AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 964

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 gru 2010, 19:54

kaczy pisze:Nie myślał nikt z was o piłkarskim weekendzie w Mediolanie :) ?
Tanie linie oferują nieziemskie promocje, gdzie za przelot w obie strony zapłacimy koło 100 pln :shock:
W maju w rayanairze była promocja to za 64 zety w obie strony (Kraków-Mediolan) poleciałem. :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 gru 2010, 19:44

Secondo quanto riferito da "Sky Sport 24" il Milan avrebbe trovato l’accordo con il procuratore di Kevin Constant per il passaggio del ventitrenne francese in rossonero. Il giocatore dovrebbe arrivare con la formula della comproprietà.
Milan wygrał wyścig o Constanta, chłopak przejdzie do Milanu na zasadzie współwłasności.
Podoba mi się ta decyzja, Chievo to nie Genoa, by martwić się o to, że przebiją nas finansowo w walce o niego, nie oglądałem Constanta wiele razy, ale sprawia wrażenie nieźle zdyscyplinowanego taktycznie, a głównie tego wymagamy od środkowego pomocnika. Trudno mi coś powiedzieć na temat jego zdolności technicznych. ;)
Powoli trzeba myśleć o tym, by zastąpić Gattuso i Ambrosiniego, a ten chłopak to może być w przyszłości niezły piłkarz, choć na razie szykowana będzie dla niego pewnie pozycja Flaminiego sprzed roku. Poczekamy na potwierdzenie, coraz lepiej zapowiada się styczeń. ;)
Jak podaje portal 4-4-2.com, Milan oferuje 2 mln € za Jose Bosingwę. Zawodnik ten dołączył dwa lata temu do Chelsea za 18 mln funtów. Skąd taki spadek na wartości? Po pierwsze, Portugalczykowi kończy się kontrakt, a po drugie, ma nieustanne problemy z kolanem, które popsuły mu przygodę w Londynie. Teraz 28-latek chce poszukać szczęścia gdzie indziej, jako że nie znajduje miejsca w drużynie Ancelottiego. Z pewnością mielibyśmy wiele pociechy z tego prawego obrońcy, gdyby tylko wrócił do formy, jaką prezentował w FC Porto.
Aż mi się wierzyć w to nie chce. Portugalczyk pewnie i tak odejdzie z Chelsea, więc niska kwota jest do przewidzenia, ale aż tak niska i transfer do wykonania już w styczniu? Marzenie, ale raczej nierealne jeszcze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 gru 2010, 21:19

wyrwaliście Constanta z Chievo :shock:
Kurde jeszcze tylko Edward Ofere z Leccie i Panagiotis Kone z Bologny i macie prawdziwy dream-team.

Wilmore czy ty musisz się cieszyć z każdego transferu zanim jeszcze się zorientowałeś kto do was przyszedł? Przecież ten Constant to taki anonim, że Almiron w porównaniu z nim jak trafiał do JUVE to była prawdziwa gwiazda ligi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 gru 2010, 21:27

Wilmore czy ty musisz się cieszyć z każdego transferu zanim jeszcze się zorientowałeś kto do was przyszedł?
Akurat gdyby do aktualnej linii pomocy Milanu przyszedł ktoś taki jak Almiron kiedyś, to byłbym zadowolony. W Milanie ma kto grać w pierwszym składzie, i to jeszcze przez półtorej roku spokojnie, potrzebuje zespół zawodników na przyszłość. Za Constantem przemawiają do mnie trzy rzeczy:
1. Rekomendacja Braidy;
2. Bardzo niski koszt ewentualnego transferu i forma jego przeprowadzenia;
3. Duże zdyscyplinowanie taktyczne, czym się charakteryzuje Chievo od dawna. Widziałem w tym sezonie ich trzy mecze - z Milanem, Juventusem i Interem, zwracałem na niego uwagę z prostej przyczyny - słychać było coś o jego transferze już w lato - i spodobało mi się to, jak on się poruszał po boisku.
By wyrobić sobie na jego temat opinię potrzebuję jeszcze obejrzenia nastu jego meczów w Chievo, ale z takiego transferu będę bardzo zadowolony - ktoś na rezerwę, kogo w razie czego można się łatwo pozbyć / prędko wykupić za niewielką kwotę, klub niewiele traci, a może wiele zyskać.
No i nie będzie kosztował 9 milionów euro, tylko pewnie milion za pół karty. ;) O ile Chievo odpowiednio wcześnie ureguluje swoje zobowiązania względem tego francuskiego klubu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 gru 2010, 21:39

Akurat gdyby do aktualnej linii pomocy Milanu przyszedł ktoś taki jak Almiron kiedyś, to byłbym zadowolony.
w zeszłym sezonie w Bari grał na prawdę dobrze. Może nawet lepiej niż w Empoli przed transferem do JUVE, mogliście o niego powalczyć, tani by był na pewno, wiec pewnie byś się ucieszył.

