AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 959

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 gru 2010, 18:02

Jedni przyznają Scudetto w grudniu, a drudzy inne trofeum przed rozegraniem meczu. Dla mnie jest to ten sam rodzaj głupoty.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 gru 2010, 18:07

Zrozumienie przewrotnosci i pewnej szyderczej konwencji w moim wpisie Cie przerasta. Jak nie pierwsza rzecz na forum. Trudno, kazdy w zyciu meczy sie takim rodzajem głupoty jaki posiada.

:beer:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2010, 18:12

Zrozumienie przewrotnosci i pewnej szyderczej konwencji w moim wpisie Cie przerasta. Jak nie pierwsza rzecz na forum. Trudno, kazdy w zyciu meczy sie takim rodzajem głupoty jaki posiada.
Nie powinieneś się z niego śmiać, bo tak samo jak niego, Ciebie też przerosło zrozumienie mojego postu - ja nigdzie Milanowi nie przyznałem mistrzostwa w grudniu, tylko stwierdziłem, że na grudzień mają większe szanse wygrania czegokolwiek (zapomniałem o KMŚ, od zawsze traktuję je na poziomie Trofeo Tim) w tym sezonie od Interu. Tak samo większe szanse moim zdaniem od Interu na tytuł w tym sezonie ma rzetelny i mało błyskotliwy Juventus, który jednak zbiera te punkty o wiele lepiej na razie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 gru 2010, 18:13

Grajac nominalnie trzema defensywnymi pomocnikami spokojnie mozecie wystawiac Fantantonio na pozycji trequartisty za plecami Robsona i Ibry. Tylko Prince'a troche szkoda,bo gra w tym sezonie calkiem niezle,a Antek zapewne wlasnie jego wygryzlby ze skladu.
Dobra dobra pozostaje taka, że Milan nie będzie musiał płacić za niego 15 czy 20 jak by to było przed aferą, a myślę jakieś 5-10.
Za takiego zawodnika to i tak prawie darmo :wink:
Może Milan potrzebuje by na w ataku nie artyzmu a rzemieślnika?
No przeciez mieli :lol: Jeden strzela teraz dla Schalke,a drugi dla ASR :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2010, 18:20

Grajac nominalnie trzema defensywnymi pomocnikami spokojnie mozecie wystawiac Fantantonio na pozycji trequartisty za plecami Robsona i Ibry. Tylko Prince'a troche szkoda,bo gra w tym sezonie calkiem niezle,a Antek zapewne wlasnie jego wygryzlby ze skladu.
Skąd, Boateng przeszedłby na środek pola obok Ambrosiniego i kogoś jeszcze. Wtedy będzie szkoda albo Gattuso, albo Pirlo, albo Flaminiego, każdego z nich na dzień dzisiejszy Prince wygryza ze składu.
Jeden strzela teraz dla Schalke,a drugi dla ASR
Nie porównuj rzemieślnika do słabizny. :wink: Gdybym miał do wyboru opcję powrotu Holendra, to wolałbym zobaczyć, co wyrośnie z Zigoniego, Paloschiego czy Beretty. ;)
Ganz znów strzela dla primavery, facet jest niebywale młody, a już jest najlepszym piłkarzem zespołu w tym sezonie. Ciekawe, co z niego wyrośnie i czy dostanie w lecie szansę w sparingach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 gru 2010, 18:28

Ganz znów strzela dla primavery, facet jest niebywale młody, a już jest najlepszym piłkarzem zespołu w tym sezonie. Ciekawe, co z niego wyrośnie i czy dostanie w lecie szansę w sparingach.
Rodzina Maurizio :?:
Nie porównuj rzemieślnika do słabizny.
Jak dla mnie Borriello to jeden z najlepszych rzemieslnikow w Serie A.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2010, 18:32

Rodzina Maurizio :?:
Wspominany Simone Andrea jest jego synem. ;)
Jak dla mnie Borriello to jeden z najlepszych rzemieslnikow w Serie A.
Tak jest, tylko brak mu było charakteru, żeby pogodzić się z numerem dwa w Milanie, choć przecież trochę by grał. Niby rozumiem jego motywację, bo przy takich napastnikach Interu i Juventusu mógł się spokojnie spodziewać, że w Romie będzie należał do czołówki ligi, ale jednak od piłkarzy związanych z Milanem od lat oczekuję czegoś więcej. ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 gru 2010, 22:56

Wilmore pisze:Tak jest, tylko brak mu było charakteru, żeby pogodzić się z numerem dwa w Milanie, choć przecież trochę by grał. Niby rozumiem jego motywację, bo przy takich napastnikach Interu i Juventusu mógł się spokojnie spodziewać, że w Romie będzie należał do czołówki ligi, ale jednak od piłkarzy związanych z Milanem od lat oczekuję czegoś więcej.
Ja bym to raczej powiedział, że miał większe ambicję tj. chciał grać bo czuł, że stać go na grę w pierwszej jedenastce - niekoniecznie w Milanie, ale w Romie się spełnia, jest ważnym graczem i strzela bramki.Co prawda Roma nie ma aż takich szans jak ACM w walce o Scudetto, ale również grają w LM gdzie również gra.Ja mu życzę powodzenia bo cenię go jako zawodnika i podoba mi się jego styl gry.

