FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 962

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sie 2009, 14:33

Słusznie wątpisz, bo Crosas w Celticu był głównie rezerwowym. Teraz po przyjściu nowego trenera jego sytuacja jest jeszcze gorsza, bo do gry wrócił skłócony ze Strachanem Massimo Donati, a do tego sprowadzony został Landry N'Guemo, więc Crosas jest teraz na swojej pozycji zawodnikiem numer 3 w drużynie wicemistrza Szkocji. Właściwie to numerem 4. bo Donati grywa także jednocześnie z N'Guemo, więc w tej sytuacji jeszcze Scotta Browna trzeba liczyć jako piłkarza przed Crosasem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2009, 22:41

(L)oczkerson pisze:Swoją drogą Grygera niespecjalnie nam jest potrzebny bo na prawej grać ma.... Caceresi idzie mu naprawdę nieźle
Gosciu naprawde jest uniwersalny, w Barcelonie na środku, w reprezentacji na lewej, w Juve na prawej. :wink:
W kazdym razie nikogo sie nie spodziewam na pozycje zmiennika dla Alvesa. Napewno nie kogos znanego. Była mowa o Bruno za free i takiego zawodnika jesli juz by Barca potrzebowała, taniego w utrzymaniu i ktory bedzie grał naprawde mało i z tym by sie pogodził.

Jutro pierwsze oficjalne spotkanie. Pierwszy sprawdzian jak moze wygladać Barca w obliczu braków podstawowych zawodników. Nie zagra Iniesta, Zlatan, Rafa, duzy znak zapytania przy Messim. Henry takze dopiero w czwartek trenował z druzyna. Jesli wszystko by sie zle ulozylo ofensywa Blaugrany bedzie naprawde ciekawa. Licze na obecność Titiego i nie martwie sie o obecność w pierwszym skladzie Bojana czy Pedro. Wyglądali naprawde dobrze w meczach towarzyskich. Wiadomo, ze mecz o punkty to co innego, ale powinno być dobrze. Gorzej zapatruje sie na zastapienie Andresa, to jest problem i to moze byc problem w razie urazów w rozpoczynajacym się sezonie. Brak Leo i Iniesty to ogromna strata do napedzania ofensywy Barcy. Nie ma w kadrze kogoś kto pomoglby w wydatny sposob kreowac gre jutro Xaviemu. Pewnie jutro wybiegnie ktoś z dwojki Keita/ Eidur i oby dali rade.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2009, 22:57

Jarzinho pisze:W kazdym razie nikogo sie nie spodziewam na pozycje zmiennika dla Alvesa. Napewno nie kogos znanego. Była mowa o Bruno za free i takiego zawodnika jesli juz by Barca potrzebowała, taniego w utrzymaniu i ktory bedzie grał naprawde mało i z tym by sie pogodził.
Odejście Sancheza świadczy raczej o tym, że szukamy kogoś kto naprawdę mógłby od czasu do czasu zluzować Daniego. Zawodnikiem tanim w utrzymaniu i grającym mało byłby właśnie Victor gdyby nie odszedł. Jak dla mnie na prawej mógłby też grywać od czasu do czasu Puyol, ale wtedy przydałby się jeszcze ktoś na środek bo Henrique podobno nie przekonał do siebie Pepa i zobaczymy co z nim dalej będzie.

Generalnie wypadałoby dokupić obrońcę. Prawego jeżeli Puyol ma stale grać na środku albo środkowego jeżeli Puyol ma od czasu do czasu grywać na prawej.

Już się nie mogę doczekać jutrzejszego meczu chociaż z drugiej strony fajerwerków się nie spodziewam. Jesteśmy konkretnie osłabieni a więc będzie to dobry sprawdzian dla rezerwowych. Występ Bojana i Pedro od pierwszych minut jest praktycznie pewny. Nie wiadomo co z Titim, ale nawet jeżeli nie zagra od pierwszej minuty to będzie pewnie czaił się na ławce rezerwowych. W sumie ciekawie by było zobaczyć atak Jeffren-Bojan-Pedro w starciu z przyzwoitym rywalem i to na dodatek w bądź co bądź ważnym spotkaniu. Inna sprawa, że nie można za bardzo kusić losu. Brakuje również Iniesty a więc nasz potencjał ofensywny będzie wyraźnie niższy od normalnego a trzeba osiągnąć dobry wynik.

