Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 98

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 kwie 2013, 19:55

Prawda, że agent trenera Bayernu powiedział, że Lewnadowski też podpisał kontrakt? Jeżeli tak to pewnie w tym roku przejdzie, bo inaczej byłoby złamanie prawa.

Jeszcze Hummels i Bayern królem polowania.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 kwie 2013, 19:56

Zawsze mnie śmieszyły bluzgi kibiców pod adresem piłkarzy, którzy odchodzą. Tak samo jak śmieszy mnie nienawiść do innych klubów, kibicując sprzed monitora, nie żyjąc w tym środowisku na co dzień. Goetze odchodzi, ale w Dortmundzie już o tym wiedzieli od jakiegoś czasu, to że dopiero teraz wszystko wyszło do prasy to swoją drogą. Borussia dostaje 37 mln. plus ma szansę nawet wygrać LM. No tak, w takim wypadku należy potraktować piłkarza jak śmiecia, bez względu na to ile dotąd dał drużynie. Piłkarze odchodzili, odchodzą, i będą odchodzić ze swoich zespołów, bo to naturalne, to tylko praca. Naprawdę nie rozumiem tego wielkiego obruszenia. A już komentarze na stronie Borussii wskazują na problemy z głową sporej ilości tamtejszych użytkowników.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 kwie 2013, 19:59

Mi się wydaje, że raczej mało kto ma zazłe Gotze, że ochodzi do Bayernu. Ja się mu osobiście nie dziwie. Borussia to fajna ekipa, ale nie wydaje mi się, aby byłą w stanie być cały czas w topie. Lepsi piłkarze będą odchodzić i coraz trudniej będzie ich zastąpić a co dopiero by wzmocnić drużynę. W Bayernie natomiast ma gwarancję niemal cały czas walki o najwyższe trofea, świetnego trenera dla młodzieży.

Sęk w tym, że wszystko zostało ogłoszone w takim a nie innym momencie. Pewnie to nie wina Mario, ale wszystko poszło na niego.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 kwie 2013, 20:00

miałem bardziej na myśli, że jeśli BVB przy podpisywaniu kontraktu z Goetze zgodziła się na taką klauzulę to absolutnie nie powinna mieć do nikogo pretensji, ani do Bayernu, ani Mario.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 kwie 2013, 20:09

mete pisze:Prawda, że agent trenera Bayernu powiedział, że Lewnadowski też podpisał kontrakt? Jeżeli tak to pewnie w tym roku przejdzie, bo inaczej byłoby złamanie prawa.

Jeszcze Hummels i Bayern królem polowania.
Hummels to totalna plota, nie wierzcie w to ;) dla niego kierunkiem jest Barcelona, nie Bayern.

Złamanie prawa - myśle, ze takie działania są po prostu nagminne. Wykorzystuje sie fakt, ze z zawodnikiem nie wolno sie kontaktować, ale za to z jego menedżerem już tak. A czy podpisał ? Nikt tego na razie nie potwierdzi, a sam Lewy podkreślał wielokrotnie, ze wybierze sam moment, kiedy powie co i i jak dalej. Najpewniej po zakończeniu sezonu ;)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 kwie 2013, 20:35

Macie sporo racji. Nie słyszałem wcześniej o tym, że od dziecka kibicował Bayernowi. Ciekawe czy to prawda, czy tylko tam sobie mówi.
Tak czy siak u mnie nie byłoby przebaczenia :P Ma podpisany kontrakt z prawie największym rywalem, to w mojej drużynie nie gra.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 24 kwie 2013, 20:38

W półfinale LM czy w lidze to tam jeszcze pół biedy, ale w ewentualnym finale z Bayernem wystawienie Goetzego byłoby bardzo ciekawe :P

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 24 kwie 2013, 20:40

Goetze i Lewego nie oszukujmy sie Lewy przejdzie do Bayernu, agent Abuameyanga jak wypowiadal sie na temat zainteresowania jego zawodnikiem przez BVB to mowil ze Lewy juz sprzedany a bylo to miesiac temu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 kwie 2013, 20:43

Jakby były jakieś banery lub przyśpiewki w stosunku do Gotzego to prosiłbym o napisanie tutaj.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 kwie 2013, 20:47

BarcaQzYN pisze:Macie sporo racji. Nie słyszałem wcześniej o tym, że od dziecka kibicował Bayernowi. Ciekawe czy to prawda, czy tylko tam sobie mówi.
Tak czy siak u mnie nie byłoby przebaczenia :P Ma podpisany kontrakt z prawie największym rywalem, to w mojej drużynie nie gra.
Kibicuje. Czytałem o tym ze 2 lata temu jak nie dalej przy okazji turnieju młodzieżowego, w którym udział brała repra Niemiec i Goetze.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 kwie 2013, 22:47

Gundogan to obecnie jeden z najlepszych pilkarzy na swiecie i nie wstydze sie tego powiedziec glosno. Barcelona nie zasluguje na takiego zawodnika. Oby zostal w BVB.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 kwie 2013, 22:49

najlepsze jest to że gdyby nie odejście Sahina to kto wie czy w ogóle byłby w BVB bo on był ściągany z Nurembergi w ramach łatania dziur po Nurim :P

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 kwie 2013, 22:50

Dr.Football1 pisze:Barcelona nie zasluguje na takiego zawodnika. Oby zostal w BVB.
Co Ty człowieku masz? Jaka Barcelona, jaki Gundogan? He?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 kwie 2013, 22:51

Fajnie by było jeżeli Borussi udało się utrzymać zaliczkę i w finale wygrać z Bayernem, bo taka okazja może się im nieprędko trafić.

Gundogan jest fenomenalny. Ile on kosztował? Jak Iniesta za najlepszych lat dzisiaj zagrał.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 kwie 2013, 22:52

Szpaku caly mecz o tym pierdzielil. Lapska won od Gundogana.

Co ja bym dal za takiego pilkarza w Atleti.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”