O futbolu na luzie... - Strona 964

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 06 sty 2013, 23:12

O jezu ,to tylko marny portal o którym nawet do tej pory nie słyszałem jak i pewnie spora część osób tutaj,tak się zdobywa rozgłos.Ręka zupełnie przypadkowa i sam Suarez nie spodziewał się przecież uznania tego gola.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 sty 2013, 23:13

Daaaamian pisze:Równie idiotycznego tekstu w ostatnim czasie nie widziałem.
Kto to pisał, bo jakoś nie mogę nazwiska namierzyć. Ostatnio Tomka Ćwiąkałę tam gdzie widziałem i Zachodnego, ale to raczej inne pióro.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sty 2013, 23:14

Zachodny tam chyba tylko typy podawał, to nie on pisał.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 sty 2013, 23:15

Nie pamiętam sytuacji z Wigan z tamtego sezonu, więc się w tej kwestii nie wypowiem.

Wiem natomiast, że w tej sytuacji winę ponosi jedynie sędzia, a oskarżanie Suareza jest absurdem.

Lubię te pieprzenie o nurkującym Suarezie, którego taki Bale wyprzedza w tym elemencie o kilka długości, a i tak więcej mówi się właśnie o Luisie. W tym sezonie pamiętam wyłącznie jedną sytuację, w której Suarez nurkował. Spotkanie ze Stoke i komiczny pad Urugwajczyka, który osobiście wyśmiałem w temacie o Liverpoolu. Innych sobie nie przypominam.

Duchu, właśnie nie wiem. Po prawej wyświetla się nazwisko Zachodnego, ale nie wiem czy to jego tekst.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 06 sty 2013, 23:16

Do czego Suarez miał się przyznawać skoro arbiter widział całą sytuację?

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 06 sty 2013, 23:16

Tekst tekstem, ale pisaliście wcześniej, że ta ręka przypadkowa? :shock: Jak dla mnie celowe zagranie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 sty 2013, 23:20

O właśnie, Biały ważną rzecz mi przypomniał.
lfc.pl pisze:Menadżer szybko skwitował całą sprawę dotyczącą gola Luisa Suareza. Gospodarze mogą się czuć rozczarowani po przypadkowym zagraniu ręką Urugwajczyka.

- Dostał w rękę, nie podlega to wątpliwości. Nie było to jednak celowe – wyjaśnił Rodgers.

- Od razu spytałem się sędziego technicznego: „Była ręka?”. Powiedział, że tak ale nieumyślna. Andre Marriner również tak uznał. Mansfield miało pecha, ponieważ to trafienie okazało się być zwycięskim.

- Nie wiem czego ludzie chcą od Luisa w takiej sytuacji. Piłka go trafiła, to sprawa sędziów by podjąć decyzję. Nie jego.

- Gdyby zrobił ktokolwiek inny, całej dyskusji by nie było.

- Chcę mówić o jego talencie. To nie była jego wina. Gdyby to było uznane za zagranie celowe, sędzia nie uznałby bramki. Nie zrobił tego, gol się liczy.

- Ludzie zaczynają skupiać się jego umiejętności. Jest genialnym piłkarzem. Strzelił gola, był bliski zdobycia dwóch innych. Teraz myśląc o nim, myśli się o jego talencie. To jest najważniejsze.

- To jest wspaniały profesjonalista. Musimy z tego korzystać dopóki jest w tym kraju. Jest świetnym piłkarzem i dobrym człowiekiem, rodzinnym człowiekiem.

- Chciał wyjść w pierwszym składzie, mimo faktu, że był jedynym napastnikiem w klubie od sześciu miesięcy. Dzisiaj rozgrywaliśmy mecz, na który był nastawiony. Coś takiego to dla niego uliczna piłka. Uwielbia takie spotkania.
Jeśli kogoś oskarżać, to tylko sędziego. Zagranie było przypadkowe.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sty 2013, 23:29

Klub Wielkich ludzi zyskuje na błedzie arbitra - "Trudno, błąd sędziego".
United zyskuje na babolu sędziego - "Fergie ma układy w FA! Wpisujcie miastaaa111!!".

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 sty 2013, 23:31

Z Wigan strzelił ręką i się zaczął cieszyć, na szczęscie Manson dał mu kartke- to juz pokazało wiele o nim .

Klose potrafił, no ale po człowieku który gryzie rywali i od momentu transfery zrobił wiecej symulek niż bramek nie oczekuje niczego innego.

Juz nie mówiąc jakby MU takiego gola strzeliło.....pewnie znowu by fan Liverpoolu napisał o kontaktach z FA i naciskiem na sędziów :lol:

Ciekawe---teraz to błąd sędziego....a po MU Ci sami fani pisali i układach Safa z FA i sędziami :roftl3:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 06 sty 2013, 23:32

W dalszym ciągu nie rozumiesz, że Suarez nie miał do czego się przyznawać?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 sty 2013, 23:37

Nie rozumie i nie zrozumie.

Czy ja czy jakikolwiek inny fan Liverpoolu pisał na tym forum o układach Fergusona? Z moich ust takie słowa nie padły.

red85 zdaje się w ogóle nie zrozumiał sedna sprawy i znowu pierdoli od rzeczy, ale zdążyłem się przyzwyczaić. Błąd sędziego to błąd sędziego, a tutaj ni z gruszki, ni z pietruszki oskarżany jest Suarez.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 0:01 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 06 sty 2013, 23:42

Zagranie piłki ręką ma miejsce w sytuacji gdy zawodnik rozmyślnie i świadomie dotyka piłki ręką (od dłoni do końca ramienia).
Przy ocenie zagrania piłki ręką sędzia musi wziąć pod uwagę:
- Czy ma miejsce ruch ręki do piłki (a nie piłki do ręki),
- odległość zawodnika zagrywającego piłkę od ręki przeciwnika (czy miało miejsce zaskakujące zagranie piłki),
- czy ręce lub dłonie zawodnika ułożone są naturalnie.
Połowa osób, które się wypowiadają na forum piłkarskim nie ma pojęcia o przepisach :lol: . Jedyna kwestia, to czy ręka Suareza była celowa, czy nie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sty 2013, 23:45

rzeznik pisze:Jedyna kwestia, to czy ręka Suareza była celowa, czy nie.
zagranie reką przypadkowe, strzelenie bramki później już świadome. Bramka nie powinna zostac uznana, nie wiem co tu więcej dyskutować.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 06 sty 2013, 23:47

fieldy pisze:
rzeznik pisze:Jedyna kwestia, to czy ręka Suareza była celowa, czy nie.
zagranie reką przypadkowe, strzelenie bramki później już świadome. Bramka nie powinna zostac uznana, nie wiem co tu więcej dyskutować.
No skoro zagranie przypadkowe, to bramka prawidłowa. Też nie wiem nad czym dyskutować w takim razie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 sty 2013, 23:49

Jasne, że nie była celowa. Nie wiem jak w ogóle można na ten temat dyskutować i - o zgrozo - oskarżać tutaj o cokolwiek Suareza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”