Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 paź 2012, 10:01
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 02 paź 2012, 10:40
krzysiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 lis 2012, 0:12

Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 01 lis 2012, 10:07
Hyypia
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 lis 2012, 20:08
Liczę na chociaż trochę odrobienia strat ale będzie ciężko - Vettel pewnie przyjedzie w punktach choć liczę że zrobi coś głupiegoVettel zdyskwalifikowany
Sebastian Vettel został ukarany wykluczeniem z wyników kwalifikacji do Grand Prix Abu Zabi. Niemiec rozpocznie jutrzejszy wyścig z ostatniej pozycji.
Dwukrotny mistrz świata zatrzymał się pod koniec okrążenia zjazdowego na prośbę zespołu. Red Bull utrzymywał, że Vettel miał wystarczająco dużo paliwa, by dojechać do boksów, a zatrzymanie się było wynikiem siły wyższej.
Sędziowie uznali, że zatrzymanie się było wynikiem awarii, jednak w samochodzie z numerem 1 nie było wystarczająco dużo paliwa, by wrócić do boksów i pobrać próbkę.
Niemiec utrzymał standardową karę za takie przewinienie, podobnie jak Lewis Hamilton w Hiszpanii.
W wyniku pomyłki Red Bulla, walka o mistrzowski tytuł nabiera rumieńców. Fernando Alonso wystartuje z szóstej pozycji, Vettela czekać będzie przebijanie się przez całą stawkę.
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 lis 2012, 15:01
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 lis 2012, 21:04
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 04 lis 2012, 23:44
Hyypia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 lis 2012, 0:01
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 lis 2012, 0:47
Vettela można porównać do Buttona - tyle że dominacja jego bolidu trwa dłużej....Brawn GP po rozpadnięciu Hondy zbudował bolid,który teorytycznie sam jeździł i teraz takim samym bolidem jest Red Bullmajer13 pisze:Vettel jest bardzo dobrym kierowcą ale niema tego czegoś co mają najwięksi. Dla mnie plasuje się za trójką Hamilton, Alonso Raikkonen - dla mnie w tym momencie to są trzej najlepsi kierowcy w stawce i ogólnie najlepsi kierowcy ostatnich 5-6lat![]()
Również kibicuje Sauberowi - Mercedes mając taki budżet,taki początek sezonu a oni już w po 5 wyścigach sezonu go odpuszczają i budują bolid Hamiltonowimajer13 pisze: Mam jeszcze tylko nadzieję że Sauberowi uda się wyprzedzić Merca w generalce bo przy tym funduszu, zapleczu i potencjale techniczno-ludzkim ten zespół robi sobie jakąś kpinę ...
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lis 2012, 14:14
w niebogłosy wychwalając jego geniusz. Osiągnął to Vettel i widzę tylko wypowiedzi w stylu "miał fuksa, dwa SC, Toro Rosso go przepuszczało, a Buttona wyprzedził tylko dlatego, że miał nowe opony, a Brytyjczyk go przepuścił". Litości Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 05 lis 2012, 15:05
Hyypia
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 lis 2012, 15:08
Sam sobie przeczyszEbi pisze: Nikt nie neguje, że spora w tym zasługa RBR, ale zobaczcie na Webbera - wczoraj udowodnił, że jak nikt potrafi spierdolić start, dwa razy kolizja na trasie. A Vettel był daleko z tyłu, mógł sobie poszaleć. Ten sam team, a jaka różnica. Chciałbym też przypomnieć, że młody Niemiec sukcesy odnosił także w Toro Rosso czy BMW bijąc wszelkie rekordy "młodości" w F1.
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lis 2012, 18:34
Nie przeczę sam sobie, bo wiadomym jest, że RBR to dobry bolid i jest w tym spora zasługa - gdzie tu zaprzeczanie? Ja tylko sugeruję minimum intelektualnej przyzwoitości i zaprzestanie tłumaczenia wszystkich sukcesów Niemca tylko i wyłącznie bolidem, który choć zacny to musi mieć również właściwego kierowcę.ddemon pisze:Ebi
Krytykujesz nas(mnie w szczególności) że chwalimy Alonso,że gdyby startował z alei serwisowej i osiągnał taki sam wynik jak Vettel byłby niesiony tutaj na rękach - może i masz rację ale odpowiem Ci tym że Ferdek nie ma takiego bolidu jak Vettel... Obecnie Ferrari traci 0,3-0,8 na każdym okrażęniu co pokazują kwalifikacje...A jeśli Fernando potrafi z bolidu wyciągnąć więcej i walczyć o zwycięstwa to oznacza klasę tego kierowcy...
