Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 9615

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lut 2023, 23:17

Ilka pisze:
12 lut 2023, 22:53
Jak dla mnie najpiękniejszym mieście w Polsce.
To samo. Najlepsze miasto w kraju, ale Gdańsk nie odstaje, jest blisko i tez mi się mega podoba.

Ostatnio moj kolega był, również zachwycony i mówi ze by się przeniósł.
Ale to na podstawie turystów, ładnego starego miasta, a życie zapewne wyglada inaczej na codzień ;). Coś ma swoje plusy, ale tez minusy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2023, 23:19

Enjo pisze:
12 lut 2023, 23:17
Najlepsze miasto w kraju, ale Gdańsk nie odstaje, jest blisko i tez mi się mega podoba
Pogubiłem się, Gdańsk jest blisko Wrocławia czy Bytomia?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lut 2023, 23:22

Wszystkiego Kostas.

*jest blisko w moim rankingu miast, które mi się najbardziej podbijają w Polsce.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 lut 2023, 23:28

Enjo pisze:
12 lut 2023, 23:17
Ilka pisze:
12 lut 2023, 22:53
Jak dla mnie najpiękniejszym mieście w Polsce.
To samo. Najlepsze miasto w kraju, ale Gdańsk nie odstaje, jest blisko i tez mi się mega podoba.

Ostatnio moj kolega był, również zachwycony i mówi ze by się przeniósł.
Ale to na podstawie turystów, ładnego starego miasta, a życie zapewne wyglada inaczej na codzień ;). Coś ma swoje plusy, ale tez minusy.
No u mnie Gdańsk też jest na drugim miejscu. Na trzecim Kraków. Piękne miasta :) Ale ja i tak bym nie mogła w takim dużym mieszkać. A jeśli już bym miała wybierać to pewnie z miłości do jednego klubu wybrałabym Łódź :mrgreen: :lol2:

Chciałam iść na mecz Śląska w sobotę, ale niestety kolidował z koncertem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2023, 23:29

Heh, no ok. Wrocław spoko, choć raczej dużo nie zwiedziłem, byłem tylko jakieś 10h. Ja jestem od paru lat zakochany w Toruniu.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 lut 2023, 23:35

No Toruń też bardzo ładny, choć byłam tylko raz i to przelotem. Trzeba się kiedyś na Żużel wybrać i zwiedzić trochę więcej. ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lut 2023, 23:42

Może mnie trudno zadowolić, ale taki Kraków wielbiony z każdej strony mi zupełnie nie przypadł do gustu, Poznań też uważam, że nic takiego, Toruń lubię, bo mieszkałem przez kilka lat, ale ogólnie też imo przesadzone pochwały;d Wrocław mi za dzieciaka przypadł do gustu, ale też mieszkam tu tyle czasu, że mi spowszedniał.

No ale dla mnie Wrocław i tak numer jeden, bardzo podobał mi się Lublin, bo był inny niż inne duże miasta, Gdańsk odwiedziłem dwa razy i całkiem spoko. Poza tym reszta bez szału.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 12 lut 2023, 23:47

Toruń przepiękny, Wrocław przepiękny, Kraków wielki, majestatyczny, piękny. Warszawa nic specjalnego plus dużo społeczniaków. Ja najbardziej lubię Toruń

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 lut 2023, 0:56

PietroBosman pisze:
12 lut 2023, 19:05
Rozumiem.Raz obejrzałem to widowisko z odtworzenia... nie wiem jak w TVP będzie...ale najlepsze były w tym amerykańskie reklamy.
Super bowl to jednak zupełny top, ale jak na mój pierwszy mecz w tym sporcie to wygląda nieźle. Nie tylko tępa przepychanka, ale cały czas coś się dzieje i jest sporo taktyki. Już w jednej z pierwszych akcji był zacny blok w ofensywie, żeby zawodnik z piłką mógł przebiec. Wydaje się też, że nikt nie biegnie w przypadkowym kierunku tylko ma za zadanie zrobić przestrzeń w odpowiednim miejscu na boisku.

Wątpię, żeby porwało to moje serce, ale dzieje się sporo i rozumiem dlaczego ludzie mogą się tym pasjonować.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 lut 2023, 3:22

Nawet fajna gra. Sporo się dzieje, masa fizyczności, ale i taktyki, a może przede wszystkim timingu. Tylko te pieprzone przerwy... W prawdzie w Polsce jest studio a nie reklamy, ale i tak wybija to z rytmu i sztucznie przedłuża mecz. Super bowl spoko, ale gdyby to był mecz bez takich katów jak Hurts, Mahomes czy Pacheco, to nie wiem czy by mi się chciało tak długo to oglądać.

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 13 lut 2023, 9:57

Co do miast:

Dla mnie kiedyś najpiękniejszy był Kraków. Dopóki byłem turystą. Odkąd tu zamieszkałem 3,5 roku temu to na rynku byłem dosłownie kilka razy. Jest to o wiele razy mniej niż kiedyś, gdy odwiedzałem to miasto na dzień lub dwa. Wszystko po prostu powszednieje. Pewnie, gdybym nie mieszkał w Krakowie to dalej bym przyjeżdżał na weekend i się zachwycał.
Z innych miejsc to również spodobał mi się Toruń. Byłem tam raz jakieś 5 lat temu. Fajnie było. Choć za dużo nie zwiedziłem poza starówką.
Miejsce Krakowa, czyli miasta, do którego lubię wracać turystycznie jest Wrocław. Tam dla mnie zawsze znajdzie się jakieś nowe miejsce do sprawdzenia. No i chyba szykuje mi się tam jakieś 3-4 dni w kwietniu. Cieszę się na to. I jak zwykle pójdę na Mostek Pokutnic. Lubię odkryte punkty widokowe, na które najpierw trzeba wleźć. Choć raz się zawiodłem, bo wszystko w okolicy było pełne rusztowań i za wiele nie zobaczyłem ;) W kwietniu pewnie wrócę też do Ogrodu Japońskiego, o ile będzie otwarty.
W Gdańsku zaś jadłem najlepszą pizzę w moim życiu. Nie pamiętam nazwy lokalu. Był gdzieś w centrum na ruchliwym deptaku. I tyle pamiętam. Była tak dobra, że podczas wyjazdu do Trójmiasta jadłem ją 3 dni z rzędu.
A co do życia to chętnie wróciłbym na Śląsk. To jest jednak moje miejsce w Polsce do codziennego życia. Pewnie kiedyś się to stanie.

Co do NFL:

Kiedyś próbowałem grać w grę. Odbiłem się po chwili pomimo mocnych starań, by się w to jakoś wczuć. Zdecydowanie wolę universum NHL i NBA. I to mi chyba wystarcza z amerykańskich lig.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lut 2023, 10:11

Messi(as) pisze:
13 lut 2023, 9:57
Wszystko po prostu powszednieje
W Gdańsku mieszkam całe życie, a nie nudzi mi się to miasto. Nie zliczę ile razy szedłem nad Motławą czy Długą, a za każdym razem zachwyca na nowo. Teraz jak zrobili rewitalizację Wyspy Spichrzów, która była totalną ruiną, to nabrzeże wygląda jeszcze lepiej. Szczególnie wieczorem kiedy budynki są podświetlone

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 lut 2023, 10:17

Dla mnie top3 to Gdańsk. Wrocław. Bydgoszcz. Kraków jest maximum overrated :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 lut 2023, 10:18

Messi(as) pisze:
A co do życia to chętnie wróciłbym na Śląsk. To jest jednak moje miejsce w Polsce do codziennego życia. Pewnie kiedyś się to stanie.
gdzie dokladnie ?
Tomusmc pisze:
13 lut 2023, 10:11
Messi(as) pisze:
Wszystko po prostu powszednieje
W Gdańsku mieszkam całe życie, a nie nudzi mi się to miasto. Nie zliczę ile razy szedłem nad Motławą czy Długą, a za każdym razem zachwyca na nowo. Teraz jak zrobili rewitalizację Wyspy Spichrzów, która była totalną ruiną, to nabrzeże wygląda jeszcze lepiej. Szczególnie wieczorem kiedy budynki są podświetlone
Mowiac o Gdansku i tym, ze to powszednieje myslalem wlasnie o takich ludziach jak Ty - ze jak sie jest mieszkancem to moze sie nudzic, a jednak nie ;). Duzym plusem jest to, ze nie musisz nigdzie wyjezdzac aby moc wyjsc turystycznie. Super sprawa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lut 2023, 10:23

Ja lubię nowe miejsca i chętnie wracam do Krakowa czy Wrocławia :) to nie jest tak, że Gdańsk kocham i nic się więcej nie liczy. Mam tutaj wszystko tak naprawdę, do morza (zatoki) bliziutko, stare miasto na wyciągnięcie ręki, ale potrzeba odetchnięcia innym powietrzem też jest i mam nadzieję, że uda mi się odwiedzić w tym lub przyszłym roku Wrocław bo mamy tam znajomych do których chce się wracać :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”