Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 980

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 10 cze 2009, 17:03

Samuel przyszedł chyba parę dni wcześniej ;p Nie zapomnij napisać, że Perez sprowadził także Ramosa który gra bardzo dobrze na prawej obronie. Perez raczej na pewno sprowadzi jakiegoś obrońce nie ma wyjścia. Mnie najbardziej zastanawia jaka będzie atmosfera w szatni.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 cze 2009, 17:31

RealFan pisze:jesli to ma byc powod, dla ktorego perez nie kupi obroncy/ow to gratuluje :lol:
Nie powód ale modus operandi mogło pozostać takie samo. Może się nauczył na własnych błędach a może nie

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 10 cze 2009, 17:40

Killer~, powiedz jakie błędy popełnił Perez kupując Samuela i Woodgate'a?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 cze 2009, 17:48

Chodzi o przestrzeń między poszczególnymi zakupami 5 lat to troche dużo . Przy kupnie woodgate'a hmm
nie kupili Milito bo lekarze orzekli , że jego kolano to wrak a kupili Woodgate'a . Wpakowali się tym samym w o niebo większe gówno . Woodgate w realu przez 3 lata rozegrał 14 spotkań , dostał 2 czerwone kartki i wbił samobója . Chyba nie powiesz mi że to udany zakup . Co do Samuela to on w Realu nigdy nie osiągnął poziomu z Romy .
A co do błędów to myśle że rynek obrońców , real miał wyjątkowo źle rozeznany. Ale to moja opinia

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 10 cze 2009, 17:58

Mam wrażenie, że drwisz z zakupy wyżej wymienionych obrońców czyli Woodgate'a i Samuela.
Powiedz, czy Perez mógł przewidzieć, że Anglik będzie nas reprezentował w zasadzie tylko i wyłącznie w szpitalach? Rzucasz przykładem Milito. Może nie wiesz, ale gościu od ponad roku nie rozegrał żadnego meczu.
Samuel? Na poziomie. Chciał wrócić do Włoch to wrócił.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 cze 2009, 18:08

Vianuch pisze:Mam wrażenie, że drwisz z zakupy wyżej wymienionych obrońców czyli Woodgate'a i Samuela.
Nie drwię tylko popieram swa tezę , że rozpoznanie rynku transferowego pod kątem obrońców , w Realu kulało .
Vianuch pisze:Powiedz, czy Perez mógł przewidzieć, że Anglik będzie nas reprezentował w zasadzie tylko i wyłącznie w szpitalach?
Ale sztab medyczny mógł , tym bardziej jeżeli ściągali kolesia z niezaleczona kontuzją , z która się już trochę zmagał .
Vianuch pisze:Rzucasz przykładem Milito. Może nie wiesz, ale gościu od ponad roku nie rozegrał żadnego meczu.
Wiem o tym , z tym że ten grajek " wrak( mowa o kolanie ) - jak to go del corral określił " grał bez problemów 5 lat w Saragossie i rok w Barcy . Ponadto już dochodzi do siebie ( z oporami ale dochodzi )
Vianuch pisze:Samuel? Na poziomie. Chciał wrócić do Włoch to wrócił.
ale na poziomie z romy nie grał .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 cze 2009, 18:18

Killerbean pisze:Nie drwię tylko popieram swa tezę , że rozpoznanie rynku transferowego pod kątem obrońców , w Realu kulało .
dlaczego?
Killerbean pisze:Ale sztab medyczny mógł , tym bardziej jeżeli ściągali kolesia z niezaleczona kontuzją , z która się już trochę zmagał .
nie mogl. woodgsate byl poddany badaniom medycznym, ale byl w tym czasie kontuzjowany, wiec pewnych rzeczy nie mozna bylo przebadac.
Killerbean pisze:Wiem o tym , z tym że ten grajek " wrak( mowa o kolanie ) - jak to go del corral określił " grał bez problemów 5 lat w Saragossie i rok w Barcy . Ponadto już dochodzi do siebie ( z oporami ale dochodzi )
to super. bomba z opoznionym zaplonem.
Killerbean pisze:ale na poziomie z romy nie grał .
kiedy tylko zaczal grac dobrze to go sprzedano.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 10 cze 2009, 18:29

Cannavaro też nie osiągnął poziomu z Parmy w Realu. Samuel pod koniec sezonu zaczął całkiem nieźle grać. Według mnie wtedy Perez popełnił błąd nie kupując klasowego defensywnego pomocnika (Pablo García takim nie był) bo wtedy taki piłkarz był nam najbardziej chyba potrzebny. Poza tym mógł kupić jakiegoś partnera dla Samuela. Być może myślał, że Ramos będzie idealnym stoperem i dlatego sprzedano Argentyńczyka ale nie ma co gdybać było minęło.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 cze 2009, 18:48

RealFan pisze: Killerbean napisał(a):Nie drwię tylko popieram swa tezę , że rozpoznanie rynku transferowego pod kątem obrońców , w Realu kulało .

dlaczego?
Bo moim zdaniem perez w obronie chciał całkowicie realizować koncepcje pavones , nie mając ku temu odpowiednio utalentowanej dziatwy . Zgadzajcie się z tym lub nie ale ja tak uważam . Dlaczego kulało , no właśnie odpowiedzią na to były te 2 późniejsze transfery.
RealFan pisze: Killerbean napisał(a):Ale sztab medyczny mógł , tym bardziej jeżeli ściągali kolesia z niezaleczona kontuzją , z która się już trochę zmagał .

nie mogl. woodgsate byl poddany badaniom medycznym, ale byl w tym czasie kontuzjowany, wiec pewnych rzeczy nie mozna bylo przebadac.
No to się nie wydaje 18,3 mln euraków na kontuzjowanego kolesia .
RealFan pisze: Killerbean napisał(a):Wiem o tym , z tym że ten grajek " wrak( mowa o kolanie ) - jak to go del corral określił " grał bez problemów 5 lat w Saragossie i rok w Barcy . Ponadto już dochodzi do siebie ( z oporami ale dochodzi )

to super. bomba z opoznionym zaplonem.
czy jak tobie ktoś powie , że się lada dzień rozpadnie twój samochód ,a po 5 latach psuje się z nim zawieszenie , to powiesz że miał rację ??
RealFan pisze: Killerbean napisał(a):ale na poziomie z romy nie grał .

kiedy tylko zaczal grac dobrze to go sprzedano.

Generalnie w realu dobrze nie grał . Jak grał dobrze i go sprzedali to choć trochę potwierdza moją teze o nierozeznaniu rynku transferowego .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 cze 2009, 19:12

Killerbean pisze:Bo moim zdaniem perez w obronie chciał całkowicie realizować koncepcje pavones , nie mając ku temu odpowiednio utalentowanej dziatwy . Zgadzajcie się z tym lub nie ale ja tak uważam . Dlaczego kulało , no właśnie odpowiedzią na to były te 2 późniejsze transfery.
co to ma wspolnego z "nierozeznaniem rynku transferowego"?
Killerbean pisze:No to się nie wydaje 18,3 mln euraków na kontuzjowanego kolesia .
a to, ze pilkarz ma kontuzje to jakas skaza, ktora sprawia, ze zakup jest zly? akurat wtedy nie mial powaznej kontuzji. pozniej tylko mu sie odnawila. juz to widze jak barcelona rezygnuje z zakupu pilkarza x bo przez dwa tygodnie nie bedzie mogl zagrac w pilke :lol:
Killerbean pisze:czy jak tobie ktoś powie , że się lada dzień rozpadnie twój samochód ,a po 5 latach psuje się z nim zawieszenie , to powiesz że miał rację ??
porownanie nietrfne i z dupy. jak lekarz powie ci, ze masz chory kregoslup i za jakis czas mozesz miec z nim problemy, jesli bedziesz go przeciazac to po tej informacji pojdziesz regularnie cwiczyc na silowni?
Killerbean pisze:Generalnie w realu dobrze nie grał . Jak grał dobrze i go sprzedali to choć trochę potwierdza moją teze o nierozeznaniu rynku transferowego .
co sprzedaz pilkarza ma wspolnego z nierozeznaniem rynku transferowego?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 cze 2009, 19:38

RealFan pisze: Killerbean napisał(a):Bo moim zdaniem perez w obronie chciał całkowicie realizować koncepcje pavones , nie mając ku temu odpowiednio utalentowanej dziatwy . Zgadzajcie się z tym lub nie ale ja tak uważam . Dlaczego kulało , no właśnie odpowiedzią na to były te 2 późniejsze transfery.

co to ma wspolnego z "nierozeznaniem rynku transferowego"?
Nie kupował obrońców mając czas i kase , wolał wprowadzać do drużyny wybrakowany towar z drużyny B . Jak już kupił to tez niezbyt dobrze . To jest właśnie nierozeznanie rynku obronców . Nadal nie rozumiesz ??
RealFan pisze: Killerbean napisał(a):No to się nie wydaje 18,3 mln euraków na kontuzjowanego kolesia .

