Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 9831

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 06 sie 2023, 23:43

Mr.Chris pisze:
06 sie 2023, 17:35
W Lublinie 25 stopni i duszno pomimo wiatru. Typowa pogoda przed burzą.

Btw. Widzę robi nam się powoli takie kółko geriatryczne. Brakuje jeszcze regularnych rozmów o prognozach i porównywania na jakim programie (aplikacji) się lepiej sprawdza :P
Temat pogody pojawia się myslę bardzo często. Na forum są osoby, które lubią spędzać czas na podwórku i raczej im to przeszkadza. Nie wiem co tu geriatrycznego :wink:
Sergek pisze:
06 sie 2023, 16:36
W Suwalkach 30+ a ja juz mam powyzej godziny opoznienia do Warszawy. Lubie jak pociag pada na stacji poczatkowej, bo jak mi sie wydaje, padl juz w Mockavie na Litwie.

Nic nie dziala. Ostatni raz jak jechalem bezposrednio, tez nic nie dzialalo. Nigdy wievej xD
Ostatecznie z przewidywanych ok. 5:30 zrobiło się jakieś 7:00-7:30 xD i tak dobrze, bo z reguły psuje się jak gdzieś jadę, a nie jak skądś wracam. Stał na Litwie, bo pod Grodziskiem był wypadek śmiertelny i pociągi stanęły. Później stał w Suwałkach, bo lokomotywa się nagrzała i czekaliśmy aż się schłodzi xD

Klimatyzacja nie działała. Ostatni raz jak jechałem bezpośrednio, też nie działała. Nie cierpię tego bezpośredniego pociągu, a i tak jeszcze gorszy był TLK Rybak, jadący przez Wybrzeże do Ełku. Tam to była zabawa.

Czasami walczę z pomysłem, by zamiast lecieć, wziąć pociąg i pojechać na Litwę z Warszawy. Ale mam kompletnie 0 zaufania, że ten pociąg się nie opóźni w ktorąkolwiek ze stron. A jak trasa trwająca jakieś 8h+ ma się przedłużyć, to się boję.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2000
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 07 sie 2023, 0:15

Sergek pisze:
06 sie 2023, 23:43
Temat pogody pojawia się myslę bardzo często. Na forum są osoby, które lubią spędzać czas na podwórku i raczej im to przeszkadza. Nie wiem co tu geriatrycznego :wink:
Taka ot uwaga pół żartem :P bardzo często jak słyszę starszych ludzi to rozmawiają o pogodzie i oglądają pierdyliard prognoz. Były nawet o tym jakieś kabarety/stand-upy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 sie 2023, 6:46

najgorsza pogoda w wakacje jaką pamiętam. Co za [ch**].

Awatar użytkownika
Albion
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 167
Kibicuję: England

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Albion » 07 sie 2023, 10:17

Mr.Chris pisze:
07 sie 2023, 0:15
bardzo często jak słyszę starszych ludzi to rozmawiają o pogodzie i oglądają pierdyliard prognoz.
kółko geriatryczne poznasz po tym, że rozmawiają na co kto choruje i u kogo się leczy

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2746
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 07 sie 2023, 11:12

Gromadka dzików po seansie w tomaszowskim kinie ;) Chyba na Barbie były ;)
Centrum Tomaszowa :)

https://fb.watch/mgrDBFNOlM/

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8354

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 sie 2023, 11:20

One wolą Oppenheimera.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4319
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 sie 2023, 10:14

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxNewsMT

Ktoś jest w temacie policji i prawa? Bo zastanawia mnie fakt tego że tu dalej prowadzone jest śledztwo. Przecież jeśli gość był pijany to po co tracic kasę na toksykologię. Przecież jeśli zginęli wszyscy pasażerowie (wina pijanego kierowcy i sposobu jazdy) to co ma za znaczenie czy auto miało z tyłu kanapę klatkę czy akwarium. Dla mnie w takich sprawach dalsze śledztwo jest marnotrawieniem kasy i czasu

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5283
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 09 sie 2023, 0:40

kuźwa chcieliśmy wejść na Etnę. Parking na 1900m, potem można kolejką na 2500 i potem busami na 2900m, wyżej tylko z przewodnikami, którzy pracują do 10-11 rano, a ze od nas chłopaki pracują zdalnie to wyjechaliśmy z Catanii o 14, więc stwierdziliśmy, że w ogóle idziemy z parkingu na nogach. Na 2700-2800 spotkaliśmy ostatnich ludzi (polska para, która wracała bo mówi ze do 20 muszą oddać auto z wypożyczalni), ale my twardo. Doszliśmy na 2900m, ale [ch**], próbujemy dalej. Niestety parę czynników było przeciwko nam (temperatura 8 stopni, ja w koszulce bez rękawków, kumple w krótkich rękawkach, 2h do zachodu słońca, porządny wiatr i najgorsze czyli... brak ścieżek. Niestety google maps wskazywało sciezki, które nie istniały. Po godzinie gdy zbliżaliśmy do 3000m przeleciał nad nami 2 razy heliktopter, a spotkani wcześniej Polacy dość mocno nas postraszyli, że są grube kary za wyjście ponad 2900m) więc stwierdziliśmy, że jednak wracamy.

