Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 96

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 sie 2006, 20:32

Szkoda, że nie jest to Givet, ale może jeszcze nie wszystko stracone ;) Sporo mówiło się o Berzaglim, niby tam Juve coś negocjuje, ale... :P Za pięknie by było... Boumsong jest w tym momencie wielką niewiadomą. Ostatnie sezony miał nieudane, ale może pod wodzą francuskiego trenera, przypomni sobie jak grał we Francji ;) chłopak jest w miarę młody, jak na obrońcę we Włoszech :P więc myślę, że coś tam DD z niego wyciśnie :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 sie 2006, 20:40

Nie no, jesli chodzi o Barzagliego to nawet ja w takie bajki nie wierze :lol: Szkoda, ze nie Geal, ale witam Jean-Alain i zycze mu samych sukcesow :D Oby sie odnalazl i pokazal jak sie gra. Kto wie, moze taki drugi Thuram :P ?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 22 sie 2006, 22:55

bagg pisze:Kto wie, moze taki drugi Thuram ?

Nie lubie go. Nie porownywac mi Jean'a tu prosze do tego goscia ;/ . :P

Boumsong niezle dzis przycukrowal (tlumaczenie juvepoland.com):

Jean-Alain Boumsong wyjaśnił dlaczego zdecydował się na grę w Juventusie.
"Wybrałem Juve, ponieważ to wielki klub. Ich historia mówi wszystko. Jestem dumny z bycia częścią tej niezwykłej drużyny. Poza tym udowodnili, że chcą mnie mieć. Inne zespoły pytały o mnie, ale to Juventus podjął prawdziwy wysiłek. Dali mi stabilizację, której potrzebowałem, podczas gdy inne kluby były zainteresowane tylko wypożyczeniem."
Boumsong zaakceptował fakt, że najbliższy sezon może spędzić w Serie B.
"Drużyna przechodzi proces rekonstrukcji, ale fundamenty już są - historia Juve. Mam nadzieję dołożyć się do tego projektu. Nie mogę doczekać się założenia mitycznej koszulki Bianconerich."

ziooooom.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 sie 2006, 23:52

Boumsong? Dobrze, teraz mamy drewna na całą zimę. W pierwszym składzie, na środku obrony Chorwaci. Jean-Alain na ławke raczej.
Zalayeta powinien zostać. Sprzedanie go byłoby iście kretyńskim posunięciem, zaś wymiana za Kuffoura wręcz żałosnym.
Camor? Jak chce - niech odchodzi. Jeden parobek Calcio więcej w Interze.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 sie 2006, 0:58

Snipp, ja coś czuje, że Camoranesi mimo wszystko zostanie, Inter :roll: oni juz nikogo nie kupia pozadnego w tym Mercato, przeciez juz maja "super pake" :lol:

Świetnie by bylo gdyby Camor zostal, choc problem bylby z Marchionnim :roll: chyba ze jego albo Nedveda dac do srodka ,ale to nie wypali.... Zobaczymy, dla mnie najwazniejsze to pozostanie Trezegueta i Buffona :]

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2006, 10:35

No i Juventus awansował do kolejnej rundy Pucharu Włoch wygrywając z Ceseną 2:1. Meczu nie oglądałem, ale patrząc na skrót - można stwierdzić, że mecz był przeprowadzany w szybkim tempie. Nie będę pisał relacji, bo wszystko jest w skrócie, ale skrobnę parę odczuć po meczu.

Po 1 - trzeba koniecznie odkupić Bojinova po tym sezonie, chłopak naprawdę mi się podoba w tych meczach, które rozegrał. U nas wprawdzie jest 3 napastnikiem (a może 2), ale w Fiorentinie Prandelli znów go posadzi na ławę mając Toniego, Pazziniego czy Mutu.

Po 2 - Słabiej zagrały boki obrony i to nie chodzi mi o tę interwencję Balzarettiego, tylko jak wkręcany był Chiellini. Widać, że przed nim jeszcze sporo nauki.

Po 3 - Środek obrony też jeszcze nie gra tak jak powinien, kilka strzałów niecelnych, z 2 razy Gigi musiał pokazał klasę, miejmy nadzieję że środek Kovac - Boumsong będzie pewniejszy

Po 4 - Lepszego wejścia niż Del Piero chyba nie można mieć :lol:, fajnie się przepychał :P

Aha, Nedved jak będzie miał taką bombę w nodzę, to może i do 40 grać :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sie 2006, 17:46

Kurcze Legro w pierwszej "11" :P Ciekawe co on tam robił. Juventus moze naprawde powalczyc o PW i gre w UEFA juz w nastepnym sezonie. To byłby szybki powrót :P Zwysciestwo moze przyjsc nawet łatwo, bo teraz kiedy Inter ma juz naprawde duze aspiracje pod nieobecnosc Juve i straty Milanu moze troche ospuscic walke o te trofeum :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2006, 21:45