Valdes - Abidal, Puyol, Pique, Alves - Toure, Keita, Xavi - Jeffren, Bojan, Pedro

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 16 sie 2009, 12:02

A nie zdaje się Wam że na obecny sezon Barcelona zaczyna z niewielką ilością ludzi w składzie?Chodzi mi o to że mówi się o transferach a Tych nie ma

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 16 sie 2009, 12:16

Marcin87 pisze:A nie zdaje się Wam że na obecny sezon Barcelona zaczyna z niewielką ilością ludzi w składzie?Chodzi mi o to że mówi się o transferach a Tych nie ma
odkryłeś Amerykę w tej chwili.

Barca zawsze może liczyć na posiłki ze szkółki, jednakże wobec PNA konkretne wzmocnienia powinny zostać przeprowadzone, im później tym trudniej o porządnych piłkarzy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 12:20

Wydaje mi się, że jesteś na forum już ponad rok czasu a wciąż Twoja postawa pozostawia wiele do życzenia. Niemal wszystkie posty bardzo krótki, rzadko kiedy wnoszące coś do temat za to nierzadko infantylne.

Odnośnie poruszonej kwestii to oczywiście jest to prawda i wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Nie jest to żadna tajemnica ani odkrywczy wniosek. Nie mniej jednak mamy jeszcze 2 tygodnie na transfery i wierzę, że ktoś nowy jeszcze do klubu zawita.

Bardziej martwi mnie to, że Henrique aspiruje do miana kolejnego niewypału. Nie ma go nawet w kadrze na dzisiejszy mecz a oto co na jego temat powiedział sam Guardiola:
"To bardzo ciekawy zawodnik, bardzo dobrze radzi sobie w defensywie i z kryciem napastników, ale od obrońcy FC Barcelony wymaga się o wiele więcej. W najbliższych dniach wyjaśni się kwestia jego przyszłości".
Wygląda na to, że po kiepskich doświadczeniach z Caceresem klub nie będzie nawet ryzykował pozostawianiem Henrique w składzie tylko od razu spróbuje go gdzieś odesłać. Czy to dobrze? Nie wiem.

Tak w ogóle to znamy już listę powołanych więc wklejam:
Lista powołanych na mecz z Athletic Bilbao

Bramkarze: Valdés y Pinto
Obrońcy: Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Maxwell, Muniesa, Fontàs
Pomocnicy: Xavi, Touré, Keita, Busquets, Jonathan dos Santos, Gudjohnsen
Napastnicy: Pedro, Bojan, Henry, Jeffren
Wyboldowane nazwiska to młodziki po bardzo dobrych występach w presezonie. Liczyłem na ich włączenie do szerokiej kadry i wygląda na to, że tak właśnie będzie. Jest też Henry, ale IMO zacznie z ławki.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 16 sie 2009, 12:31

Mentor pisze:
Lista powołanych na mecz z Athletic Bilbao

Bramkarze: Valdés y Pinto
Obrońcy: Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Maxwell, Muniesa, Fontàs
Pomocnicy: Xavi, Touré, Keita, Busquets, Jonathan dos Santos, Gudjohnsen
Napastnicy: Pedro, Bojan, Henry, Jeffren
Wyboldowane nazwiska to młodziki po bardzo dobrych występach w presezonie. Liczyłem na ich włączenie do szerokiej kadry i wygląda na to, że tak właśnie będzie. Jest też Henry, ale IMO zacznie z ławki.
Mnie z tych młodzików najbardziej interesuje Dos Santos, i w nim pokładam duże nadzieje. Bo jak wiadomo mamy braki na pozycji środkowego pomocnika. Dlatego liczę, że Jonathan pójdzie w ślady Busquets'a, i nas miło zaskoczy w tym sezonie. :)
Wydaje mi się, że Pep także pokłada duże nadzieje, i w Dos santosie, i w Pedro, i Jeffrenie - jeśli chodzi o ten sezon. Bo np. taki Muniesa, to póki co chyba melodia na następny sezon, albo jeszcze dalej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 12:42

Nie do końca bym się z Tobą zgodził.

