AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 957

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2010, 15:15

(L)oczkerson pisze: Ni chuchu....
Melo potrzebuje obok siebie kreatora środka pola, który by brał na siebie rozrzucanie gry ze środka pomocy, a Momo ostatniego pomocnika, który by trzymał pozycję w defensywnej pomoc za plecami latającego wszędzie Momo. Pod tym względem świetny był Zanetti bo rola grającego bardzo głęboko defensywnego pomocnika mu bardzo pasowała a i długie piłki zagrywał dobre. Gdy Momo nie ma kogoś takiego koło siebie robi się koszmarny bałagan na boisku.
Podobna sytuacja ma miejsce w Atleti. Tiago,ktory jest z pewnoscia najbardziej kreatywnym MC w druzynie potrzebuje kogos do czyszczenia srodka pola przed obroncami oraz asekurowania go w momencie kiedy akurat hasa po skrzydle czy pomaga Diego i Kunowi w polu karnym. Takimi zawodnikami sa na pewno Raul Garcia i Paulo Assuncao. Kiedy obok Portugalczyka gral czlowiek o podobnych parametrach oraz usposobieniu,czyli Mario Suarez to nawet Levante,Aris i inne 'potegi' wjezdzaly w defensywe Rojiblancos jak w maslo :roll:

Sorki za OT Milanisci. Gratuluje zwyciestwa :spoko:
Jestem optymistą względem kolejnego weekendu - Roma gra dobrze, ale przy takiej grze w defensywie jestem w miarę spokojny o to, że na San Siro jednak wygramy.
Tylko,ze ASR zapewne nie cofnie sie tak gleboko i nie nastawi sie wylacznie na kontry. Nie jestem pewien czy az tak pozytywna ocena gry obronnej adekwatna jest do przeciwnika. O ile Meggiorini z Di Vaio zbyt duzej krzywdy zrobic Wam nie mogli to Mirko,Menez,Borriello,Totti & co. owszem. Co nie zmienia jednak faktu,ze dla mnie bedziecie zdecydowanym faworytem tego meczu.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2010, 16:01 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 gru 2010, 15:19

Pare slow ode mnie.

Wygralismy bez wiekszych problemow ale ciagle czekam az Milan Allegriego mnie zachwyci. Gramy troche jak Inter ostatnimi laty - wygrywamy tylko ze nie ma w tym magii. Powie ktos ze wazne sa zwyciestwa wazne jest zeby zdobyc w koncu mistrzostwo styl jest mniej istotny. Zgadzam sie z tym i dlatego ani slowa krytyki ode mnie. Sa trzy punkty na magie moge jeszcze poczekac.

Martwie sie troche o Allegriego. Chyba zachorowal tak dzisiaj zmiany robil. Powinni go przebadac w MilanLab to moze byc zapalenie opon mozgowych ;)

Pirlo. Ja to bym mu wymyslil nowa pozycje - kelner w pizzerni. Tam moglby sobie robic te swoje koleczka a skutecznosc podan mialby bliska 100%. Taki zarcik bo dzisiaj akurat na boisku nie byl kelnerem zagral poprawnie zaliczyl asyste :spoko:

Boateng. Jakos ciagle nie jestem do niego w pelni przekonany. Gra dobrze stara sie biega strzela asystuje mimo wszystko jakos nie moge przyzwyczaic sie do jego obecnosc w Milanie. Tak jakby nie pasowala mu ta koszulka. To na pewno moja wina a nie jego i czekam az mi przejdzie poniewaz lubie tego chlopaka i mam nadzieje ze bedzie w tych barwach biegal przez lata.

Abbiati. Dzisiaj wzor bramkarza. Pewny szalony byl wszedzie nawet na lewej obronie.

Teraz Roma i nawet nie bede pisal jak trzeba ten rok zakonczyc.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 gru 2010, 15:58

(L)oczkerson pisze:
Jako ofensywny pomocnik w dwóch meczach dwa gole i asysta. Owszem, z Brescią tylko gol i ogólnie słaby mecz, ale
Bo i do roli typowego ofensywnego pomocnika mu najbliżej.
Ja, podobnie jak Wilmore, widzę w nim docelowo dm-a.
Przemo1955 pisze:Dlaczego jest juz skończony. Mnie się wydaje, że on powoli powraca do swojej formy z lat świetnosci. Dowodzi o tym choćby pwołanie ostatnio do reprezentacji.
W świetnej formie to on był w zeszłym sezonie. Teraz nie gra i - znając go - zapewne traci pewność siebie i nabiera kilogramów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 gru 2010, 20:05

O ile Meggiorini z Di Vaio zbyt duzej krzywdy zrobic Wam nie mogli to Mirko,Menez,Borriello,Totti & co. owszem. Co nie zmienia jednak faktu,ze dla mnie bedziecie zdecydowanym faworytem tego meczu.
Ale też ta defensywa wyglądała dobrze nie tylko na tle Bolonii, ale też i Palermo czy Sampdorii, o wiele lepszych ekip.

Wypadł Zambrotta - dwa tygodnie. Gattuso - około 10 dni. W tej sytuacji klaruje nam się sytuacja na bokach obrony - zagrają na pewno od pierwszej minuty Abate i Antonini, i na środku pola - na pewno Ambrosini, Pirlo i Boateng. W tej sytuacji z przodu zobaczymy Seedorfa, bo przecież nie Ronaldinho. :roll: Dużo gorzej widzę przy takim obrocie spraw mecz z Romą, bo zabraknie bardzo cennego jednak Gattuso i pojawi się Seedorf. Antonini za Zambrottę to dla mnie wzmocnienie.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 928

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 14 gru 2010, 12:45

Pojawia się coraz więcej głosów, że Rino jednak będzie gotowy na Romę, co mnie niezmiernie cieszy, bo ryzyko oglądania Seedorfa w pierwszym składzie niezbyt mi się uśmiecha.
Także coraz więcej łączy Antka Cassano z Milanem, co tez by mnie mocno ucieszyło, gdyby faktycznie tak się stało. Z tego co wyczytałem, to Samprodoria ciągle ma jakieś zobowiązania względem Realu - nie wiem dokładnie o co chodzi - i także ten fakt, ma świadczyć na naszą korzyść, patrząc na znajomość Łysego z Perezem. Jeśli faktycznie w styczniu przyszedłby Cassano, to nie ma sensu trzymać Ronaldinho na ławie i płacić mu takie miliony za ogrzewanie ławki. Wydawało się, że bliżej sprowadzenia Cassano jest Juve (ze względu na Del Neriego i Marottę, oraz średnią jakość napastników Juve) czy Inter (poza Eto nie ma tam ostatnio nikogo potrafiącego strzelać bramki).

Jestem w 100% pewien, że ten transfer będzie bardzo korzystny dla Milanu i chciałbym, żeby faktycznie miał miejsce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 gru 2010, 12:53

Także coraz więcej łączy Antka Cassano z Milanem, co tez by mnie mocno ucieszyło, gdyby faktycznie tak się stało. Z tego co wyczytałem, to Samprodoria ciągle ma jakieś zobowiązania względem Realu
jeśli sprzedadzą Cassano, muszą zapłacić Realowi 5 mln €. Nie będą musieli jeśli by kontrakt został rozwiązany, ale ostatnio słyszałem jakieś głosy, że kontrakt nie zostanie rozwiązany a na Antka zostanie jedynie nałożona grzywna i jakieś zawieszenie. Więc za darmo chyba Cassano nie będzie do wzięcia i byście musieli go chyba kupić. Zresztą tak mi świta, że decyzja miała być podjęta wczoraj :think:
Juve (ze względu na Del Neriego i Marottę, oraz średnią jakość napastników Juve
cofniętego JUVE nie potrzebuje bo Quagliarella gra bardzo dobrze, a na ławie jest Del Piero. JUVE potrzebuje snajpera, nie Cassano.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 gru 2010, 12:58

Z tego co wyczytałem, to Samprodoria ciągle ma jakieś zobowiązania względem Realu - nie wiem dokładnie o co chodzi
5 milionów euro do zapłacenia. Czytałem te newsy dziś w pośpiechu na komórce w korku, więc jeśli dobrze zrozumiałem, to Sampdoria ma za kolejny transfer Cassano zapłacić jakąś część kwoty, ale co najmniej 5 milionów euro, i pewnie Perez nie popuści nawet, gdy Sampa odda go za darmo.
Wydawało się, że bliżej sprowadzenia Cassano jest Juve (ze względu na Del Neriego i Marottę, oraz średnią jakość napastników Juve) czy Inter (poza Eto nie ma tam ostatnio nikogo potrafiącego strzelać bramki).
Juventus nie - chyba właśnie ze względu na Marottę i Del Neriego - jest zainteresowany Cassano. Inter moim zdaniem był murowanym faworytem, bo oni mają tak naprawdę jednego klasowego napastnika, który świetnie by współgrał z Cassano, ale z drugiej strony transfer Antonio przerzuciłby Pandeva na pozycję numer 4 w ataku, co by się równało z jego odejściem chyba, więc może jednak wierzą w Macedończyka i Argentyńczyka jako partnerów Eto'o.
Po tym, jak mnie Loczkerson (chyba, na pewno któryś z turyńskich autorytetów) zapewnił, że facet na ofensywnym pomocniku jest w stanie grać bardzo dobrze, to tym mocniej trzymam kciuki za niego, bo mam go zaklasyfikowanego jako cofniętego napastnika w głowie. ;) Galliani odpuścił Pandeva, to teraz nie może odpuścić Włocha, zwłaszcza przy takich stosunkach z Perezem, jak wspominałeś.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 gru 2010, 13:11

drugiej strony transfer Antonio przerzuciłby Pandeva na pozycję numer 4 w ataku, co by się równało z jego odejściem chyba, więc może jednak wierzą w Macedończyka i Argentyńczyka jako partnerów Eto'o.
z Pandeva, żadna gwiazda by blokował transfer Cassano. Jego naturalnym środowiskiem powinna być ława i to nie w kategorii pierwszego zmiennika.
Po tym, jak mnie Loczkerson (chyba, na pewno któryś z turyńskich autorytetów) zapewnił, że facet na ofensywnym pomocniku jest w stanie grać bardzo dobrze, to tym mocniej trzymam kciuki za niego, bo mam go zaklasyfikowanego jako cofniętego napastnika w głowie.
Pewnie to pisałem przed sezonem gdy jeszcze myślałem, że będziecie grali 4-3-3 i do gry na lewym skrzydle Cassano pasuje wręcz fenomenalnie. Do gry jako środkowy ofensywny pomocnik gorzej (tak bym powiedział 7 na 10), ale nie znaczy, że nie pasuje. Najlepiej by mu było na cofniętym napastniku gdzie jest dla was zbędny, ale ostatecznie podobnie jak Kaka Antek to typowy trequartista, wiec dlaczego nie? Ja bym na miejscu Milanu szukał jednak typowego ofensywnego pomocnika, ale Cassano to dalej dobra opcja

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 gru 2010, 13:19

Inter ma problemy, które dotycza calej drużyny, ich gry, braku stylu i bezradnosci trenera. Dlatego rozpatrywanie takich pierdół dla kogo moze braknac miejsca, kosztem kogo gralby Cassano, jak widziałby ustawienie Benitez sa bezasadne gdy gramy taka padake i za chwile Benietza moze juz nie byc. To moze odstraszac Cassano, choc z drugie strony pewnie zdaje sobie sprawe, ze Inter dalej ma potencjal a finansowo nie straci. Jesli wspominacie swietne stosunki Gallianiego z Perezem to przypomnijcie sobie jak Real wynegocjował sobie Mourinho (a pewnie bedzie chcial jeszcze Maicona) i cichutko :P

To ze Galliani odpuscil Pandeva jest bzdura do kwadratu. To Inter sciagnal młodego Macedończyka i pierwszym wyborem Gorana był powrót do Interu. Inter chciał Pandeva, Pandev chcial do Interu, wiec Galliani mogł sobie co najwyzej budowac PR ze go odpuscił. Tak jak ja dzis odpuscilem sobie randki z Penelope Cruz i Eva Longoria na rzecz udania sie do biblioteki :rotfl: .

