Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 97

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 22 lip 2010, 19:09

Jak mniej atrakcyjna? Przecież emocje wczoraj były przez 3 godziny! :D Inter Baku to poważny rywal, zejdźmy na ziemie, mamy podobne możliwości transferowe co oni, a do tego mamy równie marne szkolenie, więc zmierzyly się w miarę wyrównane drużyny - z przewaga Lecha. Fajnie że Lech jeszcze pogra, zapewne znowu będą karne. :D
Strach pomyśleć co z Lechem może zrobić Sparta.
Co takiego zrobi? :lol: Taka Sparta jest lepsza od Baku? Weźcie nie demonizujcie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lip 2010, 19:20

Taka Sparta jest lepsza od Baku?
Wydaje Ci się, że nie?

Garrincha75
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garrincha75 » 22 lip 2010, 21:19

Dla mnie występ Lecha jest totalnym nieporozumieniem. Wisła w tej chwili prowadzi 2:0, a do końca jeszcze trochę czasu. Ruchowi z kolei idzie dość niezbornie. Ale najdziwniejsze dla mnie było to, że za wczorajszy mecz Kotorowski dostał w Przeglądzie Sportowym notę 10. Ktoś sobie tu jaja jakieś robi. Za taki mecz 10? To Casillas za finał MS powinien dostać 20!

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 22 lip 2010, 22:16

10? Hahaha dobre, nie znałem tego. Rozumiem jakby ze 3 pierwsze z rzędu obronił, no to można by tak podciągnąć tą notę, ale tak... tylko czekaj, a jaka skala była? Bo może 10/50 dostał :o

Nie ma co komentować tych meczy za bardzo bo i też dzisiejsze chwały nie przyniosły. Z drugiej strony jedna sprawa najważniejsza, są awanse do kolejnych rund :P

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 22 lip 2010, 23:47

ulynif pisze:Nie ma co komentować tych meczy za bardzo bo i też dzisiejsze chwały nie przyniosły. Z drugiej strony jedna sprawa najważniejsza, są awanse do kolejnych rund :P
5:0 i spokojnie (przynajmniej na razie) mogą Wiślacy spać. Swoją robotę wypełnili, czekam na kolejne starcie, chociaż w następnej rundzie także nie mają wymagającego przeciwnika.
Unista pisze:Co takiego zrobi? :lol: Taka Sparta jest lepsza od Baku? Weźcie nie demonizujcie.
Na papierze lepsza, ale nie w formie, więc się zgadzam. Choć patrząc na wyczyn Lecha w POZNANIU, to można wszystkiego się obawiać. Chociaż lepszy rywal, większa motywacja...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lip 2010, 0:46

Unista pisze:Co takiego zrobi? :lol: Taka Sparta jest lepsza od Baku? Weźcie nie demonizujcie.

Nie ma to jak zajrzec na forum przed spaniem :D Zawsze ktos humor poprawi :boruta:

Dymitry
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dymitry » 23 lip 2010, 9:28

Na szczęście Wisła pokazała, że można jeszcze liczyć, że po wakacjach Polscy kibice będą mogli liczyć na występ polskiego klubu w LE. Zagrała tak jak powinna, bezproblemowo, mimo tego, że grali w przewadze to i tak trzeba pogratulować takiego pogromu. Bałem się trochę o Macieja Żurawskiego, ale swoją bramką mnie uspokoił. Teraz pokonać kolejnych ogórków i mamy IV rundę.
Co do Chorzowian to nie będę komentować...

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 23 lip 2010, 9:37

Wisła zagrała dobry mecz a teraz czeka ich mecz z trzecią drużyną Azerbejdżanu.
Ciekawe co pokaże Jaga, o meczu Ruchu z Austrią Wiedeń lepiej nic nie mówić.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 23 lip 2010, 21:24

Wisła zagrała średni mecz. Pamiętajcie, że przez ponad 70min grała z przewagą jednego zawodnika, do tego z zespołem który nie w ataku prawie nie istniał a obrona dziurawa i to nie tylko przez stratę zawodnika. Owszem można mówić że zrobili swoje, i to o to chodziło w tym meczu. Z tego meczu innych wniosków brak.