Pedro nie jest już traktowany jako młodzik tylko jako zawodnik pierwszego zespołu. Półka wyżej niż Dos Santos, Jeffren, Fontas czy Muniesa.

Ten ostatni akurat wydaje się być jednym z ulubieńców i to nieprzypadkowo. Przecież już w ubiegłym sezonie Pep dał mu zadebiutować a to o czymś świadczy. Uznawany jest za największy talent naszej szkółki jeśli chodzi o defensorów. Pojawiały się też newsy o tym jak to Pep z Marquezem mają się nim zaopiekować. Widać jak na dłoni, że wiązane są z nim bardzo duże nadzieje a fakt włączenia do kadry dwójki Muniesa/Fontas zamiast Henrique (!) świadczy raczej o tym, że Marc może dostać kilka szans już w rozpoczynającym się sezonie. Oczywiście zanim zacznie odgrywać jakąś większą rolę w zespole jeszcze sporo wody w rzece upłynie, ale przypuszczam, że od czasu do czasu będziemy oglądać jego facjatę.

Zobaczymy co z Jeffrenem. Podobno jego przyszłość również ma się rozstrzygnąć w najbliższym czasie. Wydaje mi się, że Pep jest w trudnej sytuacji bo z jednej strony nie wszyscy młodzi piłkarze prezentują odpowiednio wysoki poziom a z drugiej nie należy z nich rezygnować bo w kadrze brakuje :roll: Do końca okienka zostało jeszcze trochę czasu więc Txiki i spółka niech się biorą do roboty albo będzie kiepsko.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 16 sie 2009, 13:10

Wiem, że Pedro jest traktowany jak zawodnik pierwszego zespołu, a nie jak młodzik. Chodziło mi o tylko o to, że Pep pokłada w nim duże nadzieje - trochę źle się wyraziłem.

Co do Musiesy - zgadzam się. I bardzo się ciesze, że Pep chce zrobić z niego świetnego defensora przy pomocy Marqueza. Ale moim zdaniem w tym sezon za wiele, to on sobie nie pogra. I dlatego napisałem, że to bardziej melodia na następne sezony.

Jeffren moim zdaniem powinien zostać. W pre sezonie prezentował się bardzo dobrze. A poza tym nie mamy za bardzo żadnych skrzydłowych na ławkę poza nim i Pedro. Więc niech zostanie - może się przydać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 13:18

Cloud pisze:Jeffren moim zdaniem powinien zostać. W pre sezonie prezentował się bardzo dobrze. A poza tym nie mamy za bardzo żadnych skrzydłowych na ławkę poza nim i Pedro. Więc niech zostanie - może się przydać.
Tak właśnie wygląda nasz problemy. Nie powinno być tak, że młody piłkarz zostaje w pierwszym zespole tylko dlatego, że brakuje nam lepszych grajków na jego miejsce. Powinny być poczynione odpowiednie transfery bo nie sposób załatać wszystkich dziur takimi młodymi zawodnikami, którzy mogą się okazać strzałem w '10', ale prawdopodobieństwo, że nie podołają jest równie wielkie. Na mnie Jeffren nie robił takiego wrażenia jak Pedro. Ani w ostatnim presezonie ani w ubiegłym roku.

Jeśli chodzi o Muniesę to spójrz jakich obrońców mamy:

Abidal, Maxwell, Pique, Marquez, Puyol, Alves, Muniesa i Fontas. Lewa strona obsadzona. Na prawej brakuje zmiennika dla Daniego albo będzie tam grywał Puyol. Jakich zmienników mamy na środek?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6735

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2009, 13:31

Bierzcie Poulsena i Grygerę i macie ból głowy z głowy. To naprawdę solidni i umiejący grać w piłkę piłkarze, reprezentanci swoich krajów, no i nie pojadą na PNA. :spoko:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 13:38

Poulsen odpada bo zostało powiedziane, że jeżeli przyjdzie pomocnik to nie defensywny. Grygera natomiast odpada dlatego, że bardzo trudno jest sprostać oczekiwaniom Pepa jeśli chodzi o środkowych obrońców. Guardiola ma swoje typy i jeżeli nie dostanie kogoś konkretnego to zapewne będzie wolał zostać z młodzikami.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 16 sie 2009, 13:39

Mentor pisze:
Cloud pisze:Jeffren moim zdaniem powinien zostać. W pre sezonie prezentował się bardzo dobrze. A poza tym nie mamy za bardzo żadnych skrzydłowych na ławkę poza nim i Pedro. Więc niech zostanie - może się przydać.
Tak właśnie wygląda nasz problemy. Nie powinno być tak, że młody piłkarz zostaje w pierwszym zespole tylko dlatego, że brakuje nam lepszych grajków na jego miejsce. Powinny być poczynione odpowiednie transfery bo nie sposób załatać wszystkich dziur takimi młodymi zawodnikami, którzy mogą się okazać strzałem w '10', ale prawdopodobieństwo, że nie podołają jest równie wielkie. Na mnie Jeffren nie robił takiego wrażenia jak Pedro. Ani w ostatnim presezonie ani w ubiegłym roku.

Jeśli chodzi o Muniesę to spójrz jakich obrońców mamy:

Abidal, Maxwell, Pique, Marquez, Puyol, Alves, Muniesa i Fontas. Lewa strona obsadzona. Na prawej brakuje zmiennika dla Daniego albo będzie tam grywał Puyol. Jakich zmienników mamy na środek?
Zgadzam się Jeffren, to nie ten sam poziom co Pedro, ale zawsze jest, i na pewno się przyda. Bo wątpię, że kupimy jakiegoś skrzydłowego - niestety.

Co do obrony - faktycznie na środku nie jest za wesoło, ale nie wykluczone, że przyjdzie jakiś środkowy obrońca jeszcze. A, i może Milito się w końcu kiedyś wyleczy.(jednak póki co nie wypada na niego liczyć, bo jego powrót do zdrowia, a tym bardziej do formy jest zapewne odległy.) Więc może i Musiesa sobie pogra, ale na pewno niezbyt dużo. On ma dopiero 17lat! i chociaż jest talentem, to jednak nie wyobrażam sobie, żeby Pep na niego stawiał w ważniejszych meczach.(z słabszymi drużynami - owszem może pograć)

Tak czy inaczej kadra nie jest kompletna. Przydałby się środkowy pomocnik, i obrońca. Ale wątpię, w przyjście dwóch zawodników i w takim wypadku wolałbym, żeby przyszedł obrońca. Bo jeśli chodzi o ten sezon, to bardziej wierze w Dos santosa niż Muniese.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sie 2009, 13:48

O Milito najlepiej po prostu zapomnieć.

Nie chce mi się powtarzać tego co już tu nie raz pisałem więc może tylko ograniczę się do wybadania Twojego zdania :P

Messi, Ibra, Henry, Bojan, Pedro i od biedy Jeffren. Twoim zdaniem nie ma problemu w ataku?

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 16 sie 2009, 14:07

Mentor pisze:O Milito najlepiej po prostu zapomnieć.

Nie chce mi się powtarzać tego co już tu nie raz pisałem więc może tylko ograniczę się do wybadania Twojego zdania :P

Messi, Ibra, Henry, Bojan, Pedro i od biedy Jeffren. Twoim zdaniem nie ma problemu w ataku?
Z Milito dość trafnie ująłeś. Szkoda gościa.

Co do mojego zdania na temat ataku - Jest problem, ale nie tak duży jakw pomocy. Tu przynajmniej teoretycznie mamy zamiennika dla każdego z el tridente. A zoabcz jak wygląda pozycia środkowego pomocnika(o obronie już rozmawialiśmy) - Iniesta, Xavi, Gudi(słaba alternatywa), i od biedy Dos santos. Więc jak mam wybierać na jaką pozycje ma przyjść jakiś zawodnik, to na pewno nie jest nią atak.
Ogólnie, to najlepiej jakby przyszedł środkowy pomocnik, i obrońca. Wtedy kadra byłaby już na prawdę solidna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”