Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 944

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 paź 2012, 17:53

Jak dla mnie to gol na konto Ranocchii. Handanovic wyszedł z bramki tylko dlatego, ze Cherubin byl zupelnie bez krycia (uciekl wlasnie Ranocchii) i podjal decyzje ze moze uda mu sie wybic pilke sprzed jego glowy. Raczej watpliwe biorac pod uwage odległosc z jakiej strzelał obronca Bolonii by zostajac w bramce wybronil ten strzał.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 paź 2012, 18:08

Macie rację pisząc o defensywnym ustawieniu i powtórce z 3-6-1, ale widać, że drużyna ewoluuje i te dzisiejsze 3-6-1 wyglądało na boisku zupełnie inaczej niż pierwsze mecze w ustawieniu z trójką obrońców. Poza tym sytuacja kadrowa trochę wymusiła na trenerze niewystawienie tercetu ofensywnego i pozostawienie Antka na ławce. Cieszy regularność naszego zespołu zbudowana głównie w meczach ze słabszymi zespołami, z wisienką na torcie jaką niewątpliwie jest zwycięstwo w derbach. W środę też trzeba wygrać i za tydzień nastąpi weryfikacja możliwości tego zespołu.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 31 paź 2012, 21:08

Pan Babol powraca. Ranocchia juz chyba taki pozostanie, że w każdym momencie będzie w stanie odwalić coś jak przed chwilą. Mógł puścić piłkę, żeby sobie wypadła z boiska, to ten nieudolnie próbował wybić ją głową. A klasa.

Znowu leje...

Jak mnie coś takiego wkurwia. Mecz trwa, nasi coś tam tworzą powoli i jeden magik nam wszystko psuje. Do tego jeszcze dramatyczny Milito :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 paź 2012, 21:36

W sumie trudno miec pretensje do druzyny. Graja w pilke, sa lepsi, Ranocchia prezentuje gola Sampdorii, Inter cisnie dalej. Jakby rzekl klasyk - bramka wisi w powietrzu. Oby dla Interu, oby szybko, bo trzeba pozniej strzelic kolejna.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 31 paź 2012, 21:55

Przepraszam za lajskor, ale teraz sędzia dowalił z tą czerwoną raczej..

Cóż... jeśli mamy wygrać z następnymi to tylko i wyłącznie z Cambiasso. Ten człowiek ostatnio bawi się w profesora. Dzisiaj co prawda bez asysty, ale kluczowe podanie na 3-1 było jego autorstwa.
Bardzo dobre zmiany Stramy. Pereira od jakiegoś czasu poprostu gra i nic więcej. Nie jest źle, ale chłopakowi czegoś brakuje. Nagatomo dobrze wprowadził się w mecz.
Psioczę na Milito i Ranocch. ostatnio, ale to dlatego, bo bardzo tych typków lubię, a z kolei szlag trafia jak, wg mnie, im nie idzie. Niemniej wykonanie karnego przez Diego perfecto. Jasne, dużo ryzykował ale! ja taki strzał postrzegam jako "pieprzcie się, wcale nie idzie mi źle!".
Guarin pucował się na społecznościowych i dopiął swego. Dobre spotkanie, raz tylko dowalił kometę w trybuny, a poza tym prowadził się dziś w sposób wyważony i odpowiedzialny.
I kolejne uznanie dla naszego nr 99. Świetna asysta, dużo pracy z jego strony.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 paź 2012, 23:00

Nie lubimy takich karnych i nie lubimy takich czerwonych kartek, ale jesli uznac, ze Costa był ostatnim obronca to sedzia jak najbardziej mial prawo dac czerwona. Takie przepisy. Reszta w tej akcji to spryt Milito.