Francefootball podał, że przedłużono umowę z Pippo o sezon i Gallani liczy, że wróci do pełni sprawności.Lojalna postawa i oby tak było.

Dalej, kolejna sprawa to odniesienie się Costacurty do sprawy Maldiniego i Gourcuffa.Ex- Milanista ma w miarę podobne zdanie do Maldiniego i twierdzi, że cała zaistniała sytuacja jest błędem Francuza zarzucając mu, że nie poczuł ducha Milanu, nie miał zbyt ochoty na otworzenie się i kiedy przychodził do Milanu to była dla niego zabawa, a nie o to chodziło.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 gru 2010, 22:59

Ja bym to raczej powiedział, że miał większe ambicję tj. chciał grać bo czuł, że stać go na grę w pierwszej jedenastce - niekoniecznie w Milanie, ale w Romie się spełnia, jest ważnym graczem i strzela bramki.
Wiem to, dlatego napisałem, że niby rozumiem jego motywację. Uważam jednak, że przy takiej różnicy umiejętności, jak między nim a Zlatanem, i w momencie, gdy w Milanie powstaje naprawdę ciekawy kolektyw, to Borriello powinien był położyć uszy po sobie i walczyć o miejsce w składzie z ławki. Odbierałem go nie jak Oliveirę czy nawet Gilardino, czyli zwykłych najemników, ale jednak człowieka, który w tym klubie spędził wiele lat i któremu zespół bardzo wiele dał, liczyłem więc, że zostanie, bo by się nam niesamowicie przydał. Wiem teraz, tak samo jak Marco pod koniec sierpnia, że facet przychodząc do Romy, Juventusu czy innego klubu miałby pewien pierwszy plac, po prostu oczekiwałem od tego typu piłkarzy, jak on, czy Antonini na przykład, czyli jednak Milanistów, a nie najemników, stawiania wyżej przywiązania do klubu, niż własnej kariery. :wink:

Gdyby nie jego przeszłość w Mediolanie, to słowa żalu bym pod jego adresem nie powiedział, a tak mnie jednak zawiódł. Mam nadzieję, że za parę tygodni będę się cieszył nowym napastnikiem w Milanie i nie będzie już cienia żalu po odejściu Marco. :wink:
Secondo quanto riportato da SkySport24, l'agente di Cassano avrebbe trovato un accordo economico e sulla durata del contratto con i rossoneri. Il contratto dovrebbe essere fino al 2014, e non ci sarà nessun prestito, ma fin da subito una cessione a titolo definitivo. Infatti Garrone, nella cena tenutesi questa sera, ha dato il via libera per trattare con Cassano. Quindi Cassano è libero di prendere accordi con il Milan. Ci sarebbe l'ostacolo Real Madrid, al quale la Samp deve dare ancora dei soldi per l'acquisto del giocatore bares ma gli ottimi rapporti tra Real Madrid e Milan aiuteranno la buona riuscita dell'operazione. Della vicenda se ne parlerà questa sera a Speciale Calciomercato in onda dalle 23 su Sportitalia. Interverrà in diretta anche l'avvocato Bozzo, agente dell'ormai ex fantasista della Sampdoria.
Ale nie o takiego napastnika mi chodziło. ;)
Jak donosi SkySport24, agent Cassano porozumiał się w sprawach kontraktowych z Milanem. Kontrakt będzie trwał do 2014 roku, piłkarz zostanie do Milanu sprzedany definitywnie, Garrone wyraził zgodę na sprzedaż Antonio, Real nie ma nic przeciwko, pozytywne wiadomości. Może jeszcze by tak podpisać od stycznia kontrakt z Matrim albo wykupić Paloschiego? ;)
Przyjście Cassano blokuje w moim odczuciu transfer kogokolwiek na pozycję ofensywnego pomocnika, Seedorf pewnie dogra do końca kontraktu. Podejrzewam, że na tej pozycji częściej będzie grywał Boateng, bo coś się podejrzanie ten eksperyment spodobał Allegriemu, a w lipcu sprowadzimy kogoś na środek pola jeszcze, bo Rino i Ambro wiecznie grać nie będą na tej pozycji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 gru 2010, 23:42

Za ile Antek do Was przechodzi ? Czy jego transfer oznacza,ze rezygnujecie ze wspomnianego pare tygodni wczesniej Lameli ?

