Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 sie 2009, 23:59
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2009, 0:13
Michał Zawacki. Szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałem się z tym, żeby komentował cały mecz. Zwykle słyszałem go w skrótach Ligi Mistrzów lub w "Szybkiej piłce". Ale i tak jest lata świetlne przed Jońcą.Killerbean pisze:Pamięta ktoś jak on się wabił ??
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 17 sie 2009, 0:17
Cloud
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2009, 0:53
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sie 2009, 8:24
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 17 sie 2009, 9:12
klopx
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2009, 10:14
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 17 sie 2009, 10:51
Dusan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2009, 11:06
Zgadzam się, że trzeba się opanować, ale z drugiej strony nie dziwię się Daniemu, że nerwy mu puściły. W końcówce gracze Bilbao urządzili sobie polowanie na jego nogi, ale żaden nie dostał kartki. Za to Alves tak. To było moje największe zastrzeżenie do pracy sędziego. Pozwolił gospodarzom na zbyt ostrą grę pod koniec spotkania.Dusan pisze:Wczoraj w koncówce już przestraszylem sie bo wszedl bardzo agresywnie w jakiegos pilkarza Athletic, nie pamietam juz którego. Niech jeszcze pracuje
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2009, 11:11
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sie 2009, 11:26
mistyk pisze:
Txiki dzialaj!
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2009, 11:29
To ciekaw jestem jak reagowałeś na głupie straty Toure. Było ich co najmniej kilka z czego jedna zakończona bramką dla Athletic, ale to jak zwykle Abidalowi musi się oberwaćklopx pisze:Były przebłyski geniuszu ale był też... Abidalwłaściwie to sam do końca jaką emotke by było lepiej wstawić bo ->
też by była na miejscu. Tyle co ten człowiek miał celnych podań do zawodników Bilbao to masakra. Co realizator pokazał Pepa to ja głupi z myślą, że mnie słyszy krzyczałem "daj Maxwella!" Mam nadzieje, żę w rewanżu wyjdzie już brazylijczyk.
Xavi poza golem bez szału. Szkoda zmarnowanej setki. W pierwszej połowie już lepiej grał Bojan, który stwarzał zagrożenie zarówno bezpośrednio (oddawał strzały tylko szczęście brakowało) jak i pośredni (dobrze odgrywał jako środkowy napastnik i akcje dobrze się rozwijały).klopx pisze:Podobała mi się gra Alvesa i Xaviego, reszta średnio. Dobrze, że pokazał się znowu Pedro
Polska język trudna językklopx pisze:Nie może być tak że 6 na pozostałą 10 oddało więcej strzałów na bramkę niż nas wysunięty, środkowy napastnik
Znaczy się Pedro posłał Messiego na ławkę?klopx pisze:Zostaje nam czekać jedynie na rewanż... i na panów AI i ZI:P
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 17 sie 2009, 13:18
Na straty Toure nie reagowałem tak żywiołowo. Może dlatego, że nie przyzwyczaił mnie do tego. Nie będe wstawiał głupich emotek po jednym nieudanym meczu. Za to Eric nie pierwszy raz pokazuje, że troszke odstaje od reszty. A to co zagrał wczoraj to było momentami śmieszne. Nie jestem też jakimś głównym katem Abidala, więc tekst z "jak zwykle" jak zwykle mógłbyś sobie darować.Mentor pisze:To ciekaw jestem jak reagowałeś na głupie straty Toure. Było ich co najmniej kilka z czego jedna zakończona bramką dla Athletic, ale to jak zwykle Abidalowi musi się oberwać![]()
Niechciałbym ja i uwierz mi, że Ty też oglądać wczorajszego meczu bez udziału Pana Xaviego. Potrafiłeś przymknąć oko na pierwszą połowę w wykonaniu Pedro by po chwili pochwalić go za strzeloną bramkę... Xavi zmarnował setkę w I połowie i strzelił gola w II no ale... bez szałuMentor pisze:Xavi poza golem bez szału. Szkoda zmarnowanej setki. W pierwszej połowie już lepiej grał Bojan, który stwarzał zagrożenie zarówno bezpośrednio (oddawał strzały tylko szczęście brakowało) jak i pośredni (dobrze odgrywał jako środkowy napastnik i akcje dobrze się rozwijały).
