Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 965

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 28 maja 2009, 16:51

nazwiska poznamy, ale pewnie współpracowników, po coś zwołuje tę konferencję. Jeśli chodzi o transfery to usłyszymy coś w stylu "będą spektakularne".

Ponoć Zidane ma się pojawić na dzisiejszej konferencji, miło będzie znów zobaczyć Zizou w Madrycie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2009, 20:32

no i nazwisk pilkarzy nie poznalismy. nazwiska trenera takze nie. znamy tylko ludzi z zarzadu, a wiec nic ponad to, czego sie spodziwalem.

o projekcie sportowym ogolniki - cos a'la kielbasa wyborcza politykow. trzeba poczekac. pewni 1 czerwca zostanie prezesem to sie zacznie.

hala!

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 maja 2009, 22:48

W tym okienku możemy sprowadzić aż sześciu lub siedmiu nowych zawodników. Co za tym idzie, przewiduję, że klub opuści dziesięciu piłkarzy - przyznał przyszły prezes Królewskich, któremu na koniec pokazane zostało zdjęcie zawodników FC Barcelona z trzema trofeami. "To mi nic nie mówi. My mamy dużo więcej tytułów", zakończył Florentino.

czekam na ten poniedziałek z niecierpliwością. Ostatnie zdanie :arrow: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 29 maja 2009, 23:06

przewiduję, że klub opuści dziesięciu piłkarzy
Ciekawe kogo Floro ma na swoje czarnej liscie :think:

Salgado, Dudek, Saviola, Cannavaro, Faubert, Van der Vaart, Javi Garcia, Drenthe, Metzelder, Guti.
Tak ja bym to widzial.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 maja 2009, 23:11

akurat z wytypowaniem 10 nie bedzie chyba problemu:P Spokojnie w roznych konfiguracjach owa 10 znajdziecie i bez zalu pozegnacie. Ciekaw jestem kto przyjdzie. Wolalbym zebyscie kupili Cristiano R niz Kake. Ten drugi w Madrycie moze sie odrodzic i wreszcie zalatac dziure w srodku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 maja 2009, 23:14

czytajac miedzy wierszami florentino stwierdzilem, ze marysia raczej nie odejdzie, mimo ze nie mialbym jej odejsciu nic przeciw. no ale to perez, nie mozna wykluczyc niemal wszystkiego. na razie zachowuje sie jak wytrawny polityk - duzo, o wszystkim i o niczym, a ciemny lud lyka.

bienias - dziury w srodku to akurat kaka by nie zalatal. a na pewno nie sam. kaka rozgrywac na srodku boiska nie bedzie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 23:25 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 maja 2009, 23:25

Makis pisze:
przewiduję, że klub opuści dziesięciu piłkarzy

Salgado, Dudek, Saviola, Cannavaro, Faubert, Van der Vaart, Javi Garcia, Drenthe, Metzelder, Guti.
Tak ja bym to widzial.
To ilu środkowych obrońców wam zostaje, 2? Pepe i Garay, bo Ramos jednak będzie grał po prawej stronie. W takim razie zabawię się w podanie 5 nazwisk środkowych, które wg mnie będą łączone przez hiszpańską prasę z Wami w mercato. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :wink:

Wg mnie głośno może być o: Vidiciu, Mexesie, Carvalho, Chiellinim, i może Raul Albiol (myślałem też o Lucio). Z Huntelaarem wam wykrakałem, zobaczymy jak będzie tym razem :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 maja 2009, 23:27

Z wywalaniem Metzeldera, Vaarta i Gutiego to ja bym się powstrzymał.
Każdy wie, że Metze to szkło, ale w meczach w których gra wg. mnie prezentuje się dosyć pewnie. Poza tym mając Pepe i Garaya potrzebni są jeszcze przynajmniej 2 stoperzy.
Banicja Vaarta po 1 sezonie gry w Realu to zły pomysł. Wg mnie grał on w przeciągu sezonu na takim samym poziomie jak reszta naszych środkowych pomocników, a biorąc pod uwagę jeszcze fakt, że w tym sezonie grał bardzo mało myślę że należy mu dać jeszcze jedną szansę w postaci kolejnego sezonu na SB.
Guti? Tak jak VDV. Ogólnie moje zdanie jest takie, że najpierw trzeba kogoś kupić, a potem można się starać sprzedać.

A jeżeli już mowa o nazwiskach, to ja widziałbym u nas Riberego, Kakę i Alexa ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 maja 2009, 23:31

na razie nikt nawet nie zasugerowa tego, zeby metzelder mial odejsc. on sam tez niby chce zostac, ale wiadomo, ze mundial za pasem, a w realu pewnego skladu nie ma. wieksze szanse na pozegnanie sie daje heinze niz krzysiowi. obronca i tak jest nam potrzebny. jak nie srodkowy to boczny, a najlepiej obaj.
Ogólnie moje zdanie jest takie, że najpierw trzeba kogoś kupić, a potem można się starać sprzedać.
dokladnie tak. w innym wypadku zacznie sie podbijanie cen w nieksonczonosc. z reszta sporo wskazuje na to, ze perez wlasnie najpierw bedzie chcial kogos kupic :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 maja 2009, 23:35

w innym wypadku zacznie sie podbijanie cen w nieksonczonosc.
sami sobie rynek popsuliscie wiec nie zdziwcie sie jezeli bedziecie zmuszeni przeplacac. Wszyscy wiedza ze potrzebujecie zmian i to ze lubicie duzo wydawac.
Tak na oko na te 5 transferow musicie chyba przeznaczyc 200 baniek. bedzie sie dzialo.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 29 maja 2009, 23:49