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 gru 2010, 14:03

Babel pisze:Tak jak ja dzis odpuscilem sobie randki z Penelope Cruz i Eva Longoria na rzecz udania sie do biblioteki :rotfl: .
Cieplo ubrales sie do tej biblioteki? Bo slyszalem ze minus trzynascie jest.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 gru 2010, 14:15

Dzieki za troske. U mnie jest -3 aczkolwiek i tak pizdzi.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 gru 2010, 14:25

Babel pisze:Dzieki za troske. U mnie jest -3 aczkolwiek i tak pizdzi.
To chyba mam zle dane aczkolwiek na sobote wieczor zapowiadaja nawet minus szesnascie.
Ps. Chca mnie wyslac do kosciola bo zjadlem oplatki ogladaja sport+ w niedziele :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 gru 2010, 18:09

Ciekawa statystyka:
Ibrahimović notował odpowiednią ilość asyst w lidze co sezon:
04/05 - jedna (35 meczów)
05/06 - jedna (35)
06/07 - pięć (27)
07/08 - trzynaście (26)
08/09 - osiem (35)
09/10 - dziewięć (29)
W pięciu sezonach zaliczył 28 asyst, co daje średnią lekko ponad 5 na sezon.
W 15 meczach ligi włoskiej natomiast zanotował tych asyst już osiem, i to wchodząc do nowego zespołu (pierwsze sezony w Juventusie i Interze miał w te liczby ubogie), który nie gra jakoś porywająco (Juventusowi w 04/05, jak i Interowi w 06/07 wygrywano mecze i nie trzeba się było wysilać specjalnie będąc ich piłkarzem, co sam Zlatan kiedyś już w odniesieniu do Juventusu stwierdził) w tych rozgrywkach. Jeśli utrzyma tę średnią, to powinien pobić swój rekord spokojnie koło 30 kolejki, a prawdopodobnie rozegra więcej meczów, dodatkowo wszystko wskazuje na to, że Milan będzie tylko mocniejszy, za czym powinien pójść niewielki wzrost indywidualnych osiągnięć (niewielki, bo rozłożą się na większą liczbę graczy, jeśli przyjdą naprawdę sensowne wzmocnienia z zapowiadanych, nie jakiś Floro Flores ;) ). Czytałem niedawno wypowiedź Sacchiego, który mówił o otwarciu Szweda na zespół, i trzeba mu to oddać, że gra inaczej, korzystniej dla drużyny, niż kiedyś. Więcej wniosków będzie można wyciągnąć po sezonie.

Niewątpliwie hitem dnia jest zapowiedź Tognacciniego, który stwierdził, że Pato i Silva wrócą 27 grudnia do treningów (w przypadku Thiago może się to nieznacznie opóźnić), więc na 6 stycznia obaj powinni być gotowi do gry choć z ławki.
Agent Sokratisa spotkał się z Braidą, więc pewnie rozważali kwestię transferu lub wypożyczenia - niepokojące jest to, że w tym newsie podano informację, że Milan posiada tylko połowę jego karty, a już nabrałem przekonania, że mamy jednak całość (faktycznie, przypominam sobie moje słowa z sierpnia, gdy mówiłem, że w razie eksplozji talentu Strassera czy Zigoniego może się okazać, że chłopak nas kosztował ponad 20 milionów euro). Mamy Bonerę, Yepesa, jest Onyewu i Albertazzi w głębokiej rezerwie, może faktycznie lepiej go oddać gdzieś do ligi włoskiej, żeby się ograł?
Gattuso może wrócić na Romę, to byłoby spore wzmocnienie. Pojawiło się jeszcze więcej plotek o transferze Cassano, kolejne negujące ten transfer (ale gdzieś chłopak musi trafić, a we Włoszech jest tylko Inter i Milan z chętnych chyba), więcej informacji o Coentrao, czyli coś tam działają Braida z Gallianim. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 gru 2010, 18:15

masz złe statystyki. Zlatan w drugim sezonie w JUVE był w ścisłej czołówce asystentów pod koniec sezonu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 gru 2010, 18:17

Dokładnie. Pamiętam, że w połowie sezonu 2005-2006 był na pierwszym miejscu wśród asystujących. Później pewnie było z tym gorzej, ale i tak na pewno to nie była 1 asysta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”