Jezeli slowa Wilmore'a okaza sie prorocze i Prince zostanie na pozycji AMC to Robson juz moze zaczac sie bac :smile2:
Wspominany Simone Andrea jest jego synem.
To ma u mnie ogromnego plusa juz na starcie :wink: Mam cholerny sentyment do jego ojca.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 gru 2010, 9:10

Jezeli slowa Wilmore'a okaza sie prorocze i Prince zostanie na pozycji AMC to Robson juz moze zaczac sie bac :smile2:
Dlaczego?? Robinho jest teraz pewniakiem i ktoś kto chcę go wywalić z pierwszej jedenastki musi się dobrze napracować. Brazylijczyk strzela bramki, próbuje ciekawych rozwiązań w ofensywie i co najważniejsze udziela się znacząco w defensywie i to się podoba Allegriemu.

Jeżeli przyjdzie Cassano to widzę to tak. Antek będzie grał jako ofensywny pomocnik, oczywiście na początku jako zmiennik. W razie potrzeby będzie też zmieniał Robinho. Po swoim powrocie Pato będzie na początku zmiennikiem Zlatana(w reprezentacji gra jako 9) i walczył o miejsce z Robinho.

Dla Boatenga minut też nie zabraknie. Będzie grał jako ofensywny pomocnik lub jako środkowy. Wydaję mi się, że na dalszy plan zejdzie Seedorf.

Tiziano Crudeli w wywiadzie powiedział również, że jest duże prawdopodobieństwo przyjścia również defensora w tym mercato. Wg niego to obrońca był priorytetem dla Łysego. Smaczku dodaje fakt, że od wczoraj można poczytać na różnych portalach informację, że Milan dogadał się z PSG w sprawie transferu Sakho za 8 baniek.

A Galliani za to powiedział, że nie patrzą tylko w stronę Antka ale również co się dzieję za oceanem(pewnie chodzi o Amerykę Płd) i na Wyspach Brytyjskich.

Coś czuję, że możemy się mile zaskoczyć tej zimy, oby tylko losowanie było łaskawe dla nas.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 gru 2010, 10:27

Po swoim powrocie Pato będzie na początku zmiennikiem Zlatana(w reprezentacji gra jako 9)
w reprezentacji Brazylii to ostatnio Neymar grał na szpicy mimo tego, że chłopak jest tak wątły, że mój 86-letni dziadek by go przewrócił. Pato to cofnięty napastnik i tyle...
wczoraj można poczytać na różnych portalach informację, że Milan dogadał się z PSG w sprawie transferu Sakho za 8 baniek.
Jeśli to prawda, to wreszcie się dowiemy co ten dzieciak naprawdę potrafi.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 gru 2010, 10:47

Obrazek

Gazzetta juz wie. Jezeli chca go kupic prosze bardzo aczkolwiek nie jestem wielkim milosnikiem talentu Cassano. Robi nam sie z Milanu taki pilkarski poprawczak. Jeszcze Balotelliego brakuje. Oni wszyscy tacy niepokorni a ja bym chcial przynajmniej jednego amoralnego. Szkoda ze Rooney nie do wyrwania.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 gru 2010, 11:45

Tak mnie jakoś wzięło na wspominki o Jaapie Stamie.
Jakże bym chciał, że "taki" obrońca zawitał do Milanu. Stam przy całej swojej "wielkości" miał był niesamowicie szybki, fantastyczne przyśpieszenie, warunki fizyczne sprawiały, że był jak "skała" i do tego jego zaangażowanie i walka o każdy centymetr boiska. Para stoperów Stam - Nesta to była w tym czasie najlepsza para defensorów na świecie.
Jakich obecnie obrońców można porównać z Jaapem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 gru 2010, 12:30

Smaczku dodaje fakt, że od wczoraj można poczytać na różnych portalach informację, że Milan dogadał się z PSG w sprawie transferu Sakho za 8 baniek.
Skąd takie informacje?
Pato to cofnięty napastnik i tyle...
Ostatnio mocno urósł, zaczął wygrywać główki, więc raczej nie tylko tam może grać, i dobrze. Może na środek ataku dołączy do zespołu taki Matri w lecie jako czwarty do brydża, czy ktoś pokroju Paloschiego i będzie super, bo jednak z samym Zlatanem na szpicy grać nie możemy długo. ;)

Wylosowaliśmy Tottenham w kolejnej rundzie LM i jestem umiarkowanie zadowolony - po Ukraińcach i Schalke była to kolejna ekipa, na którą liczyłem w losowaniu, pomimo Bale'a na skrzydle. ;) Będzie z nimi bardzo ciężko wygrać, ale na pewno mamy szansę, w przeciwieństwie do roku poprzedniego. Mogło być w losowaniu zdecydowanie gorzej, a tak mamy rywala, na którego sprężając się powinien wystarczyć obecny skład.

Cassano ma kosztować Milan łącznie gdzieś w okolicach 5-6 milionów euro, choć rozliczenia w trójkącie Milan-Real-Sampdoria mnie trochę mylą. Jeśli taki zakup się zamknie w tych okolicach + kontrakt 3 miliony rocznie, to będę bardzo zadowolony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”