Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 98

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 01 lut 2011, 10:23

ależ się cieszysz. a słowa Nino świadczą tylko o nim. kasa, misiu, kasa.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 01 lut 2011, 10:59

włóż se stopę do buzi i zostaw na tydzień.

Awatar użytkownika
Nevermore
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nevermore » 08 lut 2011, 23:38

Dziwnie wygląda polityka transferowa angielskich klubów. Dziwnie, bo raz potrafią kupić kogoś mniej znanego za małe pieniądze i uczynić z niego gwiazdę, a za chwilę wydają olbrzymie pieniądze na piłkarzy w średniej bądź słabej formie. Nie tak dawno Manchester United kupił Berbatova za 30 milionów funtów. I wydał za niego tyle, bo tyle chciał Tottenham. MU nie miał chyba żadnej alternatywy. Po prostu chcieli Bułgara i koniec. Ferguson raz mówi o psuciu rynku przez Real i o tym, jak nie będzie kupował piłkarzy, których ceny są przesadzone, a mimo to kupuje Berbatova. A przecież nie tak daleko od Anglii, dokładnie w tym czasie gdy Berba całował po raz pierwszy Diabełka na piersi, miała miejsce inna saga transferowa - Real chciał kupić Davida Villę. Prezes Valencii chciał 45 milionów euro, Real dawał 40. 45 milionó euro. Berbatov kosztował 40. 5 milionów, a różnica klas aż nazbyt widoczna, w dodatku Hiszpan jest młodszy. Oczywiście Berba rozgrywa wspaniały sezon, ale to wciąż piłkarz z innej półki niż Villa. David ma znacznie większe możliwości. Oprócz techniki, którą mają podobną, Villa ma przyspieszenie, drybling i zimną krew. A tego Bułgarowi brakuje. Oczywiście mówi się o tym, że kupowanie piłkarzy z Hiszpanii do Anglii i na odwrót grozi klapą, bo są to zupełnie odmienne kultury gry w piłkę. A Berbatov był już w Anglii sprawdzony. Niemniej to ograniczenie, które Anglicy sami sobie nałożyli - że niby nie warto sprowadzać piłkarzy z Hiszpanii - sprawia, że tak wyglądają ceny na rynku w Premiership. Uważam, że w Hiszpanii za podobne pieniądze można kupić piłkarzy o lepszych umiejętnościach, a jednak Anglicy nie chcą się do tego posunąć.
To samo mamy z Torresem. To świetny napastnik i zawsze mi imponował, ale wydano na niego zdecydowanie za dużo pieniędzy i po prostu uważam, że w Chelsea sie nie sprawdzi, o ile Ci nie wzmocnią linii pomocy klasowymi, młodymi piłkarzami. No ale to temat już na zupełnie inne dywagacje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 lut 2011, 23:40

Ferguson przed tym sezonem czynił starana o Ville, ale ten nie chciał się ruszać z Hiszpanii, więc co go mieli na siłe brać?

Awatar użytkownika
Nevermore
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nevermore » 08 lut 2011, 23:43

Puentą mojej wypowiedzi było raczej to, że stosunek jakość/cena jest znacznie wyższy w Hiszpanii niż w Anglii. Głównie przez znacznie lepszy system szkolenia młodzieży. Porównanie Berbatova z Villą służyć miało jako przykład. To, czy Villa chciał grać w Anglii czy nie jest bez znaczenia w tym kontekście.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lut 2011, 0:22

Sraliz mazgaliz, Bayern Monachium pic na wodę. Kazdy krzyczy o przepłaceniu za Carrolla i niektórzy nawet pisza brednie typu "lepiej byłoby kupić Llorente za takie pieniądze". Taaa, Llorente. :o Zawodnicy o podobnej charakterystyce i sposobie gry, a na dodatek Andy jest ograny w Anglii. Tak, pisales juz o tym i rzekomo za to się przepłaca. Heh.

Zaraz po odejsciu Torresa do Chelsea, niektrzy dawali im juz mistrzostwo, a z Torresa zrobili juz gwiazde CFC. Nie mowie o tym forum, tylko tak ogolnikowo. Podjar byl na [ch**], ale po meczu z LFC opinia ludzi ulegla zmianie. Jakie to jest piekne. :lol: Najbardziej rozbawil mnie tekst o tym ze Torres nie poradzi sobie w Chelsea. brawo.

Awatar użytkownika
Nevermore
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nevermore » 09 lut 2011, 1:36

No ale o czym my mówimy? Carrol został ewidentnie przepłacony, ale LFC miał nóż na gardle, więc można takie posunięcie jeszcze zrozumieć. Nie krytykuje tego transferu. Niestety, Czerwoni zostali wycykani na 5 minut przed końcem okna, więc musieli chwytać się brzytwy. Carrol to obiecujący, młody napastnik, napewno im się przyda.

Napisałem dość wyraźnie, że Torres nie pociągnie Chelsea, o ile nie zostaną tam przeprowadzone rewolucje. Mam na myśli linię pomocy. Oczywiście jest Kalou, ale co z tego, że raz zagra świetnie, a raz kopie się po czole. Jeździec bez głowy. No i cały czas grzje ławę, choć moim zdaniem powinien dostawać więcej szans. No bo ile można ciągnąć na Lampardzie? Pewniakiem jest tylko Malouda. Torres miał kiepskie ostatnie połtora sezonu. Był gnębiony przez kontuzję. W ogóle jest dość podatny na urazy, co przy sposobie gry w Anglii musi skutkować częstymi absencjami. Fernando potrzebuje czasu. Potrzebuje też równorzędnych partnerów za plecami. Jeśli to wszystko się ustabiolizuje, będzie grał regularnie, obędzie się bez większych kontuzji, a Chelsea wzmocni drugą linię - to tak, El Nino jak najbardziej może zawojować Stamford Bridge.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 lut 2011, 1:54

Sraliz mazgaliz, Bayern Monachium pic na wodę. Kazdy krzyczy o przepłaceniu za Carrolla
uważasz, że nie był przepłacony? :shock:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 09 lut 2011, 10:06

Nevermore pisze:Napisałem dość wyraźnie, że Torres nie pociągnie Chelsea, o ile nie zostaną tam przeprowadzone rewolucje. Mam na myśli linię pomocy.
Moim zdaniem trafiles w sedno. Ogladajac mecz z Liverpoolem dokladnie takie same odczucie mialem. Druzyna majaca sie niby bic o wygranie LM, a grajac na wlasnym boisku nie potrafila zdominowac w drugiej linii dosyc przecietnego ostatnimi czasy rywala. Chelsea na ta chwile bardziej by sie przydal mlody i zdolny ofensywny pomocnik niz Torres.

Sport-House
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sport-House » 14 mar 2011, 14:25

Atak jest w porzadku jeżlei chodzi o Chelsea,chociaż Drogba mógłby sobie zupełnie odpuscić i przeniesc się gdzie indziej. Linia pomocy wymaga sporych zmian,jeżeli tego nie będzie,to Chelsea stanie się drugim domem starców tak jak MIlan.

radpie1991
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radpie1991 » 26 mar 2011, 20:47

Tez jestem za , bedzie mial lepiej niz wczesniej

----------------------------------------------------------
http://www.obstawianie.info

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 kwie 2011, 19:19

Stacja radiowa Sporttalk podała, że skoro Manchester United jest zainteresowany Ashleyem Youngiem, a na jego miejsce Aston Villa chciałaby sprowadzić Rybusa :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 kwie 2011, 19:27

Zwykła plotka, ostatnimi czasy Rybus nie zawsze łapał się do składu Legii, a co dopiero Aston Villi :lol: AV go raczej w akcji nie oglądała bo to zupełnie inny piłkarz niż Young

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 kwie 2011, 23:33

Przypadkowo wpadłem na ten temat i przejrzałem poprzednie strony.

Damian, otwórz sobie 93 stronę, ostatni post :P

(w sumie ja wyżej też fail dałem, bo okno się w miarę udało :), ale dawno wtedy nie widziałem porządnych wzmocnień )

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 kwie 2011, 10:57

Ja bym raczej zwrócil uwagę na pierwszy post na 93 stronie, bo Ricardo Fuller ostatecznie został w Stoke. :wink:

Jeśli chodzi o Davida Luiza, to oczywiście transfer Brazylijczyka okazał się strzałem w dziesiątkę, ale kwota, o której tam pisałem - 26 mln funtów (swoją droga, Chelsea chyba zapłaciła mniej, bodajże 20 mln), była przesadą. Tym bardziej, że tak na dobrą sprawę Chelsea brała kota w worku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”