Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 985

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 cze 2009, 16:33

10 pisze:Nie chodzi mi o piłkarstwo Portugalczyka, a raczej o jego sposób bycia.
A co ma sposób bycia do ceny zawodnika, tego co prezentuje na boisku? Jaki jest sposób bycia Ronaldo, a jaki był Zidana, wg Ciebie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2009, 16:37

Będzie zajebiście :] Każde kolejne wzmocnienie Realu to niejako sygnał dla Barcelony tak więc przynajmniej o zachowanie czujności nie powinniśmy się obawiać. Kolejny sezon już zapowiada się niezwykle ciekawie a to przecież jeszcze nawet nie połowa transferów jakie zostaną przeprowadzone przez Real i Barcelonę :P

Odpowiada mi również to, że Perez budując taką ekipę za takie pieniądze staje przed celem minimum... wygrania jak najwięcej :lol: Mistrzostwo Hiszpanii i dobry wynik w LM w pierwszym sezonie a w kolejnych latach ez dwóch zdań prymat w Hiszpanii i całej Europie. Stajecie przed trudnym zadaniem. Przynajmniej nie będzie tak wielkiej presji na Barcelonie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 cze 2009, 17:04

Snipp_ pisze:
10 pisze:Nie chodzi mi o piłkarstwo Portugalczyka, a raczej o jego sposób bycia.
A co ma sposób bycia do ceny zawodnika, tego co prezentuje na boisku? Jaki jest sposób bycia Ronaldo, a jaki był Zidana, wg Ciebie?
Przez "sposób bycia" miałem na myśli boiskowy sposób bycia piłkarza, na stopie prywatnej żadnego z w/w panów nie poznałem.
Jeśli zbędne rabony + symulacje i irytacje (vide finał z Barcą) Cię nie denerwują, to Twoja rzecz. Ja, mimo incydentu z Materazzim i kilku nerwowych kartek, wolałbym aby w annałach historii jako #1 widniało nazwisko algierskiego Francuza.
Ale to moja całkowicie subiektywna, być może niesprawiedliwa, ocena.

Edit:
Rudy lektor z Teleexpresu: "Na razie nie wiadomo ile będzie zarabiał, ale z pewnością starczy na kilka fabryk żelu do włosów, który tak lubi"

Złośliwie zabawne, czy niesmaczne?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 cze 2009, 17:18

10 pisze:wolałbym aby w annałach historii jako #1 widniało nazwisko algierskiego Francuza.
Przykro mi, ale wg mnie ranking najdroższych transferów nijak ma się do złotych zgłosek zapisanych w annałach historii (jak ktoś jest na polonistyce, to może poprawić żeby było bardziej patetycznie)
10 pisze:
Rudy lektor z Teleexpresu: "Na razie nie wiadomo ile będzie zarabiał, ale z pewnością starczy na kilka fabryk żelu do włosów, który tak lubi"

Złośliwie zabawne, czy niesmaczne?
Żałosne

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 cze 2009, 17:26

maciek_88 pisze:
10 pisze:wolałbym aby w annałach historii jako #1 widniało nazwisko algierskiego Francuza.
Przykro mi, ale wg mnie ranking najdroższych transferów nijak ma się do złotych zgłosek zapisanych w annałach historii (jak ktoś jest na polonistyce, to może poprawić żeby było bardziej patetycznie)
Może i masz rację. Nie ma o co kruszyć kopii.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 cze 2009, 17:28

10 pisze:Jeśli zbędne rabony + symulacje i irytacje (vide finał z Barcą) Cię nie denerwują, to Twoja rzecz.
Oczywiście, że denerwują, ale coś za coś. Nie ma piłkarzy idealnych. Nie wiem jaki realny wpływ mogło by to mieć na COKOLWIEK poza krótkim uśmiechem przy każdej takiej sytuacji z CR.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 11 cze 2009, 17:30

już na szczycie tej listy ( najdroższych transferów ) były bardziej niedorzeczne nazwiska . Choć ja też wolałbym widzieć tam nadal francuza jako niedościgniony wzór maestrii połączonej z gracją . Ronaldo jest gorszym piłkarzem , może dojrzeje w Madrycie i porwie cały świat swoją grą a może Sergio Ramos bedzie miał nowego kolege z którym się przejdzie na pokazy męskiej bielizny . Czas pokaże :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 cze 2009, 17:56

Killerbean pisze:a może Sergio Ramos bedzie miał nowego kolege z którym się przejdzie na pokazy męskiej bielizny
Raczej malo prawdopodobne. Z tego co sie orientuje Sergio jako pierwszy zasmakowal cipki obecnej partnerki Cristiano. :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 cze 2009, 18:01

arek_ahig pisze:
Killerbean pisze:a może Sergio Ramos bedzie miał nowego kolege z którym się przejdzie na pokazy męskiej bielizny
Raczej malo prawdopodobne. Z tego co sie orientuje Sergio jako pierwszy zasmakowal cipki obecnej partnerki Cristiano. :lol:
To on ma jakieś "obecne" partnerki ?? Z tego co ostatnio słyszałem Crisitiano zadaję się z siostrą byłego gracza Barcy który obecenie reprezentuję Chelsea czyli Bellettiego więc wątpię żeby Sergio jej cipki też smakował.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 11 cze 2009, 18:12

No widzę że Real robi masakrę. Kaka + Ronlado to już jest niezwykłe wzmocnienie, a jeszcze pewnie to nie koniec. Jak dojdzie do nich jeszcze Ribery i Villa to mają ofensywę porównywalną do tej Barcelońskiej, chociaż Inieście, Xaviemu, Toure nikt nie dorówna.

A takie pytanie jakieś wzmocnienia w defensywie ? Ktoś w miejsce Cannavaro ? I jeszcze jedno to odchodzi z Realu ? Ruud ? VdV ? Snajder ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2009, 18:16

Asteniu pisze:A takie pytanie jakieś wzmocnienia w defensywie ? Ktoś w miejsce Cannavaro ? I jeszcze jedno to odchodzi z Realu ? Ruud ? VdV ? Snajder ?
trudno przewidywac. konkretow nie ma. ale ktos do obrony przyjdzie na pewno, a sneijdera raczej nikt z madrytu nie wyrzuci, jesli nie bedzie w tym interesu. juz predzej robben odejdzie przy ciekawej ofercie.

ZiEWoL
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZiEWoL » 11 cze 2009, 18:48

Asteniu pisze:A takie pytanie jakieś wzmocnienia w defensywie ? Ktoś w miejsce Cannavaro ? I jeszcze jedno to odchodzi z Realu ? Ruud ? VdV ? Snajder ?
cos wspominano niby o Albiolu Mercano Clichym i o innych ale narazie Perez bierze sie za sile uderzeniowa a potem pewnie dokupi jakis defensorow... Albiol do Pepe bylo by swietnie ale zobaczymy co mr. Perez wymysli razem ze swoja swita ;]
RealFan pisze: trudno przewidywac. konkretow nie ma. ale ktos do obrony przyjdzie na pewno, a sneijdera raczej nikt z madrytu nie wyrzuci, jesli nie bedzie w tym interesu. juz predzej robben odejdzie przy ciekawej ofercie.
Mi sie wydaje ze ewentualne odejscie Robbena bedzie uzaleznione od ego czy ostatecznie bedzie szansa na pozyskanie Riberiego a co do Wesleya to predzej odejdzie VDV tylko czy beda na niego kupcy ??

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 cze 2009, 18:49

to mają ofensywę porównywalną do tej Barcelońskiej, chociaż Inieście, Xaviemu, Toure nikt nie dorówna.
widziałem taki mecz z Chelsea , widziałeś go ? jakoś nie widziałem tam niedorównanej trójki pomocników z Barcelony :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 11 cze 2009, 18:49

Czyli że co ? Kolejny rok w derbach w dupę ? :roll: :P
Etus2 pisze:
to mają ofensywę porównywalną do tej Barcelońskiej, chociaż Inieście, Xaviemu, Toure nikt nie dorówna.
widziałem taki mecz z Chelsea , widziałeś go ? jakoś nie widziałem tam niedorównanej trójki pomocników z Barcelony :wink:
A widziałeś taki mecz na SB ?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 cze 2009, 18:54

Etus2 pisze: widziałem taki mecz z Chelsea , widziałeś go ? jakoś nie widziałem tam niedorównanej trójki pomocników z Barcelony :wink:
To ciekawe, bo mi się taki sezon w oczy rzucił, w którym nikt nie mógł im dorównać. Aha i jeszcze warto wspomnieć że w tym meczu z Chelsea Toure grał na obronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”