Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 97

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 sie 2006, 1:34

No i koniec marzeń o Pucharze Włoch ;( Bardzo się dziś rozczarowałem... Przed meczem byłem gotów postawić wszystko, że awansujemym Przecież to miał być priorytet ze względu na PUEFA, tyle się mówiło... :( Koniec pucharów europejskich na przynajmniej 2 lata :oops: Istny horror, meczu nie pokazywała żadna telewizja :? Na obecną chwilę, można tylko pochwalić Alexa za kolejne 'wejście smoka'. Chłopak wchodzi z ławki przy stanie 2-1 dla Napoli i strzela dwa gole :shock: Najpierw doprowadza do wyrównania, a potem w dogrywce- 120. min meczu (doliczony czas) wyprowadza Juve na prowadzenie. A niedawno wrócił z długich wakacji :roll: Nie wiem, jak można to było przegrać :o Jeszcze wczoraj dziwiłem się tak bardzo Romie :? Napoli wznawia gre i chwilę później pada wyrównanie, 3-3 :| Karne. Nie mam pojęcia dlaczego Buffon pierwszy wykonywał karnego :shock: Przecież takie coś nigdy nie miało msca w Juve, mamy zawodników, którzy potrafią je wykonywać. Rozumiem- po 8-9 strzałach, kiedy jest taka koniecznośc, ale Gigi, to nie Chilavetr do cholery :? Ciekawe co powie DD :roll: Ponadto karnych nie strzelili Marchionni i Balzaretti. Trafiali za to: Guzman, Birindelli, Alex i Chellini. Wynik 5-4 w karnych, bo 2 razy chybiali Napolitańczycy (P. Cannavaro i Della Bona).

Tyle można powiedzieć na chwilę obecną. Ogromny niedosyt pozostaje i zawód. Kontuzje i brak przygotowania podstawowych graczy nie są dla mnie usprawiedliwieniem. Czerwona kartka dla Camora :? Wszedł z ławki i pograł sobie... 20 min :roll: Chyba jednak go sprzedadzą, może tak będzie lepiej :roll: Wściekły jestem i tyle, nie wyobrażałem sobie, nie dopuszczałem myśli, że odpadniemy już teraz :? Wstyd przed Ryśkiem :(

Składy:
Napoli: Iezzo - Grava, Cannavaro, Domizzi, Savini - Montervino, Bogliacino (95' Amodio), Dalla Bona, De Zerbi (80' Pia)- Bucchi, Calaio (68' Trotta)

Juventus: Buffon - Balzaretti, Kovac, Birindelli, Chiellini - Marchionni, Paro, Zanetti, Giannichedda (61' Guzman), Nedved (90' Camoranesi) - Bożinow (61' Del Piero)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 28 sie 2006, 2:01

maestro pisze:No i koniec marzeń o Pucharze Włoch
He he Widzę, że Emanuele razem z braciszkiem Fabio oraz nowym nabytkiem Bucchi was wykończyli :D
Sorry, że tym tonem w Waszym temacie, ale bardzo lubię drużynę z Neapolu i kibicowałem im w tej rywalizacji. Hmm... A ten wynik utwierdził mnie w przekonaniu, że po tegorocznych wzmocnieniach ich awans wydaje się raczej pewny :D A Wy!? :? ... Z tak dużą stratą na początku sezonu możecie mieć ciężko, bo w powodzenie "Waszego" szantażu raczej nie wierzę :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 sie 2006, 2:51

Tak, bracia Cannavaro chyba się zmówili przeciwko nam :? Jak Kaczory :P Swoją drogą fajną bramkę dziś młodszy Canna strzelił, z przewrotki ;)
Ogólnie traciliśmy bramki po fatalnych błędach obrony. Widać, że jeszcze tam kogoś brakuje. dziwne, bo zdaje się Zebina z Legro nie grali :P Transfer Boumsonga jeszcze nie został potwierdzony, więc nie mógł pomóc :? Z resztą wątpie czy coś by zdziałał. Sam nie wiem jaka była przyczyna, widziałem tylko mały skrót. W każdym razie mecze przygotowawcze pokazują, że z naszą obroną jest coś nie tak, bo popełniają chłopcy dziecinne błędy. Nie powinniśmy tracić trzech bramek z takim klubem jak Napoli... Nie wspomnę już o Cesenie.

Skrót Ładne gole, ale porażka na całego :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 sie 2006, 9:06

No to teraz nikt nie będzie się usprawiedliwiał porażką, ze względu na Serie A czy LM :P Nie powiem też jestem zaskoczony, ba kibicowałem Juventusowi !! oczywiście miałem w tym swój cel jako, że chciałem spotkać się w dalszej rundzie tych rozgrywek i pokazać, że przegrany sparing Interu z Juve to tylko sparing, nie zaś mecz o stawkę :] Brawa dla Napoli za upokorzenie rywala. Na stadionie był ładny kocioł, w końcu wróg przyjechał ;) Faktycznie ładny gol z przewrotki Paolo no i fatalnie przestrzelony karny przez Gigiego.

