FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 970

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sie 2009, 22:50

Bilbao, zeby zdobyc puchar musi wygrac 2:0, a tymczasem w pierwszej polowie glownie zajmuja sie gra na czas :lol: Nie ma to jak odpowiedni pomyslunek.

Gramy dosyc dobrze, ale jak zwykle brakuje skutecznosci. Po przerwie musimy cos wrzucic

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sie 2009, 0:20

co tak cicho? Mamy pierwszy puchar w tym sezonie

w kwestii nowych to wypowiem sie tylko o tym najtanszym. Maxwell mnie dzis zaskoczyl. zagral pomimo wszystko dosc fajnie z glowa. Widac ze jego wyjscia w ofensywie to inna jakosc niz dotychczas. Fajna alternatywa. Czuje ze bedzie rywalizacja na boku obrony.

Ogolnie ciekawy meczyk w ktorym zagralismy na pol gwizdka. Baskowie nam pomogli bo specjalnie nic nie zagrali. Widac bylo ze po pierwszym meczu odpuscili puchar.

Teraz Szachtar. I zaczynamy lige. A w miedzyczasie poprosze o jakis transfer. Moze byc Mata panie Czykita

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2009, 1:01

Milutko :]

Pierwszy puchar do gabloty a więc zadanie wykonane. Momentami naprawdę niezła gra chociaż z drugiej strony widać było trochę jakby nonszalancji.

Bardzo dobry mecz Maxwella. W defensywie może nie miał wiele do roboty, ale w ataku robił chyba nawet więcej niż oczekujemy. Piękna sprawa.

Zlatan naprawdę dobry mecz :] Przy pierwszej bramce chyba nie będzie mu liczona asysta, ale jakby nie patrzeć udział miał duży. Ogólnie kilka dobrych zagrać i szkoda tylko, że Iraizoz stawał mu na drodze :P Generalnie jednak jestem w pełni zadowolony z jego występu. Pomimo braku formy (musi nadrabiać zaległości treningowe) i zgrania pokazał kilka razy, że będzie bardzo przydatny.

Messi niby dwie bramki, ale jak dla mnie wciąz pod formą :P

Bojan wejście smoka :lol: Poza tym jednak słabo.

Keita ładnie. Aktywny i efektywny. Xavi też dobrze.

Toure jakiś sfrustrowany. Kartka dla niego wisiała w powietrzu od pierwszych minut.

Ogólnie dobry mecz i pewne zwycięstwo. Nie mogę się doczekać piątku :P

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 24 sie 2009, 1:23

żałuję... arbitra. nie popisał się przy karnym, którego tak naprawdę nie było - a nawet gdyby, powinien wykorzystać przywilej. po upadku alvesa piłka trafiła do messiego, który podał do dobrze ustawionego ibrahimovicia, a ten umieścił piłkę w siatce. gol byłby zasłużony..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2009, 1:28

Arbiter generalnie był zdecydowanie najsłabszym aktorem widowiska. Źle prowadził zawody. Momentami był zbyt pobłażliwy a potem wynagradzał to sobie przesadzając w innych sytuacjach. Wprowadzał nerwową atmosferę i nie wpływał dobrze na przebieg meczu.

Skrót meczu --->

Oczywiście nie ma wszystkich wartych uwagi akcji, ale najważniejsze momenty są zawarte.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 sie 2009, 2:21

Bramka Bojana to pokaz zajebistej gry defensywnej Bilbao. Zresztą to nie przypadek, że oni w UEFA ze słabymi w sumie zespołami tracą pełno bramkę... dobrze, że tam chociaż coś strzelają.
Co do Maxwella to nie wiem jak wy, ale mam dziwne wrażenie i przeczucie, że będzie więcej grał od Abidala... tyle, że wtedy to straszne ofensywne boki obrony (na słabsze zespoły jednak w sam raz).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sie 2009, 8:31

Co do Maxwella to nie wiem jak wy, ale mam dziwne wrażenie i przeczucie, że będzie więcej grał od Abidala... tyle, że wtedy to straszne ofensywne boki obrony (na słabsze zespoły jednak w sam raz).
To jest bardzo mozliwe. Bo szczerze watpie zeby z silnymi przeciwnikami Abidal siedzial. No chyba ze bedzie sie ewidentnie gorzej sprawowal od Maxwella. W kazdym razie trzeba sie cieszyc z konkurencji.

U mnie Ibra ma kredyt zaufania. cos jak rzad daje sobie 100 dni u mnie Ibra ma 30 :P Po wczorajszym meczu zaskoczyl mnie swoim altruizmem, ale to chyba chwilowe. Chlopak musi sie wkupic w laski pozostalych

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 24 sie 2009, 8:34

Oglądałem wczorajszym mecz na tvp sport i muszę powiedzieć że jestem dosyć zadowolony z naszej gry. Wyróżnić mogę Maxwella, Keitę, Xaviego (za kilka świetnych prostopadłych piłek) Henry także miał przebłyski tak samo jak Messi który jak widać nie jest w najwyższej formie a mecz Brazylia - Argentyna już tuż tuż... Trzeba brać poprawkę również na to że Athletic nie grało w najmnocniejszym składzie brakło kilku klasowych zawodników w ich zespole. My graliśmy można powiedzieć najlepszą jedynastką na dzień dzisiejszy (brak jedynie Iniesty czy będzie on już gotowy na Shakhtar w piątek ?) Athletic nie grał o nic a my musieliśmy to spotkanie wygrać i to dosyć wysoko bo po pierwszej połowie przy wyniku 0-0 dało się usłyszeć gwizdy ale cóż ta wymagająca publiczność Hiszpanii... Mecz na plus jednak czekam na kolejne spotkanie w Monaco z niecierpliwością...

Jakiś czas temu miałem dziwny sen ale bardzo przyjemny na temat Barcelony podzielę się z Wami nim śniło mi się że kupiliśmy w tym okienku jeszcze trzech piłkarzy pod sam koniec był to Czyhrynski za 18 mln, Mata za 20 mln i Fabregas za 40 mln... Będę zadowolony jak chociaż jeden z wymienionych zawodników do nas trafi. Boje się że w połowie sezonu możemy dostać zadyszki... Wiadomo Manchesterowi United się udało to przetrwać ale jakby porównać oba składy to oni mieli szerszy skład niż my obecnie. Jak nie będzie transferów już w tym okienku to możemy tylko się modlić aby Messi, Iniesta czy Ibrahimovic nie dostali kontuzji... Txiki działaj bo jeżeli noga nam się powinie w sezonie to będziesz pierwszym winowajcą...

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 24 sie 2009, 8:59

No i Pieknie Pierwwszy Puchar w Sezonie 09/10 Juz jest i czekazmy na kolejny :D ,Nie bede nasi zagrali dobry mecz ,poprawic skutecznosc i bedzie miazga :)

VeB

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 sie 2009, 9:10

Pisałem kiedyś, że nie przepadam za Zlatanem, ale może wkupić się w moje łaski dobrą grą. I powiem, że jak się będzie tak rozkręcał to mu się to uda. Parę razy ładnie odegrał wczoraj piłkę, jak choćby przy bramce Messiego, a gola sam nie zdobył tylko przez Iraizoza. Ogólnie mecz bez historii, wygrany przez Barcelonę dość łatwo. Valdes to chyba się tam zanudził. Jest czwarte trofeum w tym roku. Jeszcze zostały dwa.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 24 sie 2009, 10:28

Wszystko juz zostalo powiedziane. Zagralismy dobry mecz, 1 puchar w gablocie,tereaz czekamy na Superpuchar Europy :D

W pamieci zapadł mi akrobatyczny strzał Zlatana po dosrodkowaniu Messiego :D Ciekawe czy to jakas technika taekwondo 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2009, 11:54

Bienias pisze:To jest bardzo mozliwe. Bo szczerze watpie zeby z silnymi przeciwnikami Abidal siedzial. No chyba ze bedzie sie ewidentnie gorzej sprawowal od Maxwella. W kazdym razie trzeba sie cieszyc z konkurencji.
Warto dodać również, że pod nieobecność Iniesty w pierwszym składzie (z dobrym skutkiem) gra Keita a więc jest to wariant nieco mniej ofensywny jeśli chodzi o zestawienie pomocy. Przy optymalnym zestawieniu (Toure-Xavi-Iniesta) spodziewałbym się raczej Abidala na lewej. Generalnie ładnie się te opcje komponują.
Bienias pisze:Po wczorajszym meczu zaskoczyl mnie swoim altruizmem, ale to chyba chwilowe. Chlopak musi sie wkupic w laski pozostalych
Mi się wydaje, że Ibra nie będzie miał takiego parcia na bramki jak Samu. Wczoraj ładnie podawał i przy odrobinie szczęście mógł mieć ze dwie asysty. Mnie bynajmniej jego boiskowy altruizm nie zaskoczył.
Tobik33 pisze:(brak jedynie Iniesty czy będzie on już gotowy na Shakhtar w piątek ?)
Iniesta z tego co pamiętam wróci dopiero na pierwszą kolejkę ligową a więc liczę na jego debiut dokładnie za tydzień.
Tobik33 pisze:Athletic nie grał o nic
Tak w ogóle to zapomniałem napisać, że momentami byłem zażenowany ich postawą. Rozumiem, że szanse na triumf mieli iluzoryczne, ale perfidnie grać na czas od 15 minuty? Przesada. Grali też trochę za ostro jak dla mnie no i niektóre faule takie bezczelne, że nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać.
Tobik33 pisze:po pierwszej połowie przy wyniku 0-0 dało się usłyszeć gwizdy ale cóż ta wymagająca publiczność Hiszpanii
Gwizdy raczej były przeznaczone dla gości. Gorka od 15 minuty grał tak jakby Athletic prowadził 2:0 w doliczonym czasie gry.
Dusan pisze:W pamieci zapadł mi akrobatyczny strzał Zlatana po dosrodkowaniu Messiego :D Ciekawe czy to jakas technika taekwondo 8)
Obrazek
Obrazek

[EDIT]

http://www.blaugrana.pl/news/3584/wychowane_gole.html

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 sie 2009, 14:43

Zlatan ma miesnie jak ja...prawie :boruta:
Mi się wydaje, że Ibra nie będzie miał takiego parcia na bramki jak Samu. Wczoraj ładnie podawał i przy odrobinie szczęście mógł mieć ze dwie asysty. Mnie bynajmniej jego boiskowy altruizm nie zaskoczył.
Ale lepiej jak bedzie strzelal bo podawac to ma kto, a nawet jest dosc sporo. Jak pisalem mysle ze to jego poczatki i dlatego tak podaje. Zdaje sobie sprawe ze u nas bedzie gral altruistycznie bo nasi pilkarze sa lepsi od tych z Mediolanu a przede wszystkim my gramy podaniami wchodzac niczym wczoraj Bojan z pilka do bramki.

Jeszcze ciekawi mnie sytuacja z karnymi. Wczesniej Samu strzelal na zmiane z Messim a teraz jak zostala ta sytuacja uregulowana?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 sie 2009, 14:45

Teraz wszystkie karne bedzie strzelal Messi, chyba, ze go nie bedzie to wowczas Zlatan albo Xavi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2009, 17:18

Dokładnie tak jak napisał mistyk. Powiedział o tym sam Guardiola na pomeczowej konferencji.

Wracając do Zlatana to gdyby Guardioli zależało na napastniku stricte do strzelania to pewnie byśmy się zdecydowali na kogoś innego a może nawet pozostali przy Eto'o. Przecież Szwed był faworytem Pepa od samego początku i chyba można przyjąć założenie, że trener jest świadom umiejętności Ibry. Nie po to ściągaliśmy za wielkie pieniądze zawodnika, który poza strzelaniem bramek potrafi wiele więcej, aby miał pełnić tę samą rolę co Samu i nic ponad to.

Największe pretensje można mieć jak mniemam do tej sytuacji w której zagrywał wzdłuż bramki do Messiego. Gdyby miał piłkę na prawej nodze to pewnie by strzelał, ale z lewej strony przy ostrym kącie i wychodzącym do piłki bramkarzu podanie nie było złym rozwiązaniem. Niewiele brakowało a miałby asystę po której każdy by go chwalił, że dużo widzi i w ogóle. Poza tym jeżeli zbyt rzadko będzie próbował strzałów to trener zwróci mu na to uwagę. Zlatan dopiero uczy się gry u nas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”