AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 97

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 kwie 2006, 14:37

Łukasz[ACM] pisze:Bagg Ty już lepiej schowaj ogonek i siedź cicho

:? Naprawdę myślisz, że jeśli Juventus ma małe szanse na awans to oznacza, że nie mogę się napinać w tematach innych zespołów?

Dobra, Milan zagrał mecz w sumie dośc przeciętny. Nie było jakoś tragicznie, ale przyzwyczaił do czego innego. Jak już pisałem, wiedziałem kto awansuje i po raz kolejny miałem rację. Lyon miał przewagę optyczną, ale w samych sytuacjach bramkowych to chyba Milan przeważał. Biorąc pod uwagę dwumecz to można dyskutować kto był lepszy, ale to Milan strzelił więcej bramek i zasłużenie gra dalej :) Chciałbym zwrócić uwagę jak dobrze w ataku gra Serginho i, że to głównie on i Seedorf przeprowadzali ataki w Milanie. Kaka'...słabo, jeśli gra przeciwko takiemu Diarra czy Vieira to Kaka' traci połowę swojej wartości i gra słabo moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 05 kwie 2006, 15:05

Kaka'...słabo, jeśli gra przeciwko takiemu Diarra czy Vieira to Kaka' traci połowę swojej wartości i gra słabo moim zdaniem.
Też to zauważyłem. Kaka wczoraj nie istniał i była to zasługa silnego środka pola Lyonu. Jeśli Milan gra z drużyną która stawia na defensywnych pomocników to Kaka ma bardzo duże problemy, a jak Milan gra z drużyną która stawia na ofensywnych to Kaka potrafi zagrać świetnie.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 05 kwie 2006, 15:07

Mam małe pytanko do Milanistów. O co wczoraj chodziło z tym Pepe w telewizji. Na Inzaghiego nie mówi się czasami Pippo?

Gratuluję, szczerze, bo mialem was na kuponie. Ale byłem głupi, ze nie postawiłem 10 zł na dokładny wynik Milanu i Villarrealu bo bym zgarnoł 1000zł. Mam nadzieje ze dzis będzie za nami :P Powtórka z OT? :twisted:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 05 kwie 2006, 15:26

Noty za mecz wczorajszy:
La Gazzetta dello Sport: Dida 5; Stam 6 (24' Costacurta 6), Nesta 5.5, Kaladze 6, Serginho 6; Gattuso 5.5 (78' Maldini 6), Pirlo 5.5 (71' Ambrosini 6), Seedorf 6; Kaká 5.5; Shevchenko 8, Inzaghi 9. Trener: Ancelotti 6.5.

Il Corriere dello Sport: Dida 5; Stam 6 (24' Costacurta 6.5), Nesta 7, Kaladze 7.5, Serginho 7; Gattuso 7 (78' Maldini 6.5), Pirlo 5 (71' Ambrosini 6.5), Seedorf 7; Kaká 6; Shevchenko 7, Inzaghi 8.5. Trener: Ancelotti 7.5.

Tuttosport: Dida 5.5; Stam nk (24' Costacurta 6), Nesta 7, Kaladze 7, Serginho 6.5; Gattuso 7.5 (78' Maldini 6), Pirlo 5 (71' Ambrosini 6.5), Seedorf 6.5; Kaká 5.5; Shevchenko 7.5, Inzaghi 8. Trener: Ancelotti 7.5.

Il Corriere della Sera: Dida 5; Stam nk (24' Costacurta 6.5), Nesta 6.5, Kaladze 6.5, Serginho 6; Gattuso 7 (78' Maldini nk), Pirlo 5 (71' Ambrosini nk), Seedorf 6.5; Kaká 6; Shevchenko 7, Inzaghi 7. Trener: Ancelotti 6.

La Repubblica: Dida 5.5; Stam nk (24' Costacurta 6), Nesta 7, Kaladze 6.5, Serginho 6; Gattuso 6.5 (78' Maldini 6), Pirlo 6 (71' Ambrosini 6), Seedorf 6.5; Kaká 5.5; Shevchenko 7.5, Inzaghi 8.

Il Giornale: Dida 5; Stam 5 (24' Costacurta 6), Nesta 6.5, Kaladze 6, Serginho 6.5; Gattuso 6.5 (78' Maldini nk), Pirlo 5 (71' Ambrosini 6), Seedorf 6.5; Kaká 5.5; Shevchenko 7, Inzaghi 7.5. Trener: Ancelotti 6.5.

