FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 958

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 sie 2009, 22:11

Mentor pisze: Drobne?

Problemy były poważne. Na szczęście Toure okazał się jeszcze większym kozakiem niżby można przypuszczać i świetnie wywiązał się z roli środkowego obrońcy. Udało się wyjść bez szwanku, ale nie oznacza to, że możemy sobie pozwolić na ponowne doprowadzenie do takiej sytuacji. Musieliśmy wtedy dość mocno przemeblować dwie linie (obronę i pomoc). Należy zrobić wszystko, aby zabezpieczyć się na przyszłość przed tego typu problemami.
Chodzi mi głównie o to, że kompletnie nie zaufano Caceresowi. Wtedy Toure mógłby spokojnie grać na DMie i by wszystko było dobrze. Nie wiem skąd ta awersja do Urugwajczyka bo jest to zawodnik przyzwoity, tym bardziej że wykładając na niego 16 mln. chyba wiadomo było na co go stać ? Wiem, że liczy się u was umiejętność wyprowadzania piłki, ale był wtedy Pique więc ten aspekt chyba odpada.

Swoją drogą sprowadzenie zmiennika dla Alvesa nie byłoby lepszym rozwiązaniem ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2009, 22:26

Tyle tylko, że my nie wiem czemu nie zaufano Caceresowi. Skoro trener wolał zrobić przemeblowanie aniżeli zaufać jemu to znaczy, że miał ku temu powody nie uważasz? Przecież Guardiola nie rezygnował z usług Urugwajczyka dlatego, że miał taki kaprys. Tobie łatwo jest napisać 'powinien wystawić Caceresa w finale Ligi Mistrzów i wszystko byłoby dobrze', ale w rzeczywistości to tak nie działa.
Sammyy pisze:Swoją drogą sprowadzenie zmiennika dla Alvesa nie byłoby lepszym rozwiązaniem ?
Chyba łatwiej sprowadzić dobrego, środkowego obrońcę niż dobrego, ofensywnie usposobionego, prawego obrońcę. Nie mniej jednak możesz się podzielić typami na zmienników dla Daniego. Zwłaszcza, że Puyol na prawej radzi sobie bardzo dobrze a jeśli chodzi o wyprowadzanie piłki to jednak ustępuje wyraźnie zarówno Pique jak i Marquezowi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 sie 2009, 23:15

Mentor pisze:Tyle tylko, że my nie wiem czemu nie zaufano Caceresowi. Skoro trener wolał zrobić przemeblowanie aniżeli zaufać jemu to znaczy, że miał ku temu powody nie uważasz? Przecież Guardiola nie rezygnował z usług Urugwajczyka dlatego, że miał taki kaprys. Tobie łatwo jest napisać 'powinien wystawić Caceresa w finale Ligi Mistrzów i wszystko byłoby dobrze', ale w rzeczywistości to tak nie działa.
No właśnie do prasy nic się nie przedarło dlatego możemy sobie gdybać (a w sumie raczej ja sam sobie :P). Dziwi mnie po prostu to, że wydano na niego sporą sumę, a on nawet nie miał większej możliwości zaprezentować swoich umiejętności. Nawet gdy w lidze było pozamiatane Pep nie dał mu zagrać na środku defensywy.

Natomiast nie do końca chodzi mi o to, że 'powinien go wystawić w finale LM'. Wiadomo, że to był najważniejszy mecz sezonu, ale jednak w takiej lidze mógł tych minut więcej załapać, czy to pod koniec sezonu czy też jako zmiennik na lewej jak gra w reprezentacji.
Mentor pisze:Chyba łatwiej sprowadzić dobrego, środkowego obrońcę niż dobrego, ofensywnie usposobionego, prawego obrońcę. Nie mniej jednak możesz się podzielić typami na zmienników dla Daniego. Zwłaszcza, że Puyol na prawej radzi sobie bardzo dobrze a jeśli chodzi o wyprowadzanie piłki to jednak ustępuje wyraźnie zarówno Pique jak i Marquezowi.
W poprzednim sezonie w środku graliście 3 zawodnikami. Obstawiam, że ten co przejdzie nałapie więcej minut od Caceresa, ale zapewne nie dużo więcej (no chyba, że któryś inny by wypadł na długo). Wydawanie więc 30 mln na Ukraińca bądź Bruno Alvesa (takie plotki też były) chyba byłoby jednak lekko idiotycznym wyjściem w takiej sytuacji.

Co do zmiennika Alvesa to wiadomo, że piłkarza o podobnej charakterystyce praktycznie się nie znajdzie, ale kogoś kto mógłby grać na dobrym poziomie u was myślę, że kilku by było. Ot np. taki Jesus Gamez rozegrał bardzo dobry sezon, a i nie narzekałby na siedzenie na ławce przez większość sezonu. Miguel z Valencii też jest do wyjęcia za niską sumę (5-7 mln.). Zmiana otoczenia pewnie pomogłaby mu odbudować dawną formę. U nas już gra bez motywacji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2009, 23:30

Sammyy pisze:Dziwi mnie po prostu to, że wydano na niego sporą sumę, a on nawet nie miał większej możliwości zaprezentować swoich umiejętności.
Pieniądze nie mają w tym momencie znaczenia. Przecież ilość rozegranych minut nie powinna być uzależniona od wydanej na piłkarza kwoty tylko od umiejętności i postawy na treningach. Kiedy grał to prezentował się różnie. Bardzo dobre zagrania (głównie wślizgi) przeplatał z niepewnymi interwencjami. Sprawiał wrażenie bardzo chaotycznego. Mam nadzieję, że w Juve pogra więcej i lepiej a potem wróci do Barcelony.
Sammyy pisze:Natomiast nie do końca chodzi mi o to, że 'powinien go wystawić w finale LM'.
No to o co chodzi? Przecież właśnie wtedy mieliśmy te problemy kadrowe. Wydawało mi się, że dyskutowaliśmy o okresie 'drobnych' (Twoim zdaniem) problemów z defensywą.
Sammyy pisze:W poprzednim sezonie w środku graliście 3 zawodnikami.
W pomocy znaczy się? No jacha.
Sammyy pisze:Obstawiam, że ten co przejdzie nałapie więcej minut od Caceresa, ale zapewne nie dużo więcej (no chyba, że któryś inny by wypadł na długo).
Pewnie tak będzie. W sumie trudno powiedzieć ile sobie pogra Henrique, ale pewnie więcej niż Caceres.
Sammyy pisze:Wydawanie więc 30 mln na Ukraińca bądź Bruno Alvesa (takie plotki też były) chyba byłoby jednak lekko idiotycznym wyjściem w takiej sytuacji.
Nie wydamy 30 mln na Ukraińca, Bruno Alvesa ani żadnego innego obrońcę :roll:

Miguel kiedyś mi się podobał, ale coś dziwnego się z nim stało.

Jak dla mnie nie ma zbyt wielu dobrych kandydatów na zmiennika dla Alvesa. Wszyscy raczej przegrywają w konfrontacji z Puyolem. W meczach o pietruszkę czy też pucharowych pojedynkach z półamatorami może zagrać nawet nieszczęsny Sanchez.

Przyznam, że ja też nie jestem zwolennikiem sprowadzania obrońcy za spore pieniądze (>15 mln). Zdecydowanie bardziej wolałbym ujrzeć nowego pomocnika a przede wszystkim jakiegoś zmiennika dla Leo.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 sie 2009, 0:18

Mentor pisze:Pieniądze nie mają w tym momencie znaczenia. Przecież ilość rozegranych minut nie powinna być uzależniona od wydanej na piłkarza kwoty tylko od umiejętności i postawy na treningach.
Skoro kosztował 16 mln. to można się było spodziewać, że pewien dobry poziom reprezentuje. Tymczasem okazuje się, że albo był za słaby i wydano tę sumę niezbyt rozsądnie, albo po prostu trener na niego nie stawiał z jakiegoś innego powodu.
Mentor pisze:No to o co chodzi? Przecież właśnie wtedy mieliśmy te problemy kadrowe. Wydawało mi się, że dyskutowaliśmy o okresie 'drobnych' (Twoim zdaniem) problemów z defensywą.
Tak, to był okres czasu, a nie jeden mecz, natomiast w lidze wtedy także on nie grał i nie dostał szans.
Mentor pisze: W pomocy znaczy się? No jacha.
Źle się wyraziłem. Chodziło mi o środek obrony gdzie przez cały niemal sezon graliście 3 zawodnikami (na zmianę Puyolem, Pique i Marquezem).
Mentor pisze:Pewnie tak będzie. W sumie trudno powiedzieć ile sobie pogra Henrique, ale pewnie więcej niż Caceres.
Zakładając, że ktoś na środek obrony przyjdzie to imo Henrique odejdzie. Jakoś nie chce mi się wierzyć byście z 5 piłkarzami na tę pozycję zostali.
Mentor pisze:Nie wydamy 30 mln na Ukraińca, Bruno Alvesa ani żadnego innego obrońcę :roll:
Kto to tam wie. Dajecie ponoć 22 mln. za obrońcę Szachtara co jest sumą jak dla mnie dużo za dużą jak na jego umiejętności póki co. Ciekaw jestem jak by to wyglądało gdyby do tego transferu doszło. Byłby obrońcą nr 4 w kolejności ? Trochę sporo jak na rezerwowego.
Mentor pisze:Miguel kiedyś mi się podobał, ale coś dziwnego się z nim stało.
Nie tyle stało co jemu się nie chce grać z nietoperzem na piersi. Gra by grać, ale ani się nie stara ani mu się nie chce. Zagmatwane to. Umiejętności ma jednak spore, jest doświadczony, zmiana otoczenia powinna mu pomóc. U nas np. teraz będzie tylko rezerwowym, sprowadzone Bruno który jest od niego słabszy pod względem umiejętności, ale nadrabia zaangażowaniem i ambicjami.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2009, 1:01