Jakos trudno załowac Sampdorii bo byla zdecydowanie gorsza i taki scenariusz meczu to chyba jedynie efekt prezentu jaki dostali w pierwszej polowie. Sam rezultat jest bardzo mylacy, sugerujacy wyrownany mecz. Drugi stracony gol niepotrzebny i idiotycznie naiwny, łatwy do uniknieca (na moje oko Silvestre zawalił najwiecej). Ciekawe, ze grajac z przewaga zawodnika Inter wyszedł na prowadzenie po kontrze. Antek tym razem w wersji asystenta i te wersje Antka lubie tak samo jak wersje snajpera :) A tak generalnie wniosek jest taki, ze był to dobry mecz w wykonaniu Interu. Wyszli z pełnym przekonaniem po swoje i pomimo ze sami rzucali sobie klody pod nogi wywalczyli komplet punktow. Niewazne czy z trojka z tyłu czy z czwórka z tyłu, jest juz pewna jakosc i mozna od tego zespołu jej oczekiwac i byc zawiedzionym kiedy gra bedzie słaba. Tak a propos ustawienia to ciekawe czym bylo spowodowane dzisiejsze 4-3-3? Pauza Juana Jesusa? Checia dania szansy Guarinowi? Taktyka pod rywala? Proba generalna na Juventus? Wszystko po trochu? Stramaccioni lubi zaskakiwac, a rotacje w skladzie sa przemyslane. Ciekawe czy z Juventusem po raz kolejny czyms zaskoczy. Na pewno skauci turynscy beda musieli popracowac nad kilkoma wariantami ustawienia Interu.

W kontekscie meczu z Juve nie wydaje mi sie, zeby Strama wyszedł trojka napastników, a imho jednak najsłabiej wyglada Milito. Cassano z kolei sil ma na 60-70 minut. Z drugiej strony Juventus forma nie powala na kolana i moze warto zaryzykowac? Szkoda, ze Juventus dzis wygrał, bo sobotni mecz mialby jeszcze wiekszy smaczek.

Napoli przegrało :beer:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 31 paź 2012, 23:17

Ja jestem przekonany, ze zagramy trojka z tylu, ktora przeciez w fazie obronnej zamienia sie w piatke. Na moje bedzie 3-5-2, ale nie odwazylbym sie wskazac, ktory z napastnikow zacznie na lawce.

Nie mam obecnie glowy do meczow, podobno bardzo dobry wystep Guarina? To po czescie by potwierdzilo teorie jaka niedawno czytalem, ze jest to pomocnik typowo do 4-3-3 i w innych formacjach nie potrafi sie odnalezc. Tez podobno mial jakies problemy osobiste, ktore sa juz za nim. Mam nadzieje, ze uda sie na nowo reaktywowac Kolumbijczyk, bardzo sie przyda w dalszej fazie sezonu.

Troche martwia mnie te stracone bramki.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 paź 2012, 23:19

Trudno jest sie dzis przyczepic do wystepu Guarina. Dodatkowo strzelił gola. Guarin bedzie w tym sezonie (i w ogole) bardzo potrzebny.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lis 2012, 23:23

Co za wieczór!

Było w tym meczu trochę scenariusza z "Ucieczki Do Zwycięstwa". Słaba gra w pierwszej połowie, sędzia jak może sprzyja rywalom, gol którego nie powinno być, nie pokazana czerwona która powinna być, kiepskie nastroje przed drugą połową. Ale w drugiej połowie zagrała zupełnie inna, pełna determinacji i wiary w możliwość odwrócenia losów meczu drużyna. Zanetti, kapitan, przywódca. Większość piłkarzy w jego wieku ogląda mecze w telewizji, z wysokości trybun lub na ławce trenerskiej a on na pełnych obrotach biega, walczy i wlewa nadzieję w serca kolegów z drużyny. Asamoah mógł go brać jedynie na szybkość. Mimo wielkiego udziału przy bramce na 1:3 porządny opierdol należy się Nagatomo za to, że bierną postawą w końcówce pierwszej połowy dopuścił do strzału Vidala. Milito zrobił swoje, choć bardziej niż dwoma bramkami zaimponował pracą, szarpaniem, zastawianiem się. Tego niestety jak i bramek nie serwuje nam regularnie i często bywa kompletnie niewidoczny. Cassano poza groźnym strzałem w pierwszej połowie niczym się nie wyróżnił i słusznie Strama zdecydował się by go zdjąć. Palacio dalej nie zawodzi, co mecz ma udział przy jakiejś bramce lub sam ją strzela. Cambiasso znów dobrze, choć nie tak jak w poprzednich meczach, ale dziś rywal był z dużo wyższej półki. Złamał linię spalonego w pierwszej połowie chyba przy akcji bramkowej Marchisio, ale na szczęście nic z tego nie wyszło.
Ta drużyna ma jaja, charakter. Wybaczam im wszystkie wpadki z początku sezonu ze Sieną włącznie jeśli dalej będą potrafili w takim stylu wracać do gry i przechylać szalę zwycięstwa na własną korzyść. Teraz aż do szesnastej kolejki mamy łatwiejszych rywali. Atalanta, Cagliari, Parma, Palermo. Dzisiejszy wynik to wspaniały sukces całej drużyny, ale szybko trzeba przejść do porządku dziennego i zadbać o to, by w najbliższych meczach nie uderzyła do głów sodówka, nie pojawiła się nadmierna pewność siebie. Tu liczę na Stramę i Zanettiego, niech trzymają drużynę w ryzach.
No ale dziś można świętować bo jest co, to jeden z tych meczów, które pamięta się latami, dzięki którym z dumą nosi w sercu Inter. BTW, obiecałem sobie że jeśli wygramy dziś z SD, kupuję mimo napiętego budżetu białą wyjazdówkę Interu, która bardzo mi się podoba. Z wielką przyjemnością dotrzymam obietnicy :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lis 2012, 11:54