Podkresliłem ciekawa informacje jezeli Ambro wchodzi na ostatnie 20 minut i dostaje wieksza ocene od gazet anizeli Pirlo ktory grał od poczatku to doskonale opkazuje nam w jakiej formie jest Andrea (beznadziejnej)
Gazzetta wysoko oceniła naszych napastnikow a nota Pippo :shock:
Carlo dostał takze wsoka ocene musze powiedziec ze naprawde zaskoczył tymi zmianami na poczatku dziwne były dla mnie jego decyzje ale teraz mozna napisac ze wykazał sie geniuszem taktycznym :P

Co do Pepe to nie wiem o co im chodziło bo ogladałem relacje na Polsacie Sport :P ale na Inzaghiego mowi sie Pippo a własciwie SuperPippo 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 kwie 2006, 16:15

Bagg mi by było głupio napinać się gdy wiem że Milan ma złą sytuacje ;) Zgadzam się że słabo zagrał Kaka, może nie tyle słabo co na nic mu nie pozwolili i to było widać w grze Milanu - zero środka nasze ataki opierały sie na 40 metrowych piłkach i atakami prawym skrzydłem ale pisałem już o tym. Awansoliśmy dalej i jest tak jak piszesz że może optycznie nie graliśmy lepiej ale zagrożenia stworzyliśmy więcej i słusznie awansowaliśmy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 kwie 2006, 17:53

Uwazam ze kazdy kibic Milanu powinien dzisiaj kibicowac Barcelonie aby awansowala.
Nie chodzi nawet o to ze Benfike nasi pilkarze moga zlekcewazyc bo jesli przejdzie ona Barce to lekcewazyc jej nie mozna chocby nawet wszyscy pisali o farcie i cudzie na Camp Nou.
Przeczytalem ze w Milanello po prostu pragna tego meczu.Uwazaja ze bedzie to najwspanialszy spektakl we wspolczesnej pilce.Poszli nawet o krok dalej i stwierdzili ze dla nich celem nie jest final tylko wlasnie starcie z Barcelona.
Wiem brzmi idiotycznie niestety nie napisali kto konkretnie tak powiedzial wiec moze jest to nieprawda.
Jakby nie bylo mecze z Barca dostarcza nam niezapomnianych wrazen (oby takich jak te sprzed 12 lat).Starcie dwoch pilkarskich poteg.Barca co prawda pod wzgledem sukcesow w u europejskich pucharach wypada marnie a jedno zwyciestwo w Lidze Mistrzow stawia ich na rowni z takimi zespolami jak Steaua Bukareszt czy Feyenoord.Zespol troche wykreowany przez telewizje i sztuczki Ronaldinho co nie zmienia faktu ze obecnie strasznie silny.
Mecze z nimi to zawsze wielka frajda dla kibicow i mam nadzieje ze juz w tym miesiacu zobaczymy dwa pojedynki miedzy Milanem a Barcelona.

Wiec trzymajmy kciuki za Barcelone.Jesli jest naprawde godna polfinalu LM to dzisiaj sobie poradzi.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 05 kwie 2006, 19:13

Masz rację Chłopaczek trzymamy kciuki za Barce choć czuje że wejdzie Benfica. Większa satysfakcja bedzie z pokonania Barcy niż zespołu Koemana. bodajże rok temu graliśmy dwumecz z Barcą i pierwszy pojedynek wygrakliśmy a wdrugim porażka. Trzeba rozstrzygnąć kto lepszy :twisted: .

Co do not - czemu taka mała dla Nesty? Dla mnie zagrał lepiej od Kaładze a ocenili go strasznie nisko. Chyba że obwiniają go za to że źle odał do Didy :hardkor: . Tak samo Gattuso dla mnie robił za dwóch na prawej stronie i w środku boiska. Zszedł nie dlatego że był słaby ale po prostu musieliśmy zagrać ofensywnie a Rino czuję sie w ofensywie jak ryba na pustyni.

I jescze słynny Pepe. Myślałem że pochlastam sie firanką jak to usłyszałem. widać wiedzę piłkarską Darka miał jeszcze wiele lapsusów ale teraz nie to jest najważniejsze. Ważny jest mecz z Chievo a potem z Barca(mam nadzieje)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 kwie 2006, 19:18

Kendo trzeba dodać że jeżeli wygramy u siebie 1:0 i przegramy na wyjeździe 2:1 to awans mamy w kieszeni więc taki wyniki mile widziene. Dla mnie nie wazne jest kto awansuje bo w 1\2 nie ma już słabych drużyn i trzeba wygrywać z każdym. Myśle że Carlo i nasza ekipa czegoś już się nauczyła i z mobilizacją nie ma problemów ale napewno mecz z Barceloną to większe emocje i widowisko więc jestem za. Nie ma to jak pokonać najwspanialszą i najefektowniejszą Barce ;) Ale to się wiąrze z tym że będziemy zmuszeni wygrać LM :lol: Jeszcze daleka droga ale wierze że mój sen się sprawdzi ( Milan - Arsenal 1:0 i gola strzela Pirlo ) :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 06 kwie 2006, 20:01

Łukasz[ACM]
Mi takie coś nie przeszkadza :P .
Zaciekawiła mnie dzisiaj pewna sprawa.
gazeta.pl pisze:Takie zwycięstwa są możliwe, jeśli ma się w drużynie człowieka z intuicją Filippa Inzaghiego, który we wtorek zdobył dwa gole. Drugiego, najważniejszego, w 88. minucie w zamieszaniu pod bramką Gregory'ego Coupeta, gdy w swoim stylu dopadł piłki metr przed bramką.