Bienias pisze:sami sobie rynek popsuliscie wiec nie zdziwcie sie jezeli bedziecie zmuszeni przeplacac. Wszyscy wiedza ze potrzebujecie zmian i to ze lubicie duzo wydawac.
:lol: Bienias , żeby być do końca sprawiedliwym to Chelsea również swoja cegłę dołożyła i swego czasu Lazio .
Bienias pisze:Tak na oko na te 5 transferów musicie chyba przeznaczyć 200 baniek. bedzie sie dzialo.
Nie można się nie zgodzić

a co do poruszanego wcześniej problemu VdV to wydaje się że najlepsze byłoby wypożyczenie go w obrębie ligi . Licząc sie z tym że Valencia zostanie oskubana przed sezonem z kilku piłkarzy , może zgodziliby się na wypożyczenie oczywiście jeśli Real płaciłby jego uposażenie . Paradoksalnie jest to dobra opcja . Vdv ograł by się w Hiszpanii , przyzwyczaił do stylu i gry na wysokim poziomie . Ale to tylko mój wymysł choć uważam , że niezły .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2009, 0:01

wypozyczac to jak juz mozna mlodych chlopakow ze szkolki czy nawet z zewnatrz, ale jeszcze niezaawansowanych pilkarsko. a nie takich pilkarzy jak van der vaart - doswiadczonych, w pelni uksztaltowanych i badz co badz majacych renome w europie. raz, ze wygladaloby to smiesznie, dwa nie zgodzilby sie sam pilkarz bo to brak szacunku dla niego, trzy nie mialby po co wracac bo jego obejscie byloby rownoznaczne z pryjsciem kogos nowego.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 maja 2009, 0:03

Vianuch pisze:Z wywalaniem Metzeldera, Vaarta i Gutiego to ja bym się powstrzymał.
IMO jesli Perez dostanie rozsadne oferty za pierwszych dwoch, na pewno je rozwazy i bardzo mozliwe ze przyjmie. Nie zdziwie sie tez, jesli Floro wlaczy Rafaela w jakis transfer. Co do Niemca, moim zdaniem Heinze gra na srodku nie gorzej od niego. Jakos specjalnie wiec bym za nim nie plakal. Nie musze oczywiscie dodawac, ze licze na to, ze w tej 6-7, ktora zapowiada nasz przyszly wodz znajdzie sie jakis srodkowy obronca.
PS. Guti na wylocie to tylko takie moje marzenie :wink:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 maja 2009, 12:07

moja dyszka to :

VdV , Javi Garcia , Salgado , Saviola , Canna , Faubert , Dudek , Hunter , M.Diarra , Heinze .

imo najbardziej żałowałbym Diarry z tej 10tki , jak narazie cicho o nim jest ale jak ma przyjść Alonso z L'Poolu to dla niego po prostu zabraknie miejsca... :roll:

VdV na wypożyczenie hehe śmieszny pomysł :D
Guti zostanie i to jest pewne w 99% bo to wychowanek do tego zasłużony w pełni i przyszły sezon na pewno jeszcze pogra w RM.

Makis
Heinze lepszy od Metze na środku ? Chyba mało meczów widziałeś bo strasznie dużo bramek padało gdy Gabriel sobie stał i obserwował jak przeciwnicy skaczą do dośrodkowań i zdobywają bramki...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2009, 17:27

znamy juz kadre na mecz z osasuna:

iker, codina
salgado, metzelder, torres, gary, velayos
marcelo, drenthe, lass, robben, parejo, faubert, tebar, van der vaart
raul, huntelaar, saviola

nie ma piity, strach sie bac :P kilku pilkarzy dostalo od ramosa wolne. w ich miejsce w kadrze pojawilo sie troche wiecej graczy z castilli. i dobrze, aczkolwiek niepowolanie higuaina, a powolanie savioli zamiast beuno lub szalaia moze sprawic, ze w ataku bedziemy miec bide. huntelaar jest bez formy, a nawet jak jest w formie to tylko czeka na pilke, raul znowu bedzie biegal wszedzie tylko nie tam, gdzie trzeba. niby fajnie, ale jest napastnikiem i musi sobie to w koncu napisac na czole (albo gdzies indiej, gdzie bedzie w stanie to zawsze przeczytac). teraz bedzie nam potrzebny raul jako wysuniety napastnik bardziej niz kiedykolwiek indziej. a jak zagra saviola, to czego mozna po nim oczekiwac? ze dostawi gdzies noge to moze tak, ale ze bedzie dobrze grac to raczej nie. krotko mowiac albo pomoc da rade albo bedzie kolejny mega slaby mecz.

lass jest pewniakiem do gry w tym meczu. vaart chyba tez, poza tym robben i marcelo? raczej spodziewam sie marcelo na obronie, gdzie niemal na pewno zagra tez ktos z dwojki gary, valayos. ciekawe jak sobie poradzi, obrona ostatnio rady delikatnie mowiac nie daje, wiec moze byc tylko lepiej :P

stawiam na cos takiego:

iker - marcelo, krzys, gary, torres - lass, vdv, robben, parejo - raul, janek

aczkolwiek wolalbym drenthe lub tebara zamiast janka. raul bylby wrecz zmuszony do tego, by grac tam gdzie nalezy i byloby lepiej. druga linia ostatnio nam tez srednio lezy, wiec jeden gracz wiecej na pewno nikomu by nie zaszkodzil. zwlaszcza przy takim zestawieniu obrony.

buki przewiduja nam sromotna kleske - kurs na zwyciestwo realu (z osasuna!) okolo 4. dawno takiego nie bylo, a z takim rywalem chyba nigdy :lol: dobra okazja do zarobienia lub wyrzucenia pieniedzy w bloto. bo jak zagra jutro real to nawet moja krysztalowa kula wielkosci piesci nie wie :P osasuna natomiast walczy o zycie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”