Ma ktoś wypowiedź Morattiego po meczu w dobrym tłumaczeniu? Widziałem jedno zdanie, które mi się strasznie spodobało i ciekawi mnie czy coś więcej dodał...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lis 2012, 17:15

Świetna kolejka dla Interu :) Nie dość, że zbliżyliśmy się do Juve na jeden punkt, to jeszcze powiększyliśmy przewagę nad resztą stawki. Lazio dostało łomot w Catanii, a Napoli w ostatnich minutach dało sobie wbić bramkę i zremisowało z Torino 1:1 (Cavani wrócił, strzelił, ale jak widać kiepska ostatnio forma Azzurrich nie wynikała wyłącznie z jego absencji)

Jest dobrze. Forza :]

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 05 lis 2012, 12:04

Jest dobrze i może być jeszcze lepiej. Miesiąc rozpoczął się idealnie i byłoby dobrze kontynuować tą passę do końca roku, kiedy spotkamy się z Napoli (dom) i Lazio (wyjazd). Poza tymi spotkaniami mamy raczej mniej wymagających przeciwników, ale nie od dziś wiadomo, że scudetto wygrywa się właśnie w takich meczach.

Poza tym wczoraj wieczorem, albo dziś miało/ma odbyć się spotkanie z agentem Paulinho. Liczę, że Moratti sypnie jednak trochę grosza w okienku zimowym na solidne wzmocnienia, a Brazylijczyk wydaje się być sensownym rozwiązaniem. Dobrze by było też sprowadzić jakiegoś środkowego obrońcę. Mecz z Sampdorią (i nie tylko) pokazał, że Silvestre nie ogarnia i rozbicie podstawowego tercetu obronnego powoduje niemały problem, a nie łudźmy się, że do końca sezonu nie wypadnie jakieś zawieszenie, kontuzja, czy przemęczenie i Argentyńczyk znów będzie sabotował formację obronną. Do pełni szczęścia przydałby się też napastnik. W tej chwili mamy Milito, Palacio i FanAntonio i tylko pierwszy jest egzekutorem z prawdziwego zdarzenia. Nie wiem na jakim etapie leczenia jest Rossi, ale ktoś taki by nam się na pewno przydał.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 lis 2012, 10:03

