Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 98

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 wrz 2005, 21:17

Ajgor pisze:A chyba jest drobna różnica między ceną Jelenia a ceną Krzynówka.
Nie ma żadnej. Na obu polskiego klubu nie stać, obaj w tym momencie nie są na sprzedaż. Wiesz, w transferach nie chodzi tylko o cyferki.
Ajgor pisze:Kryszałowi dali koło 200 tys euro za sezon czyli jak widzisz dośc znaczna kasa.
Na jakiej gazecie opierasz swoje wiadomości?

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 wrz 2005, 21:28

piwus pisze:Nie ma żadnej. Na obu polskiego klubu nie stać, obaj w tym momencie nie są na sprzedaż. Wiesz, w transferach nie chodzi tylko o cyferki.
Ciekawe skąd Ty czerpiesz swoje informacje :)

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 11 wrz 2005, 21:56

Ajgor pisze: Lepiej by było tą kasę zachować, dorzucić coś na kolejny sezon i np Jelonka sprowadzić a nie wydawać kasy na zawodnika na 1 sezon, w porywach 2.
Zwróć też uwagę, że Wisła transfer chciała sfinalizować jak najszybciej bo zblirza sie puchar UEFA. Fakt jest Penkasa ale dwóch (jeszcze Brożek) klasowych i w formie zawodników może być za mało.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 wrz 2005, 22:03

Ajgor pisze:
piwus pisze:Nie ma żadnej. Na obu polskiego klubu nie stać, obaj w tym momencie nie są na sprzedaż. Wiesz, w transferach nie chodzi tylko o cyferki.
Ciekawe skąd Ty czerpiesz swoje informacje :)
No to pogadaliśmy. Ale zawsze miło się dowiedzieć ile zarabia zawodnik, choć zazwyczaj jest to tajemnica handlowa i tylko PS, bądz Fakt używając trzymanych w piwnicy niewidomych jasnowidzów oznajmia ile kto dostaje. Któraś gazeta robi dodatkowo raz w roku spis najbogatszych sportowców Polsce, ale również nie wiem na ile jest to wiarygodne. W każdym razie żadny poważny dziennik w stylu Gazety, Dziennika Polskiego, albo wiślackie strony nie wiedzały. Cóż za nieprofesjonalizm.

Informację o Jeleniu, Krzynówku wziąłem, a jakże, z głębi swojego, płytkiego wedlug niektórych, intelektu. Zawodnik będący podporą niemieckiego klubu, przyjdzie do Wisły co najwyżej na emeryturkę... chociaż nie. On pójdzie do Kataru na emeryturkę. Zawodnik, który jest przeceniany na ponad 1mln euro po grze w beznadziejnej lidze polskiej, w przeciętnym klubie, nie może być w kręgu zainteresowań krakowskich działaczy. W dodatku kupienie tego zawodnika wyczerpałoby nasz budżet transferowy na cały rok, o ile nas na niego byłoby stać ( a to jest 0.01% szansy). Wzmocnienie jednej pozycji, kosztem innych, zawodnikiem o chimerycznej formie jest posunięciem idiotycznym. Wypadałoby jeszcze wspomnieć, że Jeleń jako pierwszoplanowa postać w Płocku, jest traktowany jak talizman w pucharach i symbol drużyny, czego dowodem jest zaporowa cena i niedawne przedłużenie kończącego się kontraktu o jeden rok. Zapewne obiecano mu, ze wybije się w UEFA i będzie mial wolną rękę w odejściu do zagrnicznego klubu, w którym mógłby zarobić kasę większa nawet od Kryszałowicza :shock:. W kazdym razie inteligentny Ireneusz jeszcze rok pohasa sobie po płockim rykowisku, a potem wyemigruje.

Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje watpliwości, co stanu mojej wiedzy, której mi się nie chce używać :lol:. Pogadamy jeszcze o czymś? Może o Radziu, który w grze nogami ewouluje w kierunku Piekuta, a Kryszał "ciężka dupa" momentami nie wie gdzie ma piłkę, nie mówić już o starcie do niej?

Bo poglądów o Penksie co ma grać w pierwszym składzie nie chce mi się zbijać. No może ostatni raz...

Penksa swoje lata ma i błyszczy jako dzoker. Czemu? Bo świeży wychodzi na zmęczonych zawodników. Grając pełny wymiar czasu, będąc w takim samym stanie jak przeciwnicy byłby zupełnie niewidoczny. Garbusek obecnie też nie za dobrze, ale to zależy tylko od poprawy motoryki i zrozumienia się z Brozkiem, którego pierwszy raz spotkał w jednej drużynie na boisku w ostanim meczu. Poza tym uważasz, że lepiej się znasz się na transferach niż Engel i Mielcarski?