Co już zapomnieliście, ze pomoc to najsłabsza i najstarsza formacja Milanu, że jak nie gra Pirlo to wszystko się rypie i że przyszedł czas na prawdziwych następców dla Seedorfa, Pirlo, Gattuso i Ambrosiniego. Milan w pomocy potrzebuje graczy, którzy by byli równie wybitni co wyżej wspominani, a nie nieznanych łepków którzy zagrali parę spotkań w jednym z najprzeciętniejszych zespołów w lidze (pół potencjału Chievo to Pellissier). No, ale widać to tylko moja opinia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 gru 2010, 21:46

Masz rację, to tylko Twoja opinia.
Nikt nie neguje tego, że w Milanie nie są potrzebni następcy Ambrosiniego czy Pirlo. Następca dla Seedorfa to będzie pewnie Cassano, nie wiadomo, czy w Milanie w ogóle będzie potrzebny następca dla Pirlo, bo jego pozycja boiskowa się zmienia i stopniowo może zniknąć z ustawienia, natomiast jestem przekonany, że na pozycje defensywnych pomocników po odejściu Włochów na San Siro zawitają o wiele lepsi piłkarze.
Flamini i Boateng zresztą już tej jesieni pokazali, że potrafią grać bardzo dobrze i możliwe, że ten duet uzupełni jeszcze jedno czy dwa duże nazwiska (w zależności od tego, czy w Milanie grać będzie trzech, czy dwóch defensywnych pomocników). Natomiast nie można budować zespołu, jakby Ci się zdawało, w oparciu o dwanaście nazwisk, w tym dwóch bramkarzy. Zawsze potrzebne są łebki siedzące na ławce bez marudzenia, którzy w razie czego grając w lidze nie zawalą meczu, gdy będzie trzeba zastępować wybitnych piłkarzy. Kimś takim dla mnie jest ten Constant i bardzo się cieszę, że Milan idzie w kierunku poszerzania kadry, to może przynieść tylko korzyści. Zagadką na ten moment jest dla mnie Strasser, bo o ile zawsze miał potencjał, by grać świetnie, o tyle brak mu niezbędnego doświadczenia i pewnie gdzieś tymczasowo odejdzie.
Wolę mieć w klubie takiego Constanta (rekomendacja Braidy!), niż go nie mieć i później myśleć nad nowym ustawieniem w razie jakiś urazów. Może to będzie drugi Onyewu, który jest niezbędny do wypełnienia koszulek na treningach, a może coś więcej, o niczym przecież współwłasność nie przesądza, facet może nawet nigdy nie pojawić się na treningu Milanu. Braida już wyszukiwał sporo nieznanych piłkarzy, których odpuszczał Milan przez brak środków, a o których teraz mógłby pomarzyć - Higuain dla przykładu.
A najsłabszą formacją Milanu od kilku lat jest obrona i tam takim Constantem bym się nie zadowolił, kiedy niezbędni są mistrzowie na maj 2007. W pomocy przy ustawieniu Allegriego z trójką defensywnych pomocników niezbędny będzie i taki szarak do wypełnienia kadry, tym bardziej, że w primaverze mieliśmy Strassera i Novinicia (koniec sezonu dla niego) i nie zanosi się, byśmy mogli kadrę wypełnić kimś konkretnym z tej drużyny.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 gru 2010, 22:36

Wilmore pisze:A najsłabszą formacją Milanu od kilku lat jest obrona
Boki obrony jeśli już, bo środek to mamy najlepszy w Serie A aktualnie.
(L)oczkerson nie wiem o co ci chodzi, przecież wiadome jest, że zawodnik Chievo przyjdzie na ławkę, albo, co wątpliwe, wypali na miarę pierwszego składu. Przy okazji strasznie prawisz morały o potrzebach Milanu itp bla bla bla, widać to, że udało się Juventusowi wygrać na San Siro stawia w roli profesora teraz. :wink: Jeśli chodzi o pomoc to defensywnych mamy, jeśli chodzi resztę to leżymy i kwiczymy, na Pirlo podziałała co prawda zmiana pozycji ale zagrał 1 dobry mecz + kawałeczek drugiego, Seedorfa to, jak dla mnie, szkoda nawet na ławkę zostawiać. A jeśli chodzi o Cassano za Seedorfa to nie wiem bo Włoch aż takim defensywnym zawodnikiem nie jest, a co by nie było Holender z linii środkowej albo z naszej połowy zaczyna akcje.
Ps. przy przejściu Boatenga chyba Boromir napisał o nim drewniak czy coś w tym stylu, jak widać racji nie miał. :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 gru 2010, 0:05

Rezus pisze:Ps. przy przejściu Boatenga chyba Boromir napisał o nim drewniak czy coś w tym stylu, jak widać racji nie miał. :lol:
To raczej nie byłem ja.

