Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 955

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 17 maja 2009, 18:41

Pelart pisze:Wenger, mimo wszystko jestem na tak. Szkoda mi Juande ale trzeba być realistą, Hiszpan odejdzie. Arsenal gra pięknie, Wenger ma nosa do talentów i na dodatek moim zdaniem mija jego czas w londyńskiej ekipie. Niestety droga do zakontraktowania Francuza jest daleka.
Tyle że to bajeczka wyssana z palca, bo Le Boss już dawno zdementował te pogłoski. Brukowce po prostu nie mają o czym pisac. Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2009, 18:43

Dementował info o Bayernie, powiedział że odrzucił ofertę. O Realu nic nie pamiętam. Kontrakt jeszcze rok ważny, kto wie ...

Może pora na zmiany.
A Wenger zawsze się ciepło o Realu wypowiadał.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 17 maja 2009, 18:44

Po to budował tą drużynę, żeby teraz odejśc. Bardziej dla mnie jest prawdopodobny transfer Ronaldo niż odejscie Wengera.
Może dokładnie nie dementował, ale niedawno powiedział, że zbyt wiele pracy włożył w tą drużynę, aby to zaprzepaścic.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 17 maja 2009, 18:52

:glass:

Arsenal to Wenger, Wenger to Arsenal.
Drużynę buduje się latami a nie w jeden, dwa sezony :] On swojej roboty w Anglii nie skonczył (co wielokrotnie podkreślał) a miałby zacząć w Hiszpanii ? Młodzieniaszkiem nie jest. Prędzej zakończy karierę niż się ruszy z Londynu.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 17 maja 2009, 21:35

apropo Huntera, jeśli ktoś ogląda mecz Atleti z Valencią niech zwróci uwagę jak dynamiczni są napastnicy obu tych drużyn. Forlan przy Hunterze wydaje się być bogiem

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 maja 2009, 2:04

Pelart pisze:Forlan przy Hunterze wydaje się być bogiem
On przy nim jest Bogiem.
Logan pisze:Drużynę buduje się latami a nie w jeden, dwa sezony :] On swojej roboty w Anglii nie skonczył (co wielokrotnie podkreślał) a miałby zacząć w Hiszpanii ? Młodzieniaszkiem nie jest. Prędzej zakończy karierę niż się ruszy z Londynu.
W Realu miałby niemal nieograniczony budżet. Mógłby kupić prawie każdego piłkarza. Wiadome, że rozrzutny nie jest, ale na pewno nie musiał by w Realu skąpic. Nie twierdzę, że odejdzie, ale na pewno chciałby pracować w takim klubie zanim zakończy karierę. Poza tym w ostatnich latach nic nie wygrał z Arsenalem. Trzeba dbać o swoje imię. Od kiedy przeprowadziliśmy się na Emirates to mało wydajemy na wzmocnienia. Myślę, że Wenger przechodząc do Realu pociągnąłby ze sobą Clichy, Fabregasa... Wenger byłby idealnym następcą Ramosa. Od razy Rzymu nie zbudowano. Powinien dostać rok na zbudowanie drużyny, która w przyszłości gromadziłaby trofea. On byłby w stanie to zrobić. W Arsenalu spływa na niego fala krytyki, bo wyniki nie są satysfakcjonujące.Ale to nie jest tylko jego wina. Jak dostaje kilkanaście milionów funtów na transfery to trudno wygrać mistrzostwo Anglii rywalizując z Manchesterem United.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 19 maja 2009, 12:22

Wchodzę sobie na internetową stronę Asa a tam znów o Cristiano, myślę sobie Deja vu? Jeżeli Floro zechce sprowadzić Cristiano i oleje możliwość kupna Ribery'ego, co pewnie skrzętnie wykorzysta Laporta, to stracę nadzieję na lepszą przyszłość.

Na szczęście As jest znany ze swojej niekompetecji i braku wiarygodności.

Liczę na rozsądek Valdano i pomoc Zinedina.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2009, 12:56

cristiano nie przejdzie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 19 maja 2009, 13:02

jak już kiedyś pisałem, Boże ,chroń nas przed duetem Kaka - Cristiano.

jestem przekonany , że konkrety poznamy koło 30 maja, Perez jak zawsze wyczeka pozostałych kandydatów, znamy już pewne szczegóły, wszyscy podawali nazwiska swoich kandydatów do wzmocnienia Realu, wszyscy poza Floro.

As i Marca dostają orgazmu na samą myśl, że jeszcze przez kilka dni moga podawać kompletne bzdury do wiadomości.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2009, 14:40

Panowie - ŻADEN zawodnik z absolutnego światowego topu (Kaka',C.Ronaldo,Messi) nie trafi w tym sezonie na Santiago Bernabeu.Wyniki w LM mówią same za siebie...Aha - jeśli ktoś wyleci mi z Perezem i Figo - to przypominam - Real w tym czasie był Mistrzem Europy...

