Firma na tyle zamknięta czy dobrowolnie wziąłeś?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 gru 2022, 15:51
Firma na tyle zamknięta czy dobrowolnie wziąłeś?
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 gru 2022, 15:52
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 gru 2022, 15:58
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 17 gru 2022, 16:24
Zależy jaka branża. W czasach kryzysu i uzależnienia rynku od Chin, 20 dniowe przestoje chociażby w branży Automotive to nic nowego
losiu03
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 17 gru 2022, 16:38
Ja również
losiu03

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 gru 2022, 16:43
Jak taka sytuacja wygląda w kontekście płac? Firma zastrzegła sobie np. obniżenie pensji do minimalnej w trakcie przestoju? W ex-moim JanuszTransie jak kierowca był na UoP, ale nie było dla niego odpowiedniej ilości pracy, to musiał siedzieć w firmie i pomagać przy autobusach.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 17 gru 2022, 16:51
Ciężko mi powiedzieć jak to wyglada w Polsce, ale myślę że podobnie. W skrócie opisze Ci to tak, że płacą im 100% pensji, ale gdy wrócą do pracy, to będą musieli to „odpracować” tyrając nadgodziny za darmo. Jeśli ktoś zdecyduje się odejść z firmy, to jest to równoznaczne z oddaniem firmie wszystkich zaległości, czyli tego co brałeś za nic nierobienieMr.Chris pisze: ↑17 gru 2022, 16:43Jak taka sytuacja wygląda w kontekście płac? Firma zastrzegła sobie np. obniżenie pensji do minimalnej w trakcie przestoju? W ex-moim JanuszTransie jak kierowca był na UoP, ale nie było dla niego odpowiedniej ilości pracy, to musiał siedzieć w firmie i pomagać przy autobusach.
losiu03

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 gru 2022, 17:04
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 gru 2022, 17:12
Nie masz u siebie czegos takiego?
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 gru 2022, 17:16
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 gru 2022, 17:24
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 gru 2022, 18:25
Jak mieliśmy przestój z powodu braku dostaw z Chin to dostaliśmy wolne i 100% postojowego. Żadnego odrabiania ani nic takiego nie było.losiu03 pisze: ↑17 gru 2022, 16:51Ciężko mi powiedzieć jak to wyglada w Polsce, ale myślę że podobnie. W skrócie opisze Ci to tak, że płacą im 100% pensji, ale gdy wrócą do pracy, to będą musieli to „odpracować” tyrając nadgodziny za darmo. Jeśli ktoś zdecyduje się odejść z firmy, to jest to równoznaczne z oddaniem firmie wszystkich zaległości, czyli tego co brałeś za nic nierobienieMr.Chris pisze: ↑17 gru 2022, 16:43Jak taka sytuacja wygląda w kontekście płac? Firma zastrzegła sobie np. obniżenie pensji do minimalnej w trakcie przestoju? W ex-moim JanuszTransie jak kierowca był na UoP, ale nie było dla niego odpowiedniej ilości pracy, to musiał siedzieć w firmie i pomagać przy autobusach.![]()
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 17 gru 2022, 18:30
Bardzo uczciwy układNoName1989 pisze: ↑17 gru 2022, 18:25Jak mieliśmy przestój z powodu braku dostaw z Chin to dostaliśmy wolne i 100% postojowego. Żadnego odrabiania ani nic takiego nie było.losiu03 pisze: ↑17 gru 2022, 16:51Ciężko mi powiedzieć jak to wyglada w Polsce, ale myślę że podobnie. W skrócie opisze Ci to tak, że płacą im 100% pensji, ale gdy wrócą do pracy, to będą musieli to „odpracować” tyrając nadgodziny za darmo. Jeśli ktoś zdecyduje się odejść z firmy, to jest to równoznaczne z oddaniem firmie wszystkich zaległości, czyli tego co brałeś za nic nierobienieMr.Chris pisze: ↑17 gru 2022, 16:43
Jak taka sytuacja wygląda w kontekście płac? Firma zastrzegła sobie np. obniżenie pensji do minimalnej w trakcie przestoju? W ex-moim JanuszTransie jak kierowca był na UoP, ale nie było dla niego odpowiedniej ilości pracy, to musiał siedzieć w firmie i pomagać przy autobusach.![]()
Teraz też mamy zaplanowane wolne przez pracodawcę z powodu rozbudowy linii produkcyjnej.
losiu03

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 gru 2022, 18:33
Pracuje w Boschu, w fabryce pralek.losiu03 pisze: ↑17 gru 2022, 18:30Bardzo uczciwy układNoName1989 pisze: ↑17 gru 2022, 18:25Jak mieliśmy przestój z powodu braku dostaw z Chin to dostaliśmy wolne i 100% postojowego. Żadnego odrabiania ani nic takiego nie było.losiu03 pisze: ↑17 gru 2022, 16:51
Ciężko mi powiedzieć jak to wyglada w Polsce, ale myślę że podobnie. W skrócie opisze Ci to tak, że płacą im 100% pensji, ale gdy wrócą do pracy, to będą musieli to „odpracować” tyrając nadgodziny za darmo. Jeśli ktoś zdecyduje się odejść z firmy, to jest to równoznaczne z oddaniem firmie wszystkich zaległości, czyli tego co brałeś za nic nierobienie![]()
Teraz też mamy zaplanowane wolne przez pracodawcę z powodu rozbudowy linii produkcyjnej.a z ciekawości w jakiej branży pracujesz?
NoName1989
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio