Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 969

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 03 lut 2013, 16:00

Spalony minimalny, ale był. Druga bramka bardziej na konto Zanettiego, który dzisiaj drepcze po boisku nic nie dając drużynie ani w ofensywie ani w defensywie, jak na moje kapitan pierwszy do zmiany. Legenda legendą etc. ale po naszym kapitanie coraz bardziej widać upływ wieku.

BTW jakoś coraz mniej emocjonalnie podchodzę do tych pomyłem sędziowskich na naszą niekorzyść. Nie wiem czy to dobrze bo świadczy już o pewnym znieczuleniu na indolencję idiotów z gwizdkiem i chorągiewkami.

Corwin
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corwin » 03 lut 2013, 16:10

No to po meczu. W sumie przy dyspozycji naszych obrońców żaden z nich nie ma dzisiaj szans z Emegharą.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 16:12 przez Corwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lut 2013, 16:11

i co, teraz jest karny? Czemu mnie to nie dziwi :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lut 2013, 16:37

Baaardzo slabo dzisiaj Guarin. Na innym forum wyczytalem, ze gra na srodkach przeciwbolowych. Wystawienie go nie bylo chyba najlepszym pomyslem.

Corwin
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corwin » 03 lut 2013, 16:42

Powiedziałbym, ze raczej sfrustrowany (co nie wyklucza, że przyczyna leży w tym co napisałeś). Kilka głupich, agresywnych fauli. Trudno jednak wymagać od niego cudów, cała drużyna gra słabo. Kovacic też bez fajerwerków.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lut 2013, 16:51

Takiej padliny to juz dawno nam nie zaserwowali nasi ulubieńcy. W zasadzie Inter niczym nie rózni sie od grupy przypadkowych plażowiczów kopiacych sobie gumowa piłka dla rekreacji. Nie wiadomo w którym momencie, ale Stramaccioni przestał sprawowac kontrole nad druzyna. Nie wiem w jaki sposob ma ja odzyskac, ale to jest chyba jego problem, matura trenerska. Jak tego nie zrobi to juz moze zaczac pakowac walizki, poprawki w Interze nie bedzie. Pewnie Inter bedzie grac lepiej, gdyz gorzej grac sie juz nie da, ale kilku panom trzeba podziekowac bo inaczej nie ruszymy z miejsca.

Kovacic bardzo fajny. Za 2 lata najwczesniej moze byc waznym elementem Interu. Fizycznie Serie A to dla niego kosmos.

Cisza medialna. A teraz mozna przestac zamartwiac tymi parapiłkarzami i udac sie obejrzec prawdziwy futbol.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lut 2013, 13:59

Powołani na jutrzejszy mecz z Chievo:

Bramkarze: 1 Handanovic, 27 Belec, 30 Carrizo;
Obrońcy: 6 Silvestre, 7 Schelotto, 23 Ranocchia, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo;
Pomocnicy: 4 Zanetti, 5 Stankovic, 10 Kovacic, 11 Alvarez, 17 Kuzmanovic, 19 Cambiasso, 21 Gargano;
Napastnicy: 8 Palacio, 18 Rocchi, 22 Milito, 99 Cassano.

Były w tygodniu jakieś przebąkiwania, że Strama ma zamiar przestawić drużynę na grę z czwórką obrońców, jednak La Gazetta typuje taką pierwszą 11:
HANDANOVIC - SILVESTRE, RANOCCHIA, JUAN JESUS -SCHELOTTO, ZANETT, 1GARGANO, NAGATOMO, KOVACIC - CASSANO, PALACIO

jeśli to się okaże prawdziwy skład to niestety nie wróże sukcesu. Trzech bocznych obrońców w ... pomocy :haha: i paralityk SILVESTRE w obronie oraz brak KUZMANOVICA, który zagrał przyzwoicie w debiucie w przeciwieństwie do SCHELOTTO.

Typuje remis w tym meczu, później w ryj od Violki i przed/ najpóźniej po derbach Strama będzie mógł zanucić

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2013, 21:41

Bardzo fajna, choć momentami trochę śmieszna pierwsza połowa Interu z Chievo. Po pierwsze o co chodzi z grą głową w tym meczu? :lol: Najpierw przy stanie 1:0 Acerbi po dośrodkowaniu z wolnego stał sam w samym środku pola karnego, mógł zrobić wszystko, więc postanowił elegancko musnąć piłkę w kierunku lewego słupka. W zasadzie się udało, szkoda, że Acerbi nie zaplanował by trafić koło słupka do bramki. Potem kolejne dośrodkowanie w pole karne i tym razem Jokic 7 metrów od bramki ma główkę, znów najbliższy stoper jakieś 3 metry od niego i w efekcie 1:1. Wtedy na serio myślałem, że obrońcy Interu nie wiedzą co to znaczy grać głową. Z błędu wyprowadził mnie Ranocchia, który załadował taką piłę z rożnego, jakiej dawno nie widziałem w Serie A. Na deser jeszcze sytuacja gdzie wybitą piłkę przez bramkarza Chievo główkował przed polem karnym.... Handanovic. Dlaczego on, a nie stoperzy? Pojęcia nie mam.
Sam mecz natomiast otwarty, z wieloma okazjami bramkowymi. Inter miał jeszcze śliczny słupek Gargano z wolnego, oraz dwie setki, gdzie zrehabilitował się za pierwszą bramkę GK gości. W zasadzie powinno być już z 5-6 bramek w tym meczu. Co okazja, to piłka jest prawie w siatce.
No i wesoły jeszcze nie czterdziestoletni Zanetti zapierdala na prawej obronie że hej! Mija piłkarzy Chievo jak tyczki.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 21:45 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2013, 21:43

Gramy czwórka w obronie, ale nie wiem czy to ma jakis wiekszy wplyw na gre zespolu. Stawiałbym raczej, ze Strama pogrozil paluszkiem, bo jest walka, zaangazowanie czy agresja w odbiorze.

Odpuszczenie Rigioniego przez Gargano to byl kryminał. Takie zachowania nie moga sie powtarzac, bo to niewazne ile bramke strzelimy to sa 100% dla przeciwnika i znow trzeba bedzie sie meczyc. Jeszcze raz fatalnie obcieli sie obroncy przy wolnym gdzie nieduzo pomylil sie Acerbi. Poki co udało sie wcisnac dwie bramki, ale byly sytuacje (szkoda szczegolnie kontry i wykonczenia Gargano) na wiecej i oby sie to nie zemscilo i oby Inter podszedł z takim samym nastawieniem na druga czesc spotkania. Warto tez pamietac, ze pierwszego gola podarował Interowi golkiper Chievo, wiec absolutnie nie mozna dodawac sobie 3 pkt.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 10 lut 2013, 21:54

Wiadomo, że szkoda okazji Cuchu i 2x Gargano ale..

Kuzmanovic dwa razy pokiwał i przeciwnicy mieli z tego okazje. Także niech se daruje.
Po bramce Chievo cisnęło i bardzo było widać niepewność w obronie i w końcu przyniosło to skutek. Nie wiem kto tam nie pokrył, bo akurat www przeglądałem ale takie sytuacje są przygnębiające :(

EDIT

Ja pierdziele, Milito to jest specjalista. Cieniuje momentami, wiadomo, ale jest specjalista.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 10 lut 2013, 22:02

Akcja starej gwardii Zanetti - Cambiasso - Milito.

Czuje, ze Dejan zaraz wejdzie i cos wsadzi z dystansu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2013, 22:04

Lekcja dla Interu z tego mecz poki co taka, ze piłka nożna to zajebiscie prosta gra jeśli: a) sie biega b) wszystkie czynnosci wykonuje sie szybko, caly czas nie zapominajac o punkcie a.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 10 lut 2013, 22:48

Dejan i Milito wrócili od razu lepsza gra ;)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 lut 2013, 10:36

Licze na jakas charakterystyke Icardiego bo sam slabo kojarze tego zawodnika.

Czeka go najprawdopodobniej cholernie ciezka rola zastapienia Diego.

Warto dodac, ze rowniez zaklepane wydaja sie transfery Lexalta i Campagnaro.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2013, 10:46

Właśnie miałem pytać - prawda to, że zaklepaliście Icardiego? Czytałem dzisiaj takie informacje.

IMHO bardzo fajny gracz. Liczba bramek w tym sezonie troche przekłamuje jego poczynania boiskowego, ale jest to naprawdę przyszłościowy napastnik. Dobrze gra tyłem do bramki, ma nosa do strzelania, fajnie współpracuje z pomocnikami wychodząc do piłek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”