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 24 lip 2010, 21:51

Jarzinho pisze: Myślałem, że wreszcie Polacy ponownie będą lali frajerów z zadupia europejskiej piłki, myliłem się bardzo poważnie. Mogło być inaczej oczywiście, 3 setki w 8 minut, poprzeczka, może karny, Kiełb starający się wykopać piłkę poza stadion. Takie sytuacje po prostu trzeba wykorzystywać. Rutkowskiemu pewnie puściły zwieracze.
Aż tak bym ich nie nazywał. W krajach, gdzie jeździło się drużyny zlać a u siebie zmiażdżyć, coś się robi, aby iść do przodu,a nie stoi w miejscu albo i cofa. Fakt, że nie był to jakiś potentat, ale raczej zmiażdżyć ich by łatwo nie było. Prawda jest taka, że gdyby mieli lepszego napastnika, a nie to litewskie dno, mogłoby Lecha już w pucharach nie być. Byłaby to jednak kompromitacja... Szczęście i jeszce raz szczęście. No i Kotorowski może też swoje zrobił. ;) Ale jak można zmarnować tyle okazji? Nic dziwnego, że potem są problemy. Niestety polski futbol się najwyraźniej cofa.
Mi się nie za dobrze to oglądało, szczególnie, gdy Lech grał sześcioma pomocnikami i ZEREM napastników. :D Jakoś przełknąłem. Wisła - Szawle - rywal marniutki, a i większość meczu w dziesiątkę. Ważne jednak sa 0,25 punktów do rankingu no i awans.
Kolejne mecze będą w TV - i to całkiem sporo pokażą. :O Jeśli ktoś jednak nie ma Polsatu Sport, może być bardzo zły, gdyby mu na tych spotkaniach III rundy eliminacji LE zależało...

Wisła - Qarabag http://sport.satelitarne.tv/2010/07/wis ... ie-futbol/
Ruch - Austria ( oj może być z Ruchem niewesoło :D ) http://sport.satelitarne.tv/2010/07/ruc ... cie-sport/
Jagiellonia - Aris http://sport.satelitarne.tv/2010/07/jag ... cie-sport/

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 24 lip 2010, 21:58

bez przesady, my się nie cofamy, tylko stoimy w miejscu, a wszyscy idą do przodu (wychodzi to samo, wiem)

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 24 lip 2010, 22:36

No nie wiem. Może stoimy, może się cofamy? W każdym razie inni uciekają.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lip 2010, 22:40

Pierwszy dwumecz Polaków z Azerami miał miejsce jesienią 1996 roku. Wówczas to w Pucharze UEFA krakowski Hutnik mierzył się Khazri Buzovna. W pierwszym pojedynku Polacy wysoko rozgromili Azerów 9:0, natomiast na wyjeździe padł remis 2:2.

Na kolejny pojedynek z zawodnikami z Azerbejdżanu nasi rodacy nie musieli długo czekać. Otóż w sezonie 1997/1998 rywalem Widzewa w I rundzie kwal. LM był Nafczi Baku. Dwumecz ten zakończył się masakrą, bowiem piłkarze z Łodzi wygrali oba mecze odpowiednio 8:0 i 2:0. Rok później znów z Azerami rywalizował klub z Łodzi, lecz tym razem ŁKS. Górą znów byli Polacy pokonując Azerów w dwumeczu 3:1 i 4:1.
Takie wyniki powinny nasze zespoły osiągać z takimi zespołami!

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 25 lip 2010, 12:39

Ja to widzę tak, że po prostu jeżeli jakieś ekipy były na dnie to już tylko mogą piąć się wyżej co właśnie robią minimalizując chociażby porażki. Nie spodziewajmy się wyników po 10:0 bo to nawet drużyny z mocnych lig zachodnich tyle nie strzelają już tak często.

Ruch w tych eliminacjach to wygląda jak jakaś pomyłka. Rozumiem na wyjeździe, i do tego tłumaczenie o upałach. No ale grając u siebie i podobno desperacko się broniąc to po prostu jakiś dramat niezdobyty komplet punktów do rankingu już kolejnej od lat drużyny która znalazła się w eliminacjach gier europejskich i gra jak gra. Zważywszy na przeciwników którzy umówmy się, 5:0 to się nie nastawiajmy ale powinny być jakieś spokojne zwycięstwa.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lip 2010, 12:45

ulynif pisze:Nie spodziewajmy się wyników po 10:0 bo to nawet drużyny z mocnych lig zachodnich tyle nie strzelają już tak często.
Aczkolwiek zdarzył się w tym sezonie w LE wynik 9:2. I to na wyjeździe! Ale z ekipą z San Marino.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”