AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 95

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 04 kwie 2006, 9:44

gilardino11 pisze:Obawiam się że Lyon bedzie murował bramke przez cały mecz i liczył na rzut wolny juninho.Houllier to nie Le Gouen który niebał się nikogo zawsze kazał zawodnikom atakować.Natamiast Houllier pokazał we Francji jak sie boji Rossonerich a myśle że teraz San Siro jeszcze bardziej ich przytłoczy i będą tylko próbowali grać z kontry

Cyba nie wiesz jak Lyon gra. Mistrzowie Francjii murowac bramke?? Dziwne ale pomyslilo ci sie z jakims innym zespolem. Jest to zespol, ktory gra zawsze ofensywnie i efektownie. Juz predzej Milan gra wg mnie nudniejszy futboll od francuzow.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 04 kwie 2006, 9:53

gilardino11 pisze: Francji jak sie boji Rossonerich
Boji to nie ma na morzu
Woju83 takie jedno małe zasadnicze pytanko, skąd Ty się urwałeś Juninho na 5 wolnych trafa jeden, czy będzie miał tyle okazji to przekonamy się jutro.
I zalicza 2 asysty :)

Cyba nie wiesz jak Lyon gra. Mistrzowie Francjii murowac bramke?? Dziwne ale pomyslilo ci sie z jakims innym zespolem. Jest to zespol, ktory gra zawsze ofensywnie i efektownie. Juz predzej Milan gra wg mnie nudniejszy futboll od francuzow.
Beda grac sotroznie nikt sie nie wychyli bo jedna bramka stracona i po sprawie a tak moze sie uciula jakiegos gola z kontry albo ze stalego fragmentu :)

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 04 kwie 2006, 11:08

Czyli będą pilnować wyniku, to znaczy by nie stracić bramki, i by Szewa z prawdopodobnie Inzaghim nie strzelili gola, a zdobycie bramki pozostawią "prawie tylko" Juninho. To co napisałam wcześniej, przewaga strzałów z dystansu, ewentualnie dośrodkowań + rzuty wolne. Po tym względem Francuzi zagrają jak... Włosi jedno dotknięcie i teatralny upadek, bo nuż widelec sędzia odgwizda wolny i .... (patrz wyżej). Żeby było jasne, to nie jest zarzut, jeżeli to ma prowadzić do sukcesu to trzeba to wykorzystać. Więc jeśli ma się Juninho w składzie, który tak właśnie strzela bramki, to trzeba mu umożliwić strzelenie.To nasi piłkarze muszą o tym wiedzieć i nie dać się sprowokować. Tym bardziej że nie będzie Tiago, i zbyt sobie chłop nie pogra, bo że będzie miał "opiekuna" to pewne.
Cieszę się że wraca Stam, mam nadzieję ze nie ma śladu po kontuzji. To pomoże przy dośrodkowaniach. A więc do boju :D

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 kwie 2006, 14:08

Skończcie.Junihno to nie Bóg ani heros że potrafi strzelić wolnego kiedy chce i skąd chce. Po prostu świetnie wykonuje rzuty wolne.Przecież nie jest tak że rzut wolny w okolicach pola karnego a terje Hauge już wskazuje na środek boiska. junihno to też zawodnik on chyba nie siedzie na boisku przez kilka minut a zrywa się jak będzie rzut wolny więc skończcie bo to nie ma sensu.Rzut Wolny wykonywany przez Juninho-prawie jak gol.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 kwie 2006, 15:21

Człąpuś A widziałeś jak grał lyon z psv w eindhoven??.W pierwszej połowie w Francji pokazał również jaki ofensywny styl gry preferuje.Weź się człowieku zastanów.

[/quote]Beda grac sotroznie nikt sie nie wychyli bo jedna bramka stracona i po sprawie a tak moze sie uciula jakiegos gola z kontry albo ze stalego fragmentu[quote].

Dokładnie tak będą grać.Czyli dla mnie murować barmke nie próbujać przejąć inicjatywy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 kwie 2006, 15:35

człapuś pisze:Cyba nie wiesz jak Lyon gra. Mistrzowie Francjii murowac bramke?? Dziwne ale pomyslilo ci sie z jakims innym zespolem. Jest to zespol, ktory gra zawsze ofensywnie i efektownie. Juz predzej Milan gra wg mnie nudniejszy futboll od francuzow.
Przestaniesz się tak podniecać :?: No słucham jak gra Lyon, wyjaśnij mi. Jest to młoda i bardzo dobrze zgrana drużyna ale w takich meczach jak dziś jest bardzo potrzebne doświadczenie a my mamy go pare razy więcej niz Lyon który jeszcze nawet nie grał w 1\2. Myślisz że Francuzi wyjdą dziś na boisko i zamkną nas na naszej połowie przy 80 tys. naszych tisich :?: Nie licz na to, mecz się będzie bardzo róznił od tego pierwszgo. Lyon wcale nie gra o wiele ładniejszej dla oka piłki, zależy co kto lubi :] Przypomne Ci że to Milan w lidze ma o 13 trafień więcej niż Lyon a warto przypomnieć że drużyny włoskie bronią się lepiej. Dziś wygra lepszy, wierze że będzie to Milan.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 kwie 2006, 15:51

Mowic, ze Milan gra brzydka, defensywna pilke to przesada, gra chyba najladniejsza pilke we Wloszech. Graja szybko, kombinacyjnie i maja w swojej druzynie kilka indywidualnosci. Lyon gra podobnie, dlatego tak wszyscy czekamy na dzisiejsza konfrontacje. Milanisci graja u siebie i na pewno beda odwaznie atakowac, zacheceni atmosfera San Siro. Osobiscie nie podejmuje sie wytypowania zwyciescy tego spotkania, bo nie ma oczywistego faworyta. I to sprawia, ze z niecierpliwoscia czekam na dzisiejszy mecz :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2006, 17:02

Mowcie sobie co checie ale Milan w tym sezonie strzelil 95 bramek i niech to Lyon sie boi zeby dzisiaj nie dobili do setki :lol:

Czerwono-Czarni jeszcze nigdy nie przegrali z zespolem z Francji u siebie.Do tej pory 6 zwyciestw i 2 remisy.Lyon ma passe 4 kolejnych zwyciestw na wyjezdzie w LM a w ogole na wyjezdzie nie przegrali prawie od 30 spotkan ale dosc juz tego dobrego :)

Juninho wraca i jest to niewatpliwie wielkie wzmocnienie naszych dzisiejszych rywali.Nie przeceniajmy go jednak tak bardzo.Rzut wolny nie jest jednoznaczny z bramka dla Lyonu.Trzeba uwazac ze wzgledu na to co prezentuje Dida w tym sezonie ale spokojnie panowie.

W dwoch ostatnich meczach nie strzelilismy bramki i mimo ze stwarzamy sytuacje mamy problem podobny do Barcelony - skutecznosc.Dzisiaj jest najlepszy moment na przelamanie.Na Gilardino jakos nie licze dlatego mam nadzieje ze nasz ataka bedzie wygladal Shevchenko-Inzaghi.Takie zestawienie napadu sprawdzilo sie swietnie z Bayernem i dobrze by bylo pojsc ta sama droga dzisiaj.

Musimy przede wszystkim zdominowac srodek boiska.W moim odczuciu nie bedzie to trudne na San Siro.Lyon gra ofensywnie ale przewiduje ze dlugimi momentami bedzie zamykany na wlasnej polowie i przynajmniej jeden taki moment musimy wykorzystac.Trzeba trzymac gre jak najdalej od naszej bramki i formacji defensywnej a zeby tak bylo musimy atakowac.

Powtorze to co ostatnia:
Smierc teraz albo koncowe zwyciestwo w LM.

Forza Grande Milan.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 kwie 2006, 19:50

Dokładnie za godzinę każdy kibic Milanu usiądzie w fotelu z browarem w ręku i bezie oczekiwał na pierwszy gwizdek Terje Hauge.Ja tez(może oprócz browara :P )Milan zagra w pełnym składzie ale wielu zawodników jest świeżo po kontuzji i raczej nie są w formie aby wystąpić w tak ważnym meczu.W ataku partnerem Szewy bedzie Inzaghi. Ciekawe jak przejdziemy kto zagra w pierwszym mczu półfinałowym.Ta para jest po prostu zabójcza w europejskich pucharach razem strzelil około 100 goli!
Prawdopodobne składy:
MILAN: Dida; Stam, Nesta, Kaladze, Serginho; Gattuso , Pirlo, Seedorf; Kakà; Shevchenko; Inzaghi.

Lyon: Coupet; Clerc, Cris, Caçapa, Abidal; Perdetti, Diarra, Juninho; Wiltord, Carew, Malouda.
Trzymajcie kciuki a o szczęście nie proszę bo i tak nie będzie potrzebne

Forza Milan
P.S Chłopaczek co z Zazą miał wrócic w zeszłym tygodniu, medytuje cz co :roll:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 kwie 2006, 19:53

Mamy już oficialne składy:

MILAN: Dida; Stam, Nesta, Kaladze, Serginho; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kakà; Shevchenko, Inzaghi. All: Ancelotti.

LYON: Coupet; Clerc, Cris, Caçapa, Abidal; Govou, Diarra, Juninho; Wiltord, Fred, Malouda. All: Houllier.

W Milanie bez większych zastrzeżeń na szczęście gra Stam.natomiast dziwi mnie w podstawowej 11 w Lyonie Fred.

Trzeba zasiąść w fotelu obejrzeć studio na polsacie i Milan Milan :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2006, 20:16

Zaza widac najal zlych fachowcow od sprzetu i sie to strasznie wlecze.Teraz to on sam juz nie wie kiedy wroci.Trzeba czekac bo na pewno wroci predzej czy pozniej.

Ale teraz wazny jest tylko Milan.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 kwie 2006, 22:55

Wielki, magiczny Milan.

