Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 952

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 14 maja 2009, 19:42

no tak, pewnie Barca przegra 3 ostatnie mecze bo straciła bramkę wczoraj a to świadczy o nadchodzącym kryzysie formy

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 14 maja 2009, 19:45

Vianuch pisze:Szanse ma mistrza jeszcze są, więc sierpniowe GD nie jest wykluczone :wink:

matematyczne ale są zgadza się to ale nie sądzę aby było to możliwe, jednak będzie powtórka finału Króla, choć szkoda GD obejrzeć zawsze warto :D. Z drugiej strony trochę emocji by sie przydało na finisz LA Liga :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 14 maja 2009, 20:53

Vianuch pisze:Szanse ma mistrza jeszcze są, więc sierpniowe GD nie jest wykluczone :wink:
Szansa na zwycięstwo Żółtych Łodzi Podwodnych w zbliżającym się meczu JEST :rotfl:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 maja 2009, 23:23

Vianuch pisze:- uważasz, że wróci do systemu zidanes y pavones?
Chyba nigdy ten system nie zaistniał w Realu.
Real nie tyle potrzebuje dobrego prezesa co dyrektora sportowego, ktory bedzie myslał i zrobi porzadek z obecna kadra.
Perez pewnie kogos na wejscie kupi. Rekord pobije i skonczy na kupnie Woodego. Nie wiem ale jak kibice Realu, ale ja bałbym sie juz teraz za defensywe, bo pewnie i Peraz kupi obroncow, ale po jednym sezonie bedzie trzeba go sprzedac, czy nawet pozbyc sie go ze strata. Nie ma szczescia do obrońców. :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 maja 2009, 23:41

perez moze kupic kazdego? moze. bo ma odpowiednie znajomosci ktorych nie mial calderon. tyle ze juz raz poklocil sie z valdano ktory chcial marqueza a floro wolal samuela waltera za duzo wieksza kase

po prostu perez lubi sam podejmowac decyzje, nie liczy sie z finansami klubu i innymi klubami. znowu podzieli druzyne zarobkowo i okaze sie ze ktos zarabia 8 razy wiecej niz iker lub zrobi cos rownie dziwnego

naprawde ludzka pamiec jest taka krotka? perez zniszczyl wielka druzyne zbudowana przez sanza. druzyne ktora rozumiala czym jest real madryt. w ich miejsce sprowadzona calyt zaciag najemnikow badz gwiazdorow przez co nagle staliscie sie jakims dziwnym tworem ktory trwa do dzis

real trzeba odbudowac madrze i smiem watpic ze perez to potrafi. jezeli zmadrzal to sobie poradzi. bo chyba nie myslicie ze kupienie krystyny z kaka od razu zbawi real?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 maja 2009, 8:13

ja uważam , że nie kupienie Kaki i Krystyn może zbawić Real. Takie zachowanie będzie świadczyło o wyciągniętych wnioskach. Jest kilku piłkarzy na rynku. Szukamy skrzydłowego, klasowego środkowego pomocnika i lewego obrońcy.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 15 maja 2009, 8:33

A Perez jest człowiekiem pokroju arabskich szejków próbujących za mamonę wyssać wszystkich najlepszych do jednego teamu :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2009, 8:50

jakos mam przeczucie, ze krystyna wcale nie znajdzie sie w projekcie pereza. w tym roku bedzie chcial sprowadzic kilku pilkarzy, a nie tylko jednego. do tego potrzebna jest kasa, a sam ronaldo kosztuje kokosy. kaka tez nie jest rozwiazaniem, bo bardziej potrzebujemy pilkarza grajacego ewidentnie w drugiej linii, a nie za napastnikami. niczego nie przesadzam, poczekam na ten projekt. ale gdyby wygladalo to w ten sposob, ze perez chcialby sprowadzic chocby francka, dobrego obronce (nawet dwoch - lewy i srodkowy) i jakis hiszpanow (villa? silva? cesc? - tak sobie strzelam), a sklad uzupelnil chocby granero czy negredo (ale tylko, jesli odeszloby kilku napastnikow) to byloby to w stanie byc przekonywujace duzo bardziej niz cristiano z kaka. mimo wszystko trudno jest cos przewidziec i trudno wskazac swojego faworyta bez konkretow. na razie jasno w kwestii transerow okreslil sie jeden z kandydatow i mnie nie przekonal. co to ogole sa za pilkarze?

nie wiem czego sie tak do konca spodziewac po perezie bo pytanie klucz brzmi - wyciagnal przez ten czas wnioski, czy nie?

z innych kandydatow ciagle narzuca sie ten martinez, ktorego nie znam zbyt dobrze z dzialalnosci. tylko on to jest jakby druga skrajnoscia. czytajac jego wypowiedzi, wyglada jakby chcial zrobic drugi arsenal :P moglibysmy trafic na kolejnych higuainow, albo na kolejnych drenthe. idea moze ciekawa, ale nam naprawde potrzeba jakosci bo mamy za duzo przecietniakow. dopiero wtedy mozna cos takiego uskuteczniac.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 maja 2009, 9:20

mam wrażenie, że ostateczna rozgrywka będzie należała do Pereza i Martineza Bravo.W sumie niby są różni ale dałoby się znaleźć podobieństwa między tymi kandydatami.

Wczorajsze wystąpienie oczywiście zainspirowało prasę na całym świecie do spekulacji, ot cały Florentino.
Najfajniejsze jest to, że angielskie media już widzą Cristiano w Realu, włoskie martwia się o Kakę a francuskie są przekonane o transferze Ribery'ego.

