Podobna sytuacja ma miejsce w Atleti. Tiago,ktory jest z pewnoscia najbardziej kreatywnym MC w druzynie potrzebuje kogos do czyszczenia srodka pola przed obroncami oraz asekurowania go w momencie kiedy akurat hasa po skrzydle czy pomaga Diego i Kunowi w polu karnym. Takimi zawodnikami sa na pewno Raul Garcia i Paulo Assuncao. Kiedy obok Portugalczyka gral czlowiek o podobnych parametrach oraz usposobieniu,czyli Mario Suarez to nawet Levante,Aris i inne 'potegi' wjezdzaly w defensywe Rojiblancos jak w maslo(L)oczkerson pisze: Ni chuchu....
Melo potrzebuje obok siebie kreatora środka pola, który by brał na siebie rozrzucanie gry ze środka pomocy, a Momo ostatniego pomocnika, który by trzymał pozycję w defensywnej pomoc za plecami latającego wszędzie Momo. Pod tym względem świetny był Zanetti bo rola grającego bardzo głęboko defensywnego pomocnika mu bardzo pasowała a i długie piłki zagrywał dobre. Gdy Momo nie ma kogoś takiego koło siebie robi się koszmarny bałagan na boisku.
Sorki za OT Milanisci. Gratuluje zwyciestwa
Tylko,ze ASR zapewne nie cofnie sie tak gleboko i nie nastawi sie wylacznie na kontry. Nie jestem pewien czy az tak pozytywna ocena gry obronnej adekwatna jest do przeciwnika. O ile Meggiorini z Di Vaio zbyt duzej krzywdy zrobic Wam nie mogli to Mirko,Menez,Borriello,Totti & co. owszem. Co nie zmienia jednak faktu,ze dla mnie bedziecie zdecydowanym faworytem tego meczu.Jestem optymistą względem kolejnego weekendu - Roma gra dobrze, ale przy takiej grze w defensywie jestem w miarę spokojny o to, że na San Siro jednak wygramy.