Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 13:35
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 18:11
Pełna zgoda co do kwestii Ibra vs Eto'o oraz oczekiwań wobec zespołu.Jak postrzegasz Barcelonę?
Barça jest unikatowym zjawiskiem w świecie futbolu. Znajdują się na swoim własnym poziomie. Widziałem losowanie grup Ligi Mistrzów i sądzę, że debata o pojedynku Barcelona – Inter jest bezsensowna. Mourinho jest świetnym trenerem i posiada znakomity zespół, ale wie, że Barça jest lepsza. Czy mogą przegrać z Interem? Oczywiście, ale gdybym miał teraz postawić pieniądze na któryś w tych zespołów, byłaby to Barcelona.
Co sądzisz o powrocie Eto’o na Camp Nou i jego porównaniach z Ibrą?
Prasa zawsze szuka takich porównań. Eto’o dał Barcelonie bardzo wiele i powinno się postawić mu pomnik w zamian za jego zasługi. Jeśli Ibra również będzie grał dobrze i wywalczy trofea dla Culés... cóż, w takim razie będziemy mieli kolejny pomnik. Jednak nie odbierajmy zasług jednemu, tylko po to, by móc prawić pozytywy o tym drugim. Nie powinniśmy oczekiwać od Ibrahimovicia, by strzelał po dwie bramki w każdym meczu. Powinien dostać dość czasu, by dostosować się do taktyki, kolegów, klubu i miasta.
Czy kolejny tryplet jest możliwy?
Byłbym zachwycony, ale ludzie ze świata futbolu doskonale wiedzą jak trudne jest takie osiągnięcie. Byłem częścią jednej z najlepszych drużyn w historii Barcelony, jednak nie udało nam się ugrać trypletu. Teraz wygrali już dwa Superpuchary. Ta drużyna ma zwycięską mentalność, świetnych zawodników, trenera, ale...
Ale?
Piłka nożna to nie matematyka i dwa plus dwa nie zawsze równa się cztery. Gdyby tak było, to Real Madryt zostałby następnym mistrzem. Z takimi pieniędzmi, nazwiskami, z taką ilością gwiazd, zdobyliby wszystko bez rozgrywania ani jednego spotkania. Jednak tak nie jest, więc nie powinniśmy nakładać na barki zawodników dodatkowego obciążenia, ani oczekiwać, że Barça znów wygra wszystko.
Więc nie powinniśmy bać się Realu?
Trzeba się z nimi liczyć, ale nie popadać w obsesję. Musimy kontynuować własne sprawy, bo jeśli utrzymamy ten sam poziom, Galacticos będą mieli spore problemy, by nas pokonać. Ronaldo, Kaká, Benzema są świetni, ale Messi, Xavi i Iniesta są lepsi. Prawda?
Mam taką nadzieję. Więc kiedy wracasz do Katalonii?
Nie będę w stanie opuścić Republiki Południowej Afryki przed świętami Bożego Narodzenia. Ale jestem bardzo optymistycznie nastawiony do takiej podróży.
Nie myślisz o powrocie do Barçy?
To także chciałbym uczynić! Nie miałem jeszcze takiej okazji, ale nigdy nie wiesz, co może zdarzyć się w przyszłości. Gdyby było to możliwe, to fantastycznie, ale jeśli nie, będę kontynuował swoją pracę. Będąc członkiem klubu, czy też nie, wciąż jestem kibicem Barçy.
Jak oceniasz transfer Czyhryńskiego?
Bardzo dobrze. Guardiola udowodnił, że jest odważny. To łatwe, by zatrudnić Ibrę, dużo bardziej skomplikowane są negocjacje z 22-letnim chłopakiem nie znanym w świecie futbolu. Gratuluję Pepowi szansy, którą dał Dmytro.
Co być mu poradził?
Jego historia przypomina mi moją. Także zawitałem do Barcelony w młodym wieku, ale z wielką chęcią osiągnięcia czegoś wielkiego na świecie. On pochodzi z Europy Wschodniej, co oznacza, iż ma charakter i jestem przekonany, że odniesie sukces. Poradziłbym mu, by miał oczy szeroko otwarte, słuchał i pracował.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 wrz 2009, 21:05
Usprawiedliwiać, a niby dlaczego. Pep go chiał i koniec, a czy był wart takiej kasy pokaze sezon czy lata. Nie jest gosciem, ktory ma byc juz dzisiaj filarem. Pozna pomysly Pepa i bedzie dobrze. Bedzie grał to wtedy mozna coś napisac. Zobaczymy kiedy, bo prawde mowiac nie mam pojecia jak go chce wprowadzić trener do zespołu.brylancik pisze:Raul Albiol np. Kibice Barcelony chcą ewidentnie usprawiedliwić wydanie 25mln na póki co mało komu znanego piłkarza tym że nie było nikogo na rynku. Po prostu przepłaciliście solidnie, głównie dlatego że Pep się na niego tak uparł i Shakhtar dobrze o tym wiedział. Jak nie wypali to będzie mega wtopa.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2009, 13:02
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2009, 13:17
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2009, 13:29
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 wrz 2009, 13:36
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2009, 13:39
bym wiedział, to bym nie pytałMentor pisze:Czemu miałby nie zagrać
też czekam, ale robię też więcej - co chwilę odwiedzam stronęMentor pisze:Też właśnie czekam na UCL FF. Lada moment pewnie ruszy. Czekam na maila
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 wrz 2009, 18:18
"Mam nadzieję, że będzie mógł zagrać jeszcze przed końcem 2009 roku. Piłkarz trenuje na rowerku, ćwiczy masę mięśniową i w niektórych kwestiach przygotowania fizycznego ma się lepiej od niejednego kolegi z drużyny" - powiedział o Gabim Milito dr Ramón Cugat w programie "El club de la mitjanit" na antenie Catalunya Radio.
Według doktora Cugata ostatnim krokiem w rehabilitacji Milito, który w piłkę nie gra już od 16 miesięcy, będzie całkowite ustanie bólu w kolanie:
"Milito odczuwa jeszcze ból w kolanie kiedy biega. Jednak od tygodnia ten ból ustaje i być może ustanie całkowicie w przeciągu kilku dni" - wyjaśnił.
"Rehabilitacja prawego kolana Gabiego Milito przebiegła pomyślnie w czasie pobytu piłkarza w Argentynie" - brzmi ostatni komunikat sztabu medycznego Barcelony, wydany wczoraj.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2009, 18:44
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2009, 20:59
Kod: Zaznacz cały
Víctor Valdés, Pinto, Alves, Piqué, Puyol, Chygrynskiy, Maxwell, Abidal, Xavi, Iniesta, Keita, Sergio Busquets, Touré, Ibrahimović, Messi, Henry, Pedro i Jeffren.Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 11 wrz 2009, 21:06
Pomysł niby dobry ale jakby to rozłożyć na części pierwsze to rodzą sie wątpliwości.Jarzinho pisze:Szanse moze otrzymac, albo zima zostanie wypozyczony. To by było dobre rozwiazanie.
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2009, 21:40
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 12 wrz 2009, 10:32
Dusan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 wrz 2009, 17:23
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio