Manchester City (zbiorczy) - Strona 95

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 07 sie 2013, 17:39

To co robiła obrona Milanu to tragedia, straciliśmy 5 bramek w 30 minut, nawet Richards wbił się w obronę jak w masło. Navas fajnie bujał na prawej flance, lecz jego dośrodkowania nie są takie same jak kiedyś. Piękny gol Dzeko cieszył oko, mimo iż jestem kibicem Rossonerich.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 10 sie 2013, 9:32

jest tu ktos oblatany w temacie pilki juniorskiej w City? Jak prezentuje sie D.Suarez? pytam bo wiele znakow na niebie i ziemi wskazuje ze wraca do Hiszpanii, dokladnie do Barcy. Moja wiedza o nim zakonczyla sie gdy uciekl z Celty. W turniejach reprezentacyjnych wciaz blyszczy, a w klubie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 sie 2013, 20:45

Sracz specem od młodzieżowej piłki w City nie jestem głównie ze względu na brak czasu,ale co do Suareza chyba mogę pomóc :wink: Lewy bądź śodkowy ofensywny pomocnik,świetnie wyszkolony technicznie i dosyć bramkostrzelny.Z racji pozycji na boisku namaszczony przez fanów Obywateli następcą Silvy. Za ubiegły sezon wybrany Młodym Piłkarzem Roku w City.Należy do wąskiej grupy młodych piłkarzy na Eastlands,którym najbliżej do pierwszej drużyny.Aktualnie trenuje z pierwszym zespołem,był też na tourne w RPA.O zainteresowaniu Barcy słychać już od jakiegoś czasu a z racji ogromnej konkurencji w drugiej lini będzie mu bardzo ciężko przebić się do składu The Citizens choć Pelle ma ponoć stawiać na młodych :) Wielka szkoda jeśli odejdzie,bo jeśli ze zdrowiem i głową będzie u niego w porządku to Denis zostanie piłkarzem światowego formatu.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 sie 2013, 23:39

Pelligrini twierdzi, że nigdzie nie sprzeda Dżeko, bo to jego najważniejszy napastnik. :mrgreen: Jakimi "napadziorami" City ma zamiar grać w tym sezonie? Myślałem, że Kun ma pewne miejsce, teraz jeszcze doszedł Jovetić i Bośniak powinien mieć małe szanse na pierwszą "11". ;)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 sie 2013, 19:34

Pelle już jakiś czas temu powiedział,że Dzeko będzie jego pierwszym wyborem,żadna nowość.Aguero początek sezonu zapewne rozpocznie na ławce rezerwowych ze względu na kontuzję i stracony okres przygotowawczy.W sparingach przedsezonowych Sergio nie zagrał nawet minuty u Pelle,więc szczerze wątpię by Argentyńczyk z Newcastle czy Cardiff wyszedł w pierwszym składzie.
Imo Pelle da pograć wszystkim.Chilijczyk nie ograniczył się do jednej taktyki i przy np: takim 4-2-3-1 nie widzę problemu by na boisku jednocześnie znalazła się trójka piłkarzy z kwartetu Dzeko/Aguero/Jovetic/Negredo choć wydaje się,że pierwszym wyborem Pelle będzie para Dzeko/Kun.

Huayra
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Huayra » 19 sie 2013, 15:21

Na dzisiejszy spektakl mamy takich aktorów:
City: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy - Fernandinho, Toure - Navas, Jovetic, Silva - Dzeko

Newcastle: Krul - Debuchy, Taylor, Coloccini, Santon - Sissoko, Tiote, Cabaye - Ben Arfa, Cisse, Goufran

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 20 sie 2013, 12:51

Sezon rozpoczęty z przytupem :D Choć z drugiej strony zastanawiam się czy nie zaczęliśmy go zbyt dobrze :?:

Edin Dżeko :brawo: Najlepszy piłkarz na boisku podczas wczorajszego spektaklu.Kompany profesor.Navas to chyba będzie strzał w dziesiątkę Pelle.Wielu pukało się w głowę po co City skrzydłowy,który w poprzednim sezonie nie strzelił żadnej bramki dla Sevilli a chłop już w pierwszym meczu o punkty udowadnia,że ma spore umiejętności a obrońcy Premier League będą mieli z nim spore problemy.Cała drużyna zagrała świetne zawody bez dwóch zdań.Żal tylko Kompany'ego,mam nadzieję,że to nic poważnego i Vincent będzie gotowy na następną kolejkę.Niewątpliwie jednak na Etihad przydałby się jeszcze jeden środkowy obrońca.
Teraz Cardiff,Hull i Stoke na rozkładzie.To nie czołówka ligi,ale w PL nie ma łatwych przeciwników i trzeba spiąć poślady by na derby z United w piątej kolejce przystępować z kompletem punktów i na fotelu lidera.Byłaby to doskonała pozycja przed starciem z głównym rywalem(obok CFC) o majstra.