Messi E2 Ronaldinho pisze:Kurcze Legro w pierwszej "11" :P Ciekawe co on tam robił.
To jest pewnie jeden z ostatnich meczy w pierwszym składzie, przynajmniej u nas :roll:. Boumsong niedługo założy tą ,,mityczną koszulkę" i będzie mógł zagrać w swoim ukochanym klubie od dzieciństwa :P.
Messi E2 Ronaldinho pisze: Juventus moze naprawde powalczyc o PW i gre w UEFA juz w nastepnym sezonie. To byłby szybki powrót :P Zwysciestwo moze przyjsc nawet łatwo, bo teraz kiedy Inter ma juz naprawde duze aspiracje pod nieobecnosc Juve i straty Milanu moze troche ospuscic walke o te trofeum :P

Z Mancinim na ławce ciężko będzie pokonać Inter w Pucharze Włoch :( . Gościu ma patent na wygrywanie :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 sie 2006, 13:49

JUVENTUS ZLOZYL ODWOLANIE OD WYROKU, CO MOZE SPOWODOWAC ZAWIESZENIE WLOSKIEJ FEDERACJI! Prawo FIFA zabrania sie odwolywania od sadow cywilnych, wiec Juve byc moze podpisal sobie tym byc moze wyrok na siebie i na wloska pilke...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 sie 2006, 13:59

Martinho pisze:Juve byc moze podpisal sobie tym byc moze wyrok na siebie i na wloska pilke...

Jeśli już to na siebie. Bo co może w takiej sytuacji mogą np. Inter czy Roma ?

Zarząd popełnia błąd bo kara jest adekwatna do winy, no ale widocznie za mało im problemów jeszcze. Oby tylko nie przepili :smile2:

Moggi
Tylko broniłem Juventusu. Szczególnie przed Cararro

"Moim obowiązkiem zawsze było chronienie Juventusu. Poczynając od Franco Carraro. On pierwszy pociągął za sznurki tego zepsutego systemu. Teraz prosi o pojednanie? W tej sytuacji mam nadzieję, że dadzą mu premię."

Niczym stróż prawa

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 sie 2006, 14:34

Martinho pisze:Prawo FIFA zabrania sie odwolywania od sadow cywilnych,

Gdzie to wyczytales? Odwolywac to Juventus sie moze, ale gorzej bedzie jesli sad nakarze wykonac wydany przez siebie wyrok.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2006, 14:44

Martinho chyba nie sądzisz ze FIFA ukaże inne Włoskie kluby ? obojetnie kogo ? ba reprezentacje ? :roll: Jeśli kogoś wogóle ukaże :roll:

To że Juventus sie odwołał to ich broszka - podją ryzyko ale albo może mało stracić [w przypadku podtrzymanie kary i warto ryzykować - bo jak spadna to co im wisi ryzykowac ?] albo mogą dużo ugrać. A bynamiej cos ugrać - To że się bronią to jest chyba normalne - całoście nie rozumiem napinek w stylu honoru nie mają - mogą przegrać wiele ale chyba nikt nie zabroni im walczyć ? Tym bardzie ze wątpie teraz po przeczytaniu tego wszystkiego że prawo im az tak zabraniało. Bo jak by zabraniało to chyba nie było by tematu.

Jesli ktoś z Was miał problem z prawem to wie że nigdy sie nie przyznaje :roll: I zawsze trzeba szukać innych furtek - to inna sprawa ale prawa to prawo :roll: zawsze głupie :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 sie 2006, 14:46

Lakier pisze:Gdzie to wyczytales? Odwolywac to Juventus sie moze, ale gorzej bedzie jesli sad nakarze wykonac wydany przez siebie wyrok.
W Gazecie Wyborczej.
Zaza pisze:Martinho chyba nie sądzisz ze FIFA ukaże inne Włoskie kluby ? obojetnie kogo ? ba reprezentacje ? Jeśli kogoś wogóle ukaże
patrz wyzej. Podalem info ktore wyczytalem w GW.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sie 2006, 15:14

Mnie zastanawia ktory w koncu sad ma priorytet.W aferze Tottonero jak wiemy sad powszechny Milan uniewinnil a sad sportowy zdegradowal i wyrok tego drugiego byl wiazacy.Teraz Stara Dama wyczerpala mozliwosci dochodzenia "sprawiedliwosci" w sadzie sportowym i odwolala sie do powszechnego ktory moze cofnac wyrok sadu sportowego.Wiec jak to w koncu jest?
FIFA nie podoba sie ze turynczycy odwoluja sie do sadow panstwowych bo ta organizacja w ogole nie lubi jak panstwo miesza sie w jej sprawy.Postrzega to jako naruszenie autonomicznosci zwiazku.Zobaczymy czy tylko pogrozili palcem czy naloza sankcje na Stara Dame albo FIGC.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 sie 2006, 15:31

A ja czasami się zastanawiam po co sądy sportowe i wszystkie te organizacje :?: Klub łamie prawo sportowe, dostaje kare i odwołuje się do sąd cywilnego o uniewinnienie. Tak samo było w sprawie dopingu. To nie ma żadnej logiki w sobie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”