A Perez nie wspomniał o zadnych konkretach. Trzeba przyznać, że facet umie zrobić wrażenie.

Przyzam, że śledzenie ostatnich wyborów w których brał udział Floro nie było mi dane, bardzo mnie to interesje z psychologicznego punktu widzenia, facet potrafi manipulować mediami i ludźmi, ma charyzmę, jest przebiegły.

Cechą Realu w tej dekadzie jest to, że cały czas coś się dzieje, czasem cyrki czasem fantastyczne rzeczy, te wybory mimo tylko 1 faworyta będą fascynujące.

Już ktoś nazwał Floro madryckim Obamą...to pozostawię bez komentarza.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2009, 16:42

juande podal kadre na villarreal:

casillas, dudek
ramos, torres, cannavaro, heinze, agus
robben, lass, vaart, parejo, faubert, drenthe, javi garcia
raul, higuain, huntelaar, saviola

mamy juz takie problemy, ze nawet agus znalazl sie w kadrze. wychodzi wiec na to, ze ramos musi po prostu zagrac w tym meczu na srodku obrony. heinze z canna to bylaby juz naprawde pokerowa zagrywka. juz bym wolal zobaczyc agusa niz taki duet. co prawda nie mam pojecia, czy dalby rade bo rywal ma potencjal w ofensywie, a agus chyba jeszcze w primera nie zadebiutowal. ma jednak dobre warunki fizyczne i jest dosc silny. to juz cos.

kolejna zagadka to druga linia. nie ma marcelo ani gago. pewniakami sa tylko robben i lass. javi garcia z valencia zaprezentowal sie slabiutko, wystep fauberta jest raczej niemozliwy. drenthe, parejo i vaart... dwoch z nich? czy moze higuain z boku boiska i hunter na szpicy? trudno jest cos prorokowac tym razem. ale jesli tym razem parejo nie dostanie szansy gry (naprawde powinien zagrac dluzej, zeby w koncu mozna bylo go ocenic, a chlopak w castilli zbieralsame pochwaly) to juande mnie mocno zaskoczy. bardzo mocno.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 maja 2009, 17:14

prędzej zagra VdV, jeśi chcemy go sprzedać za rozsądną kwotę to musi się pokazać w grze, osobiście wolałbym oglądać duet Parejo - Lass w środku, Robbena i Higuaina na skrzydłach i Raula z Hunterem w ataku. Obrona i tak jest beznadziejna więc nieważne kto zagra, Villareal co najmniej 2 nam wbije

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2009, 17:46

vaart raczej zagra od poczatku. to jest najbardziej praawdopodobne, choc nie jest pewne. nawet nie licze na to, ze parejo wyjdzie w pierwszym skladzie. po prostu chce, zeby sie pokazal przez przynajmniej 30 minut. jesli rafa faktycznie odejdzie, to to czy zagra, czy nie - na jego cene nie wplynie. dani natomiast wydaje sie byc pilkarzem, ktory w realu pozostanie, wiec przynajmniej teraz, kiedy nie gramy o nic powinien dostawac mozliwosc ogrania sie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2009, 11:26

dzisiaj z rana hiszpanskie media zarzucily nas informacja, ze... perez dopial transfer kaki.

florentino stac na wszystko, wiec jest to nawet mozliwe. tym bardziej, ze rzadko sie zdaza, aby zarowno marca i as podawaly taka sama informacje (plote?) transferowa. a jak jedni i drudzy (marca i as :P ) mowia fichado to zazwyczaj tak jest. transfer mialby sie zamknac w 63 mln.

mozna wierzyc, albo nie. florentino nazwisk jeszcze nie podal. jesli jednak naprawde poda kilka glosnych nazwisk, to niemozliwym bedzie, zeby ktos inny wygral te wybory.

tak czy siak. ja poczekam :P

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 maja 2009, 11:32

W mediach szaleństwo, za około 10 dni poznamy konkrety dotyczące planów poszczególnych kandydatów.

Ponieważ ja również ułożyłem sobie w głowie listę transferów podziele się z nią, sam jestem ciekaw czy któryś trafię.

Po pierwsze: ściągamy Negredo i Granero, będą kosztować grosze ( jak na Real ) a na pewno są to piłkarze o wystarczającej klasie do gry w lidze.

Po drugie : sprowadzamy piłkarzy , którzy w ofensywie nadadzą naszej grze dynamiki, moje typy to Ribery i Villa. Obaj jak najbardziej do wyjęcia. Obaj niesamowici szybcy , zadziorni i z charakterem.

Po trzecie, szukamy klasowego środkowego pomocnika, wydaje mi się , że bardzo dobry byłby Xabi z Liverpoolu (media wywołują nazwisko Kaki, ale secjalnie im nie wierzę)

Po czwarte wzmacniamy lewą obronę: mam tylko 1 typ, Clichy z wiadomych względów, chłopak błyszczał w najlepszej lidze świata, w ciągu 2 lat może się stać najlepszym na swojej pozycji.

Po piąte: kupujemy klasowego stopera, kogo, nie mam konkretnych typów.

Czekam jak rozwinie się sytacja, jak narazie wypada sobie dla zabicia czasu obajrzeć mecz z Villarealem i mieć nadzieję, że sezon zakończymy z twarzą.

Realfan: nawet Defensacentral potwierdziła news o Kace, będzie zonk jeśli okaze się , że do Realu dołączy Carlo A.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2009, 11:42

Ale poważnie chcielibyście Kake za taką kasę ?

Ja tam SerieA specjalnie nie śledzę, ale czy on nie zawodzi w ostatnich kilkunastu miesiącach ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”