Widoki piękne, jedne z najładniejszych w życiu, jakie widziałem.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2000
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 sie 2023, 1:28

W góry tylko z rana. Nie chcesz z nich schodzić po ciemku.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 sie 2023, 3:56

No Włosi z Etny to sobie wielki biznes zrobili. Byłem dwukrotnie, raz latem 4-5 lat temu z dwiema kolezankami i drugi raz w ferie zimowe w tym roku z rodziną. Pamiętam ten absurd wszystkich ogłoszeń związanych z przygotowaniem wyciczki na etnę za grube pieniądze, co w praktyce kończyło się na zawiezieniu pod etnę i kupno biletu na kolejkę ;]
Plus oczywiście odebranie i przywiezienie z powrotem do Catanii. My sobie na tydzień auto wzięliśmy i razem z paliwem wyszło nam to taniej niż ga wycieczka na Etnę dla 3 osób.
Ale swoją drogą DDK - ciekawe miasto sobie wybraliście na takie połączenie pracy i zwiedzania. Catania jest nudnym miastem i jakbym miał wymienić najciekawsze miejsca/momenty z moich wyjazdów tam to chyba wszystkie znajdowałyby się poza samym miastem. Etna, Syrakuzy. Parch archeologiczny, Taormina, Noto, etc. To troche się kłóci z ideą wyjazdu łączącego pracę ze zwiedzaniem.
Chociaż nie wiem jak u Was, ja się parę razy na taki wyjazd decydowałem i wszyscy ludzie z którymi pracowałem bardzo przez palce patrzyli na moj czas spędzony w pracy i moje zaangazowanie.
Mr.Chris pisze:
09 sie 2023, 1:28
Schodzenie z Etny po zmroku to żaden problem jeśli będzie się szło utwardzoną trasą. Ciężko się zgubić, a idąc po drodze to opad terenu jest taki, że rowerem można sobie śmiało wjezdzać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 09 sie 2023, 9:30

venomik pisze:
09 sie 2023, 3:56
Ale swoją drogą DDK - ciekawe miasto sobie wybraliście na takie połączenie pracy i zwiedzania. Catania jest nudnym miastem i jakbym miał wymienić najciekawsze miejsca/momenty z moich wyjazdów tam to chyba wszystkie znajdowałyby się poza samym miastem. Etna, Syrakuzy. Parch archeologiczny, Taormina, Noto, etc. To troche się kłóci z ideą wyjazdu łączącego pracę ze zwiedzaniem.
U mnie to było tak, że napisałem do kumpla czy chce lecieć pod koniec sierpnia gdzieś, a on, że wczoraj z innym gościem kupii bilety do Catani, więc nie było za bardzo dyskusji :D

Ale miejsce mega spoko, 45min do Syrakuzy, 45min na Etne, godzinka do Taorminy i Savoci - idealnie, żeby każdego dnia coś porobić popołudniu. Do tego 1 dzień na Catanie, bo jesteśmy tu tylko na 4 dni.
Mr.Chris pisze:
09 sie 2023, 1:28
No ale nie mamy takiej możliwości przez pracę zdalną 2 osób.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 sie 2023, 9:42

DDK pisze:
09 sie 2023, 9:30
Ale miejsce mega spoko, 45min do Syrakuzy, 45min na Etne, godzinka do Taorminy i Savoci - idealnie, żeby każdego dnia coś porobić popołudniu. Do tego 1 dzień na Catanie, bo jesteśmy tu tylko na 4 dni.
No wlasnie o tym mówię - wyjezdzając gdzieś i pracując to wolałbym miejsce, gdzie nie tracę dodatkowo czasu na dojazdy. Ale w sumie już nie marudzę, bawcie się dobrze na tej Sycylii.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 09 sie 2023, 9:59

No z jednej strony tak, ale z drugiej tak jak pisałem - ja już miałem opcję albo jadę tam albo nigdzie, a miałem taką ochotę na wyjazd, żę bym pojechał nawet na największy wypizdów :D

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 sie 2023, 10:07

DDK pisze:
09 sie 2023, 9:59
ja już miałem opcję albo jadę tam albo nigdzie
A. W sumie to ja z tego samego powodu do Catanii leciałem z rodziną. Ograniczenia ze strony mamy (jest nauczycielka w szkole), ograniczenia ze strony siostry (ktoś miał już urlop zarezerwowany zazębiający się z feriami i musiała wziąć tak, żeby trafić na inne dni) + daty lotów sprawiły, że została nam tylko Catania.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 sie 2023, 10:14

DDK pisze:
09 sie 2023, 9:59
ochotę na wyjazd, żę bym pojechał nawet na największy wypizdów
Ja jestem w Brindisi, na szczęście na jeden dzień ale nie powiedziałbym to co Ty wyżej 😁.
Patrząc co tu jest to wolałbym siedzieć w domu :P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”