---> Rap <--- - Strona 96

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 mar 2009, 20:55

coś dla fanów Piha , zrobiłem sam, kawałek z 2006 , nowy bit który zrobił Krzywy założyciel Fabuły którą również polecam
kawałek Ede ft.Pih - Full Kontakt (2009 wydanie)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 mar 2009, 22:59

średniawka

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 mar 2009, 23:24

Ostry od wielu plyt bardziej niz do tekstow przyklada wage do bitow. Szkoda:(
Ja tam czekam na Pyskatego i zobacze co stworzylo HG- mam nadzieje ze cos lepszego od Peji bo drugiego pseudo gangstarapu nie zniose

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 mar 2009, 23:27

a ja na Mesa. To jest pewniak dla mnei na płytę roku. Nie ma innej opcji. Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 mar 2009, 19:38

Bienias pisze:mam nadzieje ze cos lepszego od Peji bo drugiego pseudo gangstarapu nie zniose
E tam, Peja dal rade ostatnia plyta. Co nei zmienai faktu, ze sie dziwnie spina.

Btw, kiedys cos pisalem na temat PTP. Cos ze lipnie na free jada. Jednak przekonalem sie do nich ostatnia plytka. Wymaita. Bity swietne. Crunk to nie tylko bit, bo jakby nie patrzec PTP tez ma swoj przekaz. Nie ze tylko bit i bragga czy cus.

Co do Ostrego, to podziwiam ludzi ktorzy moga go sluchac. Nie chodzi mi o jakos tekstow. Ja po prsotu nei jestem w stanie wysluchac jego piosenki. :| jego glos i flow strasznie mnie fkurvia. :x

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 mar 2009, 20:20

Dla każdego coś innego ja podziwiam ludzi, którzy mogą słuchać HG, Firmy i tym podobnych wynalazków...z 10 płyt Adama nie przypadła mi do gustu tylko jedna "Jazzurekcja".

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2009, 20:23

NoName1989 pisze:Dla każdego coś innego ja podziwiam ludzi, którzy mogą słuchać HG, Firmy i tym podobnych wynalazków
Otóż to. Tak, jak potrafiłem słuchać ABC Ostrego w kółko, tak teraz tych nowszych produktów nie potrafię. Za to Firma leci u mnie w winampie bardzo często. Ale PiHa i jego "kwiaty zła" też słucham :P

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 mar 2009, 20:26

ja również czekam na Pyska ale również na Chade , pokazał promomixem co zrobi ze sceną. Słoń z WSRH wydaje Chore Melodie niedługo również , kolejna świetna płytka.

a co do Peji i PTP to Ci drudzy zdecydowanie wypromowani przez Rycha , dla mnie to jest słabe , przekazu w tym zero , a takie hity jak "Ulice tego słuchają" to są dobre dla 13-latków . Rychu zaś nigdy nie wyda lepszej płyty niż "Na legalu" a jego produkcje będą coraz bardziej denne , już teraz słuchają go raczej ludzie którzy w weekendy zakładają białe rękawiczki i jadą na Manieczki a w tygodniu wożą się że są "słuchaczami" prawdziwego hh , śmieszy mnie ta sytuacja , ale niestety to jest coraz bardziej powrzechne wśród słuchaczy "prawdziwego" hip hopu.

Guru w jednym się zgodzę , mam takie same odczucia co do OSTR jak ty.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 mar 2009, 20:32

A jest jakieś info o płytce Chady? Kiedy, goście itp?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 mar 2009, 20:36

gadałem ostatnio z Pihem , wyjdzie za 2-3 miesiące .

01. Chada Puszcza W Miasto Solo
02. To Miasto Tym Żyje
03. Nie Mam Złudzeń (ft. Miodu)
04. Dla Niej
05. O Nas Się Mówi
06. Dramat (ft. Pih)
07. Prawda O Osiedlu (ft. Onar)
08. Elita (ft. HST)
09. Podnoszę Się Po Klęsce
10. Co By Się Nie Działo (ft. Fu)
11. Ja & Cały Mój Skład (ft. Pyskaty)
12. Czas Rozliczeń
13. To Tu
14. Ruszamy W Trasę
15. Obrachunek Moralny (ft. Ten Typ Mes)
16. Pod Koniec (ft. Helena)

tracklista

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 mar 2009, 20:38

Zapowiada się ciekawa płyta.