Vettel nie miał wczoraj fuksa?Przecież on miał wczoraj wszystko - dopasowany bolid pod wyścig stąd też start z alei serwisowej a nie z 24 pola(zmienione przełożenia w skrzynii biegów co dały 9 km na najdłuższej prostej- można to sprawdzić na FIA prędkości w Q a podczas wyścigu w poszczególnych sektorach i najdłuższej prostej)+ idealny moment wyjazdu SC gdy Vettel jechał z urwanym skrzydłem, gdzie notował kiepskie czasy do czołówki i tracił na każdym okrążeniu....Po wyjeździe SC stawka się ścisneła,Vettel miał znów idealny bolid aby radzić sobie z....no właśnie z kim sobie Vettel poradził na torze? Button - nie twierdze że puścił Niemca co sugerujesz mi wmówić - po prostu jeśli zamiast w kokpicie siedział Hamilton a nie Button to uwierz mi że Vettel wcale nie miałby tak łatwo i dużo miejsca na ten manerw
Reszta skutecznie sama się eliminowała z wyścigu Webber,Grosjean,Massa(i jego bączek),Perez,Rosberg,Hulkenberg...No proszę powiedz kogo Vettel wyprzedził w normalnej walce - kierowców Toro Rosso? 6 kierowców(Caterham,Marussia,HRT)? Proszę Cię jest różnica między wyprzedzeniem a minięciem
![]()
NO WŁASNIE PISZESZ DOKŁADNIE TO, CO WYŚMIAŁEM W POŚCIE WYŻEJ. "MIAŁ FUKSA, SC POMOGŁO BLE BLE BLE" ALONSO JECHAŁ W TYM SAMYM WYŚCIGU I INNI ZAWODNICY RÓWNIEŻ. A JUŻ GŁUPIE GADANIE O BUTONIE PRZEKRACZA NORMY PRZYZWOITOŚCI. JAKBY BYŁ HAMILTON... JAKBY PRZYLECIAŁO UFO I PORWAŁO 23 ZAWODNIKÓW POZA VETTELEM. A CO TO? JEGO WINA, ŻE BUTTONA OBJECHAŁ? LITOŚCI
Sam sobie przeczyszEbi pisze: Nikt nie neguje, że spora w tym zasługa RBR, ale zobaczcie na Webbera - wczoraj udowodnił, że jak nikt potrafi spierdolić start, dwa razy kolizja na trasie. A Vettel był daleko z tyłu, mógł sobie poszaleć. Ten sam team, a jaka różnica. Chciałbym też przypomnieć, że młody Niemiec sukcesy odnosił także w Toro Rosso czy BMW bijąc wszelkie rekordy "młodości" w F1.Ja Mu nie umniejszam sukcesów w Toro Rosso czy w BMW....Chodzi tylko i wyłącznie wyniki w RBR....Webber nawet jeśli jeździłby na takim samym poziomie co Vettel to i tak zrobią wszystko aby Vettel był lepszy...
To jak Mark ma często problemy z KERS-em sprawia u mnie nie już śmiech a współczucie - bo Webber jest tam dymany...
Tworzy się identyczna sytuacja jak w Ferrari - Barrichello- Schumacher...Sam Rubens kiedyś powiedział że nie miał szans rywalizowania z Michaelem był odrazu na straconej pozycjiTrzeba poczekać aż jak Webber zakończy karierę i brudy będą wychodziły na wierzch
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 lis 2012, 19:06
Tyle Vettel ponoć odrobił na wyjazdach SC - tak to nie jest fuks - jest to umiejętnie odrabianie stratyVettel:
Lap 9: +24.8s
Lap 10: +9.7s
Lap 39: +29.8s
Lap 40: +3.3s
= 41,6s
Kubica poprowadzi Citroena C4 WRC
Citroen potwierdził, że Robert Kubica jeszcze w listopadzie zasiądzie za kierownicą rajdowego auta C4 WRC.
Polak już wcześniej zapowiadał, że weźmie udział w Rally di Como rozgrywanym między 15 a 17 listopada we Włoszech oraz Rallye du Var rozgrywanym w następnym weekendzie we Francji. Dzisiaj jednak potwierdzone zostało jakim autem pojedzie.
Polak od czasu swojego wypadku w lutym ubiegłego roku walcząc o powrót na tor, regularnie wraca na trasy rajdowe. We wrześniu Kubica wygrał jeden rajd we Włoszech, a w rajdzie du Var, brał wcześniej udział dwukrotnie.
„Nie mogę doczekać się jak poprowadzę auto, które jest tak szybkie i odniosło tyle sukcesów co C4 WRC” mówił Robert Kubica w oświadczeniu prasowym. „Rajdy to jedna z moich ulubionych form sportów motorowych.”
ddemon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio