FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 980

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 12:40

Z przyszłościowymi transferami jest jeszcze ten problem, że w takim klubie jak Barcelona stołek trenerski jest niezwykle gorący a co za tym idzie zmiany na wysokich stanowiskach dość częste. Kiedy są sukcesy to jest spokój, ale wystarczy, że trener nic nie wygra przez dwa lata z rzędu i wylatuje. W całej historii klubu nie było trenera, który siedziałbym na ławce trzy sezony bez trofeów.

Zmierzam do tego, że Dmytro może być traktowany przez Pepa czy Laportę jako dobra inwestycja na przyszłość, ale Laporty niedługo nie będzie a i nie wiadomo ile lat prowadził nas będzie jeszcze Guardiola.

Czyhrynski wygląda na naturalnego następcę Marqueza. Zobaczymy czy Rafa zechce kopać u nas do końca kariery. Tak czy inaczej za kilka sezonów pewnie zwolni miejsce w pierwszym składzie, które gdy jest zdolny do gry zajmuje raczej regularnie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 12:42

On ma dopiero 22 lata jak na moje to może być dobry przyszłościowy transfer o ile tak jak wspomniał Mentor nie okaże się niewypałem. Przecież nie musi być od razu w 1. składzie, oby był dobrym rezerwowym, by w razie kontuzji Marqueza albo Puyola ich godziwie zastąpił. Marquez i Puyol mają już swoje lata (odpowiednio 30 i 31) więc za parę lat będzie już obyty w klubie i powinien jednego z nich z pewnością zastąpić
Jakbym czytał o Caceresie :wink:
Oby ten wam się sprawdził, bo utopić bez sensu 60 mln w środek obrony (Milito, Cacares, Chygrynskiy) to już chyba nawet nie jest głupota :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 12:47

Milito to trochę inna kwestia. Grał wspaniale i w swoim pierwszym (niestety jak do tej pory jedynym :/ ) sezonie był bezsprzecznie naszym najlepszym obrońcą. Gabi, Iniesta i Toure - to byli trzej najlepsi piłkarze w tamtym sezonie. Kontuzja zniszczyła wszystko.

W kwestii Ukraińca trochę nie wypada pisać o utopieniu pieniędzy skoro nie zagrał jeszcze ani minuty. Guardiola bardzo go chciał i to chyba nie przypadek. Zresztą już teraz można stwierdzić, że do stylu gry Pepa pasuje dużo bardziej niż Urugwajczyk. Kiedyś wklejałem odpowiednie linki. Martin jest fajny, ale z piłką przy nodze szło mu różnie a u nas środkowi obrońcy mają być pierwszymi rozgrywającymi.

Jeżeli Caceres mocno się nie poprawi to wątpię, aby zaistniał u nas. Większe szanse ma nawet Muniesa, który wie co ma grać i takiej gry jest uczony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 12:52

Ja nie prorokuję czy Ukrainiec się sprawdzi, ale zauważyć trzeba że za 25 mln ciężko kupić zawodnika, którego przyszłość jest tak niepewna jak jego (tymbardziej do obrony), choć szans mu nie odbieram bo zdolny podobno jest.
Co do Milito to szkoda mi go strasznie, zawsze lubiłem jego styl gry. Z drugiej strony o kiepski żart zakrawa fakt, że JUVE swego czasu wybierał między Milito a Andrade :lol:

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 03 wrz 2009, 12:56

O ile sobie dobrze przypominam to na BO był chyba wywiad z Marquezem w ktorym to powiedzial ze chcialby zakonczyc kariere w Meksyku lub USA. Ale glowy nie dam. Rafa jest świetnym obrońcą i mam nadzieje że zostanie jeszcze z nami na dlugo. Chyhryńskiego nie mialem okazji zbyt wiele razy ogladac, ale miejmy nadzieje ze da rade zostac nastepca Rafy :D

Jesli chodzi o Caceresa, to wydaje mi sie ze czeka go los Hleba - sprzedaz. Ciekawi mnie jak w PD poradzi sobie Henrique, ale wydaje mi sie ze jego przyszlosc tez nie rysuje sie w barwach blaugrana.

A Milito rzeczywiscie szkoda. Wspanialy pilkarz, ktory juz chyba nie osiagnie poziomu który prezentowal u nas :cry:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 13:00

To ja dodam jeszcze, że Barcelona starał się o Milito albo Chivu. Walka była zażarta do samego końca.
(L)oczkerson pisze:ale zauważyć trzeba że za 25 mln ciężko kupić zawodnika, którego przyszłość jest tak niepewna jak jego (tymbardziej do obrony), choć szans mu nie odbieram bo zdolny podobno jest.
Jakieś nazwiska, które Twoim zdaniem byłyby osiągalne za taką ceną a dawałyby dużo większe prawdopodobieństwo dobrej gry :>

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 13:00

Kolo Toure np.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 wrz 2009, 13:08

Raul Albiol np. Kibice Barcelony chcą ewidentnie usprawiedliwić wydanie 25mln na póki co mało komu znanego piłkarza tym że nie było nikogo na rynku. Po prostu przepłaciliście solidnie, głównie dlatego że Pep się na niego tak uparł i Shakhtar dobrze o tym wiedział. Jak nie wypali to będzie mega wtopa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 13:14

Ciekawa opcja nie powiem aczkolwiek nie jestem pewien czy przypadkiem nie obniżył lotów w ubiegłym sezonie :> Kanonierzy chyba szczególnie nie rozpaczali po jego odejściu. Cena byłaby trochę niższa niż w przypadku Ukraińca, ale mamy jeszcze kwestię wieku (6 lat różnicy) oraz zarobków. Czy Kolo nie poszedł na City skuszony hajsem? U nas Ukrainiec będzie zarabiał raptem 1,2 mln euro na sezon. Grosze praktycznie.

Ja niespecjalnie usprawiedliwiam tę kwotę brylancik. Pisałem już nie raz, że to za dużo. Sam również porównywałem ten transfer do transferu Pepe. Suma summarum uważam, że wydaliśmy za dużo i tyle.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 wrz 2009, 13:18

(L)oczkerson pisze:Z drugiej strony o kiepski żart zakrawa fakt, że JUVE swego czasu wybierał między Milito a Andrade :lol:
:mrgreen:

Hah. Dobre w sumie. Podejrzewam, że naszemu sztabowi medycznemu to jednak wszystko jedno.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 13:20

a czym innym City może przekonać zawodnika jak nie kasą? :wink: Oni wszystkim dają po 150'000 funtów tygodniowo :D . Barca ma troszkę lepszą renomę, no i braciaka w szeregach :P Owszem grał, gorzej, ale to dalej świetny piłkarz. Zresztą kupowilście zmiennika nie? :>
Albo Vermaelen mogliście kupić za połowę tego. Czy za 1/4 Lucio.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 13:25

Zmiennika, ale z perspektywami na lata :> Dmytro jak się sprawdzi to może grać i 12 sezonów.

Pisanie o Vermaelenie jest bardzo wygodne teraz kiedy zobaczyliśmy kilka dobrych występów w barwach Arsenalu. Szczególnie wygodne w sytuacji gdy Dmytro rozegrał minut okrągłe 0.
Lucio? Ten 10 lat starszy? Nie o to nam chodziło raczej.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 wrz 2009, 13:26

(L)oczkerson pisze:a czym innym City może przekonać zawodnika jak nie kasą? :wink: Oni wszystkim dają po 150'000 funtów tygodniowo :D . Barca ma troszkę lepszą renomę, no i braciaka w szeregach :P Owszem grał, gorzej, ale to dalej świetny piłkarz. Zresztą kupowilście zmiennika nie? :>
Albo Vermaelen mogliście kupić za połowę tego. Czy za 1/4 Lucio.
Kolo raczej nie chciałby grzać ławki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 13:28

Pisanie o Vermaelenie jest bardzo wygodne teraz kiedy zobaczyliśmy kilka dobrych występów w barwach Arsenalu. Szczególnie wygodne w sytuacji gdy Dmytro rozegrał minut okrągłe 0.
Ale scoutów jakichś macie, nie?
A Kolo od Pique gorszy się pewnie nie czuje, więc by się skusił, jak dla mnie. Oczywiście to tylko dywagacje

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 13:31

No jacha. Trener zdecydowanie chciał Ukraińca i nie ma podstaw, aby sądzić, że to był zły wybór. Cena może się nie podobać, ale dziwne by było gdybyśmy kupili kogoś innego (pomimo jasnych wytycznych Pepa) ze względu na cenę. Pieniądze nie powinny stanowić u nas większego problemu. Zwłaszcza, że Guardiola jest bardzo stanowczy i dość konkretnie stawia sprawy. Zbierając do kupy jego wypowiedzi można zaryzykować stwierdzenie, że na środek obrony przychodzi Czyhrynski albo będzie grał Muniesą i/albo Fontasem.

Pique to inna bajka. Filar zespołu i przyszły kapitan jak dla mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”