Mentor trudna człowiekMentor pisze:Polska język trudna językNie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli, ale obstawia, że chodziło Ci o ilość strzałów Bojana. Możesz być zaskoczony w tym sezonie bo Ibra IMO też nie zawsze będzie najczęściej strzelającym piłkarzem.
Nie, to oznacza tylko tyle, że ja osobiście nie czekam tak na Messiego. A jeżeli czekam to nie na tyle aby wymieniać go w tym poście. Czy to aż tak bardzo zraziło Cię w tym zdaniu żebyś musiał jak zwykle się przyczepić ?Mentor pisze:Znaczy się Pedro posłał Messiego na ławkę?
klopx
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2009, 13:38
To tak jak w przypadku Toure. Trzeba się też zdecydować czy oceniamy grę w danym meczu czy ogólne wrażenia z dotychczasowych występów. Abidal nie zagrał wczoraj jakoś szczególnie gorzej od pozostałych. A Ericowi obrywa się regularnie bo w każdym zespole musi zostać wybrane jakieś najsłabsze ogniwo a u nas ten tytuł trafił chyba właśnie do Francuza bez względu na to czy gra dobrze czy źle. Ja również wielokrotnie miałem do niego zastrzeżenia, ale akurat wczoraj zagrał normalnie. Wymaga się więcej, ale też nie było tragedii.klopx pisze:A to co zagrał wczoraj to było momentami śmieszne.
Fajne bajanie. To jest oczywista oczywistość, że nie chciałbym widzieć spotkań Barcelony bez Xaviego w składzie, ale to nie oznacza, że zawsze gra dobrze. Wczoraj na przykład wespół z Alvesem zanotował najwięcej strat w całym zespole. Tyle tylko, że Alves tracił piłkę angażując się niekiedy aż za mocno w akcje ofensywne. Xavi tracił bo grał gorzej niż nas do tego przyzwyczaił i nie widzę powodów, aby pisać, że zagrał dobrze skoro wymagamy od niego znacznie więcej. Przecież jego cechą charakterystyczną jest właśnie to, że każda akcja przechodzi przez niego a mimo to praktycznie nie traci piłek. Wczoraj miał 9 strat.klopx pisze:Niechciałbym ja i uwierz mi, że Ty też oglądać wczorajszego meczu bez udziału Pana Xaviego.
Ej, ale dostrzegasz różnicę między klasą i wymaganiami stawianymi Pedro (zawodnik aspirujący do miana zmiennika) a Xaviemu (filar zespołu) czy nie bardzo? Od Creusa wymaga się więcej. Pedro miał słabą pierwszą połowę, ale w drugiej zaliczył asystę i zdobył zwycięskiego gola. Mało? Mało to zagrał na jak na swoje możliwości i wymagania właśnie Xavi. Oczywiście ocena byłaby inna gdyby nie zmarnował setki oraz gdyby Keita nie zmarnował kolejnej po jego podaniu, ale taki lajf.klopx pisze:Potrafiłeś przymknąć oko na pierwszą połowę w wykonaniu Pedro by po chwili pochwalić go za strzeloną bramkę... Xavi zmarnował setkę w I połowie i strzelił gola w II no ale... bez szału
Bez komentarza.klopx pisze:Natomiast co do Bojana... to mógłby zagrać chyba nawet Eidur.
Ale umie pisać poprawnie po polsku.klopx pisze:Mentor trudna człowiek
No to Twój błąd bo od kilku sezonów Bojan więcej grywa na skrzydle niż na szpicy.klopx pisze:A jeżeli to nie Bojan miał być szkolony na nową "9" i za klika lat i gonić Rivaldóv i Kluivertóv w klasyfikacjach to sorry... mój błąd.
Napisałeś, że pozostaje nam czekaćklopx pisze:Nie, to oznacza tylko tyle, że ja osobiście nie czekam tak na Messiego.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 17 sie 2009, 14:05
Dusan
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio