AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 944

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lis 2010, 23:09

Nie, Zlatan sam to sobie zrobił.
Pirlo jednak zabraknie raczej w meczu z Auxerre. Rewelacja. :roll: Allegri powinien poważnie rozważyć Verdiego.

Szarleej
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szarleej » 20 lis 2010, 23:24

Eh Wilmore co Ty tak narzekasz? Wygraliśmy 8 z 9 ostatnich spotkań w lidze, jesteśmy liderami więc jest Ok. Nie bawmy się w złe wróżby. Verdi? czy Ty jesteś chłopie poważny, myślisz że Allegri powoła chłopaka z primavery, ten wejdzie i będzie od razu pewnym punktem drużyny? Milan nie może pozwolić sobie teraz na eksperymenty, to zbyt ważna część sezonu gdzie trzeba wycisnąć maksimum tego co się da.

Jeśli chodzi o przemęczenie to w pełni rozumiem Ibrahimovica, grał w każdym meczu + spoczywa na nim zawsze duża presja więc jemu odpoczynek by się przydał. Niestety w Milanie przy kontuzji Pato i Inzaghiego nie można go godnie zastąpić, całe szczęście Szwed ma żelazne zdrowie bo na chwilę obecną jest bezcenny. Ale reszta graczy nie ma prawa być przemęczonymi z dzisiejszego składu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lis 2010, 23:36

myślisz że Allegri powoła chłopaka z primavery, ten wejdzie i będzie od razu pewnym punktem drużyny?
Nie, myślę, że taki chłopak wpuszczony na pół godziny meczu z Brescią zrobi w tym czasie dużo więcej, niż słaniający się po boisku Robinho, który nie ma zmiennika.
A Ibry i Robinho nie tylko nie można godnie zastąpić, ale do stycznia nie można wcale, jeśli się odpuści eksperymenty ze wspomnianym tu Ganzem, Odu czy Verdim.

A jak wygraliśmy te spotkania w lidze? Z Napoli, gdzie była obrona Częstochowy, z Interem to samo, z Violą, gdzie mecz wyratował Abbiati. Jak dla mnie sytuacja podobna, co z Leonardo - wyniki lepsze od tego, co trener dodaje do zespołu. Nie oczekuję cudów a'la Del Neri z nami, żeby Allegri więcej wkładał do meczu niż jego piłkarze, ale niech wykorzystuje choć zmiany. Pewnie też inaczej będzie to wyglądało, gdy wrócą kontuzjowani gracze, dlatego względem piłkarzy nie mam pretensji, daleki jednak jestem od takich pochwał, jakie na Maxa dziś spływały z ust komentatorów.

Szarleej
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szarleej » 20 lis 2010, 23:56

Wilmore pisze:Nie, myślę, że taki chłopak wpuszczony na pół godziny meczu z Brescią zrobi w tym czasie dużo więcej, niż słaniający się po boisku Robinho, który nie ma zmiennika.
W meczu z Brescią przy wyniku 2-0 jasne, może wchodzić ale nie w meczu LM na wyjeździe z Auxerre O KTÓRYM pisałeś.
Wilmore pisze:A Ibry i Robinho nie tylko nie można godnie zastąpić, ale do stycznia nie można wcale, jeśli się odpuści eksperymenty ze wspomnianym tu Ganzem, Odu czy Verdim.
Do "przerwy" zimowej zostało 4 mecze w lidze oraz 2 w LM. Robinho można zastąpić Ronaldinho, ewentualnie zagrać choinką Boateng + Seedorf, Boateng + Ronaldinho, Seedorf + Ronaldinho. O Ibrę trzeba się po prostu modlić żeby nic mu do tej przerwo się nie działo bo będzie źle, z eksperymentami czy bez.

A jak wygraliśmy poprzednie mecze? Strzelając więcej bramek od rywali. Były lepsze i gorsze mecze, wygrana po meczu w którym drużyna się broniła nie jest dla mnie gorsza od wygranego meczu w którym się większość spotkania atakuję, to wszystko jest kwestia sytuacji w jakiej drużyna się znajduję, taktyki, itd.. Z interem mecz szybko się ułożył, graliśmy dobrze, mieliśmy okazje, dlatego im bliżej końca tym drużyna bardziej się cofała żeby nie wypuścić tego zwycięstwa. Wymierną oceną gry w takim meczu jest jakość gry w obronie. Cóż, powiem tylko tyle że Inter nie zagroził nawet raz bramce Milanu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lis 2010, 0:11

Na Auxerre natomiast bardzo się przyda Verdi choćby na ławce jako alternatywa. Nie wiemy, jak się mecz ułoży, możemy jednak być pewni, że koło 60 minuty obaj napastnicy będą do zmiany.
No ale to dyskusja akademicka, Allegri pewnie i tak trzech zmian nie wykorzysta.
Na razie kluczowym piłkarzem jest Seedorf, który gra o kilka klas gorzej, niż wtedy, gdy się tutaj wylewało na niego hektolitry nieuzasadnionej żółci. Do tego w każdym meczu grają defensywni pomocnicy, co też im nie pomaga grać lepiej, przynajmniej ich można zluzować Boatengiem.
Ronaldinho jako atakujący obok Ibry to koniec kontrataków, to w ogóle inny piłkarz od Robinho i choć w teorii jest bardzo ofensywnym piłkarzem, to jednak nie napastnikiem. Zluzować go może, ale do choinki, a tu się pojawia problem drugiego ofensywnego pomocnika, czyli albo Seedorfa, który nie wytrzymuje 90 minut co 7 dni, albo Boatenga, który jest trochę zbyt nierozgarnięty na tę pozycję, nie wie, jak się ustawiać, chce być wszędzie, a niewiele z tego wychodzi. Dobrym pomysłem tam byłby Pirlo, ale on znów się bardziej przyda w głębi pola, bo z trójką defensywnych pomocników oglądając Milan w obronie, czy to z Interem, czy dziś, mam wrażenie, że "gdzie kucharek sześć...".
W krytyce ostatnich meczów nie chodzi o to, czy zespół atakował, czy się bronił, ale o to, jak się prezentował na tle rywali. Wyniki są znacznie lepsze od tych, których oczekiwałem, ale też trzeba brać pod uwagę realia tych spotkań - Napoli w 10 było od nas lepsze, z Bari nawet bronili się desperacko, kompletnie niepotrzebnie - w kilku meczach można było frajersko stracić punkty. Patrząc na tę serię mam wrażenie, że takie coś przystoi Cesenie, czy innej ekipie, którą stać co najwyżej na chwilową formę, a nie zespołowi, który chce być mistrzem Włoch, a wygrywa w każdym meczu fartem i dzięki nieskuteczności rywali. Bardziej do mnie przemawia przegrany Milan z meczu z Juventusem, bo taka nieskuteczność to się trafia raz na sezon, niż Milan z Napoli, gdzie rywal był lepszy i to jemu zawdzięczamy punkty. Okres fizycznie jest ciężki dla piłkarzy, niedawno dopiero zmieniono ustawienie na lepsze, więc na razie względem Allegriego jestem tylko trochę rozczarowany, zobaczymy, jak to będzie wyglądało w marcu, kwietniu, gdy spodziewam się już nie widzieć takiego Milanu w LM i będzie można już realnie oceniać wkład trenera w taktykę drużyny, póki co przeszkadzają mi jego wybory personalne, często dyktowane jednak urazami.
Najbliższe tygodnie będą należały do Ronaldinho, bo Allegri doskonale wie, że odrzucając go od składu skazuje zespół na katorgę fizyczną, zobaczymy, na ile Ronaldinho nie pasuje Allegriemu, a na ile jest po prostu już słabszy. Mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z Carlo, gdy Ronnie był odsunięty od składu celową decyzją, która skrzywdziła bardziej zespół, niż jego samego.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 lis 2010, 15:02

Mam nadzieję, że po wczorajszym meczu ucichną głosy nt. słabej formy Abbiatiego. Martwi sprawa Ibrahimovica, eksploatowany jest do granic możliwości, oby coś złego się mu nie przytrafiło i mam nadzieję, że sobie w jakimś meczu odpocznie, Brescia jak Wilmore napisał.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lis 2010, 15:46

Ladnie Zlatan to zrobil. Nie raz i nie dwa takie stykowe mecze przegrywalismy cieszy ze teraz epizody decyduja na nasza korzysc.
Co do Zlatana jeszcze to nie wydaje mi sie zeby mowienie o odpoczynku bylo na miejscu. Wyeksploatowani to moga byc gornicy i pracownicy supermarketow. Zlatan nie gral na MS powinien byc dosc swiezy. Taki Lampard zagral chyba ze 150 meczow pod rzad i nie narzekal. Druzyna go potrzebuje grac i nie gadac. Przynajmniej do stycznia musi wyrobic i za to mu placa.
W chwile gdy to pisze wyniki kolejny raz ukladaja sie pod Milan. Bardzo pieknie. Fajnie by bylo w srodku tygodnia zapewnic sobie awans do fazy pucharowej LM i miec te rozgrywki z glowy do lutego.