Transfer Constanta powala, naprawdę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 gru 2010, 0:15

Przepraszam, ale ktoś ze środowiska Juventusu. :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 gru 2010, 0:18

Spoko, święta idą, wybaczam. Wrócę do tego za kilka dni :lol:
Rezus pisze:ktoś ze środowiska Juventusu
Jeszcze do niedawna było nas tu ze trzech, teraz trochę się namnożyło.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 gru 2010, 0:19

Jestem jedynie konsekwentny. Od dobrych 2 lat piszę, że Milan potrzebuje nowego lidera w formacji pomocy i to takiego zawodnika moim zdaniem Milan powinien sprowadzić, głównie ze względu na wiek liderów i brak naprawdę klasowych następców. Piszecie o tym, że zaplecze się przyda, ale ilu graczy Milan w 2 linii potrzebuje? Skoro przyszedł Cassano, zgaduje, że są do obsadzenia 3 miejsca w pomocy (inaczej Pato, Robinho i Cassano będą walczyć o 1 miejsce u boku Ibry). W kadrze pozostaną czas jeszcze jakiś Pirlo, Ambro, Gattuso, Boateng i Flamini. Jeśli, przyjdzie do pomocy ktoś naprawdę dobry do pierwszego składu (Pastore, Ganso czy o kim tam jeszcze piszecie), to z wyżej wymienionej grupy, ktoś i tak usiądzie na trybunie. Po co kolejny, będący jeszcze niżej w hierarchii?
Na środku obrony Milan też ma alternatyw na pęczki, a jak Silva czy Nesta wypadnie, to nikt się nie odważy wystawić Yepesa, Onyewu czy Papasthatopoulosa i gra Bonera.

A o Boatengu pewnie pisał 10, on się wypowiada na niemieckie tematy i pewnie pod tym kątem pisał o Boatengu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 gru 2010, 9:45

Dużo na temat nowych transferów Milanu mają do powiedzenia kibice Juventusu. Tak było przy Robinho, Boatengu i teraz przy Constancie. Narazie nic co pisaliście się nie sprawdza.

Co do Constanta. Polecony został przez Braide(przypomnę, ze Ariedo nalegał na transfery Pastore, Bale, Hernanesa i Higuaina gdy Ci byli jeszcze mało znani szerszej publiczności). Na zagranicznych forach czytałem, że Kevin jest jedną z rewelacji rundy. Dodatkowo nie wiemy na jaki zasadach on przyjdzie. Równie dobrze może być kartą przetargową dla jakiegoś innego transferu.

Teraz pora by wykupić Boatenga i będzie dobrze.

BTW - Galliani nominowany do tytułu dyrektora sportowego roku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 gru 2010, 11:23

a co Robinho gra taki szał? W pierwszych 10 kolejkach wyszło mu chyba tylko spotkanie z Napoli, a tak potykał się o własne nogi. Teraz gra całkiem dobrze (choć nie zawsze bo ostatni mecz był w jego wykonaniu fatalny), ale do najmocniejszych napastników ligi mu moim zdaniem jednak w dalszym ciągu brakuje, a przecież facet kosztował już naprawdę sporo i co najważniejsze zarabia 4 bańki (czy nawet więcej). Koszt transferu był naprawdę spory i Robinho aż tak dobrze nie gra, by można było mówić, że się w pełni spłaca.
Jak wróci Pato i przyjdzie Cassano, to Robson będzie zmiennikiem zarabiającym więcej niż ktokolwiek w JUVE z wyjątkiem Buffona. Powiedzcie mi, że to nie jest zbędna rozrzutność i że nie dało się tak dużej kasy wydać mądrzej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 gru 2010, 11:49

mete pisze:Dużo na temat nowych transferów Milanu mają do powiedzenia kibice Juventusu. Tak było przy Robinho, Boatengu i teraz przy Constancie. Narazie nic co pisaliście się nie sprawdza.
Martwi Was to? :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 gru 2010, 18:09

Mamy pierwsze zdjęcia Cassano w barwach Milanu. BTW - wiek ktoś kto jest na zdjęciu nr 7 oprócz Antka??

http://www.tuttomercatoweb.com/?action=foto&id=39174

Jeszcze jedna porcja zdjęć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”