Wyjątki IMHO :
- Ribery - Real to mimo wszystko atrakcyjniejsze miejsce pracy niż Bayern
- Ibrahimovic - casus Robinho - łasy na kasę,zero przywiązania do barw klubowych,brak perspektyw ugrania czegokolwiek w LM,aczkolwiek w Realu pod tym względem nie miałby lepiej
- zawodnicy z PD (z miejsc poniżej 2) - czyli np. Villa,Silva...wyjątek Aguero,Forlan - wątpię by wzmocnił was lokalny rywal - bez względu na pieniądze
- odpady,które są topowi tylko teoretycznie,nie sprawdzają się obecnie w swoich klubach - typu Robben...obecnie na rynku transferowym choćby Owen,który będzie do wzięcia za darmo po sezonie czy...Ronaldinho...

aha - Real nie jest JEDYNYM bogatym graczem na rynku transferowym - wasze oferty pewnie spokojnie może przebić Barcelona,o takiej Chelsea czy City nie wspominając...

Mimo wszytko życzę wam wszystkiego najlepszego,tylko denerwują mnie hala-dzieci podniecające się transferami-widmami...
BTW - skąd weźmiecie te 300 mln E?Macie długi jak cała liga hiszpańska,a drugi raz terenów klubowych nie sprzedacie...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 maja 2009, 15:06

Jesli mówimy o absolutnym topie to mysle, że jest to maksymalnie 15 niepowtarzalnych, niesubstytucyjnych piłkarzy. Jako wyjatki wymieniłeś co najmniej 3 takowych czyli 1/5 jest do wyrwania. Mimo wszystko 20% to nie żaden a nawet nie ŻADEN. Abstrahuje, że Barca, Manchester czy Chelsea nie potrzebuja niesamowitych wzmocnień a raczej uzupełnień, a Man City jest jeszcze mniej atrakcyjnym zespołem niż Real (brak pucharów). Ze wzgledu na to, Real jest zdecydowanym faworytem do sciagniecia przynajmniej jednego gracza z najwyższej połki (irracjonalizm w wydawaniu hajsu). Silisz sie na rzeczowa analize, ale niestety giniesz w antypatiach klubowych, które zasłaniają Ci rozsadek i wychodzi zwyczajna kupa jak np. z Ibrą, który wg Ciebie z jednej strony jest wyłacznie łasy na pieniadze a przeciez w Interze jest najlepiej zarabiajacym piłkarzem na globie. Za duzo sprzeczności.
MazurXIII pisze:- Ibrahimovic - casus Robinho - łasy na kasę,zero przywiązania do barw klubowych,brak perspektyw ugrania czegokolwiek
No pewnie poczeka aż Kaladze z Favallim bede w obronie jak skała i od razu przeniesie sie do Milanu. Bo tam z Seedorfem w ataku w nastepnym sezonie to tylko zdobycie ligi mistrzów wchodzi w gre :rotfl:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 maja 2009, 15:14

Babel pisze:i wychodzi zwyczajna kupa jak np. z Ibrą, który wg Ciebie z jednej strony jest wyłacznie łasy na pieniadze a przeciez w Interze jest najlepiej zarabiajacym piłkarzem na globie. Za duzo sprzeczności.
To akurat nic dziwnego, Ibrahimovic już transferem do Interu udowodnił, że liczą się dla niego tylko pieniądze, stąd nie zdziwiłbym się, gdyby nagle pokochał Real po obietnicy miliona czy dwóch euro więcej rocznie. A Real stać na takie pieniądze.
Choć to sytuacja czysto hipotetyczna, nie wydaje mi się, by Real był Szwedem zainteresowany.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2009, 15:19

No pewnie poczeka aż Kaladze z Favallim bede w obronie jak skała i od razu przeniesie sie do Milanu. Bo tam z Seedorfem w ataku w nastepnym sezonie to tylko zdobycie ligi mistrzów wchodzi w gre :rotfl:
I kto tu gubi się w antypatiach?Na pewnym poziomie sportowym nie chodzi o już o klasę piłkarską,ale o mentalność zwycięzców,której wam w Europie brakuje,co przyznaje zarówno wasz trener jak i największa gwiazda...
Absolutny światowy top to dla mnie max 5 zawodników (na dziś C.Ronaldo,Messi,Gerrard,Iniesta,Casillas zanim zaczął popełniać głupie błędy w drugiej połówce sezonu...i na tym koniec :roll: )...a dla ciebie z 15,z czego co najmniej kilku w Interze (hmmm...Cesar,Maicon,Ibra,Cambisso choćby...tylko skoro jest tak dobrze,to dlaczego w Europie już nie?)... :rotfl:
Aha - wiem,że mentalnie rozumiesz takich zawodników jak Ibra...tylko nie wszyscy pójdą do Realu za $,żeby po 2-3 słabszych występach wieszano na nich psy...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 maja 2009, 16:14