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 12 wrz 2005, 18:19

Nie uważam tak, tylko porpostu wątpię, że Kryszał jest odpowiednim zawodnikiem na walke o LM za rok. No chyba że jest to transfer na pogranie sezonu w lidze, w którym Wisła bez niego wygrałaby zapewne równie spokojnie. Poza tym jest to kolejny zawodnik który grał dobrze ale ZALEDWIE w 2 lidze niemieckiej i nieźle choć nie olśniewająco w Amice która jest klubem specyficznym. I czy taki zawodnik jest jedną z podstaw dla takiego zespołu jakim ma być Wisła. Z całym szacunkiem nie wydaje mi się...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 wrz 2005, 18:39

Ajgor pisze:Nie uważam tak, tylko porpostu wątpię, że Kryszał jest odpowiednim zawodnikiem na walke o LM za rok
W kwestii Kryszalowicza to mozna powiedziec - lepszy rydz niz nic. generalnie to chyba byl najlepszym "realnie" do wziecia obecnie napastnikiem z Polski, prezentujacym jakis tam poziom. co do jego wieku to nie przesadzajmy, bo przeciez jest rowiesnikiem Frankowskiego, a gdyby Franek zostal nikt nie powiedzialby ze jest za stary na LM. w sumie Wisla ma mlodych zdolnych (chociazby Kmiecik) ktorzy pozostaja jeszcze w obwodzie, wiec kupowanie za wielkie pieniadze takiego zawodnika jak Jelen, ktory wg mnie wcale takim pewniakiem nie jest, to bylby raczej blad. doszedl jeszcze Rado (jak zle mowie piwus to mnie popraw) ktory ma byc kolejnym objawieniem z ligi podworkowej. dodajac do tego Penkse, Kuzbe to chyba az tylu napastnikow w Krakowie nie potrzebuja.
Ajgor pisze:Poza tym jest to kolejny zawodnik który grał dobrze ale ZALEDWIE w 2 lidze niemieckiej
Frankowski na Zachodzie gral ZALEDWIE w 3 i 2 francuskiej. a Kryszalowicz to jest marka (jak na polskie realia). w Amice nie blyszczal, bo pilka to sport druzynowy i jak nie masz z kim grac, to sie dostosowujesz poziomem.
Ajgor pisze:I czy taki zawodnik jest jedną z podstaw dla takiego zespołu jakim ma być Wisła.
Ja wiem czy brali go zeby byl jedna z podstaw? wg mnie mowienie, ze ma zastapic Frankowskiego jest na wyrost,, bo Frankowskiego ciezko jest zastapic kimkolwiek z ligi polskiej (poprostu on ma specyficzny styl). a Kryszalowicz poprostu ma grac i strzelac. a zastapic Frankowskiego to moze na imprezie jak wypadnie jego kolej stawiania kolejki :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 wrz 2005, 18:58

Ajgor pisze:Nie uważam tak, tylko porpostu wątpię, że Kryszał jest odpowiednim zawodnikiem na walke o LM za rok. No chyba że jest to transfer na pogranie sezonu w lidze, w którym Wisła bez niego wygrałaby zapewne równie spokojnie. Poza tym jest to kolejny zawodnik który grał dobrze ale ZALEDWIE w 2 lidze niemieckiej i nieźle choć nie olśniewająco w Amice która jest klubem specyficznym. I czy taki zawodnik jest jedną z podstaw dla takiego zespołu jakim ma być Wisła. Z całym szacunkiem nie wydaje mi się...
Ale ja nie polemizuję z tym stwierdzeniem, więc nie wiem po co to piszesz.
Polemizowałem z:
- stwierdzeniem o zakupie Jelenia
- stwierdzeniem o zarobkach Kryszałowicza
- stwierdzeniem o zasadnoci kupna Kryszałowicza "skoro jest Penksa"