mete pisze:Ma ktoś wypowiedź Morattiego po meczu w dobrym tłumaczeniu? Widziałem jedno zdanie, które mi się strasznie spodobało i ciekawi mnie czy coś więcej dodał...
Pytanie tylko, ktore jest dobre. Tlumaczen jest zawsze wiecej niz jedno bo i zrodla podaja nieco odmienne wersje, nawet na glownej chyba cos jest.
Salas11 pisze: Napoli w ostatnich minutach dało sobie wbić bramkę i zremisowało z Torino 1:1 (Cavani wrócił, strzelił, ale jak widać kiepska ostatnio forma Azzurrich nie wynikała wyłącznie z jego absencji
Ogladalem druga polowe i nawet ten remis wydawal mi sie na wyrost. Z taka forma Napoli powinno w kolejnych spotkaniach nadal tracic punkty.
Martin Pellegrino pisze:Jest dobrze i może być jeszcze lepiej. Miesiąc rozpoczął się idealnie i byłoby dobrze kontynuować tą passę do końca roku, kiedy spotkamy się z Napoli (dom) i Lazio (wyjazd). Poza tymi spotkaniami mamy raczej mniej wymagających przeciwników, ale nie od dziś wiadomo, że scudetto wygrywa się właśnie w takich meczach.
Poza tym wczoraj wieczorem, albo dziś miało/ma odbyć się spotkanie z agentem Paulinho. Liczę, że Moratti sypnie jednak trochę grosza w okienku zimowym na solidne wzmocnienia, a Brazylijczyk wydaje się być sensownym rozwiązaniem. Dobrze by było też sprowadzić jakiegoś środkowego obrońcę. Mecz z Sampdorią (i nie tylko) pokazał, że Silvestre nie ogarnia i rozbicie podstawowego tercetu obronnego powoduje niemały problem, a nie łudźmy się, że do końca sezonu nie wypadnie jakieś zawieszenie, kontuzja, czy przemęczenie i Argentyńczyk znów będzie sabotował formację obronną. Do pełni szczęścia przydałby się też napastnik. W tej chwili mamy Milito, Palacio i FanAntonio i tylko pierwszy jest egzekutorem z prawdziwego zdarzenia. Nie wiem na jakim etapie leczenia jest Rossi, ale ktoś taki by nam się na pewno przydał.
No wlasnie z tymi malo wymagajacymi rywalami to bym nie przesadzal. Atalanta, gdyby nie minus na starcie to punktowo prezentuje sie na poziomie szostej w tabeli Romy. Udinese tez sie ogarnelo po poczatku i spacerku to ja sie nie spodziewam, szczegolnie, ze mowimy o wyjezdzie. Jest jeszcze jeden niemily powod. Ranocchia wypada na 3 kolejki, Samuel na 2. Moze nie jest to tragedia, ale jednak zostajemy z samym JJ i Silvestre. Do tego awaryjnie Cambiasso. Jezeli Matias chce tutaj zostac na dluzej to jest to idealny (a byc moze rowniez ostatni) moment aby zaprezentowal swoje umiejetnosci, jego dotychczasowe wystepy nie napawaja jednak optymizmem. Nieszczesny Chivu, ktory by sie przydal w tej sytuacji, wraca akurat po Ranocchi. Strama raczej musi na ten czas wrocic do grania czworka z tylu. Obawiam sie, ze swoje i tak stracimy wiec ofensywa musi grac przez ten okres z nastawieniem, zeby strzelic przynajmniej ta jedna bramke wiecej od rywali. Wraca natomiast Sneijder, ale jeszcze nie na Bergamo.
Co do mercato to Rossi rowniez jest moim fawortem jezeli mowa o napastnikach, wraca do gry prawdopodobnie w marcu (wersja agenta). Sprawa z Paulinho wyglada tak, ze albo go kupimy w styczniu po KMS albo zapewne nigdy. Nie ma watpliwosci. ze Brazylijczyk pozostaje celem numer jeden na zime, do tego prawdopodobnie jakis obronca, bardziej mowi sie jednak o zapchajdziurze w stylu Andreolliego. W przypadku pozegnania Silvestre pada natomiast nazwisko Rolando z Porto, koszt ponoc 8 mln. Napastnik i prawy obronca/pomocnik (wciaz Jung najblizej) to raczej temat na przyszloroczne lato.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 lis 2012, 7:00

Obrazek
:wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2012, 20:36

1 Handanovic; 42 Jonathan, 6 Silvestre, 40 Juan Jesus, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 14 Guarin, 16 Mudingayi, 19 Cambiasso, 31 Pereira; 88 Livaja

To co, chyba gramy dzis na remis? :wink: Remis w zasadzie daje nam awans wiec zrozumiala taktyka biorac po uwage sytuacje, stan personalny i waznosc rozgrywek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”