Zauważyłem, że ostatnio wszyscy zapraszają do gościnnego udziału Mioda.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 mar 2009, 21:39

Zauważyłem, że ostatnio wszyscy zapraszają do gościnnego udziału Mioda
bo Miodu ma genialny instrument wokalny , jego specyficzny glos dodaje niesamowitych emocji na plytach polecam kawalek Echo piha tam zrobli swietna robote

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 mar 2009, 23:07

Etus2 pisze:a co do Peji i PTP to Ci drudzy zdecydowanie wypromowani przez Rycha
:haha: że co? a niby jakim sposobem?
Etus2 pisze:dla mnie to jest słabe , przekazu w tym zero , a takie hity jak "Ulice tego słuchają" to są dobre dla 13-latków .
Tak naprawdę jebie mnie ten cały przekaz w hh. :] Niektóre teksty mają dobre. Przede wszystkim bit jest dobry i piosenki dobrze wpadają w ucho. Lubię ich słuchać na dobrych głośnikach, albo w samochodzie.
Etus2 pisze:już teraz słuchają go raczej ludzie którzy w weekendy zakładają białe rękawiczki i jadą na Manieczki a w tygodniu wożą się że są "słuchaczami" prawdziwego hh
Mnie natomiast śmieszą tacy ludzie jak Ty. Klapki na oczy i wio w pole. Sorry, ale już nawet nie będę teraz mówił o Peji, to Twoja opinia. Ale czy nie można być słuchaczem prawdziwego HH i jednocześnie w weekendy zabawić się w klubie przy "manieczkach"? Kto tak powiedział? :> Jak ktoś nie chodzi w szerokich spodniach(akurat mnie się to nie tyczy) nie moze słuchać HH? Mam np kumpla, który ma anty nastawienie do hh. Wg niego hh to teksty typu "siedze pod blokiem i jaram blanty". bla bla bla :roll:
NoName1989 pisze:Dla każdego coś innego ja podziwiam ludzi, którzy mogą słuchać HG, Firmy i tym podobnych wynalazków..
Ja osobiście wielkim fanem Firmy nie jestem. Podoba mi się kilka kawałków z ich nowej płyty. Co mnie natomiast drażni. Dzieciaki ze zdjęciami na nk z "JP", w bluzach JP, wszelkie opisy z JP. Ja też nie lubię psów, ale jeżeli ktoś nie miał z nimi do czynienia, po co w ogóle bawi się w to. :roll: To jest jakieś trandy ;x

http://sebisek.wrzuta.pl/audio/bvqfCnub ... _podobno_3 :wink: Bezimienni :rydzyk:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 mar 2009, 23:23

kulekfcb pisze:a ja na Mesa. To jest pewniak dla mnei na płytę roku. Nie ma innej opcji. Dziękuję za uwagę.
I ponownie wręcz zmuszony jestem się zgodzić :wink: Również bardzo mocno czekam na tę płytę, bo ona wymiecie wszystko co jest to wymiecenia. Miałem ostatnio okazję zamienić parę słów z Piotrkiem przy okazji jego koncertu w Bydgoszczy(lansuję się) i próbowałem podpytać o szczegóły, ale nie chciał zbyt wiele mówić na temat płyty oprócz tego, co zamieszczane jest na alkopoligamia.com. No, ale obiecał, że się nie zawiedziemy i jestem skłonny w to uwierzyć :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2009, 23:25

guru pisze:http://sebisek.wrzuta.pl/audio/bvqfCnub ... _podobno_3 :wink: Bezimienni
Bytom pozdrawia 8)

Podobno ten track to klasyk hardcore'u
podobno ten rap to sygnal do boju
podobno ten swiat to syf bez honoru

podobno nie masz wyboru

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”