Ale mogę jeszcze sobie pogadać :)
Ajgor pisze:Nie uważam tak, tylko porpostu wątpię, że Kryszał jest odpowiednim zawodnikiem na walke o LM za rok. No chyba że jest to transfer na pogranie sezonu w lidze, w którym Wisła bez niego wygrałaby zapewne równie spokojnie.
No chyba. Błyskawiczny transfer, by choć w części załatać dziurę po franku i dac trenerowi wieksze pole manewru. Szersza ławka gwarantuje równiejszą grę przez cały sezon, pod warunkiem, że umiejętności są zblizone. A Kryszał w tym momencie przewyższa Kuźbę i można wymagać od niego gry przez 90min. w przeciwieństwie do Penksy. Więc chyba transfer potrzebny, jeśli nie można było przeprowadzić lepszego w tak krótkim czasie. No chyba, że sądziłeś, ze Wiśle, (którą rozlicza się z kazdej wpadki i nie wystarczy tłumaczenie "Bo Brożek złapał katar, czy ma uraz kostki i nie mógł grać") wystarczy ledwie 3 napastników?
Ajgor pisze:Poza tym jest to kolejny zawodnik który grał dobrze ale ZALEDWIE w 2 lidze niemieckiej
Pytanie za jednego posta. Skąd przyszedl Franek?
Ajgor pisze:i nieźle choć nie olśniewająco w Amice która jest klubem specyficznym.
Moment. Kogo zyczyłbyś sobie, kto byłby do sprowadzenia w ciągu 2 dni? Dla porównania, Basałaj próbował sprowadzić kubicę przez prawie pół roku...
Ajgor pisze:I czy taki zawodnik jest jedną z podstaw dla takiego zespołu jakim ma być Wisła. Z całym szacunkiem nie wydaje mi się...
Zawodnik nie miał być długofalową inwestycją, ani graczem pokroju Kłosa. powiedzmy sobie wprost, że to zapchajdziura. I w tym momencie, krytukując ten transfer, stwierdzasz tylko założenia, jakie towarzyszyły sprowadzaniu Kryszała. Chocby najmniejsza niwelacja straty Frankowskiego. No i w szanującym się klubie, po transferze "odchodzącym" powinien być transfer do klubu. Koniecznośc tego zweryfikowało odejscie Kosy i Uche, kiedy zastępcy nawet w połowie nie byli tak dobzi jak poprzednicy.

Więc jeszcze raz. W tak krótkim czasie nie dało sprowadzić się lepszego gracza, a ponieważ jest potrzebna konkurencja o miejsce w składzie, przy czym w klubie było tylko 3 napastników i nikt nie nadawał się, by partnerować Brożkowi, sprowadzono Kryszała.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 12 wrz 2005, 19:22

No ale Franek jednak był trochę młodszy jak grał zagranicą,a poza tym pomijając okresy kiedy był kontuzjowany, to właściwie od razu stał się gwiazdą naszej ligi. A pewnie że to sprawa Engela, ale może powinien spróbować postawić na Kmiecika a nie wypożyczać go. Liczka akurat tutaj pokazał, że może to wyjśc na dobre (mam na myśli Kubę). No ale dobra już nie krytykuję Kryszała. Ja życzę mu jak całej Wiśle, żeby jak najlepiej grał :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 wrz 2005, 10:22

No jestem załamany .... Teraz (dopiero?) dowiedziałem sie że "Rzeźnik" Radek Sobolewski nie zagra dziś z Vitoria :? Kłos i Sobol pauza :!: Ale szkoda straci i moca - druga linia i widowisko.

Edit Ale mnie zarkęcili. :roll: Przeciesz kartki z elminacji przechodzą na UEFA :evil: to już wiadomo czemu bez Radka. :lol:

Co za ... pech chyba nikt mi nie powie że jest teraz para Cantoro - Sobol do zastapienie w Wiśle. Bo i Gołoś i nawet Paulista na środku. Czy Ekwueme :roll: nie mogą sie równać z ta dwójką.

Majdan :arrow: Baszczu - ... ? (Berreto ?:>) Głowacki - Dudka :arrow: Paulista - Cantoro - Gołoś (?) Zieńczuk :arrow: Brożek - Kryszał.

Nowy Brazylijczyk niby w obronie zagra :roll: Ale nie wiadomo czy nie sciemniają bo może Engel zagrać z Dudka na środku a Stolarczyk na boku choć sam w to watpie. Chyba że Kowaczyk zaskoczy wreście (co z nim ?) bo Nikola już ma zagrabione na dobre pewnie ? :lol:

Szkoda że Błaszczykowski nie zdolny go gry. Bo to było by najlepsze rozwiazanie. Kuba ze Pauliste na flanke a Jasiu w środek pomocy do Mauro. I to chyba było by najlepsze rozwiazanie pod nie obecnośc Radka ale nie ma Błaszczykowskiego jak na złość

Trzeba być dobrej myśli. Vitoria to jest słabiak no ale maja Sagana :roll: Nawet nie watpie w to że awansują Wislacy ale nie nawidze jak w dzien meczu ktoś wypada i to tak znaczaca postać w druzynie. Oby byli o klase lepsi :!: I w pierszym meczu pokazali moc.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 wrz 2005, 10:35

Zaza coś taki niedzisiejszy? :wink: To, że Sobol nie zagra wiadomo już było po meczu z Panathinaikosem :) . Jak go określił Engel "najlepszy polski piłkarz" nie zagra z powodu kartek i dlatego Engel w meczu z Pogonią ćwiczył ustawienie z Gołosiem w środku co prawde powiedziawszy wyszło średnio. No ale chyba tak będzie też wyglądał środek z Vitorią :? .

