Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 957

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 maja 2009, 21:17

wtedy to co mowisz ma sens tylko ciagle mam wrazenie ze sluchy o jego "przynaleznosci kibicowskiej" do interu chodzily przed przybyciem do wloch, albo wtedy gdy gral w juve ale tym silnym juve

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 maja 2009, 21:22

jak grał w JUVE to kochał tylko JUVE :foch: Chciał grać nawet w Serie B! Tyle że za 6 mln rocznie :hardkor:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 maja 2009, 21:25

Ta, w swiecie Wilmora każdy piłkarz po ostatnich dwóch sezonach woli wybrac Milan a nawet Juventus niż Inter, co zreszta wiadac po wynikach :rotfl: . Niestety dla Milanu, Ibrahimovic wiedział co lepsze i wybrał bycie liderem drużyny z która zdobył 3 Scudetti i dzieki temu stał sie niekwestionowana gwiazda ligi i futbolu. A przeszedł bo po prostu miał lepsza, konkretniejsza oferte w reku i długofalowy plan rozwoju klubu (pomijam normalne dogadanie sie z klubem a nie granie na spuszczenie z ceny jak z Dinho). A ze jest najemnikiem to inna sprawa i nkit nie oczekuje dożywotniej gry bo Zanettim nie bedzie i pewnie nie ma takich aspiracji, ale pierdaczenie i przyzwyczajenie waszych władz ze Inter nie jest dla Was konkurencja powoduje że rok rocznie budzicie sie z reka w nocniku a zdarzyło sie nawet ze wyladowaliscie noga w UEFA Cup, wiec zalecam wiecej pokory.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 maja 2009, 21:31

Niestety dla Milanu, Ibrahimovic wiedział co lepsze i wybrał bycie liderem drużyny z która zdobył 3 Scudetti
Tak po prawdzie gdyby poszedł do Milanu pewnie też by zdobył 3 Scudetti. Ale to Milanu wtopa, który miał już transfer Szweda w zasadzie dogadany a mimo tego do niego nie doprowadził :wink:

PS: Tylko dlaczego ta dyskusja w temacie Realu? :>

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 maja 2009, 21:33

brylancik pisze:Co do tej twojej drugiej części to nie przesadzał bym z tą deprecjacją Realu. W przeciągu ostatnich 3 lat 2 razy wygrywaliśmy ligę, fakt że ostatnio często odpadaliśmy w 1/8 LM ale z drugiej strony to w 1/2 finału ostatnio grają praktycznie tylko kluby angielskie. Zresztą w porównaniu do Milanu, z całym szacunkiem któremu zdarza się nie grać nawet LM i nie osiągać nic w słabiutkim P UEFA (o scudetto już nawet nie wspominając) to mamy lepsze osiągnięcia. No i Serie A pokazała klasę w tym roku w pucharach...
Z drugiej strony wszystkie włoskie zespoły przegrały z zespołami angielskimi i tegorocznymi półfinalistami LM w jednej osobie :P No i jestem pewny że gdyby wszyscy trzej reprezentanci Serie A miały za rywala PAO jak to los przydzielił Villarreal to też by awansowały tym samym pokazując większą klasę w LM. A Barcę i resztę zespołów La Liga jak pokazuje cały sezon dzieli przepaść... albo i pinć.

Real zamierza najpierw zbudować zespół wg listy Pereza a dopiero później poszukać odpowiedniego trenera :?: :P

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 maja 2009, 21:35

(L)oczkerson pisze:
PS: Tylko dlaczego ta dyskusja w temacie Realu? :>
no przeciez rozmawiamy o praktycznie pilkarzu realu

roznie mogloby byc przeciez gdybysmy nie mieli ibry nasz zarzad kupilby kogos innego bla bla bla. ja tez lubie czasem pogdybac ale w sumie to przeciez nie ma wiekszego sensu poza tym kto ma pewnosc ze dzis ibra nie gralby w milanie skladajacym sie z takich samych pilkarzy jak teraz czyli gralby w zespole bezplciowym?

babel nie sil sie wilmore nie odpowie na twoj post moj tez jakos dziwnie okroil

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2009, 21:36

Zlatan juz grajac w Szwecji mowil ze kibicuje Interowi.
To tak na marginesie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 maja 2009, 21:40

(L)oczkerson pisze:Tak po prawdzie gdyby poszedł do Milanu pewnie też by zdobył 3 Scudetti.
Chyba na tym polega dobra praca dyrektora sportowego i jego skautów, że sciagnaja zawodnika, który staje sie liderem i bardzo znaczaco pomaga zespołowi w wygrywaniu. Przynajmniej tak byc powinno i chyba nie mamy czuć sie z tego powodu mniej dumni z odniesionych sukcesów?

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 19 maja 2009, 21:44

Yukasz pisze:No i jestem pewny że gdyby wszyscy trzej reprezentanci Serie A miały za rywala PAO jak to los przydzielił Villarreal to też by awansowały tym samym pokazując większą klasę w LM.

Real zamierza najpierw zbudować zespół wg listy Pereza a dopiero później poszukać odpowiedniego trenera :?: :P
hmm gdyby Real trafił na PAO , a nie na Liverpool w świetnej formie też by raczej awansował...
co do "listy Pereza" uważasz, że Hiszpan z nikim się nie konsultował w sprawie transferów i działa tylko na własną rękę?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 maja 2009, 21:50

TS borys IFC pisze:babel nie sil sie wilmore nie odpowie na twoj post moj tez jakos dziwnie okroil
Babel zazwyczaj pisze takie rzeczy, że szkoda w ogóle odpowiadać.
A Ty napisałeś oczywistość, to na co miałem odpisywać? :wink: Faktycznie, Milan się od tego czasu stoczył, jednak w pierwszym sezonie tej różnicy nie było widać.

Co do Realu to nie rozumiem działań zarządu, jeśli chcą zwolnić Ramosa, wystarczy dać mu duże środki na transfery i jestem przekonany, że w lidze on się sprawdzi, tak jak w Sevilli. Wątpię bowiem, by Perez z nikim tych nazwisk nie skonsultował, a raczej z Ramosem tego nie zrobił...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 maja 2009, 21:54

Babel pisze:Chyba na tym polega dobra praca dyrektora sportowego i jego skautów, że sciagnaja zawodnika, który staje sie liderem i bardzo znaczaco pomaga zespołowi w wygrywaniu. Przynajmniej tak byc powinno i chyba nie mamy czuć sie z tego powodu mniej dumni z odniesionych sukcesów?
Nie o tym mówię, dobre zarządzanie Interu to niezaprzeczalny fakt. Chodzi mi tylko o to, że w praktyce tą różnicę miedzy Interem a Milanem robi w zasadzie tylko i wyłącznie...
sam Zlatan :wink: Każdy widzi jaką różnicę robi na boisku, gdyby był w Milanie układ sił by wyglądał inaczej. Tyle...

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 19 maja 2009, 21:57

hee jestem tego samego zdania co Wilmore. Perez prawdopodobnie jest już ugadany z jakimś trenerem i konsultował z nim transfery, lecz tym trenerem na 99 % nie był Ramos. Szkoda że Hiszpan pożegna się z klubem. Już wcześniej pisałem że Ramos jak mało kto pasuje do Realu, poza tym już w tym sezonie wykonał świetną robotę, ale cóż chyba niestety nikt w Realu nie traktuje go poważnie...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 maja 2009, 21:58

(L)oczkerson pisze:Nie o tym mówię, dobre zarządzanie Interu to niezaprzeczalny fakt. Chodzi mi tylko o to, że w praktyce tą różnicę miedzy Interem a Milanem robi w zasadzie tylko i wyłącznie...
sam Zlatan :wink: Każdy widzi jaką różnicę robi na boisku, gdyby był w Milanie układ sił by wyglądał inaczej. Tyle...
A mi się zdawało, że ręka Adriano. :wink:
Swoją drogą to odważna teza. Jeśli w Interze są wszyscy zdrowi, to tę różnicę robi jednak więcej piłkarzy. :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 maja 2009, 22:05

(L)oczkerson pisze:hodzi mi tylko o to, że w praktyce tą różnicę miedzy Interem a Milanem robi w zasadzie tylko i wyłącznie...sam Zlatan
No jak dla Ciebie para Samuel - Chivu jest równa obronie Milanu czy pajacujacy w bramce przez poprzednie sezony Dida rówana sie Julio to wybacz musze ripostowac. Milan ma wielki potencjał, z Ibra byłby jeszcze wiekszy, ale obserwujac ich zespoł po prostu ma sie wrażenie ze pewna koncepcja sie wypaliła i wcale nie jest takie pewne, że nie pociaganeła by razem w zła strone Ibre. Zawodnik dość zmanierowany i trudny do prowadzenia, ze przypomne jego drugi sezon w Juve i konflikty z Capello. Ibra musi czuc sie najwazniejszy przynajmniej w ofensywie.
Wilmore pisze:Babel zazwyczaj pisze takie rzeczy, że szkoda w ogóle odpowiadać.
Rzekł Wilmore. Z Twojej strony to jak pochwała zdrowego rozsadku.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 19 maja 2009, 22:08

hehe ale dyskusja. Ja nie chcialbym widziec Zlatana w bialych barwach wlasnie z powodu tego, ze jest sprzedajny jak bulgarska grzybiarka przy DK88.

Jesli chodzi o transfery Pereza, to ten wie jak takie sprawy zalatwiac i porownania do Calderona nie ma, bo to cos tak innego ze az nie mozliwe do opisania. Calderon byl jak dziecko we mgle, mial zlego doradce w osobie Pedji, malo kasy i chore ambicje. Perez ma koneksje i mozliwosci i jelsi powie ze bedzie 300 baniek to ja jestem pewien ze tyle bedzie.

Co do obroncow kupowanych przez Pereza... coz, kibicom Realu pozostaje wierzyc, ze chlop wyciagnal jakies wnioski z wlasnych bledow.

Jestem dobrej mysli, a notki prasowe o kolejnych rzekomych umowach ani mnie ziebia ani parza. czekam na potwierdzenie na rm.com. wam tez radze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”