P.S.Vincent prawdopodobnie będzie zdolny do gry za góra dwa tygodnie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 sie 2013, 19:44

Kompany i Richards nie zagrają z Cardiff,prawdopodobnie również Nastasic nie zdąży się wykurować.A więc w spotkaniu najbliższej kolejki partnerem Lescotta na środku obrony będzie Javi Garcia bądź Boyata.Chyba,że Pelle czymś zaskoczy.....Całe szczęście,że najbliższe trzy kolejki to mecze z zespołami drugiego sortu,że tak to brzydko ujmę,bo taki van Persie mógłby się później śnić po nocy Javiemu :lol: Na derby ma być już gotowy Vincent.Już na początku sezonu okazuje się,że w kadrze brak jeszcze jednego stopera,który w razie absencji naszego kapitana mógłby go godnie zastąpić.Temat Pepe chyba upadł dobitnie(i całe szczęście) a realnych opcji na rynku brak.Mam jednak nadzieję iż przed końcem okienka działacze sprowadzą na Eastlands kogoś kto tę dziurę w kadrze załata.Najlepiej kogoś młodego i zdolnego.Pocieszam się tylko tym iż w Arsenalu mają 'nieco' gorzej :wink:

P.S.Denis Suarez prawdopodobnie za 1mln. funtów wyląduje na Camp Nou.Szkoda.No i zapomniałem wcześniej wspomnieć-Zabaleta przedłużył kontrakt do 2017 roku :D

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 sie 2013, 21:37

Kogo lepszego i dostepnego chcialbys w City na obrone, skoro temat Pepe 'na cale szczescie' upadl? Z ciekawosci pytam

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 sie 2013, 22:13

Może źle odczytuje Twój post,ale ja nigdzie nie napisałem iż chciałbym kogoś lepszego od Pepe.Portugalczyk to świetny stoper,ale już kiedyś pisałem dlaczego nie chciałbym go widzieć na Eastlands i wcale nie było to tak dawno:
http://www.pilka.pl/forum/anglia/manche ... -1395.html

Powinieneś pamiętać :wink:

Wydaje mi się,że wyraziłem się dość jasno i marzy mi się ktoś "młody i zdolny",taki drugi Nastasic tylko prawonożny,a takiej opcji jakoś nie dostrzegam bez dłuższego zastanowienia,no może Papadoupulos(czy jak tam to się pisze :D ) z Schalke,ale on chyba wraca do zdrowia po dość poważnej kontuzji.Z City łączony był swego czasu Adil Rami z Valencii,ale on za nic nie pasuje do jednego z kryteriów jakie podałem,czyli młody wiek,choć z drugiej strony 27/28 lat to na stopera niezbyt dużo.Ponoć ma wpisaną klauzulę w wysokości 12mln. euro,ale jeśli mnie pamięć nie myli to przy okazji zainteresowania jego osobą Napoli mówił,że za nic nie chce opuszczać Nietoperzy.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 25 sie 2013, 16:40

Co się dzieje z JoJo kolejny mecz i nie ma go nawet na ławce jakaś poważniejsza kontuzja? :roll:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 25 sie 2013, 18:17

Jovetica z meczu z Newcastle wyeliminował drobny uraz,ale na Cardiff miał już się znaleźć w kadrze meczowej co jednak nie nastąpiło.Na chwilę obecną trudno mi jednoznacznie podać powód nieobecności JoJo w składzie .

Dzeko :brawo:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2013, 18:51

chyba lekki szok w City, miało być lekko gładko i przyjemnie :P

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 25 sie 2013, 18:52

Licze na Negredo w nastepnym meczu. Mysle ze Hiszpan zjada na sniadanie Dzeko. Takie moje zdanie, tylko dac mu grac i bedzie ladowal gole.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 25 sie 2013, 18:54

Widziales gola Dzeko czy po prostu siejesz swoje katalonskie farmazony po raz kolejny? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”