Po raz kolejny sprawdziło sie powiedzenie'co sie zle zaczyna to sie dobrze konczy' tak tez bylo w dzisiejszym meczu. Kontuzja Stama, kiks Didy. Po fatalnym,katastrofalnym błędzie bramkarza Milanu powiedziałem sobie że tak nie może być. Zaważyło to na jego psychice a także nasi defensorzy stracili do nie go zaufanie. wejść musiał 40-letni Costacurta. Słaby mecz Kaładze za to kapitalny Sandro Nesty. Serginho wspaniale w ofensywie gorzej w defensywnej formacji.Pirlo - bez komentarza. Gattuso jeden z bohaterów tego meczu. walczył niczym Gladiator na śmierć i życie. Po jego zejśćiu a raczej wejściu Ambro Milan grał w 12. Gattuso przy linni bocznej co raz to mottywował swoich kolegów. Kaka świetnie pilnowany przez Diarre ale i tak zagrał na poziomie. No i atak. W 25 minucie wybuchłem szałem radości. Po dośrodkowaniu Seedorfa bramkę głową strzelił Inzaghi.Jescze nie zdążyłem się otrząsnąc a tu riposta Lyonu. wspaniałe dośrodkowanie Juninho :? i po błędzie defensywy piłke pakuje Diarra. W ogóle nie wiem co oni chcieli zrobić. Dida gdzieś pod nogami, tak jak Gattuso czy Costacurta. Piłkę na wysokości 1,85 wybijali nogą :? .
Później nerwówka. Nieoczekiwabe zmiany Carlo. wprowadza Ambro i El Capitano. W końcówce meczu strzela Szewa piłka po rękach Coupeta ląduje na jednym, a potem na drugim słupku ale niech ktoś zgadnie kto był tam gzie była piłka-przemilcze. Później błąd młodego Clerca wykorzystuje czujny lis Szewczenko i oddala od nas niepotrzebny stres. Zawiodły mnie 4 postacie:Pirlo,Kaładze, Przede wszystkim Dida i jescze jedna- Darek Szpakowski. Szlag mnie trafiał jak on mówił To cały On-Peppe Inzaghi. Żenada.Na następny raz zadzwonie do TVP(nie mam polsatu) żeby mecz komentował kto inny niż pan Darek. To tyle. Jescze chłonę z emocji i może jescze coś jutro sie napisze.

Forza Milan :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 kwie 2006, 22:58

Panowie nie możemy skakać z radości bo Lyon zagrał dobrze, nie pozostawił nam miejsca w środku i stąd nasza słaba gra, nasze ataki opierały się na prawej stronie ale Serginho radził sobie bardzo dobrze :!: Mam takie nerwy i emocje że nawet nie będe meczu opisywał bo nie wiem od czego zaczać, każdy go widział. Gdyby nie wygrana ostro krytykował bym Pacynke bo obrał tragiczną taktyke, mianowicie te długie piłki i to jeszcze na Pippo który nie miał szans z Crisem. Potem te dziwne zmiany :? Maldini i Ambrossini to raczej zawodnicy do bronienia wyniku. Szczęcie też nam się należy :!: Błąd Lyonu że tak bardzo się cofneli.

P.S Inter :pogrzeb: :roftl3:

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 04 kwie 2006, 23:06

Obrazek

lolololololololo :D:D:D Obrazek

nie wierze w to, co sie stalo, naprawde. w 83 minucie juz mialam lezki w oczach, a tu nagle Pippo i Szewa :D (jestem na 99 % przekonana, ze to byl Kaka a nie Pippo, no ale to juz bez znaczenia :D ). nie zasluzylismy na to, no ale nic to. rok temu tez z PSV nie zasluzylismy, ale za to polfinal i pierwsza czesc finalu w naszym wykonaniu byla swietna. szkoda troche Lyonu, napewno wieksza satysfakcje bym miala gdybysmy tak wyeliminowali Juve albo Inter :twisted:

no a teraz co do meczu. Dide to albo calowac, albo kopac, niektore interwencje ma genialne, a niektore wolaja o pomste do nieba. co tez temu Carlowi sie roji w glowce nie mam pojecia. o ile wejscie Paola mozna ewentualnie zrozumiec (chociaz i tak nie rozumiem), bo wtedy ofensywny Serginho gral w pomocy, to wprowadzenie Ambro bylo dla mnie szokiem :shock: i dalej nie wiem o co chodzilo...mecz sredni w naszym wykonaniu, ale nie slaby. slaba byla pierwsza polowa, ale w drugiej troche sie podciagnelismy. ide dalej ogladac powtorki chyba, bo dalej nie wierze w to co sie stalo :shock: :twisted: :D

FORZA MILAN Obrazek

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 kwie 2006, 23:16

forzaROSSONERI pisze:to wprowadzenie Ambro bylo dla mnie szokiem Shocked i dalej nie wiem o co chodzilo.
Ambro wszedł za Gattuso ponieważ Massimo jest bardziej przydatny w ofensywie niż Rino.Poza tym lepiej gra głową a wiadomo że Milan musiał grac 'na aferę' kolejnym czynnikiem mogło byc to że strzelił brame w tamtym roku z PSV 8) :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”