Siatkówka - Strona 98

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 wrz 2007, 17:35

Juz za 3 dni rozpoczynają sie Mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn. Forma idzie w góre, a ostatnio nasi dość poprawnie wypadli w Tournoi De France gdzie zajeliśmy 2 miejsce ustępując Francji, a pokonują Bułgarię i Holendrów. Meczów nie oglądałem gdyż nie posiadam takiego kanału jak Eurosport 2. Opinie generalnie były pozytywne, choć gramy bez prawego skrzydła i z minimalnymi możliwościami wykorzystania rezerwowych. Ale gramy. Na poczętek grupa D: Belgia, Turcja i Rosja, potem zagramy z Italią, Bułgarią i raczej Finlandią. Jeśli przegramy tylko jeden mecz z tym przeciwnikami to jesteśmy w czwórce a tam już wszystko może się zdarzyć. Jesli więcej trzeba liczyć, że inni tez cos potracą. Mecze Polaków w TVP, inne mecze w TVP Widmo Sport.

Jestem w średnim nastroju i średnio optymistycznie podchodzę do ME, bo wypadły dwa filary ataku. Dodatkowo w prasie pojawiają sie informację o kolejnym działaniu podpowiadaczy Wlazłego. Jeśli to prawda to [']. Chłop ma niesamowity kapitał, a pozwala go marnotrawić jakims frajerom. Wyglada na to, że jak bedzie ich słuchał to jego ogródek piwny za niedługo bedzie jedynym środkiem dochodów. Niech on się weźmie w garść. Zal mi to pisac, bo ciagle wierze (caly czas wierzyłem) w jego kontuzje.

Jeszcze PZPS próbuje robic Białoruś w związku i nie chce dać certyfikatu Barańskiej. Gdzie ja żyje? Jest taka wyspa w archipelagu Wielkie Antyle, która słynie nie tylko z cygar, ale z "produkowania" świetnych siatkarzy. Tylko nic z tego nie mają, bo zawodnicy bez zgody władz nie moga nawet kontraktu podpisać. Na prawdę chcemy podażać ich drogą? Dajcie spokój.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2007, 20:21

Babel pisze:inne mecze w TVP Widmo Sport.
o nie wiesz jak tam bedzie wygladala sytuajca :?: znaczy ile mecze beda dziennie pokazywac, bo akurat jestem szczesliwcem ktory posioada ten kanal :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 wrz 2007, 20:30

http://program.tvp.pl/7,23.html

Wygląda na to, że co najmniej 3-4 mecze dziennie. Czyli zajebiscie. A co do TVP Sport to ja mieszkam prawie na Ukrainie, ale wiem że w całej Polszcze jest trudno dostepna. Nic trzeba liczyc, że Polacy zagraja w finale.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 06 wrz 2007, 17:37

rozpoczęły się ME w siatkówce Rosja 2007

w 1 meczu omal nie doszło do niespodzianki ale Bułgarzy w porę się obudzili i wygrali z Chorwatami 3-2

w innym meczu Hiszpanie pokonali 3-1 Słowenię

dzisiaj jescze Rosja zagra z Belgią, Polacy jutro natomiast o 13.00 ;/ grają tez wlasnie z czerwonymi diabłami

pierwsza trójka wg mnie :

1.Rosja
2.Francja
3.Polska/Włochy

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 wrz 2007, 14:46

Idę się powiesić. Spieszyłem się do domu by zdarzyć na ostatniego 3 seta. Wpadam, a przegrywamy 1-2. Nie chce mi sie pisać. Atak na poziomie żeńskiej liceum. Koniec ME dla Polaków pierwszego dnia.

[']

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 wrz 2007, 15:08

Babel pisze:Koniec ME dla Polaków pierwszego dnia.
trafniej tego okreslic nie mozna :roll:

Tytul vicemistrzow do czegos zobowiazuje, nawet jezeli z kadry wypadaja wanze ogniwa z Belia nalezy wygrac z 3:0. To wygladalo tak jak mecz o 3msc w LS albo jeszcze grozej bo tam rywal o klasy lepszy. Widac memorial Wagnera i ugrany set przez WB nie byl pryzpadkiem :roll: Ten zepsol szczyt ma juz za soba - niestety
Jutro arcywazny mecz z Turcja a z taka forma to nawet ten przeciwnik wyratsa na powaznego rywala - chociaz o siatkowce turckiej nic nie wiem

Wczoraj bardzo dobrze zaprezentowala sie Finlandia, gdzie po dwoch przegranych setach zszedl z niej stres i zaczlei grac na miare oczkeiwan ich kibicow i napsuli duzo krwi Italii

Bulgaria raprezentowala sie niewiele lepiej od nas, jednak mecz wygrala 3:2. Rosja wydaje sie poza zasiegiem a pozniej to juz moga byc niezle niespodizanki - tak przynajmniej wychodi po 1kolejce

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 wrz 2007, 15:26

Tak się zastanawiam nad naszymi skautami tudzież analitykami (bo różnie się ich nazywa) czy któryś z nich wiedział cokolwiek o zawodniku Van Welle? Zakładam że nikt nie wiedział ze jest on leworęczy, bo nasz blok całkowicie sobie z nim nie radził. A jak ktos lekceważy takich siatkarzy jak Verhelst, Hoho czy Depestele to faktycznie trudno wygrac z Belgami. Całe szczęście, że w Belgii nie grali Wout Wijsmans i Mathias Raymeakers, bo byśmy chyba z 15 nie wyszli w kazdym z setów.

Mozemy nawet sie tłumaczyć, że Belgia miał dzień konia, możemy sie nie tłumaczyć. Oczywiście jeszcze mamy szanse wygrac nawet złoto. Jednak sytuacja się komplikuje, bo nie mozemy przegrac juz żadnego meczu. Ale czy ktos o zdrowych myślach wierzy, że pokonamy Rosjan, Bułgarów czy Włochów w takij dyspozycji? Z taka gra to jutro nas Turcja pojedzie i w poniedziałek meldujemy sie na Okeciu.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 wrz 2007, 17:36

Strach pomyśleć, co by było, gdybyśmy jutro grali z Rosją. :roll: Póki co, to Rosja jest poza zasięgiem wszystkich drużyn, nawet Włosi nie dadzą rady, chociaż na mistrzostwach grają już Fei'em (dobrze odmieniłem ?). Jutro Turcja, przeciwnik nie za bardzo wymagający, chociaż tak samo mówiło się o Belgii. Z reprezentacji Turcji znam tylko Tanika, który gra w Olsztynie, ale i tak z reguły siedział na ławie. Widoczny dzisiaj był brak Wlazłego i Gruszki, którzy mogli by wejść, gdy zespołowi co by tu nie mówić nie szło. Zobaczymy jak będzie jutro, dzisiaj liczyłem na szybkie 3:0, więc nie zdziwie się jeżeli jutro polegniemy. Urodzony optymista

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2007, 11:42

Sytuacja wygląda tak. Belgowie przegrywają dzis z Turcją 0-3, Polacy ogrywają Rosjan i do drugiej rundy awansujemy bez porażki, bo Belgia odpada i nasza porażka zostaje bez znaczenia. Trudne ale ponoć... impossible is nothing. Gdy Belgia przegra 0-3, a my przegramy z Rosją to i tak awansujemy z jedną porażką czyli nieźle.

Wierze, że dziś zobacze tych nieokrzesanych, szalonych środkowych Kadziewicza i Plińskiego, naszego lidera Winiarskiego obijącego ręce Rosjan, Szymańskiego bijącego po liniach, Zagumnego wpuszczającego Kuleszowa i Wołkowa w maliny tak jak rok temu na Mistrzostwach Świata. Tylko, żeby Świderski nie brał przykładu z przed roku, a zagrał na 80% skuteczności jak z ME 2005 roku właśnie z Rosja.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 09 wrz 2007, 11:59

no tak, ten wariant Babela to chyba najlepsze rozwiązanie dla naszych siatkarzy, z 2 zwycięstwami bylibyśmy już myślę jedna nogą w półfinale - zwarzając na fakt iż w nastepnej fazie zagralibyśmy z Finlandią, Włochami i Bułgarią - a tam tylko Włosi pewnie będą miec komplet punktów

imo dzisiejszy mecz, który odbędzię się o godzinie 18 czasu polskiego będzie najważniejszym meczem naszej reprezentacji w tych ME, jeśli przegramy to nie mamy co liczyć nawet na powtórkę sprzed 2 lat kiedy to zajęliśmy 5 miejsce, jeśli wygramy to walka o medal jest bardzo prawdopodobna

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2007, 12:13

Babel pisze:Wierze, że dziś zobacze tych nieokrzesanych, szalonych środkowych Kadziewicza i Plińskiego, naszego lidera Winiarskiego obijącego ręce Rosjan, Szymańskiego bijącego po liniach, Zagumnego wpuszczającego Kuleszowa i Wołkowa w maliny tak jak rok temu na Mistrzostwach Świata. Tylko, żeby Świderski nie brał przykładu z przed roku, a zagrał na 80% skuteczności jak z ME 2005 roku właśnie z Rosja.
wiara wiarą, ale czy ktoś wie, jakie są szanse, ze Poalcy rzeczywiscie otrzasnęli się z tego falstartu ? Niby wczoraj pokazali miejsce w szeregu rywalom, ale dziś Rosjanie na tapecie - czy nasi zagrają na max swoich możliwosci ?
Wie ktoś może jak będzie wyglądała sytuacja Rosji, w razie porazki z Polską ? Czy mogą sobie na nią pozwolić ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 wrz 2007, 12:37

fieldy pisze:Wie ktoś może jak będzie wyglądała sytuacja Rosji, w razie porazki z Polską ? Czy mogą sobie na nią pozwolić ?
Pozwolic sobie moga bo i tak awansuja dalej ale pozniej moze czegos zabraknac

Jednak jak wygramy dizsiaj z Rosja a Turcja z 3:0 z Belgia to ... pierwsza porazka tak jakby nie miala meijsca w nastepnej grupie gdzie beda sie liczyc tylko mecze druzyn ktore przeslzy dalej wiec gdy Turcja wygra bedzie to wlasnie mecz z nimi i Rosja czyli najlepszy bilans - maksymalny :P Jednak to riozwiazanie malo mozliwe ale jednak nie az tak nierealne :P

PS. Przegramy - chociaz wczoraj tez mielsimy z Portugalia :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2007, 12:39

Jeśli odpadnie Belgią to będą w takiej sytuacji, jak my jesli przegramy. Czyli "mogło byc lepiej" :P

Wszystko zależy od wyniku Belgia - Turcja (dla nas, dla Rosjan nie), ale Rosjanie nie moga odpuścić tego meczu i nie odpuszcza. Dlatego piszę o tym szaleństwie, bo ten mecz okazac się meczem na wagę połfinału.

Generalnie hołduje zasadzie konsekwencji taktycznej i nie działaja na mnie takie pospolite ruszenia, podpalanie się na mecze z Ruskimi, ale dzis ma się na prakiecie dymić. A w naszym składzie ma wyjść 7 Gattusów i walczyć o każdą piłkę. Nie ma wyjścia.

mischa
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mischa » 09 wrz 2007, 13:59

Babel... 7 Gattusów nei wystarczy..potrzebnych nam tez ze dwóch Inzaghich, którzy beda skuteczni do bolu..mając 40% w ataku nei da sie wygrac z nikim..poza tym bez bloku i obrony z Rosjanami wygrac sie nie da..jezeli nie pozwolimy im konczyc w pierwszych akcjach mozemy wygrac..

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 09 wrz 2007, 14:12

Babel pisze:Sytuacja wygląda tak. Belgowie przegrywają dzis z Turcją 0-3, Polacy ogrywają Rosjan i do drugiej rundy awansujemy bez porażki, bo Belgia odpada i nasza porażka zostaje bez znaczenia. Trudne ale ponoć... impossible is nothing. Gdy Belgia przegra 0-3, a my przegramy z Rosją to i tak awansujemy z jedną porażką czyli nieźle.
Nie chce zapeszać, ale wszystko zmierza do tego, że Belgowie przegrają w 3 setach. Już jest 2 -0 i w trzecim 19-15. Więc nadzieje jest, tyle tylko, że samemu też trzeba dobrze zagrać - ba mało tego, dobrze to może byc za mało. Nie widziałem, żadnego jak na razie meczu ME w całości (urywki spotkania z Turcją) - praca nie pozwala. Obym dzisiaj zobaczył to co chce oglądać - silną Polskę.

edit:
zapeszyłem 22-23 dla Belgów
edit2:
po 24
edit3:
28-27 dla potomków Ataturka
edit5:
29-31 dla naszych pogromców - tak to już jest, umiesz liczyć licz na siebie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”