Tenis - Strona 98

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 lip 2013, 21:21

Że sędzia to ja wiem, bardziej mi chodzi o orientacyjną godzinę. Ale jeśli do 23 naszego czasu (mniej więcej), to w porządku, powinni się wyrobić dzisiaj.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2013, 21:28

Brawo Jurek, poczułeś się za fajny i wzorowo spierdoliłeś sobie seta.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 05 lip 2013, 21:29

Czekam aż Murray włączy tryb "super sayian", bo na razie u niego to marnie wygląda, nie tak sobie wyobrażałem ten mecz, jedynie serwisy na poziomie Isnera jakiegoś, choć to kwestia pewnie słabiutkiej antycypacji Janowicza. Z drugiej strony Polak gra świetny turniej i aktualnie pokazuje w pełni na co go stać - gra agresywnie, nie boi się, ładnie puka Szkota wszelakimi drop shotami; minusem są błędy serwisowe, absolutnie do poprawy, no i musi ogarnąć passing shoty, bo niektóre to ledwo co w korytarz deblowy wchodziły. Dobrze, że Murray jest cienki jak sik pająka przy siatce. Mecz otwarty jak dla mnie, chociaż sądzę, że finał tego spotkania - o jakąś połowę gorszego od drugiego półfinału - będzie taki sam jak z Verdasco. BTW ciekawe gdzie Domachowska polazła.
Sammyy pisze:Do której maksymalnie oni mogą dzisiaj grać?
Generalnie dach zasuwany + światła, więc mogą do późna, wątpię żeby przekładali półfinał na dzień przed finałem, raczej to nie w wimbledonskim stylu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2013, 21:34

Jak krytykowałem Radwańską tak teraz trzeba skrytykować Janowicza za to uderzenie rakietą w siatkę i pychę w tym secie. IMO wyszedł z niego trochę brak pokory w tym 3 secie, miał 4:1 myślał, że jest po zawodach, próbował ośmieszać Murraya zamiast grać konsekwentnie swoje i chyba zapomniał gdzie jest jego miejsce w szeregu a gdzie jest Murray.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 lip 2013, 21:40

Uderzenie w Andy'ego było specjalne... :roll: Mógł się powstrzymać. Ogólnie zauważam taką tendencję, że jak Jerzy przegrywa to się załamuje. Po Wimbledonie powinien iść do psychologa, bo coś z tą złością trzeba zrobić.

Oho, chyba będą dach zasuwać. Mam nadzieję, że trener przemówi teraz do rozsądku Polaka.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2013, 21:48

I 1:2 w setach, jak dla mnie zaraz mecz się skończy. Przerwa 20 minut na zasunięcie dachu i zapalenie świateł. Wydaje mi się, że bardziej po to żeby Janowicz miał chwilę przerwy, ochłodził rozgrzany łeb i wybił z rytmu rozpędzonego Murraya. Megafrajersko przegrany set przez Janowicza, Murray zaczął grać lepiej ze sznurem na szyi ale Janowicz przestał grać mądrze i konsekwentnie tego co robił wcześniej. Nikt by nie miał do niego żalu czy pretensji gdyby dostał dziś szybkie 0:3 w setach od Szkota, on tu jest pewniakiem ale mimo wszystko Janowicz gra dzisiaj dobrze i miał dotychczas naprawdę realną szansę na wygranie każdego z 3 dotychczasowych setów, o ile w drugim tak po prostu wyszło bo źle go rozpoczął w tym trzecim IMO zgubiła go pewność siebie i wypuścił szansę jakiej pewnie już dzisiaj nie dostanie.

Też uważam, że to uderzenie piłką w Murraya było celowe, tak to przynajmniej wyglądało na powtórkach. Wyraz jakiejś bezsilności ale moim zdaniem to było chamskie.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 05 lip 2013, 21:51

Macie link do polskiej transmisji?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 lip 2013, 21:55

Tu jakaś jest, ale nie wiem, czy nie tnie: http://relacjatv.com.pl/?page_id=7
Osobiście preferuję tę ze SkySports, bez komentarza.

EDIT:

Z tego co widzę u mnie, to nie tnie. W dodatku zajebista jakość (trzecia opcja od lewej) ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2013, 22:17

No i w pizdu wylądował i cały misterny plan też w pizdu :P Nie ma Janowicza, albo jest taki zmęczony albo już się pogodził z tym, że przegrał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2013, 22:23

Wygląda jakby juz zrezygnował, koncentracji nie ma w ogóle. PIerwszym serwisem już praktycznie nie trafia. Raczej się już nie podniesie.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 lip 2013, 22:24

To co mówiłem - słaba psycha. Zaczął przegrywać, publiczność dała mu się na pewno we znaki. Zauważyłem, że obie Radwańskie i Jerzy są bardzo sytuacyjni i odpuszczają sobie, gdy zaczynają im piłki nie wychodzić. Tutaj naprawdę powinien wejść psycholog sportowy do akcji...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 lip 2013, 22:25

Raczej zniechęcony. Kompletnie nie ma w nim woli walki, po korcie chodzi, zero koncentracji przy serwach. 3:1 będzie. Nie chce mi się wierzyć, że jeszcze wróci do gry. Chyba, ze Murray pomoże i sam się przełamie, ale to mało prawdopodobne.
Dla mnie to trochę niepojętne. Równie dobrze już nigdy więcej może nie być w półfinale takiego turnieju, więc powinien gryź trawę i biegać do każdej piłki.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 05 lip 2013, 22:43

Przede wszystkim Murray dzisiaj wybitnie serwował, a Janowicz jak wspominali komentatorzy - wybitnie słabo. Z tyloma błędami serwisowymi nie dało się tego wygrać, ośmieszał się wręcz. Szkot wygrał mecz właściwie samym serwisem, też nie wydaję mi się, by włączał szósty bieg, raczej po wygranej drugiego seta już wiedział, że to wygra na luzie. Finał będzie dość interesujący, ale dla mnie bez emocji.

Janowicz od początku gry w poważnych turniejach ma problemy emocjonalne. Nie pierwszy raz rzuca rakietą czy uderza w przeciwnika. Z sędzią też się już kłócił i koszulkę też rozrywał. Wieje to trochę dzikusem, ale może się jeszcze wyleczy. Tak czy inaczej, patrząc z tej perspektywy docenia się klasę tych wielkich - Federera i Nadala, którzy zazwyczaj zachowują nieludzko zimną krew w sytuacjach dla siebie tragicznych.

Od strony sportowej Janowicz to niebywały talent, bodajże L'equipe ostatnio zamieścił go w rankingu najlepiej zapowiadających się graczy obecnego pokolenia; nie jest to geniusz rangi Nadala, który pierwszy szlem zdobył w wieku 19 lat, ale wciąż - gdy będzie się rozwijał w takim tempie - w 2011 był na 220 miejscu w tourze, a w teraz jest na 24 - to kiedyś finał szlema na pewno osiągnie, pytanie tylko czy będzie w stanie wygrać, ale to już zależy od przeciwników.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 lip 2013, 22:46

szefu91 pisze:Od strony sportowej Janowicz to niebywały talent, bodajże L'equipe ostatnio zamieścił go w rankingu najlepiej zapowiadających się graczy obecnego pokolenia; nie jest to geniusz rangi Nadala, który pierwszy szlem zdobył w wieku 19 lat, ale wciąż - gdy będzie się rozwijał w takim tempie - w 2011 był na 220 miejscu w tourze, a w teraz jest na 24 - to kiedyś finał szlema na pewno osiągnie, pytanie tylko czy będzie w stanie wygrać, ale to już zależy od przeciwników.
A warto dodać, że po tym turnieju wejdzie niemal na pewno do pierwszej dwudziestki. ;) Mamy faktycznie niesamowity talent, ale kurczę, on musi ochłonąć! Jest młody i rozumiem, że może się czasami zdenerwować, ale jeśli będzie się za każdym razem załamywał po niewymuszonym błędzie to nie osiągnie finały Wielkiego Szlema.

Jutro finał turnieju WTA, Bartoli zagra z Lisicką. Nikt przed tym turniejem nie obstawiał takiego finału. Ale czuję, że może być ciekawie, bo obie pokazują się na razie z dobrej strony. Ja stawiam na Niemkę, bo gra niesamowicie na trawie i w końcu wyeliminowała samą Serenę Williams.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 05 lip 2013, 22:48

Najpierw musi dla mnie zacząć częściej grać prostą grę. Ma potężny serwis, predyspozycje do mocnych i celnych uderzeń, a bawi się zbyt często w zagrania, do których Murray potrafi dobiec. Czasem widać za dużo nerwów u Janowicza.

Dobra lekcja, i tak było kapitalnie. Liczyłem na finał Del Potro - Murray, ale zamiast Argentyńczyka jest Djokovic. Jestem za Szkotem :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”