Mnie się wydaje, że za Kłosa zagra w środku Stolarczyk, a nie Baretto. Na pewno jest to dla niego lepsza pozycja niż lewa obrona bo w ataku Stolarczyk notuje zbyt wiele strat a grając na stoperze w ataku będzie się pojawiał rzadziej. Oczywiście nie ma to jak Kłos, ale...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 wrz 2005, 10:49

Pisakk no wtorkowy jeszcze jestem :lol: Całkowicie zapołniałem o tym że kartki z elminacji liczą sie doUEFA wiedzielam że z elminacji liczą sie w grupie. Czy też przechodza ja nastepny roka. A tu mnie zakrecili.

Wiem że ćwiczyli w Pogonia gre w środku Cantoro -Gołoś. Dla tego mam obawy :roll: że drugia linia bedzie bez Radka. Bo jednak to nie było to. Cantoro jakoś nie zawsze widziałe Gołosia i na odwrót. Może dzisbedzie lepiej. Oby :!:

Własnie Stolarczyk może zagrać na środku jak piszesz :wink:. Pominełam go wcześniej a to nie jest zły pomysł. Dudka też może grać ale chyba bezpieczniej będzie ze Stolarczykiem bo lepiej zgrany z Głowacki. I wtedy linia defensyna wygladała by Baszczu - Stolar - Głowacki - Dudka. Nie jest aż tak że.

A może wtedy ten nowy Brazylijczyk za Gołosia ? :roll: bo w defensywie juz nie bedzie potrzebny :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 wrz 2005, 14:05

Myśle , że największym problemem Wisły może nie być Vicotria , a psychika piłkarzy ... w końcu każdy nastawiał się już na Lige Mistrzów :?
Jednak i psycha nie musi być tym głównym problemem bo zagrają nowi gniewni. Gołoś musi w tym meczu pokazać na co go stać. Paulista w el.LM nie błyszczał. Kryszałowicz będzie chciał zaskarbić sobie sympatie kibiców strzeleniem bramki. Szkoda , że zabraknie Błaszczykowskiego.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Baszczu - Stolar - Głowacki - Dudka. Nie jest aż tak że

No nie wiem Zaza. Ja mam właśnie najwięcej obaw o defensywe. Tylko nie wiem co robi Stolarczyk w środku :D Być może wystąpi Baretto , a być może Kowalczyk (o ile oczywiście nic mu nie dolega)

Ps. dziękuje szanownej TVP za udostępnienie meczu na waszej antenie :twisted: choc oczywiscie to obowiazek publicznej TV w Polsce. Tylko gdzie ten Groclin ? :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 wrz 2005, 14:16

Przede wszystkim to jest dwumecz i nawet przy słabszym wyniku Wisła może zapewnic sobie awans w Krakowie.Jednak ja jestem optymistycznie nastawiony do tego meczu.Mój optymizm czerpie z tego ze Vitora nie za bardzo radzi sobie w Portugalskiej lidze.Kiedyś czytałem jakis wywiad z Saganowskim który mówił ze ma pewne miejsce w składzie to świadczy o tym że ataku nie jest nie wiadomo jak silny.
Wracając do Gołosia jest to zdolny zawodnik i myśle że u boku Cantoro zagra przyzwoicie.
Dobrze ze TVP jednak pokaże ten mecz.

Awatar użytkownika
majo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majo » 15 wrz 2005, 16:24

No ja tesh najbardziej boje sie o obrone. Nie wiadomo jak będą teraz sobie radzili prz stalych fragmentach gry przy których i tak nie radzą sobie za dobrze. Moim zdaniem lepiej żeby wystąpił Kowalczyk potrafi lepiej grać głoą od stolara.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 15 wrz 2005, 23:27

0:3...dziękujemy !! Marek Saganowski !! Gola nie strzelił, ale udzial miał przy dwóch, a bramka na 3:0 to poprostu arcydzieło !! Wiedziałem, że Wiśle będzie ciężko, ale żeby aż tak :roll:

[ ' ]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”