Sammyy pisze:Skoro kosztował 16 mln. to można się było spodziewać, że pewien dobry poziom reprezentuje.
Od samego początku była mowa o tym, że to inwestycja na przyszłość a nie zawodnik na teraz. Co nie zmienia faktu, że cena była wysoka a co za tym idzie również oczekiwania. Póki co nie sprostał, ale powtórzę raz jeszcze. Cena nie może wpływać na ilość minut spędzonych na murawie. To oczywiste i nie ma tutaj z czym polemizować.
Sammyy pisze:Źle się wyraziłem. Chodziło mi o środek obrony gdzie przez cały niemal sezon graliście 3 zawodnikami (na zmianę Puyolem, Pique i Marquezem).
Rzeczywiście tak było. Caceres grał bardzo mało nawet kiedy były ku temu dobre okazje. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że trener musiał mieć jakieś poważne powody, aby na niego nie stawiać.
Sammyy pisze:Zakładając, że ktoś na środek obrony przyjdzie to imo Henrique odejdzie.
Kiedy odejdzie? Teraz? Na pewno nie odejdzie ani w tym okienku ani w zimie. Guardiola chciał szerszy skład a nie węższy.
Sammyy pisze:Kto to tam wie. Dajecie ponoć 22 mln
Różnica między 22 mln a 30 mln jest naprawdę duża. Zwłaszcza, że to była nasza ostateczna (najwyższa oferta). Dodatkowo zawodnik ten podobno imponuje Guardioli i był jego faworytem więc pewnie skłonni byliśmy zapłacić nieco więcej, aby go sprowadzić.

Tak czy inaczej powtórzę raz jeszcze, że ja również nie jestem zwolennikiem sprowadzania kolejnego obrońcy za duże pieniądze. Nie wytłumaczę Ci sensu takiego działania bo tego sensu za bardzo nie dostrzegam. Jak dla mnie tym dodatkowym obrońcą może być nawet Muniesa pod warunkiem, że od czasu do czasu dostanie szanse gry. Siedząc bez przerwy na ławce raczej nie będzie należycie przygotowany do zastąpienia kogokolwiek w sytuacji awaryjnej. Tyle tylko, że Muniesa jest z rocznika '92 a więc jest baaardzo młody. Być może jednak za młody i dlatego chcemy jednak kogoś sprowadzić. Zwłaszcza, że Milito prawie na pewno nie wróci do gry.

[EDIT]

Tak sobie jeszcze pomyślałem, że być może pod nieobecność Keity i Toure nastąpi przesunięcie do przodu (na pozycję DM-a) Pique albo Marqueza. Wtedy zwolni się dodatkowe miejsce na środku obrony. To możliwe bo transfer Polusena jest jednak wykluczony a Benitez nie puści Mascherano bo odchodzi Xabi Alonso.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 sie 2009, 18:53

no nie moge goal.com podaje , że interesujemy sie Evansem , za którego Pep ma dać fergusonowi 14 mln ojro.
http://goal.com/en/news/9/england/2009/ ... onny-evans

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 sie 2009, 19:10

Chciałbym zobaczyć minę tumana jakby to doszło do skutku :lol2:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 sie 2009, 19:24

Obok transferu Fabregasa za 30 mln to jej drugi news dnia :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 20:11

brylancik pisze:Chciałbym zobaczyć minę tumana jakby to doszło do skutku :lol2:
:lol: Pewnie od razu zmieniłby zdanie o nim o 180 stopni.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2009, 20:16

Sport sobie dzisiaj wymyślil 3 zawodników, ktorzy moga przyjść do Barcy po zakonczeniu negocjacji z Szachtarem. Kompany, Evans, Miranda. Wszystkie tak samo prawdziwe, za ho ho. Goal poszedł dalej i juz wie za ile. Spokojnie mogli napisać o Crisie, Luisao czy Woodym. Prawda podobna.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sie 2009, 23:13

brylancik pisze:Chciałbym zobaczyć minę tumana jakby to doszło do skutku :lol2:
zapewniam cie ze nie chcialbys mnie zobaczyc po tym co napisales bo bys spotkania nie przezyl

ps - wy naprawde wierzycie w takie bzdury? ze barcelona kupilaby kogos tak slabego majac u siebie zdolniejsza mlodziez? litosci hala dzieci

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2009, 23:38

A ten nie dość, że na żartach się nie zna (choć kto by nie chciał zobaczyć jego miny!) to jeszcze znowu grozi swoimi potężnymi mięśniami przez internet. :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 sie 2009, 23:44

Kuman chyba pomylił fora. Myślę, że tutaj byłby z niego większy pożytek --> http://www.sfd.pl/

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 sie 2009, 23:46

Przez internet to i ja mogę grozić mięśniami :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”