FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 947

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2009, 20:33

Zestawienie oczywiście ;) A co do zmian to Celtic przeprowadził dzisiaj sześć. Więc przynajmniej tyle można na pewno. Komentator niestety o tym nie wspomniał.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2009, 20:40

Kod: Zaznacz cały

Jorquera Montoya Caceres Fontas Abidal Guddy Sanchez Toure Pedro Gai Bojan
Nieźle :lol: Obrona dla mnie kompletnie obca. Pomoc bardzo mało kreatywna ale atak może być :P

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 24 lip 2009, 20:41

Gai :D wreszcie bede mogl go zobaczyc :D,dobry skladzik jeszcze henrique na 2 polowe i git

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2009, 20:43

Szczerze mówiąc wolałem zobaczyć Gaia obok lepszych partnerów bo jak nie będzie miał z kim pograć to może sobie średnio radzić, ale zobaczymy.

Kibice Juventusu niech sobie Caceresa obejrzą :wink:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 lip 2009, 22:46

Po pierwszej połowie (niestety nie mam możliwości obejrzeć drugiej :/) możnaby pochwalić Toure, który znowu odwalił niezłego rajda (Borek i jego tekst że 'z tej strony go jeszcze nie znaliśmy', kto nie znał ten nie znał :) :P Bojan jakoś taki niezdecydowany, mógł w paru sytuacjach wcześniej podawać do partnerów na bokach ataku. Oprócz tego Gai :P jego pierwsza akcja bardzo fajna potem też sobie radził ogólnie jak dla mnie moze być zmiennikiem Titiego w tym sezonie :D Pedro bardzo fajnie grał i to cieszy. Caceres nie zachwycił, początek miał fatalny, parę podań pod nogi przeciwników, potem się poprawił. Za bardzo oprócz nich nikt nie zwrócił mojej uwagi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lip 2009, 22:57

Szkoda, że sędzia nie uznał bramki Pedro w 1 połowie, może by dowieźli wtedy. Choć znając Spurs, gdyby przegrywali 2 golami to też by walczyli do końca o wygraną. Lepiej grała Barca B [znaczy w pierwszej połowie :D] Yaya fajnie ruszył do przodu. Kilka udanych akcji Pedro na prawej stronie. A Pinto z jakiej okazji gra w Barcelonie ? Zawsze taki pewny w bramce ? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2009, 22:59

No i po meczu :] Brawa dla dzieciaków bo zagrali naprawdę nieźle. Trochę szkoda tej bramki Tottenhamu, ale wynik akurat najmniej istotny. Składy chyba jednak zaskakujący bo zagrali prawie sami podopieczni Luisa Enrique a nie Guardioli :P Było kilka wyjątków i Ci piłkarze robili też trochę różnicy.

Gai początek miał dobry, ale potem mało widoczny. Koledzy z ataku grali lepiej.

Miło popatrzeć jak małolaty próbują grać to samo co ich utytułowani koledzy. Widać jak na dłoni jak się szkoli młodzież w Barcelonie. Piłka im przy nodze nie przeszkadza żeby nie powiedzieć nawet, że bez piłki cierpią :]

Caceres słabo jak dla mnie. Przynajmniej dwie głupie straty.

Szkoda przewrotki Eidura :lol:

W drugiej połowie Keita pewnie nie wiedział co się dzieje :lol2: Praktycznie jedyny zawodnik pierwszej drużyny (Pinto nie liczę) a wokół same dzieciaki i nowe twarze :lol: Wyglądało to słabiej (zwłaszcza kiedy Tottenham łaskawie zechciał zaatakować), ale i tak jest usatysfakcjonowany.

Całkiem nieźle radził sobie Rochina. Jeffren sporo szumu, ale szczególnie w jednej sytuacji mógł zachować się lepiej i nie strzelać tak szybko tylko biec na bramkę.

Co do rywala to ja nie wiem o co chodzi. Przecież oni są już po kilku sparingach i niedługo zaczynają ligę a tu taka gra? Nawet składy mieli chyba przyzwoity.

Więcej może potem bo trochę nieuporządkowane myśli mam. Wpierw jednak:

Habemus Zlatan!

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... 07725.html

\o/

[EDIT]

Pinto z reguły broni pewnie, ale dzisiaj niestety [']

W pierwszej połowie była Barcelona B a w drugiej Barcelona C jak nie dalej :lol:

Nieuznanej bramki Pedro rzeczywiście szkoda, ale sędzia mylił się w obie strony.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2009, 22:59

No proszę. Bardzo dobrze pokazała się katalońska młodzież w dzisiejszym meczu. Szkoda trochę, że Tottenham przebudził się w końcówce meczu i wykorzystując nie najlepszą postawę Pinto wyrównał. Ale generalnie na tle Anglików naprawdę Barcelona wypadła korzystnie. Mnie podobał się w drugiej połowie zawodnik z numerem 9. (Edu Orio?) Szkoda, że sędzia nie uznał drugiego gola dla Barcy, bo spalonego tam trudno było się dopatrzeć, ale nie zdziwiło mnie to widząc jak sędziowie "popisywali" się w meczu Celtic - Al-Ahly.

P.S. Zagranie meczu - przewrotka Eidura :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2009, 23:03

Napiszę jeszcze raz bo był EDIT i zaginie :P

Habemus Zlatan!

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... 07725.html

Yeah :]

I jeszcze bonus:

Obrazek
Obrazek

Txiki pojedzie po Czyhryńskiego, ale wróci z Kosowskim. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lip 2009, 23:04

Mentor pisze:Co do rywala to ja nie wiem o co chodzi. Przecież oni są już po kilku sparingach i niedługo zaczynają ligę a tu taka gra? Nawet składy mieli chyba przyzwoity.
Wy w 1 połowie mieliście Yaye, Bojana, Eidura i Abidala - chyba tyle z pierwszej drużyny - przynajmniej ci co występują w lidze. Spurs grali w obu połowach dziś praktycznie najlepszym dostępnym na teraz zestawieniem [pomijam kontuzjowanych]. Nie było Benta i Pavluchenki, do tego połamanych Dawsona, Kinga i Woodgate'a. Reszta chyba zagrała.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2009, 23:16

W drużynie Tottenhamu zabrakło jeszcze Dos Santosa. A szkoda bo mielibyśmy braterski pojedynek. Po tym remisie wygrana w turnieju zależy chyba od tego, który zespół - Barca czy Spurs - wygra wyżej w niedzielę.

P.S. Przez całą pierwszą połowę zastanawiałem się o jakim Rodriguezie mówi Borek. :oops: A z drugiej strony to czy tylko mnie denerwowała 10-minutowa opowieść o Smolarku w Hiszpanii i o tym, jak wyglądała rywalizacja o miejsce w ataku Betisu, za czasów Kowalczyka?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 lip 2009, 23:44

i niedługo zaczynają ligę
za 3 tyg, a wy kiedy?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 lip 2009, 23:49

Pierwsza kolejka bodaj 30 sierpnia. Myślałem, że startujecie wcześniej, ale tak czy inaczej piłkarze Barcelony dopiero 4 dni temu wznowili treningi. Koguty trenują chyba nieco dłużej i zdaje się, że zagrali nawet kilka sparingów :> Dodając do tego klasę piłkarzy spodziewałem się duuużo lepszej gry rywala. Zwłaszcza na tle takiego składu Barcelony.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2009, 23:55

Mentor pisze:Koguty trenują chyba nieco dłużej i zdaje się, że zagrali nawet kilka sparingów
Ściślej mówiąc trzy, ale z niezbyt wymagającymi rywalami.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 24 lip 2009, 23:58

emdżej pisze: Przez całą pierwszą połowę zastanawiałem się o jakim Rodriguezie mówi Borek. :oops: A z drugiej strony to czy tylko mnie denerwowała 10-minutowa opowieść o Smolarku w Hiszpanii i o tym, jak wyglądała rywalizacja o miejsce w ataku Betisu, za czasów Kowalczyka?
A czego oczekiwałeś, wstepu a la Szaranowicz? W końcu to okres przygotowawczy, on tez się pewnie do sezonu przygotowuje. Mogę się założyć, że Mati nie miał na włosach tyle brylantyny co zawsze. Przed nim i Bożydarem ciezki sezon Ligi Mistrzów, także kilka litrów śliny trzeba wylać już w lipcu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”