Jeszcze raz brawa dla Napoli, no i szkoda, że nie spotkamy się w tym sezonie.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 sie 2006, 9:43

ja jestem troche zaskoczyny przyznam szczerze... bo myslalem ze awans do 1/4 to dla was minimum...

CI byl dla was szansa na szybszy powrot do swiatowej elity, bo wygranie go uprawnialoby Juve do gry w pucharze Uefa juz w przyszlym roku...a tak..;/trudno..pozostaje wam sie skupic na lidze, bo tam tez moze byc ciezko...zawazjac na to ze juz raczej wzmocnien sie u was nie spodziewa...wrecz przeciwnie..

powodzenia!

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 sie 2006, 10:43

Jak widać wysoko wygrane sparingi to już nie to samo co mecz o stawke w Pucharze Włoch. Klubowi z Turynu napewno zależało na tym pucharze i na 100% chcieli zajść jak najdalej i być może go wygrać.
Odpadli już teraz i jest to taki mały prognostyk na walke o mistrzostwo w Serie B. Będzie ciężko bo strate na starcie macie bardzo dużą i jak niektórym mogło się wydawać nie będzie to spacer dla klubu z Turynu.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2006, 12:30

Osz kuwa :x To sie DD wytlumaczyl. Nikt nie chcial strzelac karnego w pierwszej serii to strzelal Buffon :angry2: Zajebscie :? Sciagam skrot to powiem cos wiecej. Obawialem sie tego meczu. Napoli z Maradona czy bez i tak grozne, przynajmniej dla obecnego Juve :P ale zeby dac sobie strzelic 3 bramki :angry:

Obrona [']...co to bylo, nie do opisania. Przeciez oni nas robili jak dzieci w tych akcjach. A nasze bramki do indywidualny geniusz albo staly fragment...szczegolnie te bramki Del Piero(1) i Cannavaro sliczne. Ogolnie to jak zobaczylem te bramki to sie zastanawialem czy to Juve w ogole jest.

PS. Czemu gralismy w czerwonych koszulkach ? :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 sie 2006, 13:19

Co zrobił Camoranesi ?

Przyznam, że liczyłem na spotkanie Inter-Juve w dalszej fazie tych rozgrywek więc zadowolony nie jestem. Widać także, że tak łatwo nie będzie Juventusowi awansować w tym sezonie do elity. Jak by nie patrzyć Napoli to beniaminek Serie B. Ale nie co płakać w końcu Birra Moretti jest wasze :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2006, 22:58

Zagląda ktoś tu w ogóle jeszcze? Czy teraz piszecie w tym temacie :roll:

Ale do rzeczy. Nie znam żadnych włoskich stron z doniesieniami na temat transferów, więc chciałem się zapytać jak to jest z tym Buffonem. Dzisiaj angielska prasa trąbiła cały dzień o rzekomym spotkaniu na linii Dein-Buffon w sprawie uzgodnienia transferu. Uznałbym to za totalną plotkę, ale napisał o tym również jeden z lepiej poinformowanych serwisów o Kanonierach :roll: Więc wie ktoś coś więcej?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 sie 2006, 23:31

RóżA pisze:Ale do rzeczy. Nie znam żadnych włoskich stron z doniesieniami na temat transferów, więc chciałem się zapytać jak to jest z tym Buffonem. Dzisiaj angielska prasa trąbiła cały dzień o rzekomym spotkaniu na linii Dein-Buffon w sprawie uzgodnienia transferu. Uznałbym to za totalną plotkę, ale napisał o tym również jeden z lepiej poinformowanych serwisów o Kanonierach Więc wie ktoś coś więcej?
Plotki są zawsze i zawsze też jest w nich ziarno prawdy. Nedved w którymś wywiadzie powiedział, że boi się o odejście następnych gwiazd i już widać tego skutki. Trezeguet szuka klubu na boku, plotki o Buffonie i Camoranesim... Czas pokaże, został jeszcze jeden dzień Mercato. Liczę, że Twoje informacje są nieprawdziwe :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 wrz 2006, 0:14

Juz? :shock: Moge odetchnac z ulga? az do 1 stycznia? Moge? Moge ! :peace: :zgoda: :jupi: :pijemy: :beer: :mike: :rydzyk: :zgon: Grazie ! David :* Gianluigi :* Mauro :* (mimo Twoich wybrykow) i reszta. Grazie :* :*:*:*:*

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2006, 0:21

bagg poczekaj do jutra. Nie wiadomo czy jutro nie ogłosza jakis transferów :D

Tak w ogole zmykam

EDIT: z tego calego zamieszania transferowego to juz mi sie tematy pomyliły. Myslałem że pisze w knajpie. Kiedys obiecałem sobie, że nie bede wypowiadał sie w temacie o Juventusie. Co alkohol robi z ludzmi.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2006, 11:07