Cambiasso, Cesar, Maicon (imo najlepszy prawy obrońca świata) sa bardzo wazni (moze nawet nie do zastapienia) lecz głownie dla Interu, bo jednak w innych klubach sa zawodnicy o podobnej klasie czy charakterystyce gry np. Mascherano, De Rossi, Yaya Toure, a na prawej choćby Bosingwa czy Dani Alves. Ale juz Ibra jest raczej niepowtarzalny i trzeba jednak przyznac, że w tym gronie zawodników których okresliłem "15 "sa to głownie zawodnicy ofensywni i ich pewne naturalne umiejętnosci (pewnie) wrodzone np. szybkość (Messi, Ronaldo) czy boiskowa inteligencja (Xavi, Iniesta, Lampard) sa nie do podrobienia. Inni zawodnicy tej klasy dla mnie to Villa, Zlatan, Ribery, Cesc, Gerrard, Essien, Henry, Kaka, Pirlo i pewnie ktoś jeszcze ale chodziło mi o okreslenie pi razy drzwi pewnej cyfry aby dac wyobrazenie o co mi chodzi niż okreslanie kto wg mnie jest w najwyższej klasie a kto nie. Nie wszysycy prezentowali najwyzsza forme (i ich obecnośc jest bardziej warunkowa), ale generalnie maja cos wiecej niz pozostali. Trudno to zdefiniować nawet. Villa bedzie do wyciagniecia, Ibra być może teraz, byc może za rok, Ribery wiadomo, los Cesc zależy od losów Wengera, ale trudno przypuszczac iż bez ukcesów nie bedzie chciał sie sprobowac gdzie indziej. Real bedzie miał swoje okazje i pewnie któras skwapliwie wykorzysta ze skutecznoscia Forlana :P.

Pisanie o braku mentalności zwyciezcow (zreszta to bzdura bo ta cecha nie jest na wyłaczność, raczej rodzi sie w dobrze ułozonej druzynie i raczej wynika ze sportowej klasy i formy) w przypadku Interu, który notabene mentalnie prezentuje sie najsilniej z włoskiech ekip, jest niczym innym jak wylewaniem swoich antypatii, bo ile kiedyś Milan w podobnym składzie miał te siłe to teraz brakuje jej im nazbyt wyraźnie. Takie zarzuty wygladaja wrecz smiesznie, ale ok, przegralismy z Man Utd, Liverpoolem czyli druzynami silniejszymi. Pewnie z Chelsea Hiddinka i Barcelona tez bysmy przegrali (choć to jest sport) to wcale nie oznacza, że Inter nie prezentuje wysokiego poziomu. Wiadomo, że kluby angielskie maja obecnie przewage, ale warto zauważyć, że może przy szcześliwej drabince to Inter (fakt sami jestesmy sobie winni drugiego miejsca w grupie) grałby dalej a taka Chelsea tłukłaby sie z Barca np w 1/8. Co mi sie podoba w Interze, sa zmiany ale nie rozpaczliwe wymieniajace poł zespołu i trenera co poł rundy, tylko w miare racjonalnie co słabsze elementy układanki. Kiedys to zaowocuje i w LM.

Zrobiłem dość duzy OT, ale wydaje mi sie po prostu wrecz oczywistym ze przy wyborach prezydenckich w Realu na pewno, ktoś z zawodników z wielkim nazwiskiem trafi na Santiago Bernabeu. Choć jak zycie uczy takiego gracza najlepiej wypatrzeć (najlepiej to wychować) jak jeszcze jest dobrze zapowiadajacym sie, bo wtedy raz jest tanszy, dwa dojrzewał w tym klubie i czuje do niego jaki sentyment a nie tylko odcina kupony od wydruków z kont bankowych.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2009, 16:31

Zrobiłem dość duzy OT, ale wydaje mi sie po prostu wrecz oczywistym ze przy wyborach prezydenckich w Realu na pewno, ktoś z zawodników z wielkim nazwiskiem trafi na Santiago Bernabeu. Choć jak zycie uczy takiego gracza najlepiej wypatrzeć (najlepiej to wychować) jak jeszcze jest dobrze zapowiadajacym sie, bo wtedy raz jest tanszy, dwa dojrzewał w tym klubie i czuje do niego jaki sentyment a nie tylko odcina kupony od wydruków z kont bankowych.
Calderon obiecał Kakę,Fabregasa i Robbena...Do Realu trafił tylko Holender - i to tylko dlatego,że grzał ławę w Chelsea + Real pozbył się Robinho...Uważasz,że wszystkie topowe piłkarskie kluby jak jeden mąż położą się przed Królewskimi,zaoferują swoich najlepszych piłkarzy i jak ten osioł ze Shreka będą się przekrzykiwać 'weź mnie?'.Abstrahując od tego,że moim zdaniem Real nie ma tej kasy (300 mln E).
Skończy się na Riberym,za którego Bayern weźmie z 40 mln E (i natychmiast zainwestuje np. w obiecującego Zhirkova).
Aha - i żeby nie było niemówień - jeśli Real zaoferowałby z 80 mln E za Kakę to siłą wykopałbym go z Mediolanu (biorąc pod uwagę jego formę sportową z ostatnich 2 lat) - pod warunkiem przeznaczania tych pieniędzy na wzmocnienia oczywiście - po ewentualnym powrocie Gofra i doprowadzeniu do używalności Ronaldinho nie byłby to aż tak głupi pomysł :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”