a to, ze pilkarz ma kontuzje to jakas skaza, ktora sprawia, ze zakup jest zly? akurat wtedy nie mial powaznej kontuzji. pozniej tylko mu sie odnawila. juz to widze jak barcelona rezygnuje z zakupu pilkarza x bo przez dwa tygodnie nie bedzie mogl zagrac w pilke :lol:
Barca z przeprowadzeniem takiego transferu poczeka aż kolo bedzie mógł przejść normalne testy medyczne a nie kupi a testy zrobi potem . To co zrobił real to był pokaz frajerstwa i tyle . BTW to nie była jego pierwsza kontuzja więc to nie jest tak że kolo miał pierwszy maciupki urazik w jego wielkiej karierze . Biorąc pod uwagę , że wcześniej wyrokowali nad Milito , to całościowo postawa sztabu realu zakrawa na kpinę .
RealFan pisze: Killerbean napisał(a):czy jak tobie ktoś powie , że się lada dzień rozpadnie twój samochód ,a po 5 latach psuje się z nim zawieszenie , to powiesz że miał rację ??

porownanie nietrfne i z dupy. jak lekarz powie ci, ze masz chory kregoslup i za jakis czas mozesz miec z nim problemy, jesli bedziesz go przeciazac to po tej informacji pojdziesz regularnie cwiczyc na silowni?
To nie była kwestia " bedzie mieć z nim problemy " tylko " już więcej nie zagra z kolanem w takim stanie " . Więc twoje porównanie swiadczy o tym że nie zrozumiałeś prostej jak drut kwestii . Czy rzeczywiście ( nawiazując do twojego logo ) trzeba wszystko jak krowie na rowie tłumaczyć ??
Może to zrozumiesz . Ktoś ci mówi że nie będziesz grał ( od zaraz ) , a ty przez 6 lat zaliczasz prawie 250 gier na najwyższym poziomie . To czy to oznacza że on ma rację ??? Naprawde tak myślisz :rotfl: :haha:

RealFan pisze: Killerbean napisał(a):Generalnie w realu dobrze nie grał . Jak grał dobrze i go sprzedali to choć trochę potwierdza moją teze o nierozeznaniu rynku transferowego .

co sprzedaz pilkarza ma wspolnego z nierozeznaniem rynku transferowego?
Tu masz racje to nie świadczy o nierozeznaniu rynku . To świadczy o tym że w zarządzie realu siedziały ogóry .
Bez odbioru

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 cze 2009, 19:49

Killerbean pisze:Nie kupował obrońców mając czas i kase , wolał wprowadzać do drużyny wybrakowany towar z drużyny B . Jak już kupił to tez niezbyt dobrze . To jest właśnie nierozeznanie rynku obronców . Nadal nie rozumiesz ??
nie rozumiem co jak to nazwales "stosowanie polityki pavones" ma wspolnego z nierozeznaniem rynku. niestety. co wspolnego z nierozeznaniem rynku ma wspolnego sprowadzenie jednego z najlepszych obroncow we wloszech takze nie wiem. co ma wspolnego z nierozeznaniem rynku sprowadzenie reprezentanta anglii tez nie wiem. kazdy moze sie z roznych powodow nie sprawdzic, ale to nie znaczy, ze nie ma sie rozeznania na rynku transferowym. po prostu przyznaj sie, ze mylisz pojecia zamiast w to brnac.
Killerbean pisze:Barca z przeprowadzeniem takiego transferu poczeka aż kolo bedzie mógł przejść normalne testy medyczne a nie kupi a testy zrobi potem . To co zrobił real to był pokaz frajerstwa i tyle . BTW to nie była jego pierwsza kontuzja więc to nie jest tak że kolo miał pierwszy maciupki urazik w jego wielkiej karierze . Biorąc pod uwagę , że wcześniej wyrokowali nad Milito , to całościowo postawa sztabu realu zakrawa na kpinę .
z jakiegos powodu wyrok na milito zostal postawiony. a ten sam woodgate dzis gra regularnie i ma sie dobrze.
Killerbean pisze: To nie była kwestia " bedzie mieć z nim problemy " tylko " już więcej nie zagra z kolanem w takim stanie " . Więc twoje porównanie swiadczy o tym że nie zrozumiałeś prostej jak drut kwestii . Czy rzeczywiście ( nawiazując do twojego logo ) trzeba wszystko jak krowie na rowie tłumaczyć ??
Może to zrozumiesz . Ktoś ci mówi że nie będziesz grał ( od zaraz ) , a ty przez 6 lat zaliczasz prawie 250 gier na najwyższym poziomie . To czy to oznacza że on ma rację ??? Naprawde tak myślisz :rotfl: :haha:
czyli tak jak napisalem na poczatku - bomba z opoznionym zaplonem. to, ze milito jakos udalo sie przez pare lat pograc to nie znaczy, ze problemu nie bylo. dzis ma problem z tym samym kolanem i to problem niemaly, ktorego konca na razie nie widac. przypadek? ja nie wiem jakie slowa del corral powiedzial milito. ty wiesz? ja wiem tylko, ze stwierdzono problem z prawym kolanem, ktory odbije sie na jego zdrowiu w przyszlosci. jesli jednak masz tak rozlegla wiedze w temacie milito, to mnie oswiec.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 cze 2009, 20:41

RealFan pisze:nie rozumiem co jak to nazwales "stosowanie polityki pavones" ma wspolnego z nierozeznaniem rynku. niestety. co wspolnego z nierozeznaniem rynku ma wspolnego sprowadzenie jednego z najlepszych obroncow we wloszech takze nie wiem. co ma wspolnego z nierozeznaniem rynku sprowadzenie reprezentanta anglii tez nie wiem. kazdy moze sie z roznych powodow nie sprawdzic, ale to nie znaczy, ze nie ma sie rozeznania na rynku transferowym. po prostu przyznaj sie, ze mylisz pojecia zamiast w to brnac.
Jego zapedy w pchaniu do gry miernot nie świadczą dobrze o rozpoznaniu rynku . Jeśli takowe miał to na obrone kupiłby zawodników co najmniej solidnych a nie patafianów ze składu b .
Woodgate ma dziś 8 występów w kadrze z czego lwia część po opuszczeniu RM . Gdy przychodził miał 2 albo 3 . Nie był na żadnej liczącej się imprezie . Więc mówienie o nim reprezentant anglii to żart i do tego mało śmieszny . Ponadto wybrano go najwiekszą porażką transferową wieku .
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=14865

Co do Samuela jego transfer był nietrafiony , choćby z tego względu , ze był obrońca przystosowanym do gry w specyficznej lidze i można było podejrzewać , że jego przygoda z RM skończy się tak a nie inaczej .
RealFan pisze:
z jakiegos powodu wyrok na milito zostal postawiony. a ten sam woodgate dzis gra regularnie i ma sie dobrze.
To dobrego świadectwa kluboym medykom nie wstawia i oznacza że sie pomylili . Jak Milto skonczy karierę i nie wróci już na boisko to tobie racje przyznam . Na razie lekarze sa w błedzie .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 cze 2009, 23:51

nie. to swiadczy o prowadzonej polityce, a nie o nierozeznaniu rynku. dalej mylisz pojecia. przykre.
Killerbean pisze:Ponadto wybrano go najwiekszą porażką transferową wieku .
i co to ma do rozeznania rynku? przychodzil jako bardzo dobry obronca. porazka transferowa nazwano go bo mial w realu problemy ze zdrowiem i nie mogl grac regularnie, ale z rozeznaniem rynku nie ma to wspolnego nic. skoro woodgate moze dzis spokojnie grac w pilke i nie ma powazniejszych problemow ze zdrowiem odkad tylko opuscil real, to znaczy tylko, ze mial w madrycie niezwyklego pecha.
Killerbean pisze:To dobrego świadectwa kluboym medykom nie wstawia i oznacza że sie pomylili . Jak Milto skonczy karierę i nie wróci już na boisko to tobie racje przyznam . Na razie lekarze sa w błedzie .
pomylili sie, bo nie mieli mozliwosci przebadania kontuzjowanego miesnia czy moze z innego powodu? sam fakt, ze milito ma tak wielkie problemy z powrotem do zdrowia, ze mial juz wrocic kilka razy, ze uraz nie mial byc tak bardzo powazny i wszystko sie przeciaga bardzo dlugo - samo to juz o czyms swiadczy. ale medycy realu nie mogli miec racji. milito moze jeszcze wrocic do pilki. bardzo tego chce i na pewno bedzie probowal. kwestia tylko jak sie to dla niego skonczy, bo moze niewesolo, jesli dozna kolejnego podobnego urazu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2009, 11:06

Stało się !!

United zaakceptowali ofertę Realu za Ronaldo

80 mln funtów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”