Otóż ta literka. Po raz pierwszy widzę żeby odmieniano włoskie imiona. Nie mówi się chyba Alessandra Del Piera czy Francsca Tottiego. Ciekawe,aczkolwiekmało wazne.Barcelona- tak jak sie spodziewałem. iedy w 5 minucie Ronaldinho nie trafił do bramki z 11 to pomyślałem że wszystko może sie zdarzyć. Pewnie Fieldy'emu serce staneło bo chyba postawił na gola brazylijczyka. Dobrze że zagramy z Barceloną-wieksza satysfakcja po zwyciestwie. Wole wygrać z Barca a potem z Arsenalem niż wygrać z Benfica i Villarealem.
Wiecie że Inzaghi awansował na 3 pozycję z zawodników grających w ilości zdobytych goli w europejskich pucharach. Przed nim są tylko Szewa i Raul.Andrija raczej nie dogoni ale gracza Realu-czemu nie
8) .
Czy świetna forma (dziesięć goli w pięciu meczach LM)
To prawda(O Inzaghim) :?: :roll: Nie sądze przecież z PsV grał, a nic nie strzelił.
A to jescze raz bohater meczu z Lyonem 8)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 20:04

Kendo pisze:Pewnie Fieldy'emu serce staneło bo chyba postawił na gola brazylijczyka
wczoraj akurat mało mnie to obchodizło - inny mec ogladałem a kiedy spojarzałem na wynik Barcy to już widzaiłem ze strzelił Ronnie :D więc nic mi nie stanęło :P
Kendo pisze:Otóż ta literka. Po raz pierwszy widzę żeby odmieniano włoskie imiona.
Może im Szpakowski felieton pisał :think:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 06 kwie 2006, 20:46

fieldy pisze:więc nic mi nie stanęło Razz
A jak później filmy po północy oglądałeś :shock:

A felieton pisał Pol i jescze jakichs dwóch.

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 07 kwie 2006, 9:26

Kendo pisze:A felieton pisał Pol i jescze jakichs dwóch.
Dla mnie najlepszy dziennikarz i felietonista w Polsce, więc proszę się z niego nie śmiać...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2006, 10:13

Ja jednak będę się śmiał :lol:

Ten sam Michał Pol, który twierdzi, że w bramce Barcelony stoi Valdez a obrona poza Puyolem jest słaba :>

:spoko:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 07 kwie 2006, 13:03

człapuś pisze:Dla mnie najlepszy dziennikarz i felietonista w Polsce, więc proszę się z niego nie śmiać...
Czy ja gdzieś się zaśmiałem :shock: . Pol jaki jest taki jest. A to jest syn Marka Pola? - tego byłego ministra?. Bardziej niż jego filozofię pisania podoba mi się pogląd na sprawy czysto piłkarskie Rafała Steca. Ale do takich dywagacji jest osobny temat. Pola polubiłem kiedyś fajny kawał na antenie oowiedział(szkoda że już nie aktualny)
Mianowicie( Piszę z pamięci więc moge sie pomylić)
- Mój pies zawsze wyje jak w derby Mediolanu wygrywa Milan-mówi jeden z kolegów.
-A jak wygra Inter?- pyta drugi
-Nie wiem mam go dopiero od pięciu lat.
Dobra koniec tego OT.
Spojrzałem mianowice w statystyki a dokładniej w statystyki Inzaghiego.
Dobre wiadmości. W Lidze Mistrzów strzela bramkę co 79 minut, a w lidze co 110. Dostaje najwyższe noty( na podstawie La Gazzetty dello Sport) w lidze Mistrzów z wszystkich zawodnikó Milanu i jest drugi w Serie A(za Kalacem). Jest jescze zła wiadomość. W głupi sposób dostał żółtą kartkę w mecz z Lyonem( niepotrzebne spięcie z Crisem) dotał żółtą 2 kartkę. Jescze jedna i bedzie musiał pauzować(oby nie w finale :P ).

Ciekawy jestem jaki skład wystawi Carlo na Chievo.Musi dać chłopakom odpocząć ale przecież jest jescze zrozpaczony Inter który po odpadnięciu z LM bedzie starał sie zdobyć chociażby wicemistrzostwo Włoch. Musimy sie zrewanżować piłkarzom z miasta Rome(a :?: ) i Julii za pamiętną porazke w zeszłej rundziektóra według mnie przesądziła o naszej porażce w walce z Juve o mistrzostwo.

Awatar użytkownika
M@tek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tek » 07 kwie 2006, 13:54

Forza Milan!!!!

Mam nadzieje ze Rossoneri wygraja Ligę włoską

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”