krzynówek są zupełnie bez formy.

No wiesz od tego jest zgrupowanie przed mundialem zeby zawodnicy wypoczeli i odzyskali w jakies czesci forme... Zreszta to ze Jacek nie gral w klubie to nie znaczy ze jego forma osiagnela dno... Po prostu byli lepsi od niego...

Morrow pisze:Dziwne by było gdyby TP S.A. zależało na tym żeby Dudek nie jechał skoro już od dłuższego czasu na nim kręcą reklamy. Choć faktycznie to zastanawiające że na tej ulotce nie ma ani Dudka ani Franka i powołują się na mecz z Walią a na kolejnym zdjęciu jest cała szeroka repra z Kuszczakiem, który powoływany wcześniej raczej nie był.

Przestancie sie doszukiwac jakis urojonych spiskow. A nawet jesli TEPSA wiedziala to co z tego :?:

Morrow pisze: Boninowi

Raz zostal powolany do tego zagral conajwyzej przecietnie i slusznie na mundial nie pojechal bo po co :?:

Morrow pisze:Brożka

Polecam najnowszy numer PN tam Dickson Choto nmajlepszy obronca naszej ligi zapytany kogo najtrudniej przypilnowac powiedzial ze Brozka :!: Jest szybki i ma niezly start do pilki... Nie zdziwilbym sie jesli zagralby kilkadziesiat minut na mundialu.

Morrow pisze:Jedzie kilku piłkarzy, którzy nie byli nawet w szerokiej kadrze a to już ewenement.

Narzekac (albo i nie) bedziecie po mundialu.

Awatar użytkownika
jastrzab24
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jastrzab24 » 18 maja 2006, 13:16

Zobaczymy co będzie. Z Rasiakiem w pierwszym składzie dużo z przodu nie wywalczymy. Mila napewno będzie rezerwowym podobnie jak Gancarzczyk. Byle tylko nie wystawiał Kosowskiego na skrzydle to może awans z grupy się wywalczy. Ale wszystko zależy od Janasa

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 18 maja 2006, 16:07

hehe...czyli...selekcja była prosta !! :)

a ja nadal niewiem co w kadże robi Dudka, Brożek...czemu w kadrze jest tylko dwóch środkowych obrońców, czemy aż sześciu środkowych pomocników....skoro mamy Jelenia i Smolarka to po co na to wszystko jeszcze Gorawski...a jeśli brać Jelenia za bocznego pomocnika to czemu jest tylko 3 napastników....i gdzie jest Sagan, Franek i Janczyk....

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 18:13

Alkoholiko pisze:czemu w kadrze jest tylko dwóch środkowych obrońców,

Otoz w kadrze jest 4 zawodnikow ktorzy moga grac na pozycji srodkowego obroncy. Sa to Jop, Bak, Lewandowski i Dudka.

Alkoholiko pisze:czemy aż sześciu środkowych pomocników

Giza, Mila, Sobolewski, Szymkowiak, Radomski. 5 srodkowych. Kto wg ciebie jest 6 :?:

Alkoholiko pisze:skoro mamy Jelenia i Smolarka to po co na to wszystko jeszcze Gorawski
A no po to ze Jelen powolany zostal jako napastnik.

Alkoholiko pisze:a jeśli brać Jelenia za bocznego pomocnika to czemu jest tylko 3 napastników

Jelen powolany zostal jako napastnik.

Alkoholiko pisze:Janczyk....

Jezeli Janczyk to czemu nie Brozek prosze powiedz mi. Czekam na odpowiedz z niecierpliwoscia. :lol:

smigler
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smigler » 18 maja 2006, 19:02

Gdyby Jurek bronił w bramce Liverpoolu w podstawowym składzie to na 100% pojechałby na mistrzostwa. :? Jest to przecież światowej klasy bramkarz. Liverpool wygrał LM w sezonie 2004/2005 tylko dlatego, że mieli Dudka. :wink:

smigler
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smigler » 18 maja 2006, 19:06

[quote="Martinho"][quote="Alkoholiko"]czemu w kadrze jest tylko dwóch środkowych obrońców, [/quote]

Otoz w kadrze jest 4 zawodnikow ktorzy moga grac na pozycji srodkowego obroncy. Sa to Jop, Bak, Lewandowski i Dudka.

[quote="Alkoholiko"]czemy aż sześciu środkowych pomocników[/quote]

Giza, Mila, Sobolewski, Szymkowiak, Radomski. 5 srodkowych. Kto wg ciebie jest 6 :?:

[quote="Alkoholiko"]skoro mamy Jelenia i Smolarka to po co na to wszystko jeszcze Gorawski[/quote]

A no po to ze Jelen powolany zostal jako napastnik.

[quote="Alkoholiko"]a jeśli brać Jelenia za bocznego pomocnika to czemu jest tylko 3 napastników[/quote]

Jelen powolany zostal jako napastnik.

[quote="Alkoholiko"]Janczyk....[/quote]

Jezeli Janczyk to czemu nie Brozek prosze powiedz mi. Czekam na odpowiedz z niecierpliwoscia. :lol:[/quote]

Ja też tego nie rozumiem :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”