SoloJuve pisze:17 lat temu świat opuścił jeden z najwybitniejszych zawodników, jacy kiedykolwiek występowali na piłkarskich boiskach. 3 września 1989 roku, w wieku zaledwie 46 lat, w tragicznym wypadku samochodowym życie stracił Gaetano Scirea. Zdarzenie miało miejsce w Babsku, kolo Rawy Mazowieckiej. Scirea odwiedzil wtedy Polskę, będąc wysłannikiem Juventusu. Jego zadaniem było obserwowanie kolejnego rywala Starej Damy w Pucharze UEFA. Scirea był piłkarskim geniuszem, wybitnym obrońcą oraz przede wszystkim prawdziwym gentelmanem. Do niego wciąż należy rekord pod względem ilości występów w Juventusie. W biało-czarnej koszulce wystąpił aż 552 razy. Piłkarska kariera Scirei pełna byla sukcesów: wygral Puchar Interkontynentalny, Superpuchar Europy, Puchar Mistrzów, Puchar UEFA, siedem tytułow Mistrza Włoch oraz 2 Puchary Włoch, wszystko to w barwach Juve. Z reprezentacją natomiast, na mistrzostwach rozgrywanych w 1982 roku w Hiszpanii, zdobyl tytuł Mistrzów Świata. Gaetano był prawdziwym zwycięzcą i niezwykłym człowiekiem, wspaniałomyślnym wobec swych przeciwników oraz szczerym i naturalnym wobec przyjaciół. Dla klubu i dla nas, fanów, pozostaje legendą. Chcemy tym samym wyrazić swoje uczucie i ciepło dla żony Marielli i syna Riccardo.
Nie lubie internetowych swieczek jako wyrazow smutkow, etc. Jestem wdzieczny, ze taki czlowiek gral w Juve. Pamiec o nim nigdy nie zaginie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 wrz 2006, 15:55

RIMINI: Handanovic; Vitiello, Milone, Peccarisi, Regonesi; Barusso, Cristiano; Pagano, Ricchiuti, Jeda; Matri
A disposizione: Pugliesi, Bravo, Baccin, Digao, Valiani, Tasso, Moscardelli
All. Acori

JUVENTUS: Buffon, Birindelli, Kovac, Boumsong, Chiellini; Marchionni, Giannichedda, Paro, Nedved; Del Piero, Zalayeta
A disposizione: Mirante, Balzaretti, Marchisio, Camoranesi, Palladino, Guzman, Bojinov
All. Deschamps

oficjalne sklady.

Pierwszy mecz Juve w Serie B rozpocznie sie za 5 min.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 wrz 2006, 16:07

Lakier i zaczeli :] Na eurosporcie 2 jest na żywo mecz - widze że Lipiński fan Starej Damy na całego - zamienił Canal + na ES nawet dla serie B :wink:

Ale widze że już bradzi :? no tak tego sie może było spodziewać że nawet ogladając serie B trzeba muzyki słuchać bo Lipiński cukruje po całość :?

Brak Kaki na ławce :? szkoda, mógł sie sie sprawdzić :P

Edit Młody Paro strzelił bramka dobijając zablokowany strzał Nedveda z 20 metrów w zamieszaniu - ale bądzmy szczerzy 0:0 jak nic :P - Ba do Rimini stworzyła groźnieszą okazje [do czasu bramki] - może przypadkiem ale jednak - także jeśli mecz skończy sie 1:0 to fani Juve powinni sie cieszyć. Lepiej graja GKS BOT I Pasy :] Chyba jeszcze nie przygotowani piłkarze bo słabo graja, gubią piłke itd. Ale mecze ligowe to nie to co przez sezonowe.

Lipiński na początku meczu mówi Juventus w taki składzie walczył bo o scudetto :lol: po 50 minutach zmianie poglądy :P Co za koleś ile on curku wysypał w czasie tego meczu to hoho :wink:

Goście w osłabieniu ? :roll: chyba zauroczony jest gra Rimini że tak sie myli :wink: Ale brzydko Jasiu wyciął Nedveda - dobrze że Czech nogi podniósł i zgią w kolanie - chyba po Rimini :wink: 0:0 było jak nic ich a jeden błedy teraz czerwona i po meczu :P

Gratuluje :P mimo nie powinno sie przed ostatnim gwizdkiem :roll: to chyba po meczu ...

Edit aaaaaa :shock: a jednak - za szybko ich pogrzebałem :roll: 1:1 - ale Boumsong i Kovac zawalili jak dziś Hyypia i Carragher :P prezent to mało powiedziane. Debiut nie marzenia :wink: 15 minut jeszcze pozostało - może Bługar obudzi atak Juve - bo z przodu nic nie graja.

Ale jak napisałem wyżej 0:0 to bylłi tak sprawiedliwy wynik ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”