Forza Milan.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lis 2010, 15:51

Zlatan przez okres przygotowawczy bardziej się zajmował wojenką z Guardiolą i transferem, niż pracą nad swoją kondycją, nie zdziwiłbym się, gdyby jego wyniki spadły poniżej normalnego poziomu z poprzednich sezonów i miało się to teraz odbić na Milanie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lis 2010, 15:56

MilanLab to z pewnoscia kontroluje. Jezeli wyniki pokaza ze odpoczynek Zlatanowi jest absolutnie potrzebny i jego cialo nie moze przyjac wiekszych obciazen meczowych to dadza mu wolne. Mam zaufanie do sztabu. Jezeli wychodzi na boisko to znaczy ze spokojnie grac moze. Fakt faktem na co juz zwracalismy tutaj uwage ze Allegri moglby czesciej korzystac z rezerwowych. Kto broni wjesc Ronaldinho za Ibre gdy prowadzimy? Nikt. Nie musza to byc zmiany uzaleznione od pozycji pilkarza na boisku.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 lis 2010, 16:42

Zlatan przez okres przygotowawczy bardziej się zajmował wojenką z Guardiolą i transferem, niż pracą nad swoją kondycją, nie zdziwiłbym się, gdyby jego wyniki spadły poniżej normalnego poziomu z poprzednich sezonów i miało się to teraz odbić na Milanie.
Sztab mówił co innego. Jego kondycja podobno była wyjebana w kosmos więc lato chyba jednak dobrze przepracował. Jest zmęczony ale spokojnie, zostało kilka meczy do świąt i musi dać radę. Wierze w niego :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lis 2010, 15:49

..Szwed ma niszczycielską siłę i nigdy żaden z graczy Milanu nie miał takich wyników na testach w MilanLab".
Galliani rozwiał wszelkie wątpliwości na temat wyników Zlatana w MilanLab.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lis 2010, 19:17

Na Auxerre wychodzimy bez Pirlo, Antoniniego i ciągle kontuzjowanych Oddo, Pato i Pippo.
Abbiati, Amelia, Roma, Bonera, Jankulovski, Nesta, Papastathopoulos, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Abate, Ambrosini, Boateng, Flamini, Gattuso, Seedorf, Strasser, Merkel, Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.
Lista powołanych wzbudza tylko jedno zaskoczenie - zamiast Verdiego jest Merkel, pewnie jako alternatywa dla Seedorfa. Nie spodziewam się go jednak nawet na ławce, choć liczyć na to będę do rozpoczęcia meczu. ;) Na bok wróci Abate, na drugiej stronie Zambrotta, z tyłu Nesta i Silva, choć ten drugi miał jakiś uraz ostatnio. Przed nimi mam nadzieję zobaczyć Boatenga od pierwszej minuty, Seedorf ma pewne miejsce w składzie, podobnie jak Robinho i Ibrahimović. Zobaczymy, czy to jutro wypali, bo Auxerre też nie ma specjalnie szerokiej kadry i również mogą mieć problemy z kondycją. Ciekawe, czy na Robinho wyjdzie Dudka. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 lis 2010, 20:39

Jutro cholernie ciężki gatunkowo mecz. Powiedzmy sobie szczerze, zwycięstwo daje nam praktycznie pewny awans bo jakoś nie widzę jakby Ajax nagle miał dojechać Real u siebie. Dodatkowo odejdzie nam mecz z Ajaxem gdzie będzie można wystawić rezerwy a to ważne szczególnie w ofensywie przy kontuzjach Pato , Inzaghiego i niewiadomej jaką jest Ronnie. Jutro zabraknie również Pirlo jednak przy tak dysponowanych pomocnikach nie odczuwamy tego jakoś szczególnie a granie Flaminim, Ambrosinim i Gattuso czy też Boatengiem daje równowagę której tak bardzo brakowało za czasów Leonardo. Jutro niech Ibra zagra na swoim poziomie a o wynik możemy być spokojni, Francuzi grają nie źle jednak to drużyna nastawiona na defensywę gdy jutro będzie musiała atakować, prowadzić grę będzie miała duże problemy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 lis 2010, 21:11

gilardino11 pisze:Jutro zabraknie również Pirlo jednak przy tak dysponowanych pomocnikach nie odczuwamy tego jakoś szczególnie a granie Flaminim, Ambrosinim i Gattuso czy też Boatengiem daje równowagę której tak bardzo brakowało za czasów Leonardo.
Ja to się cieszę i to bardzo z powodu kolejnego meczu jaki Pirlo opuści. Nie żebym mu źle życzył ale nie musi się spieszyć z powrotem. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lis 2010, 19:40

Abbiati - Abate, Nesta, Silva, Zambrotta - Gattuso, Flamini, Ambrosini - Seedorf - Robinho, Ibrahimović
Na ławce: Amelia, Strasser, Jankulovski, Bonera, Boateng, Yepes, Ronaldinho.

Zapowiada się brzydki mecz, ciekawe, czy dziś ktoś inny ustrzeli rywali.

W Auxerre Dudka na lewej obronie, będzie grał na Robinho. :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”